Makelaars in Utrecht

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Utrecht, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 210 makelaars actief geweest in Utrecht. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Utrecht helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Rivierenwijk.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Utrecht zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Utrecht afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 461.000
 • Gemiddelde verkooptijd 33
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -17.000
 • Aantal transacties 3211
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Utrecht
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Utrecht

In Utrecht is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 456.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -17.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Utrecht.

Bij de verkoop van een huis in Utrecht is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 94 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 456.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 4800. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Utrecht. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Utrecht weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 461.000.

Het meest voorkomende energielabel in Utrecht is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Utrecht. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Utrecht

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Utrecht? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Utrecht. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Punt Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Utrecht, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Utrecht.

 • Beumer

  2. Beumer

  Verkooptijd
  34 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 453.000
  Woningen verkocht
  153
 • Verkooptijd
  30 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 471.000
  Woningen verkocht
  141
 • Verkooptijd
  30 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 425.000
  Woningen verkocht
  135
 • Verkooptijd
  32 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 447.000
  Woningen verkocht
  130

Populaire buurten in Utrecht

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Utrecht? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Utrecht. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Rivierenwijk

  Verkooptijd
  25 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 441.000
  Woningen verkocht
  131
 • 2. Elinkwijk en omgeving

  Verkooptijd
  36 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 384.000
  Woningen verkocht
  112
 • 3. Wittevrouwen

  Verkooptijd
  34 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 519.000
  Woningen verkocht
  106
 • 4. Nieuw Engeland, Th. a. Kempisplantsoen en omgeving

  Verkooptijd
  35 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 446.000
  Woningen verkocht
  84
 • 5. Dichterswijk

  Verkooptijd
  35 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 536.000
  Woningen verkocht
  78

Top 5 woningen verkocht in Utrecht

In Utrecht zijn de afgelopen maand 3211 woningen verkocht. Makelaar Punt Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Utrecht.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Utrecht

Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 210 makelaars actief geweest in Utrecht. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Utrecht.

Wat kost een makelaar in Utrecht?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Utrecht is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Utrecht van € 4.600 tot € 5.600.

Wat kost een aankoopmakelaar in Utrecht?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Utrecht zijn € 2.300 a € 3.500. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Utrecht?

+

De meest verkopende makelaar van Utrecht is Punt Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Utrecht zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Utrecht?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Utrecht aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Utrecht.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!