Aankoopmakelaar vergelijken: Ontdek waar je op moet letten bij het vergelijken

Vergelijk alle aankoopmakelaars zodat jij de beste kunt kiezen

Onderwerpen over het vergelijken van aankoopmakelaars

Klik op het onderwerp en ga direct naar het onderwerp om hier meer over te weten.

Aankoopmakelaars vergelijken
Waarop letten bij het vergelijken
Voorkeuren voor type aankoopmakelaar
Aankoopmakelaars met de beste statistieken

Aankoopmakelaar vergelijken

Niet iedereen maakt gebruik van een aankoopmakelaar, maar met een krappe woningmarkt worden er in (grotere) vaker aankoopmakelaars ingeschakeld. Een aankoopmakelaar helpt je met de zoektocht naar jouw droomhuis en begeleid je met het aankoopproces. In veel steden in Nederland is het steeds moeilijker om als particulier zonder aankoopmakelaar een huis te kopen. Door de grote interesse in het schaarse huizenaanbod is het ‘normaal’ dat biedingen hoger zijn dan de vraagprijs. Een geschikte aankoopmakelaar kan jou helpen met het doen van een passend bod en weet precies wanneer er geschikte woningen op de markt komen. Daarom is het vergelijken van de aankoopmakelaars van belang.

Waar moet je op letten met het vergelijken van aankoopmakelaars?

Wanneer je je voorkeuren invult tijdens de check selecteert Juiste Makelaar de beste aankoopmakelaars speciaal voor jou. De geselecteerde makelaars hebben ervaring met het aankopen van woningen in de door jouw aangegeven woonplaats. Nadat je je voorkeuren hebt ingevuld en deze geverifieerd zijn, ontvang je een overzicht met de geselecteerde aankoopmakelaars.

Veel mensen kiezen ervoor om in contact te komen met twee aankoopmakelaars. Op basis van de bekende gegevens zijn alle geselecteerde makelaars passend bij jouw wensen. Nog steeds moet je de twee aankoopmakelaars vergelijken om de beste te kiezen. Hieronder vind je een aantal punten waarop je de aankoopmakelaars met elkaar kunt vergelijken:

  • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren?

Iedere aankoopmakelaar heeft net een andere aanpak. Grotendeels zijn deze taken hetzelfde, maar in sommige details kan het verschillen. Bijvoorbeeld, gaat de aankoopmakelaar altijd mee naar een bezichtiging of doet diegene dat pas als je een tweede keer gaat kijken bij een huis?

> Lees meer informatie over verschillende taken van een aankoopmakelaar

  • Wat kosten de aankoopmakelaars?

Iedere makelaar heeft zijn eigen aanpak. Dus controleer of je overeenkomende makelaarskosten vergelijkt. Is het inclusief btw? En welke taken voert de aankoopmakelaar uit? Dit zijn allemaal aspecten die kunnen verschillen per makelaar.

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar

  • Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden?

Vraagt de aankoopmakelaar intrekkingskosten of opstartkosten? Dit kan meespelen in de keuze voor een makelaar. Vooral als het nog onzeker is waar je wilt wonen. Misschien wil je toch in een andere stad wonen, dan is dit zeker een belangrijk punt om de makelaars op te vergelijken. Het is zeker niet gek als er intrekkingskosten van toepassing zijn, hou er rekening mee dat dit ongeveer € 500 is.

  • Bij welke aankoopmakelaar heb je het beste gevoel?

Uiteraard moeten de randzaken van de twee makelaars goed zijn, maar een belangrijke factor bij het vergelijken van aankoopmakelaars is je gevoel. In welke makelaar heb jij het vertrouwen dat diegene alles voor je gaat regelen met het maximale resultaat? Dit gevoel is een belangrijk punt om je beslissing op te baseren. Ga niet alleen voor de goedkoopste makelaar waar je ook nog eens weinig vertrouwen in hebt!

