Makelaars in Almere

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Almere, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 209 makelaars actief geweest in Almere. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Almere helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Muziekwijk noord.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Almere zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Almere afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 428.000
 • Gemiddelde verkooptijd 44
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -16.000
 • Aantal transacties 2149
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Almere
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Almere

In Almere is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 414.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -16.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Almere.

Bij de verkoop van een huis in Almere is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 114 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 414.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3600. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Almere. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Almere weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 428.000.

Het meest voorkomende energielabel in Almere is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Almere. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Almere

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Almere? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Almere. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Hoekstra en van Eck de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Almere, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Almere.

Populaire buurten in Almere

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Almere? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Almere. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Muziekwijk noord

  Verkooptijd
  40 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 399.000
  Woningen verkocht
  128
 • 2. Homeruskwartier

  Verkooptijd
  45 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 456.000
  Woningen verkocht
  108
 • 3. Europakwartier west

  Verkooptijd
  47 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 372.000
  Woningen verkocht
  103
 • 4. Filmwijk

  Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 421.000
  Woningen verkocht
  91
 • 5. Literatuurwijk

  Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 461.000
  Woningen verkocht
  88

Top 5 woningen verkocht in Almere

In Almere zijn de afgelopen maand 2149 woningen verkocht. Makelaar Hoekstra en van Eck verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Almere.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Kooibos 1 IMMO Arie van der Lee € 1.650.000
Marszeil 5 Hoekstra en van Eck € 1.300.000
Stamerbos 58 De Gouden Makelaar € 1.250.000
Diadeemstraat 87 Flevo Makelaars BV € 1.195.000
Roald Amundsenstraat 1 Siewe Makelaars € 1.175.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Almere

Hoeveel makelaars zijn er actief in Almere?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 209 makelaars actief geweest in Almere. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Almere.

Wat kost een makelaar in Almere?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Almere is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Almere van € 4.300 tot € 5.200.

Wat kost een aankoopmakelaar in Almere?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Almere zijn € 2.100 a € 3.200. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Almere?

+

De meest verkopende makelaar van Almere is Hoekstra en van Eck. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Almere zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Almere?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Almere aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Almere.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!