Makelaars vergelijken: Heb je wel of geen makelaar nodig?

Juiste Makelaar maakt het vergelijken van makelaars eenvoudig. Wij zoeken, jij kiest.

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Hoe ga jij verschillende makelaars vergelijken?

Op het moment dat je een huis wilt gaan kopen of verkopen ben je op zoek naar de makelaar die het beste bij jou past. Het is daarom belangrijk de makelaars te vergelijken en daarna er pas een te kiezen. Dit is een tijdsintensief proces zijn aangezien er in veel steden tientallen makelaars actief zijn. Om deze reden helpt Juiste Makelaar jou om dit proces te eenvoudiger te maken.

Op basis van jouw voorkeuren vergelijken wij makelaars. Zo zullen er vervolgens 1 of 2 makelaars door ons systeem geselecteerd worden. Alle makelaars die wij voor jou kiezen hebben ervaring in jouw buurt. Ontvang de geselecteerde makelaars per mail, waarna deze contact met je opnemen. Daarna vergelijk je deze makelaars om de beste te kiezen en samen je huis te verkopen.

Zelf makelaars vergelijken via Juiste Makelaar

De zoektocht naar een geschikte makelaar maakt Juiste Makelaar eenvoudig. Op basis van jouw voorkeuren selecteert het systeem slechts 1 of 2 makelaars die bij jou past. Het is aan te raden om 2 makelaars te kiezen, zo kun je kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur. 

Zo vergelijken wij alle makelaars in de omgeving, waarna je zelf de vergelijking tussen 2 makelaars maakt. Zo is de zoektocht eenvoudiger en sneller. Op basis van het verhaal van de makelaars kun je zelf nog de 2 makelaars vergelijken. Bij wie heb je een goed gevoel en is de verhouding van de prijs kwaliteit goed? Wij maken de beste selectie voor jou, waarna jij de beste makelaar kiest!

Benieuwd wat alle taken van een verkoopmakelaar zijn? Lees hier verder.

Op basis van welke voorkeuren vergelijk je makelaars? 

In de vergelijkingstool vragen wij om één van de onderstaande voorkeuren te kiezen: 

 1. Laag courtage van de makelaar
 2. Veel verkoopervaring
 3. Makelaar in de buurt
 4. Alle drie even belangrijk

De belangrijke vraag hierbij is wat vind je belangrijk aan de makelaar. Iedere voorkeur heeft zijn voordelen ten opzichte van een andere voorkeur, maar het gaat erom wat jij zelf belangrijk vind. Hieronder zijn de verschillen van de voorkeuren beschreven. Ontdek het en kies daarna te beste makelaar voor jou! 

1. Huis verkopen met een makelaar met lage courtage

Op het moment dat je de keuze maakt voor een makelaar met een laag courtage dan zullen de totale kosten van de makelaar waarschijnlijk lager zijn dan bij een andere voorkeur. Er zijn verschillende redenen waarom een makelaar een lager courtage vraagt. Bijvoorbeeld door mindere service, geen totaalpakket of het makelaarskantoor kiest voor massa. Daarnaast kan het zijn dat de makelaar minder ervaring heeft met het verkopen van huizen, waardoor de verkoopprijs lager is. Wanneer je makelaars vergelijkt, vraag duidelijk wat er in de dienstverlening van de makelaar zit.

Hier kan je lezen wat de kosten zijn vaan een makelaar.

2. Huis verkopen met een ervaren makelaar

Een verkoopmakelaar met ervaring heeft goede beoordelingen, maar is in de meeste gevallen wel wat duurder. Dit komt door de goede kwaliteit en service van de makelaar. Het voordeel van een ervaren makelaar is dat diegene de buurt goed kent, waardoor hij of zij op de hoogte is van wat er speelt in de buurt. Een hoger courtage betekent niet dat je direct achteruit gaat op de keuze van een ervaren verkoopmakelaar. De algemene verwachting is dat het huis voor een hogere prijs verkocht kan worden. 

3. Huis verkopen met een makelaar in de buurt

Een makelaar in de buurt van het huis die je wilt verkopen zorgt ervoor dat de makelaar alles ins en outs weet van de buurt. Daarnaast verkoopt de makelaar veel woningen in deze buurt. Zo weet de makelaar wat de juiste verkoopprijs is. Daarnaast is er een kans dat de makelaar recent soortgelijke woningen heeft verkocht. Hierdoor kan de makelaar al geïnteresseerden hebben voor het verkoop object.

4. Een makelaar met een goede beoordeling, goede prijs en in de buurt

Liever van alles wat? Dan zal het Juiste Makelaar systeem rekening houden met de makelaars vergelijken voor zowel een goede verkoopmakelaar, een courtage wat niet te hoog is en de makelaar moet redelijk in de buurt zijn. Het kan dat je in contact gebracht wordt met een makelaar waarbij de ene voorkeur meer rekening mee is gehouden dan een ander. Maar ga er maar vanuit dat deze keuze het beste van alle drie de voorkeuren combineert. 

Ben je eruit naar wat voor een type makelaar je op zoek bent? Vergelijk dan direct de makelaars via rode button. Verkoop je huis snel en weet zeker dat je de beste makelaar voor jou en je huis hebt door de makelaars gratis en vrijblijvend te vergelijken via Juiste Makelaar. Bespaar tijd en geld!

Kennismaken met de makelaars

Nadat Juiste Makelaar twee makelaars heeft geselecteerd zullen deze makelaars contact opnemen om een afspraak in te plannen. Om zeker te weten hoe je deze makelaars moet vergelijken staan hier een aantal punten waarop je kunt letten. Zo kun je de beste makelaar selecteren voor jou! 

