Bekijk hier welke makelaars het beste presteren in je eigen woonplaats

Ontdek welke makelaars het meeste verkopen, het snelste of voor de hoogste prijs

Welke makelaar presteert het beste in je eigen woonplaats

Vul je eigen woonplaats in en ontdek welke makelaar hoe presteert. Hieronder lees je meer over de makelaars. Vervolgens kun je je eigen details invullen en wij matchen je op basis van de details van het huis. Benieuwd wat de huidige statistieken zijn in jouw wijk? Bekijk dan hier meer.

 

Meeste woningen verkocht

Ben je op zoek naar een makelaar die veel woningen verkoopt? Vul je woonplaats in en ontdek de top makelaars in je plaats. Vervolgens kan Juiste Makelaar op basis van jouw adres de beste makelaars voor je vinden.

Gemiddeld snelste verkoop van woningen

Wanneer een makelaar 5-sterren heeft geeft dit aan dat deze makelaar snel de woningen verkoopt. Over het algemeen is dit tussen de 0 en 25 dagen. Wanneer een makelaar minder sterren heeft, verkoopt de makelaar minder snel de woningen. Over het algemeen zijn duurdere woningen minder makkelijk om te verkopen. Het is daarom veel voorkomend dat een makelaar met een hoge vraagprijs ook minder snel de woningen verkoopt. Een makelaar die onder het gemiddelde woningen verkoopt kan sneller woningen verkopen.

Boven de vraagprijs in de woonplaats

Gemiddelde boven of onder de vraagprijs geeft aan in welke prijsrange de makelaar actief is. Met het gemiddelde is rekening gehouden met de gemiddelde vraagprijs in iedere woonplaats. Het percentage boven of onder het gemiddelde geeft de gemiddelde vraagprijs van de woningen van de makelaar aan. De exacte vraagprijs is niet zichtbaar. Wanneer je de exacte cijfers wilt weten dien je een aanvraag te doen voor je eigen adres. Op deze manier kan Juiste Makelaar de exacte cijfers in jou buurt onderzoeken.

> Bekijk hier per provincie de actuele woningstatistieken van iedere wijk

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.