Makelaars in Amersfoort

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Amersfoort, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 113 makelaars actief geweest in Amersfoort. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Amersfoort helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Watervogelbuurt.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Amersfoort zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Amersfoort afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 463.000
 • Gemiddelde verkooptijd 36
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -32.000
 • Aantal transacties 1372
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Amersfoort
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Amersfoort

In Amersfoort is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 431.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -32.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Amersfoort.

Bij de verkoop van een huis in Amersfoort is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 111 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 431.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3900. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Amersfoort. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Amersfoort weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 463.000.

Het meest voorkomende energielabel in Amersfoort is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Amersfoort. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Amersfoort

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Amersfoort? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Amersfoort. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Makelaardij de Parel de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Amersfoort, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Amersfoort.

 • Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 405.000
  Woningen verkocht
  96
 • Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 448.000
  Woningen verkocht
  92
 • Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 559.000
  Woningen verkocht
  78
 • Verkooptijd
  36 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 409.000
  Woningen verkocht
  78

Populaire buurten in Amersfoort

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Amersfoort? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Amersfoort. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Watervogelbuurt

  Verkooptijd
  26 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 267.000
  Woningen verkocht
  53
 • 2. Waterkwartier

  Verkooptijd
  28 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 424.000
  Woningen verkocht
  41
 • 3. Leusderkwartier-Oost

  Verkooptijd
  30 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 471.000
  Woningen verkocht
  30
 • 4. Componistenbuurt-Noord

  Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 414.000
  Woningen verkocht
  30
 • 5. Gerrit van Stellingwerfstraat e.o.

  Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 405.000
  Woningen verkocht
  30

Top 5 woningen verkocht in Amersfoort

In Amersfoort zijn de afgelopen maand 1372 woningen verkocht. Makelaar Makelaardij de Parel verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Amersfoort.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Amersfoort

Hoeveel makelaars zijn er actief in Amersfoort?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 113 makelaars actief geweest in Amersfoort. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Amersfoort.

Wat kost een makelaar in Amersfoort?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Amersfoort is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Amersfoort van € 4.600 tot € 5.600.

Wat kost een aankoopmakelaar in Amersfoort?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Amersfoort zijn € 2.300 a € 3.500. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Amersfoort?

+

De meest verkopende makelaar van Amersfoort is Makelaardij de Parel. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Amersfoort zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Amersfoort?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Amersfoort aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Amersfoort.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!