Huis verkopen? Vergelijk dan eerst en kies dan jouw makelaar

Doe nu de gratis check en op basis van jouw voorkeuren brengen wij je in contact met de beste makelaars voor jou!

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Hoe ga jij je huis verkopen?

Wil je je huis verkopen, maar weet je nog niet met welke makelaar je samen wilt werken? Wij vergelijken makelaars voor jou, waardoor je gratis en snel in contact komt met de beste makelaars voor jou. Zo verkoop je je huis snel en voor de juiste prijs.

Bij Juiste Makelaar werken wij alleen met makelaars die gedreven en proactief zijn. De makelaars nemen snel contact op nadat beste makelaar voor jou zijn geselecteerd. Dit is de snelste manier om in contact te komen met makelaars die bij jou passen op basis van jouw voorkeuren. Vervolgens is het aan jou om je favoriete makelaar te kiezen.

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: “Wil je liever een goedkope makelaar of juist een die meer ervaring heeft?”. Deze keuze kan een ingewikkelde keuze zijn, maar kan veel invloed hebben op de uitkomst van de verkoop van je huis. Wij leggen hieronder de verschillen tussen een goedkope makelaar en een ervaren makelaar uit:

Optie 1: Huis verkopen met een goedkopere makelaar

Wanneer je voor een relatief goedkopere makelaar kiest zijn de totale kosten die je moet betalen aan de makelaar lager dan bij een ervaren makelaar. Het risico wanneer je voor een goedkopere makelaar gaat is dat de kwaliteit minder is. Hierbij kan je denken aan minder professionele foto’s of geen totaalpakket. Het is erg belangrijk dat je controleert wat er in het pakket zit wat de makelaar aanbiedt. Lees hieronder meer informatie over het vergelijken van makelaars.

Optie 2: Huis verkopen met een ervaren makelaar

Op het moment dat je voor een makelaar met ervaring kiest is dit over het algemeen duurder dan een goedkope makelaar. Het voordeel kan zijn dat de makelaar de buurt beter kent, waardoor diegene weet wat er speelt. Daarnaast kan je volledige service van de makelaar verwachten. Ondanks dat het verkooppercentage hoger is, is de algemene verwachting ook dat het huis voor een hogere prijs verkocht kan worden. Om deze reden ga je er niet altijd financieel op achteruit.

Ben je eruit naar wat voor een makelaar je op zoek bent? Vergelijk dan de makelaars via Juiste Makelaar. Verkoop je huis voor de juiste prijs door het kiezen van de beste makelaar voor jou!

Checklist voordat je je huis gaat verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is als je dit doet voordat er makelaars langskomen voor een vrijblijvend gesprek. Achteraf kun je hier veel tijd mee besparen. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen.
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Waar je op moet letten tijdens kosten vergelijken van makelaars

De kosten van verschillende makelaars lopen sterk uiteen.Iedere makelaar berekend de kosten op zijn eigen manier. Het is daarom verstandig wanneer je makelaars gaat vergelijken dat je hetzelfde met elkaar vergelijkt. Zo maak je de keuze voor de makelaar het eenvoudigst. Met de volgende punten kan je de kosten van makelaars vergelijken:

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Snel je huis verkopen?

Op het moment dat jij je huis snel wilt verkopen zijn er een twee manieren om dit te doen. Het is verstandig om deze opties voor jezelf af te wegen. Een huis snel verkopen is meestal niet gunstig voor de verkoopprijs.

De eerste optie die je kan overwegen is je huis laten taxeren en ‘ruim’ onder deze prijs te koop zetten. Een tweede optie is om te kiezen voor een meer ervaren makelaar. Hierbij moet je aan de makelaars die je vergelijkt aangeven dat je je huis snel wilt verkopen. De verschillende makelaars zullen allen hun verkoopstrategie uitleggen. Vervolgens kies jij de makelaar waarvan jij denkt dat je huis het snelst verkocht is.

Naast de twee verkoopopties zijn er een aantal tips hoe jij je huis snel kan verkopen. Allereerst zorg ervoor dat je alle opties op Funda hebt ingevuld inclusief 360 graden foto’s, een plattegrond en een video. Hoe completer beeld mensen bij je huis hebben hoe hoger je huis staat op Funda. Daarnaast deel je huis via sociale media en spreek deadlines met de makelaar af zodat alles op basis van jouw verwachtingen gaat.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier