Wat is een twee-onder-een-kapwoning?

Ontdek de kenmerken, waar je een twee-onder-een-kapwoning kunt kopen en de voorbeelden

Wat is een twee-onder-een-kapwoning?

Een zeer bekende bouwstijl van een woning in Nederland is de twee-onder-een-kapwoning. Hierbij hebben beide woningen een eigen voordeur. Het zijn twee woning die een gezamenlijk dak hebben en over het algemeen een muur in het midden van het huis delen. Hieronder staan de kenmerken, waar veel twee-onder-een-kapwoningen staan en hoe je een dusdanig type woning kunt vinden op Funda.

> Ontdek hier welke andere type woningen er zijn

Kenmerken van een twee-onder-een-kap woning

Zoals iedere bouwstijl van verschillende type woningen, heeft ook de twee-onder-een-kapwoning typische kenmerken van de woning. Hieronder zijn de bekendste kenmerken van dit type woningen: 

 1. Gedeeld dak: De twee woningen zijn afzonderlijke woningen, maar deze zijn wel aan elkaar gebouwd. Dit zorgt ervoor dat het dak gedeeld is. 
 2. Aparte voordeur: Beide woningen hebben een eigen voordeur en vaak ook een eigen entree vanuit de voortuin. 
 3. Gedeelde middenmuur: Niet alleen het dak wordt gedeeld door beide woningen, maar er is ook minimaal 1 muur in het midden van het huis die de woningen afscheidt. 
 4. Andere uitstraling: Niet alle twee-onder-een-kapwoningen zijn hetzelfde, zo kunnen de gevels verschillen. Op deze manier ziet de woning er anders uit dan de buren. Dit zorgt ervoor dat dit type woning een unieke stijl heeft. 
 5. Veel ruimte: Een twee-onder-een-kapwoning heeft meer ruimte en oppervlakte dan een rijtjeshuis. Naast de ruimte in het huis hebben twee-onder-een-kapwoningen ook over het algemeen een grotere tuin, omdat er aan 1 kant ook ruimte om het huis is voor de tuin.

Voorbeelden van twee-onder-een kapwoningen

Overal in Nederland staan twee-onder-een-kapwoningen, dit zorgt ervoor dat er veel verschillende bouwstijlen zijn voor dit type woning. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de twee-onder-een-kapwoning, dit laat de verschillende stijlen zien die er zijn:

 1. Breda: Hier staan typische jaren 30 twee-onder-een-kapwoningen in bijvoorbeeld de wijk ‘t Ginneken. 
 2. Eindhoven: Hier staan moderne twee-onder-een-kapwoningen in de nieuwbouwwijk Het Ven. 
 3. Purmerend: Jaren 50 twee-onder-een-kapwoningen in de buurt De Gors.
 4. Nijmegen: In de wijk Nijmegen Oost staan typische jaren 20 twee-onder-een-kap woningen met karakteristieke eigenschappen uit deze periode. 
 5. Achterhoek: Hier staan veel landelijke twee-onder-een-kapwoningen met grote tuinen doordat deze vaak in het buitengebied staan. 
 6. Nijmegen: Naast de jaren 20 woningen staan er in De Vossenpels nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen. 
 7. Amersfoort: Het bergkwartier in Amersfoort staat bekend om de mooie statige woningen, hier staan dan ook veel twee-onder-een-kapwoningen uit de jaren 30. Een typisch kenmerk is het glas-in-lood.
 8. Hazerswoude-Dorp: Ook in dit dorp staan twee-onder-een-kapwoningen, dit dorpje ligt in de provincie Zuid-Holland. 
 9. Utrecht: De wijk Lombok in Utrecht is een zeer populaire buurt voor starters. Hier staan veel twee-onder-een-kapwoningen uit de jaren 20. 
 10. Almere: In Parkweide staan relatief nieuwe twee-onder-een-kapwoningen. Deze wijk staat bekend om de luxe woningen die er in de buurt gebouwd zijn. 

Deze lijst van wijken in Nederland waar twee-onder-een-kapwoningen staan is slechts een voorbeeld om een idee te geven welke soort woningen er zijn. Gedurende de jaren zal dit type woning blijven terugkomen. Elk huis heeft eigen eigenschappen. Hierbij is de persoonlijke voorkeur de doorslaggevende factor.

Nieuwbouw van twee-onder-een-kapwoningen

In verschillende wijken in Nederland worden nog steeds nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Hedendaagse twee-onder-een-kapwoningen worden vaak nog in de oude stijl gebouwd, maar dan met de moderne eigenschappen en karakteristieken. De nieuwbouw twee-onder-een-kapwoning heeft veel voordelen ten opzichte van een oudere jaren 30 twee-onder-een-kapwoning. Zo zijn deze woningen een stuk energiezuiniger, is het huis van alle gemakken voorzien en je kunt eigen wensen toepassen op de nieuwe bouw.

Portiekwoning op Funda vinden

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning dan kun je deze vinden op Funda. 

 1. Als eerste ga je naar de website van Funda. Klik hier om direct door te gaan.
 2. Typ in de zoekbalk je eigen zoekopdracht in. Hierbij gaat het om de buurt of plaats waar je een twee-onder-een-kapwoning zoekt. 
 3. Vervolgens zie je direct de woningen die beschikbaar zijn in de zoekopdracht. 
 4. Deze resultaten moeten verfijnd worden om alleen de twee-onder-een-kapwoningen te zien. 
 5. Dit kan door te zoeken in de ‘omschrijving’. Hier moet je ‘twee-onder-een-kapwoning’ toevoegen en de filters aanpassen. 
 6. Vervolgens krijg je alleen de zoekresultaten op Funda te zien van een twee-onder-een-kapwoning. 

Zoals de voorbeelden en nieuwbouw opties laten zijn staan er overal in Nederland verschillende type twee-onder-een-kapwoningen. Dit type woning is er voor hoog en laag budget. Mocht de zoektocht niet lukken dan is het verstandig om te zoeken met een aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar kan je helpen met je wensen en op zoek gaan naar de beste woning voor je eigen situatie. Via Juiste Makelaar kun je de beste aankoopmakelaar vinden. Vul je voorkeuren in en kom in contact met de 2 beste aankoopmakelaars in de regio. De aankoopmakelaars zullen offertes uitbrengen om jou te voorzien van de beste opties om de twee-onder-een-kapwoning te vinden.

> Vind hier direct de aankoopmakelaar voor een twee-onder-een-kapwoning

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.