Makelaars in Enschede

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Enschede, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 81 makelaars actief geweest in Enschede. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Enschede helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Tubantia-Toekomst.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Enschede zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Enschede afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 338.000
 • Gemiddelde verkooptijd 50
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 26.000
 • Aantal transacties 1272
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Enschede
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Enschede

In Enschede is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 375.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 26.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Enschede.

Bij de verkoop van een huis in Enschede is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 115 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 375.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3300. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Enschede. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Enschede weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 338.000.

Het meest voorkomende energielabel in Enschede is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Enschede. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Enschede

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Enschede? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Enschede. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Snelder Zijlstra Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Enschede, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Enschede.

 • Verkooptijd
  64 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 366.000
  Woningen verkocht
  165
 • Verkooptijd
  49 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 306.000
  Woningen verkocht
  133
 • Verkooptijd
  48 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 390.000
  Woningen verkocht
  119
 • Verkooptijd
  53 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 315.000
  Woningen verkocht
  77

Populaire buurten in Enschede

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Enschede? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Enschede. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Tubantia-Toekomst

  Verkooptijd
  41 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 255.000
  Woningen verkocht
  64
 • 2. De Bothoven

  Verkooptijd
  64 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 292.000
  Woningen verkocht
  53
 • 3. Park Stokhorst

  Verkooptijd
  34 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 339.000
  Woningen verkocht
  46
 • 4. Helmerhoek-Zuid

  Verkooptijd
  56 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 323.000
  Woningen verkocht
  39
 • 5. Getfert

  Verkooptijd
  32 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 285.000
  Woningen verkocht
  39

Top 5 woningen verkocht in Enschede

In Enschede zijn de afgelopen maand 1272 woningen verkocht. Makelaar Snelder Zijlstra Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Enschede.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Enschede

Hoeveel makelaars zijn er actief in Enschede?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 81 makelaars actief geweest in Enschede. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Enschede.

Wat kost een makelaar in Enschede?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Enschede is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Enschede van € 3.400 tot € 4.100.

Wat kost een aankoopmakelaar in Enschede?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Enschede zijn € 1.700 a € 2.500. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Enschede?

+

De meest verkopende makelaar van Enschede is Snelder Zijlstra Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Enschede zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Enschede?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Enschede aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Enschede.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!