Vergelijk & vind jouw aankoopmakelaar in Utrecht

Vul je voorkeuren in en vind de juiste aankoopmakelaar in Utrecht

Huizen vector Huizen vector

Meer Utrecht

Makelaar Utrecht
Huis verkopen Utrecht
Verkoopmakelaar Utrecht

Aankoopmakelaar Utrecht

De aankoopmakelaars Utrecht zijn de makelaars die voor je werken. Zij zijn betrokken bij de aankoop van je huis, zeker als je een appartement of een huis koopt. De aankoopmakelaars Utrecht hebben uitgebreide kennis van de verschillende wijken en huizenprijzen, terwijl dat nog geen garantie is dat ze je aan een woning helpen. Een goede aankoopmakelaar in Utrecht zal een huis voor je vinden dat aan al je wensen voldoet en dat je kunt waarderen. Ze kennen de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en wat belangrijk is, ze weten waar je nog kunt onderhandelen en waar het beter is om niet goedkoper uit te zijn. Wat dit betekent: geen extra kosten en en niet iedere keer naast het net vissen.

Wat doet een Utrechtse aankoopmakelaar?

Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt voor de aankoop van een huis, gaat hij of zij op zoek naar huizen die passen bij je zoekwensen. Samen met je makelaar ga je verschillende huizen bekijken. Een ervaren aankoopmakelaar weet natuurlijk waar ze op moet letten tijdens zo’n bezichtiging. De aankoopmakelaar zal de verkopende makelaar bestoken met kritische relevante vragen. Een goede aankoopmakelaar is in staat veel problemen vooraf te voorspellen en kan een onafhankelijk oordeel geven over de woning die u op het oog heeft. Als er negatieve aspecten zijn, zij nemen zij deze mee in het bod. Het voordeel hiervan is dus dat je alleen het juiste bedrag betaalt! Je wilt niet te veel geld betalen voor een probleemwoning!

Woningen die online staan al na één dag verkocht?

In de regio Domstad, een van de belangrijkste vastgoedmarkten in Nederland, worden er op Funda, Huispedia of andere platforms vaak huizen direct “onder voorbehoud” te koop aangeboden. Dit komt omdat woningen vaak onder makelaars worden verkocht, hierdoor kan vaak weinig mensen de woning bezichtigen zonder aankoopmakelaar.

Dus hoe krijg je toegang tot die bezichtiging? Met een aankoopmakelaar mag je vaak genoeg wel komen kijken bij de woning. Dit komt omdat aankoopmakelaars vaak veel werk uit handen nemen van de verkopendemakelaar.  Zoals voor onderzoek, bij de woning en of de klant wel genoeg middelen heeft om de woning te kijk. Ze zullen alles voor je regelen, zodat jij zich nergens zorgen over hoeft te maken. Zij maken voor jou bezichtngingsafspraken met de verkoopmakelaar en zorgen ervoor dat je een eerlijke kans krijgt om het huis te zien en een bod te plaatsen samen met de aankoopmakelaar.

Hoeveel moet ik bieden op een woning?

Als je overweegt om te bieden op een huis in Utrecht, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Als het huis nog niet online staat, dan moet je overwegen om onder de vraagprijs te bieden. Dit komt omdat de verkoop van huizen wat soepeler kan verlopen als ze nog niet online zijn gegaan, hierbij kan een aankoopmakelaar helpen om de onderhandelingen uit te voeren.
  2. Als je van plan bent een huis te kopen dat al online staat, dan moet je waarschijnlijk een bod moeten plaatsen en misschien wel op inschrijving. Het kan zo zijn dat je ver over de vraagprijs moet gaan bieden. Je kan altijd kijken of de verkopende makelaar bereid is om te onderhandelen
  3. Als je echt niet zeker bent over hoe je verder moet gaan met het kopen van een huis in Utrecht, dan kan je bij Juiste Makelaar altijd aankoopmakelaars vergelijken en kijken welke bij je past. Zo kunnen we gezamenlijk de mogelijkheden bekijken

Voordelen aankoopmakelaar Utrecht

Een goede aankoopmakelaar in Utrecht vindt voor je een woning die aan alle wensen voldoet en die je kunt waarderen. Zij kennen de prijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving en wat belangrijk is, zij weten waar je nog kunt onderhandelen en waar het beter is om niet goedkoper uit te zijn. Wat betekent dit: geen extra kosten en geen onaangename verrassingen!

Huis kopen met aankoopmakelaar

Zij weten dat het belangrijk is zo snel mogelijk een woning te vinden, en vaak kunnen zij je vragen meteen beantwoorden. Zij zullen je waarschuwen voor slechte investeringen. Wilt je advies van iemand die niets te verliezen heeft? Nee, want dan vindt er ook geen transactie plaats! Dat betekent advies van een professional zonder enige verplichting,

Hulp bij A tot Z van het aankopen van een huis? Gebruik HuisAssist, HuisAssist helpt bij het vergelijken van alle diensten bij het kopen van een huis.

Wonen in Utrecht

Utrecht is een perfecte plek om te wonen. Er zijn genoeg appartementen, winkels en restaurants waar je alles kunt vinden wat je hartje begeert. De mensen hier zijn erg behulpzaam en vriendelijk. Er zijn geen grote winkelcentra, maar bijna elke straat heeft wel iets interessants, dus het is niet moeilijk om iets interessants te vinden.

Benieuwd naar de 20 ultieme tips om een huis te kopen? Klik dan hier

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de aankoopmakelaars in Utrecht.

+

Wat kost een aankoopmakelaar in Utrecht?

Aankoopmakelaars zijn er in allerlei soorten en maten. De kosten voor een makelaar zijn van € 3.250 tot 1.20% van de aankoopsom. In de meeste gevallen betaal je een vast bedrag, bijvoorbeeld € 3.250, of een percentage van de koopprijs.

+

Hoeveel aankoopmakelaars zijn er actief in Utrecht?

134 aankoopmakelaars zijn er op dit moment actief in Utrecht. Het zelfde aantal als verkopende makelaars.

+

Is het ook mogelijk dat de aankoopmakelaar mij alleen helpt bij de bieding?

Ja, de makelaars leveren vaak maatwerk. Zo kunnen ze je ook alleen hierbij helpen en dat doen ze met plezier!

Vergelijk hier