Makelaars in Leeuwarden

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Leeuwarden, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 67 makelaars actief geweest in Leeuwarden. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Leeuwarden helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Zuiderburen.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Leeuwarden zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Leeuwarden afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 293.000
 • Gemiddelde verkooptijd 43
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 59.000
 • Aantal transacties 811
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Leeuwarden
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Leeuwarden

In Leeuwarden is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 340.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 59.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Leeuwarden.

Bij de verkoop van een huis in Leeuwarden is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 113 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 340.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3000. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Leeuwarden. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Leeuwarden weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 293.000.

Het meest voorkomende energielabel in Leeuwarden is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Leeuwarden. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Leeuwarden

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Leeuwarden? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Leeuwarden. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Duinstra Melis Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Leeuwarden, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Leeuwarden.

Populaire buurten in Leeuwarden

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Leeuwarden? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Leeuwarden. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Zuiderburen

  Verkooptijd
  44 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 488.000
  Woningen verkocht
  48
 • 2. Vossepark

  Verkooptijd
  38 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 301.000
  Woningen verkocht
  38
 • 3. Camminghaburen-Noord

  Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 258.000
  Woningen verkocht
  37
 • 4. Bilgaard

  Verkooptijd
  43 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 266.000
  Woningen verkocht
  32
 • 5. Camminghaburen-Midden

  Verkooptijd
  36 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 295.000
  Woningen verkocht
  31

Top 5 woningen verkocht in Leeuwarden

In Leeuwarden zijn de afgelopen maand 811 woningen verkocht. Makelaar Duinstra Melis Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Leeuwarden.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Alddiel 12 POPMA MAKELAARS € 975.000
Spanjaardslaan 170 POPMA MAKELAARS € 895.000
Opkeamer 11 Regent Makelaars € 895.000
Verlengde Schrans 83 Feenstra Wonen € 875.000
Grote Kerkstraat 10 Duinstra Melis Makelaars € 800.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Leeuwarden

Hoeveel makelaars zijn er actief in Leeuwarden?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 67 makelaars actief geweest in Leeuwarden. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Leeuwarden.

Wat kost een makelaar in Leeuwarden?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Leeuwarden is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Leeuwarden van € 2.900 tot € 3.500.

Wat kost een aankoopmakelaar in Leeuwarden?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Leeuwarden zijn € 1.500 a € 2.200. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Leeuwarden?

+

De meest verkopende makelaar van Leeuwarden is Duinstra Melis Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Leeuwarden zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Leeuwarden?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Leeuwarden aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Leeuwarden.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!