> Liever een huis kopen zonder aankoopmakelaar? Laat je dan adviseren door HuisAssist welke diensten je nog meer nodig hebt

Voorkeuren van de aankoopmakelaars

Bij Juiste Makelaar willen wij jou zo goed mogelijk helpen met het vergelijken van de aankoopmakelaars. Daarom geef jij je voorkeuren aan wat voor een type aankoopmakelaar je zoekt. Op basis van je voorkeur vergelijkt het systeem de aankoopmakelaar die actief zijn in de regio waar jij een nieuw huis zoekt. De verschillende voorkeuren hebben allemaal verschillende voordelen. Ook zijn er een aantal punten waar je goed over moet nadenken voordat je de beslissing voor een aankoopmakelaar maakt.

1. Aankoopmakelaar met goede aankoop ervaringen

Wanneer je de voorkeur hebt voor een makelaar met goede aankoop ervaringen. Geef je aan dat dit het belangrijkste is waar de makelaar aan moet voldoen. Goede eigenschappen van een aankoopmakelaar kunnen hierbij opgesplitst worden in een aantal punten. De aankoopmakelaar is communicatief goed bereikbaar en staat altijd voor je klaar. Daarnaast heeft de makelaar veel kennis van het aankoopproces, de buurt en is bekend met diverse andere makelaars. Verder is de aankoopmakelaar goed in het onderhandelen en erg doelgericht. Tot slot, is de prijs-kwaliteit verhouding van de makelaar goed.

2. Aankoopmakelaar met veel buurt kennis

Wanneer je het belangrijk vindt dat de makelaar veel kennis van de buurt heeft, selecteer dan deze optie. De aankoopmakelaar heeft veel ervaring met het aankopen in deze buurt of het specifieke dorp. Zo is de aankoopmakelaar altijd goed op de hoogte van wat er in de buurt speelt en welke huizen er in de verkoop komen.

3. Courtage van de aankoopmakelaar

Vind je de kosten van een aankoopmakelaar het belangrijkste? Dan kun je het beste de voorkeur voor de kosten van de aankoopmakelaar selecteren. Hierbij wordt er rekening gehouden dat de kosten van de aankoopmakelaar laag zijn. Uiteraard is de kwaliteit van de makelaar nog steeds van goed, maar verwacht niet dat je dezelfde service als bij een makelaar met veel goede aankoop ervaringen.

Een belangrijke vraag die je daarnaast moet afvragen is of de aankoopmakelaar met een lage courtage hetzelfde resultaat kan behalen als een makelaar met meer ervaring en kennis? Een makelaar die een hoger courtage vraagt, vraagt dit vaak niet voor niets. De aankoopmakelaar haalt bijvoorbeeld betere resultaten voor de klant of heeft een goed netwerk waardoor diegene regelmatig woningen heeft die nog niet op de markt te koop staan.

4. Alle drie voorkeuren even belangrijk

Liever het beste van alles? Dat kan natuurlijk. Dan gaan wij op zoek naar de een aankoopmakelaar die het beste van alles heeft. Een redelijk courtage, in de buurt en goede ervaringen. Het kan zijn dat een van de voorkeuren het ander overstijgt, maar dat maakt het dan toch de beste makelaar voor jou! Benieuwd? Ontdek het nu!

Aankoopmakelaar vergelijken met de juiste statistieken

Om de ene aankoopmakelaar met de andere aankoopmakelaar te kunnen vergelijken is het van belang dat je de juiste statistieken van verschillende plaatsen gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om de prestaties en statistieken van de aankoopmakelaars goed te vergelijken. Op deze manier weet je precies welke makelaar in welke wijk beter presteert. Bij het vergelijken van aankoopmakelaars houdt Juiste Makelaar het vergelijkingssysteem rekening met deze statistieken. Hieronder lees je meer welke statistieken dit zijn en wat hier het belang van is:

Actief op de lokale woningmarkt

Een aankoopmakelaar die actief is op de lokale woningmarkt weet precies wat er speelt. Op deze manier weet de makelaar ook wanneer er nieuwe woningen op de markt komen. Op deze manier ben jij de andere kopers voor, dankzij jou goede aankoopmakelaar. Bij Juiste Makelaar weten wij hoe actief een makelaar is in het zoekgebied waar jij een huis zoekt. De makelaars zijn dan betrokken bij zowel de aan- als verkoop van woningen.

