Makelaars in Haarlem

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Haarlem, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 163 makelaars actief geweest in Haarlem. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Haarlem helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Vijfhoek.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Haarlem zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Haarlem afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 520.000
 • Gemiddelde verkooptijd 32
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -21.000
 • Aantal transacties 1682
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Haarlem
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Haarlem

In Haarlem is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 511.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -21.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Haarlem.

Bij de verkoop van een huis in Haarlem is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 100 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 511.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 5100. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Haarlem. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Haarlem weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 520.000.

Het meest voorkomende energielabel in Haarlem is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Haarlem. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Haarlem

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Haarlem? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Haarlem. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Overspaern Makelaardij de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Haarlem, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Haarlem.

Populaire buurten in Haarlem

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Haarlem? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Haarlem. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Vijfhoek

  Verkooptijd
  37 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 578.000
  Woningen verkocht
  55
 • 2. Koninginnebuurt

  Verkooptijd
  35 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 763.000
  Woningen verkocht
  47
 • 3. De Burgen

  Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 318.000
  Woningen verkocht
  47
 • 4. Binnenstad

  Verkooptijd
  40 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 469.000
  Woningen verkocht
  45
 • 5. Sinnevelt

  Verkooptijd
  30 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 317.000
  Woningen verkocht
  45

Top 5 woningen verkocht in Haarlem

In Haarlem zijn de afgelopen maand 1682 woningen verkocht. Makelaar Overspaern Makelaardij verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Haarlem.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Frederikspark 6 DMC Overveen € 3.325.000
Zomervaart 110 Aerdenhout & Omstreken Makelaars € 2.825.000
Zonnelaan 6 A Van Engelen De Wilde Makelaars € 2.650.000
Tempeliersstraat 14 Mooijekind Vleut Makelaars € 2.600.000
Beelslaan 3 Mooijekind Vleut Makelaars € 2.350.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Haarlem

Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 163 makelaars actief geweest in Haarlem. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Haarlem.

Wat kost een makelaar in Haarlem?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Haarlem is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Haarlem van € 5.200 tot € 6.300.

Wat kost een aankoopmakelaar in Haarlem?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Haarlem zijn € 2.600 a € 3.900. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Haarlem?

+

De meest verkopende makelaar van Haarlem is Overspaern Makelaardij. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Haarlem zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Haarlem?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Haarlem aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Haarlem.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!