Bekijk alle type woningen

Ontdek welk type woningen er zijn en wat een geschikte woning voor jou is

Er zijn verschillende soorten woningen met elk hun eigen kenmerken. Hieronder staan enkele veel voorkomende typen woningen en hun eigenschappen:

Appartement

Een appartement is een onderdeel van een gebouw waar meerdere appartementen in gevestigd zijn. Hierbij is de trap of lift gedeeld. Over het algemeen bestaat een appartement uit één etage. Dit kan zowel de begane grond als op een verdieping zijn.

> Lees hier alles over een Appartement

Maisonnette

Een maisonnette woning is het type woning die bestaat uit 2 woonlagen. Hierbij is het een grotere optie dan een appartement en heb je een eigen ingang. Bij een maisonnette woning heb je over het algemeen de begane grond en de eerste etage. Hierdoor heb je ook direct een tuin.

> Lees hier alles over de Maisonnette

Patiowoning

Een patio betekent letterlijk binnenplaats. Daarom is een patiowoning het type woning, waarbij het grenst aan een binnenplaats. Hierbij grenzen er meerdere kamers van de patiowoning aan de binnenplaats. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

> Lees hier alles over de patiowoning

Eengezinswoning

Een eengezinswoning is een woning die is bestemd voor één huishouden. Hierbij gaat het om elke woning, zowel vrijstaand als aaneengesloten woningen.

Twee-onder-een-kapwoning

De naam zegt het al, hierbij gaat het om twee woningen die aan elkaar zijn gebouwd. Deze woningen hebben een aangrenzende muur, maar verder een eigen voordeur en tuin. Dit zijn vaak grotere woningen dan een eengezins of rijtjeswoning.

> Lees hier alles over de Twee-onder-een-kapwoning

Hoekwoning

Een hoekwoning is een woning die aan de ene kant van de woning grenst aan een andere woning, maar aan de andere kant een straat heeft. Hierbij zit de woning op de hoek van de straat. Het voordeel hiervan is dat je een woning hebt met veel lichtinval.

> Lees hier alles over een hoekwoning

Villa

Een villa is een vrijstaande woning, die vaak de naam heeft als luxe woning. Villa’s hebben meerdere slaapkamers en een grote tuin. In veel binnensteden zijn geen villa’s te vinden echter wanneer je naar de buitenranden van steden gaat kom je dit meer tegen.

Bungalow

Een bungalow is een woning die gelijkvloers is, hierbij zijn er geen andere woningen op de bungalow gebouwd. Dit is een populaire woning onder oudere mensen.

Herenhuis

Een herenhuis is een statige woning, die oorspronkelijk is gebouwd voor nette welgestelde mensen. Herenhuizen hebben meerdere verdiepingen en hoge plafonds.

Typische woning gedurende de jaren

De afgelopen eeuwen zijn er veel verschillende type woning en stijlen gebouwd. Hierbij zijn er in Nederland veel herkenbare woningen gebouwd, waarbij aan de stijl van de woningen te herkennen is wanneer deze woningen zijn gebouwd. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bouwstijlen gedurende de jaren.

Jaren ’30 woning

Een jaren ’30 woning is een zeer populaire woning in Nederland. Deze bouwstijl komt nog steeds veel voor.  Gedurende de jaren 30 werd er veel aandacht besteed aan details en decoratie op de woningen. Dit is dan ook goed terug te zien aan dit type woning. Een jaren 30 woning is mede dankzij de stijlvolle uitstraling een populaire woningstijl in Nederland.

Jaren ’60 woning

Omdat er in de jaren 60 veel woningen gebouwd moesten worden was dit een bouwstijl die vooral efficient en modern was destijds. Dit moest mede dankzij de enorme economische groei na de oorlog. Hierbij was efficiëntie het allerbelangrijkste. Typische kenmerken van een jaren 60 woning zijn het gebruik van beton en bakstenen. Hierbij vallen de raampartijen en platte daken op.

Jaren ’70 woning

Een jaren 70 woning maakt gebruik van verschillende stijlen door elkaar. Zo werden natuurlijk metatalen bij deze woningen gebruikt. Een ander opvallend item van de jaren 70 woning is het kleuren gebruik, zo werden vaak de kleuren oranje, bruin, geel en donkerrood gebruikt.

Jaren ’80 woning

Een jaren 80 woning staat bekend om de grotere en luxere bouwstijl. Dit komt mede omdat de jaren 80 in het teken stonden van economische groei en welvaart. Kenmerkend van de jaren 80 stijl zijn de grote ramen, een schuin dak en het gebruik van veel baksteen. Ook typische elementen zijn een garage of een serre als aanbouw.

Jaren ’90 woning

Woningen vanaf de jaren 90 zijn gekenmerkt voor een strakkere en moderne bouwstijl. Dit is een hele andere stijl dan de jaren 80. Er wordt veel gebruik gemaakt van glas en beton. Bekende kleuren van jaren 90 woningen zijn grijs en wit. Een typische jaren 90 woning is een vrijstaande woning met een plat dak.

Moderne hedendaagse woning

Tegenwoordig moeten er veel woning bijgebouwd worden en een herkenbare stijl van de huidige woningen is een strakke en minimalistische bouwstijl. Ook hierbij wordt er veel gebruik gemaakt van glas en beton. Hierbij maken we bij de huidige woningen gebruik van kubistische vormen. Daarnaast worden duurzame materialen steeds vaker gebruikt en vormen de energiezuinige oplossingen de basis van de bouw. Zo worden gasloze en zelfvoorzienende woningen steeds vaker gebouwd.

 

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.