Prijs van de aankoopmakelaar

Bij de verkoop van een woning vragen makelaars over het algemeen een courtage van de verkoopsom. Echter is het bij een aankoopmakelaar een stuk minder geloofwaardig wanneer de makelaar op basis van het aankoopbedrag een makelaarsfee willen. Dit zou betekenen dat de makelaar meer ontvangt terwijl jij meer moet betalen voor een woning. Bij het vergelijken van de aankoopmakelaars houdt het systeem rekening met de hoogte van de fee van de aankoopmakelaars.

Prijssegment van de aankoopmakelaar en je budget

De samenwerking met een aankoopmakelaar moet voor beide partijen goed werken. Daarom is het van belang dat jou budget in lijn ligt met de woningen die een aankoopmakelaar aankoopt. Dit zorgt ervoor dat de makelaar precies weet wat er in jou segment speelt en welke woningen er binnenkort in de verkoop komen. Daarom houdt het vergelijkingssysteem rekening met de gemiddelde aankoopprijs van de aankoopmakelaar in combinatie met jou aankoopbudget.

Reviews van de aankoopmakelaars

De meeste mensen vinden een aankoopmakelaar via-via. Dit komt omdat je goede verhalen hoort over een bepaalde aankoopmakelaar. Bij Juiste Makelaar maken wij van een soortgelijk systeem gebruik, maar dan veel groter! Wij verzamelen alle reviews van de aankoopmakelaars in Nederland om vervolgens te kijken welke makelaars goed en welke slecht zijn. Dit gebeurd op basis van reviews over makelaars.

> Wist je dat Funda reviews niet betrouwbaar zijn, weten waarom? Lees dan hier verder

Reactietijd

Iedereen is op zoek naar een proactieve aankoopmakelaar die je altijd kan helpen wanneer je de juiste vragen beantwoord wilt hebben. Zodra een aankoopmakelaar een nieuwe aanvraag van Juiste Makelaar ontvangt, moet de makelaar contact opnemen met de consument. De makelaar legt dan de diensten uit en wilt graag een afspraak inplannen. Bij Juiste Makelaar houden wij bij of de aankoopmakelaars op tijd reageren. Dit is van belang voor de klant, dus dan vinden wij het ook belangrijk!

Persoonlijke voorkeuren

Wat voor een type aankoopmakelaar zoek jij zelf? Dat is de eerste vraag die Juiste Makelaar graag beantwoord wilt hebben. Op deze manier kan het vergelijkingssysteem een betere match voor jou genereren. Geef aan waar je een aankoopmakelaar zoekt en waar de makelaar aan moet voldoen. Dan doen wij de rest.

Vind een aankoopmakelaar in een stad

Klik dan hieronder op de plaats waar je op zoek bent naar een aankoopmakelaar.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over aankoopmakelaars vergelijken

Wat is een aankoopmakelaar?

+

Een aankoopmakelaar is een professional die je helpt bij het zoeken naar jouw droomhuis en het begeleiden van het aankoopproces. Vooral in de huidige krappe woningmarkt in Nederland, waarin biedingen hoger zijn dan de vraagprijs, kan het inschakelen van een aankoopmakelaar zeer nuttig zijn.

Waarom aankoopmakelaars vergelijken

+

De aankoopmakelaar kan je helpen met het doen van een passend bod en weet precies wanneer er geschikte woningen op de markt komen. Door aankoopmakelaars te vergelijken, kun je de beste keuze maken op basis van jouw voorkeuren en eisen.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van aankoopmakelaars?

+

  1. Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren?
  2. Wat zijn de kosten van de aankoopmakelaar en welke taken voert hij of zij uit?
  3. Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden, zoals intrekkingskosten of opstartkosten?
  4. Bij welke aankoopmakelaar heb je het beste gevoel?
  5. Wat zijn de voorkeuren van de aankoopmakelaars en welke voordelen hebben ze?

Door deze punten zorgvuldig te overwegen en te vergelijken tussen de verschillende aankoopmakelaars, kun je een weloverwogen keuze maken.