Makelaars in Amsterdam

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Amsterdam, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 535 makelaars actief geweest in Amsterdam. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Amsterdam helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Landlust.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Amsterdam zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Amsterdam afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 585.000
 • Gemiddelde verkooptijd 34
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -38.000
 • Aantal transacties 6896
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Amsterdam
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Amsterdam

In Amsterdam is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 537.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -38.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Amsterdam.

Bij de verkoop van een huis in Amsterdam is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 84 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 537.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 6400. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Amsterdam. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Amsterdam weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 585.000.

Het meest voorkomende energielabel in Amsterdam is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Amsterdam. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Amsterdam

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Amsterdam? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Amsterdam. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Hoekstra en van Eck de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Amsterdam, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Amsterdam.

 • Verkooptijd
  40 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 443.000
  Woningen verkocht
  157
 • Verkooptijd
  32 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 532.000
  Woningen verkocht
  156
 • Verkooptijd
  26 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 511.000
  Woningen verkocht
  148
 • Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 393.000
  Woningen verkocht
  145

Populaire buurten in Amsterdam

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Amsterdam? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Amsterdam. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Landlust

  Verkooptijd
  32 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 463.000
  Woningen verkocht
  225
 • 2. Hoofddorppleinbuurt

  Verkooptijd
  28 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 588.000
  Woningen verkocht
  205
 • 3. Jordaan

  Verkooptijd
  37 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 654.000
  Woningen verkocht
  196
 • 4. Oude Pijp

  Verkooptijd
  31 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 589.000
  Woningen verkocht
  190
 • 5. Staatsliedenbuurt

  Verkooptijd
  27 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 441.000
  Woningen verkocht
  168

Top 5 woningen verkocht in Amsterdam

In Amsterdam zijn de afgelopen maand 6896 woningen verkocht. Makelaar Hoekstra en van Eck verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Amsterdam.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Weteringschans 18 Engel & Völkers € 6.900.000
Banstraat 5 B Engel & Völkers € 6.500.000
Frederiksplein 12 Broersma Wonen € 5.500.000
Korte Ouderkerkerdijk 1 V1 Broersma Wonen € 5.250.000
Reguliersgracht 111 The Agency The Netherlands € 5.000.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Amsterdam

Hoeveel makelaars zijn er actief in Amsterdam?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 535 makelaars actief geweest in Amsterdam. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Amsterdam.

Wat kost een makelaar in Amsterdam?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Amsterdam is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Amsterdam van € 5.900 tot € 7.100.

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam zijn € 2.900 a € 4.400. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Amsterdam?

+

De meest verkopende makelaar van Amsterdam is Hoekstra en van Eck. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Amsterdam zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Amsterdam?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Amsterdam aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Amsterdam.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!