Makelaars in Leiden

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Leiden, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 95 makelaars actief geweest in Leiden. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Leiden helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Fortuinwijk-Noord.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Leiden zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Leiden afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 446.000
 • Gemiddelde verkooptijd 37
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 22.000
 • Aantal transacties 832
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Leiden
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Leiden

In Leiden is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 453.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 22.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Leiden.

Bij de verkoop van een huis in Leiden is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 97 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 453.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 4700. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Leiden. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Leiden weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 446.000.

Het meest voorkomende energielabel in Leiden is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Leiden. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Leiden

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Leiden? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Leiden. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat REMAX Makelaarsgilde de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Leiden, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Leiden.

 • Alpina

  2. Alpina

  Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 403.000
  Woningen verkocht
  88
 • Verkooptijd
  28 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 450.000
  Woningen verkocht
  69
 • Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 421.000
  Woningen verkocht
  59
 • Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 364.000
  Woningen verkocht
  54

Populaire buurten in Leiden

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Leiden? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Leiden. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Fortuinwijk-Noord

  Verkooptijd
  34 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 270.000
  Woningen verkocht
  43
 • 2. Groenoord

  Verkooptijd
  40 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 509.000
  Woningen verkocht
  39
 • 3. Professorenwijk-West

  Verkooptijd
  37 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 548.000
  Woningen verkocht
  32
 • 4. De Kooi

  Verkooptijd
  32 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 367.000
  Woningen verkocht
  31
 • 5. Lage Mors

  Verkooptijd
  36 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 411.000
  Woningen verkocht
  30

Top 5 woningen verkocht in Leiden

In Leiden zijn de afgelopen maand 832 woningen verkocht. Makelaar REMAX Makelaarsgilde verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Leiden.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Cobetstraat 28 Welkom Thuis! NVM makelaars - Arjan Dekker € 1.659.000
Rijnsburgerweg 33 Graal Makelaardij € 1.600.000
Rozenpad 1 Damen Makelaardij € 1.589.000
Maalderijstraat 34 De Bruin Makelaardij Noordwijk € 1.475.000
Rozenpad 5 Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars € 1.395.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Leiden

Hoeveel makelaars zijn er actief in Leiden?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 95 makelaars actief geweest in Leiden. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Leiden.

Wat kost een makelaar in Leiden?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Leiden is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Leiden van € 4.500 tot € 5.400.

Wat kost een aankoopmakelaar in Leiden?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Leiden zijn € 2.200 a € 3.300. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Leiden?

+

De meest verkopende makelaar van Leiden is REMAX Makelaarsgilde. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Leiden zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Leiden?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Leiden aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Leiden.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!