Bereid alvast voor welke informatie je van de makelaar wilt weten. Hieronder staan een aantal vragen hoe je een goed beeld van de makelaar krijgt en de bijbehorende presentatie. 

 • Hoe zal het huis gepresenteerd worden? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms zal het huis te koop aangeboden worden? Zo kun je de grootte van het geïnteresseerde publiek inschatten. 
 • Wat zal de inschatting zijn van de verkoopprijs? Is de onderbouwing overtuigend?

Zo kom je achter de werkwijze van de makelaar en hoe hij zijn netwerk gaat inschakelen. Op deze manier heb je een beeld hoe de makelaars werken en hoe diegene denkt succesvol je huis te verkopen. Het belangrijkste punt van deze vragen, is hoe goed gevoel je bij de makelaar hebt. 

Kosten makelaars vergelijken 

Nadat je verschillende makelaars hebt gesproken kan je naast je persoonlijke voorkeur, de kosten van de makelaars vergelijken. De courtage van verschillende makelaars kunnen uiteenlopen, waardoor het altijd goed is om deze kosten te vergelijken. Maar om de kosten te vergelijken is het belangrijk om dezelfde punten te vergelijken. 

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Is er alleen een courtage of ook een bepaalde bonus wanneer een gewenst resultaat behaald wordt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundige keuring.
 • Wanneer moet je betalen? Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga daarom na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten met elkaar vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Benieuwd wat een verkoopmakelaar kost? Ontdek het hier!

Gratis waardebepaling van je huis

Als je tijdens het vergelijken van makelaars verschillende makelaars hebt uitgenodigd thuis zul je ervaren hoe de makelaars te werk gaan. Je wilt tenslotte weten wat voor een waarde de makelaar inschat je woning te kunnen verkopen. Dit zal de makelaar doen door van te voren onderzoek te doen van je huis. Denk hierbij aan de volgende punten voor een waardepaling:

 • Vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt
 • Huidige staat van de woning
 • Ligging (centraal of afgelegen)
 • Oppervlakte en inhoud van de woning
 • Energielabel (verplicht)
 • Ervaring van de makelaar

Zodra de verschillende makelaars zijn langgewenst en hun visie hebben gedeeld over de gratis waardepaling, kun je de makelaars onderling beter vergelijken. Je hebt tenslotte zelf gezien welke makelaar jou woning op dit moment het beste kan verkopen, met de meeste overtuiging. Het verkoopadvies zal de makelaar geven, hoe jij het beste de woning in de markt kan zetten. De waarde van de woning heeft ook invloed op de kosten die je betaalt voor de makelaar, de kosten voor de verkoopmakelaar worden vooraf besproken tijdens de waardebepaling.

Nog steeds niet zeker van de makelaar? Vergelijk de makelaar met deze punten!

Wanneer je na het vergelijken nog geen makelaar kunt kiezen, zijn er nog een aantal punten waar je kritisch naar kunt kijken. Zo weet je zeker dat je overtuigd bent van de keuze voor een van de makelaars.

 1. Kijk welke objecten de makelaar in de verkoop heeft? Ben je het eens met de presentatie hiervan?
 2. Heb je vertrouwen in de kwaliteiten van de makelaar? 
 3. Hoe snel worden de huidige objecten van de makelaar verkocht?
 4. Bel het makelaarskantoor op om een telefonische indruk te krijgen. Potentiële huizenkopers bellen ook de verkoopmakelaar, dus de eerste indruk is belangrijk.
 5. Kijk op internet of het makelaarskantoor de marketing op orde heeft.

Opzoek naar een aankoopmakelaar en hoe je die kan vergelijken? Ga dan dan hier verder.

Populaire steden:

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Makelaars op basis van courtage vergelijken, waarop moet je letten?

Wanneer je de courtages (lees: percentage van de verkoopsom) met elkaar vergelijkt, vergelijk of de volgende punten hetzelfde zijn: de taken van de makelaar, kosten inclusief btw, promotiekanalen, intrekkingskosten en ervaring in de buurt.

+

Welke factor is het meest belangrijk bij makelaars vergelijken?

Veel mensen zullen kosten zeggen, maar uiteindelijk gaat het om de verkoopprijs ten opzichte van de woz-waarde. Hiermee kan je echt aantonen welke makelaar het beste presteert.

+

Hoeveel makelaars moet je vergelijken?

Zoveel mogelijk, op deze manier weet je welke makelaar het beste is. Juiste Makelaar doet het voorwerk, de hele zoektocht en de vergelijking. Uiteindelijk blijven de beste 2 makelaars over, waarna je zelf kunt kiezen.

+

Zijn reviews belangrijk bij het vergelijken van makelaars?

Ja, maar wel met een minimum aantal beoordelingen en het gemiddelde van diverse platforms. Op Funda mag je bijvoorbeeld alleen op uitnodiging beoordelen, dit zorgt voor hele hoge beoordelingen. Let hier op!

+

Spelen de brancheverenigingen een rol bij het vergelijken van makelaars?

De verschillende makelaars brancheverenigingen NVM, VBO en VastgoedPro zorgen voor een waarborg van kwaliteit en een meldpunt waar je heen kan bij klachten. Dit zorgt ervoor dat over het algemeen deze makelaars beter presteren. Echter zijn er natuurlijk ook niet-aangesloten makelaars die uitstekend presteren. Maar weet de risico’s.

Vergelijk hier