Aankoopmakelaar vergelijken: Waar moet je op letten?

Juiste Makelaar vergelijkt alle makelaars, waarna jij kiest

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Aankoopmakelaar vergelijken

Niet iedereen maakt gebruik van een aankoopmakelaar, maar met de huidige krappe huizenmarkt worden er in steden steeds vaker aankoopmakelaars ingeschakeld. Een aankoopmakelaar helpt je met de zoektocht naar jouw droomhuis en begeleid je met het aankoopproces. In veel steden in Nederland is het steeds moeilijker om als particulier zonder aankoopmakelaar een huis te kopen met een realistisch bod. Door de grote interesse in het schaarse huizenaanbod is het ‘normaal’ dat biedingen hoger zijn dan de vraagprijs. Lees hieronder verder hoe wij jou het beste kunnen helpen met het vergelijken van de aankoopmakelaar. Juiste Makelaar maakt het vergelijken makkelijk voor jou!

Waar moet je op letten met het vergelijken van aankoopmakelaars?

Wanneer je je voorkeuren invult tijdens de check op de website selecteert Juiste Makelaar de beste aankoopmakelaars speciaal voor jou. De geselecteerde makelaars hebben ervaring met het aankopen van huizen in de gewenste buurt, dorp of stad. Nadat je je voorkeuren hebt ingevuld en deze geverifieerd zijn, ontvang je een overzicht met de geselecteerde aankoopmakelaars. 

Veel mensen kiezen ervoor om in contact te komen met twee aankoopmakelaars. Op basis van de bekende gegevens zijn alle geselecteerde makelaars passend bij jouw wensen. Nog steeds moet je de twee aankoopmakelaars vergelijken om de beste te kiezen. Hieronder vind je een aantal punten waarop je de aankoopmakelaars met elkaar kunt vergelijken: 

  • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren?

Iedere aankoopmakelaar heeft net een andere aanpak. Grotendeels zijn deze taken hetzelfde, maar in sommige details kan het verschillen. Bijvoorbeeld, gaat de aankoopmakelaar altijd mee naar een bezichtiging of doet diegene dat pas als je een tweede keer gaat kijken bij een huis?

Lees meer informatie over verschillende taken van een aankoopmakelaar.

  • Wat kosten de aankoopmakelaars?

Iedere makelaar heeft zijn eigen aanpak. Dus controleer of je overeenkomende makelaarskosten vergelijkt. Is het inclusief btw? En welke taken voert de aankoopmakelaar uit? Dit zijn allemaal aspecten die kunnen verschillen per makelaar. 

WIl je meer weten over kosten van een aankoopmakelaar, lees dan hier verder.

  • Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden?

Vraagt de aankoopmakelaar intrekkingskosten of opstartkosten? Dit kan meespelen in de keuze voor een makelaar. Vooral als het nog onzeker is waar je wilt wonen. Misschien wil je toch in een andere stad wonen, dan is dit zeker een belangrijk punt om de makelaars op te vergelijken.

  • Bij welke aankoopmakelaar heb je het beste gevoel?

Uiteraard moeten de randzaken van de twee makelaars goed zijn, maar een belangrijke factor bij het vergelijken van aankoopmakelaars is je gevoel. In welke makelaar heb jij het vertrouwen dat diegene alles voor je gaat regelen met het maximale resultaat? Dit gevoel is een belangrijk punt om je beslissing op te baseren. Ga niet alleen voor de goedkoopste makelaar waar je ook nog eens weinig vertrouwen in hebt! 

 

 

Verschillende voordelen van type aankoopmakelaars

Bij Juiste Makelaar willen wij jou zo goed mogelijk helpen met het vergelijken van de aankoopmakelaars. Daarom kun je bij ons je voorkeuren aangeven wat voor een type makelaar je zoekt. Op basis van je voorkeur vergelijken wij de verschillende type aankoopmakelaars speciaal voor jou. De verschillende voorkeuren hebben allemaal verschillende voordelen. Ook zijn er een aantal punten waar je goed over moet nadenken voordat je de beslissing voor een aankoopmakelaar maakt. 

1. Aankoopmakelaar met goede aankoop ervaringen

Wanneer je de voorkeur hebt voor een makelaar met goede aankoop ervaringen. Geef je aan dat dit het belangrijkste is waar de makelaar aan moet voldoen. Goede eigenschappen van een aankoopmakelaar kunnen hierbij opgesplitst worden in een aantal punten. De aankoopmakelaar is communicatief goed bereikbaar en staat altijd voor je klaar. Daarnaast heeft de makelaar veel kennis van het aankoopproces, de buurt en is bekend met diverse andere makelaars. Verder is de aankoopmakelaar goed in het onderhandelen en erg doelgericht. Tot slot, is de prijs-kwaliteit verhouding van de makelaar goed. 

2. Aankoopmakelaar met veel buurt kennis

Wanneer je het belangrijk vindt dat de makelaar veel kennis van de buurt heeft, selecteer dan deze optie. De aankoopmakelaar heeft veel ervaring met het aankopen in deze buurt of het specifieke dorp. Zo is de aankoopmakelaar altijd goed op de hoogte van wat er in de buurt speelt en welke huizen er in de verkoop komen.

3. Courtage van de aankoopmakelaar 

Vind je de kosten van een aankoopmakelaar het belangrijkste? Dan kun je het beste de voorkeur voor de kosten van de aankoopmakelaar selecteren. Hierbij wordt er rekening gehouden dat de kosten van de aankoopmakelaar laag zijn. Uiteraard is de kwaliteit van de makelaar nog steeds van goed, maar verwacht niet dat je dezelfde service als bij een makelaar met veel goede aankoop ervaringen. 

Een belangrijke vraag die je daarnaast moet afvragen is of de aankoopmakelaar met een lage courtage hetzelfde resultaat kan behalen als een makelaar met meer ervaring en kennis? Een makelaar die een hoger courtage vraagt, vraagt dit vaak niet voor niets. De aankoopmakelaar haalt bijvoorbeeld betere resultaten voor de klant of heeft een goed netwerk waardoor diegene regelmatig woningen heeft die nog niet op de markt te koop staan. 

4. Alle drie voorkeuren even belangrijk 

Liever het beste van alles? Dat kan natuurlijk. Dan gaan wij op zoek naar de een aankoopmakelaar die het beste van alles heeft. Een redelijk courtage, in de buurt en goede ervaringen. Het kan zijn dat een van de voorkeuren het ander overstijgt, maar dat maakt het dan toch de beste makelaar voor jou! Benieuwd? Ontdek het nu! 

 

Vergelijk de beste makelaar via de tool

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier