Huis verkopen? Vergelijk dan eerst en kies dan jouw makelaar

Doe nu de gratis check en op basis van jouw voorkeuren brengen wij je in contact met de beste makelaars voor jou!

Hoe ga jij je huis verkopen?

Wil je je huis verkopen, maar weet je nog niet met welke makelaar je samen wilt werken? Juiste Makelaar vergelijkt makelaars voor je, zodat je snel en gratis in contact komt met de beste makelaars voor het verkopen van je huis. Onze makelaars zijn gedreven en proactief en nemen snel contact op na selectie op basis van jouw voorkeuren. Zo verkoop je je huis snel en voor de juiste prijs.

Een belangrijke vraag bij het kiezen van een makelaar is of je liever een goedkope makelaar of juist een makelaar met meer ervaring wilt. Deze keuze kan ingewikkeld zijn, maar kan veel invloed hebben op de uitkomst van de verkoop van je huis. Wij leggen hieronder de verschillen uit tussen een goedkope makelaar en een ervaren makelaar.

Optie 1: Huis verkopen met een goedkopere makelaar

Wanneer je voor een relatief goedkopere makelaar kiest zijn de totale kosten die je moet betalen aan de makelaar lager dan bij een ervaren makelaar. Het risico wanneer je voor een goedkopere makelaar gaat is dat de kwaliteit minder is. Hierbij kan je denken aan minder professionele foto’s of geen totaalpakket. Het is erg belangrijk dat je controleert wat er in het pakket zit wat de makelaar aanbiedt. Lees hieronder meer informatie over het vergelijken van makelaars.

Optie 2: Huis verkopen met een ervaren makelaar

Op het moment dat je voor een makelaar met ervaring kiest is dit over het algemeen duurder dan een goedkope makelaar. Het voordeel kan zijn dat de makelaar de buurt beter kent, waardoor diegene weet wat er speelt. Daarnaast kan je volledige service van de makelaar verwachten. Ondanks dat het verkooppercentage hoger is, is de algemene verwachting ook dat het huis voor een hogere prijs verkocht kan worden. Om deze reden ga je er niet altijd financieel op achteruit.

Ben je eruit naar wat voor een makelaar je op zoek bent? Vergelijk dan de makelaars via Juiste Makelaar. Verkoop je huis voor de juiste prijs door het kiezen van de beste makelaar voor jou!

Checklist voordat je je huis gaat verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is als je dit doet voordat er makelaars langskomen voor een vrijblijvend gesprek. Achteraf kun je hier veel tijd mee besparen. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.Er zijn twee manieren om je huis snel te verkopen, maar het is belangrijk om deze opties te overwegen voordat je een beslissing maakt. Snel verkopen is meestal niet gunstig voor de verkoopprijs.De eerste optie is om je huis te laten taxeren en vervolgens onder deze prijs te koop te zetten. De tweede optie is om te kiezen voor een meer ervaren makelaar. Geef aan dat je je huis snel wilt verkopen wanneer je de makelaars vergelijkt. Laat de makelaars hun verkoopstrategie uitleggen en kies vervolgens de makelaar die je denkt dat je huis het snelst zal verkopen.

  Er zijn ook een aantal tips om je huis snel te verkopen: zorg ervoor dat je alle opties op Funda hebt ingevuld, inclusief 360 graden foto’s, een plattegrond en een video. Hoe completer het beeld dat mensen hebben van je huis, hoe hoger het staat op Funda. Deel je huis ook via sociale media en spreek deadlines af met de makelaar om ervoor te zorgen dat alles volgens jouw verwachtingen verloopt.

 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via HuisAssist.nl
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Waar je op moet letten tijdens kosten vergelijken van makelaars

De kosten van verschillende makelaars lopen sterk uiteen.Iedere makelaar berekend de kosten op zijn eigen manier. Het is daarom verstandig wanneer je makelaars gaat vergelijken dat je hetzelfde met elkaar vergelijkt. Zo maak je de keuze voor de makelaar het eenvoudigst. Met de volgende punten kan je de kosten van makelaars vergelijken:

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Snel je huis verkopen?

Er zijn twee manieren om je huis snel te verkopen, maar het is belangrijk om deze opties te overwegen voordat je een beslissing maakt. Snel verkopen is meestal niet gunstig voor de verkoopprijs.

De eerste optie is om je huis te laten taxeren en vervolgens onder deze prijs te koop te zetten. De tweede optie is om te kiezen voor een meer ervaren makelaar. Geef aan dat je je huis snel wilt verkopen wanneer je de makelaars vergelijkt. Laat de makelaars hun verkoopstrategie uitleggen en kies vervolgens de makelaar die je denkt dat je huis het snelst zal verkopen.

Er zijn ook een aantal tips om je huis snel te verkopen: zorg ervoor dat je alle opties op Funda hebt ingevuld, inclusief 360 graden foto’s, een plattegrond en een video. Hoe completer het beeld dat mensen hebben van je huis, hoe hoger het staat op Funda. Deel je huis ook via sociale media en spreek deadlines af met de makelaar om ervoor te zorgen dat alles volgens jouw verwachtingen verloopt.

Populaire steden huis verkopen in Nederland

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.