Huis verkopen in Rotterdam

Op zoek naar een makelaar die snel je huis kan verkopen in Rotterdam?

Erasmus, Hotel New York Rotterdam

Huis verkopen in Rotterdam

Als je overweegt om je huis in Rotterdam te verkopen, is het belangrijk om goed na te denken over je doelen en hoe je de verkoop van je huis wilt aanpakken. Elke woning is anders, dus elk huis vereist een andere verkoopstrategie. Bij Juiste Makelaar kom je in contact met de beste makelaars in Rotterdam, geselecteerd op basis van jouw specifieke woning en niet op basis van het aantal verkochte huizen in Rotterdam als geheel. Dit zegt immers niets over de verkoopstatistieken van de makelaars in jouw buurt, wat wel belangrijk is voor de verkoop van jouw huis.

Woningmarkt informatie bij het verkopen van een huis in Rotterdam

Het verkopen van je huis in Rotterdam is tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan een aantal jaar geleden. Dit komt mede doordat er een woningtekort is in heel Rotterdam. Dit zorgt voor een lager aanbod aan woningen, waardoor de kopers minder keuze hebben. Meer mensen komen af op een huis wat te koop staat. Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Rotterdam € 419.000. In deze periode is een huis in 46 dagen verkocht. De gemiddelde vierkante meterprijs in Rotterdam is € 3.500 per vierkante meter.

Snel je huis verkopen in Rotterdam

Ben je op zoek naar een makelaar of andere opties om je huis snel te verkopen in Rotterdam? Dan zijn er een aantal aspecten die je moet overwegen om je huis snel te kunnen verkopen. Een belangrijke voorwaarden is dat een snelle verkoop niet altijd de hoogste verkoopprijs oplevert. Bij Juiste Makelaar zijn er echter wel makelaars die de kwaliteit hebben om snel een huis te verkopen. Hierbij een aantal slimme tips om je huis snel te verkopen:

 1. Zorg dat je van tevoren je huis netjes maakt en dat het er strak uitziet. De meeste mensen kijken niet snel door een slecht onderhouden huis heen.
 2. Doe een aanvraag bij Juiste Makelaar.
 3. Wij brengen je direct in contact met de twee beste makelaars in Rotterdam die snel je huis kunnen verkopen.
 4. Wees zeker dat je erop voorbereid bent dat je huis snel verkocht is.
 5. Je huis is snel verkocht!

Voordelen om je huis te verkopen in deze tijd

De huizenmarkt in Rotterdam is altijd een beladen onderwerp. Zeker in deze periode wanneer de huizenprijzen hoog zijn, maar er eveneens risico’s zijn die ervoor kunnen zorgen dat de prijzen zullen dalen. Juiste Makelaar heeft de voordelen om je huis te verkopen in Rotterdam op een rij gezet:

 • Laag aanbod: Op dit moment is het woningaanbod schaars. Hierdoor is het erg aantrekkelijk om je huis te verkopen, omdat dit zorgt voor een hogere prijs en meer kijkers.
 • Stijgende rente: Wanneer de huizenprijzen erg hoog zijn en de rente is laag, is het aannemelijk dat dit niet snel stop. Echter wanneer de rente steeds verder stijgt zorgt dit ervoor dat mensen een minder hoge hypotheek kunnen krijgen. Dit heeft als resultaat dat de woningprijzen zullen dalen. Daarom is het verstandig om op tijd je huis te verkopen wanneer je de maximale opbrengst wilt behalen.

Tips huis verkopen zonder stress in Rotterdam

De verkoop van je huis in Rotterdam kan een stressvolle ervaring zijn. Het is niet iets wat je iedere dag doet, en je weet ook niet waar je aan toe bent. Om ervoor te zorgen dat je deze periode zonder stress in kunt gaan hebben wij enkele tips voor je uitgewerkt zodat je snel en eenvoudig je huis kan verkopen:

 • Werk met een betrouwbare makelaar
 • Zorg ervoor dat de look en feel van het huis goed zijn, zoals geen donkere kamers
 • Repareer alle opzichtige dingen
 • Zoek alle papieren op die betrekking hebben tot het huis

> Heb je al een energielabel? Dit is verplicht bij de verkoop van je huis. Vraag dit aan via HuisAssist

Andere populaire plaatsen in Nederland

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Hoeveel levert je huis op bij het verkopen in Rotterdam?

+

Bij het verkopen van je huis in Rotterdam is momenteel de vraagprijs gemiddeld € 419.000. Dit is een gemiddelde prijs over heel Rotterdam. Deze prijzen zijn van afgelopen maanden.

Hoe snel kan je je huis verkopen in Rotterdam?

+

Op dit moment is de gemiddelde verkooptijd in Rotterdam 46 dagen. Dit betekent dat zodra je huis online staat tot en met het verkopen van je huis, het 46 dagen duurt.

Hoeveel mensen komen er kijken bij bezichtigingen bij de verkoop van een huis in Rotterdam?

+

Het afgelopen jaar kwamen er op het hoogtepunt gemiddeld 12 mensen naar een woning kijken. Op dit moment is het aantal kijkers ongeveer 7 mensen.