Makelaars in Zaandam

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Zaandam, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 91 makelaars actief geweest in Zaandam. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Zaandam helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Westerwatering.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Zaandam zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Zaandam afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 390.000
 • Gemiddelde verkooptijd 45
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -5.000
 • Aantal transacties 610
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Zaandam
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Zaandam

In Zaandam is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 370.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -5.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Zaandam.

Bij de verkoop van een huis in Zaandam is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 102 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 370.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3600. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Zaandam. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Zaandam weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 390.000.

Het meest voorkomende energielabel in Zaandam is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Zaandam. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Zaandam

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Zaandam? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Zaandam. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Thijssen Makelaardij de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Zaandam, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Zaandam.

 • Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 386.000
  Woningen verkocht
  67
 • Verkooptijd
  50 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 418.000
  Woningen verkocht
  65
 • Verkooptijd
  45 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 381.000
  Woningen verkocht
  58
 • HVMS

  5. HVMS

  Verkooptijd
  35 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 376.000
  Woningen verkocht
  36

Populaire buurten in Zaandam

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Zaandam? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Zaandam. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Westerwatering

  Verkooptijd
  41 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 439.000
  Woningen verkocht
  68
 • 2. Rosmolenbuurt

  Verkooptijd
  45 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 393.000
  Woningen verkocht
  59
 • 3. Oud West

  Verkooptijd
  47 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 365.000
  Woningen verkocht
  54
 • 4. Bomenbuurt

  Verkooptijd
  48 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 378.000
  Woningen verkocht
  52
 • 5. Burgemeestersbuurt

  Verkooptijd
  43 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 357.000
  Woningen verkocht
  49

Top 5 woningen verkocht in Zaandam

In Zaandam zijn de afgelopen maand 610 woningen verkocht. Makelaar Thijssen Makelaardij verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Zaandam.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
IJssel 29 Van de Steege Makelaarsgroep € 1.050.000
De Jonge Prinses 15 KRK Makelaars € 995.000
Golofkinstraat 82 De Makelaers BV € 900.000
Bartel Jacobszstraat 3 Makelaardij Prins van Wijngaarden € 845.000
Hobo 9 A +31 Vastgoed € 799.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Zaandam

Hoeveel makelaars zijn er actief in Zaandam?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 91 makelaars actief geweest in Zaandam. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Zaandam.

Wat kost een makelaar in Zaandam?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Zaandam is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Zaandam van € 3.900 tot € 4.700.

Wat kost een aankoopmakelaar in Zaandam?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Zaandam zijn € 2.000 a € 2.900. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Zaandam?

+

De meest verkopende makelaar van Zaandam is Thijssen Makelaardij. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Zaandam zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Zaandam?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Zaandam aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Zaandam.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!