Je huis snel verkopen in Rotterdam

Ontdek stap voor stap hoe je snel en voor de goede prijs je huis kan verkopen in Rotterdam

Erasmus, Hotel New York Rotterdam

Huis verkopen in Rotterdam

Als je overweegt om je huis in Rotterdam te verkopen, is het belangrijk om goed na te denken over je doelen en hoe je de verkoop van je huis wilt aanpakken. Elke woning is anders, dus elk huis vereist een andere verkoopstrategie. Bij Juiste Makelaar kom je in contact met de beste makelaars in Rotterdam, geselecteerd op basis van jouw specifieke woning en niet op basis van het aantal verkochte huizen in Rotterdam als geheel. Dit zegt immers niets over de verkoopstatistieken van de makelaars in jouw buurt, wat wel belangrijk is voor de verkoop van jouw huis.

Invloed vierkante meterprijs op woningverkoop

De prijs per vierkante meter in Rotterdam ligt gemiddeld iets hoger dan in heel Nederland. De gemiddelde vraagprijs in Rotterdam bedraagt ongeveer €4.000 per vierkante meter. Er bestaan echter verschillen tussen de prijzen per vierkante meter, zo is een grote woning bijvoorbeeld vaak goedkoper per vierkante meter dan een appartement met één slaapkamer. Het is daarom belangrijk om bij het verkopen van je huis in Rotterdam te kijken naar de vierkante meterprijs in de buurt, vooral in vergelijking met woningen die qua grootte en type overeenkomen met de jouwe. Door te kijken naar hoe vergelijkbare woningen in de verkoop zijn gezet, kun je waardevolle informatie verkrijgen om jouw eigen huis zo snel en goed mogelijk te verkopen in Rotterdam. Uit de grafiek blijkt dat de vraagprijzen per vierkante meter van woningen in Rotterdam het afgelopen jaar nauwelijks zijn beïnvloed.

De prijzen per vierkante meter in Rotterdam per kwartaal in vergelijking met de gemiddelde prijzen

Woningmarkt statistieken bij de verkoop van een huis in Rotterdam

Het verkopen van je huis in Rotterdam is tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan een tien jaar geleden. Dit komt mede doordat er een woningtekort is in heel Rotterdam, maar niet alleen dat. Het wonen in Rotterdam is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Echter is er nog steeds een woning tekort wat zorgt voor een laag aanbod aan woningen, waardoor kopers minder keuze hebben. Meer mensen komen af op een huis wat te koop staat. Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Rotterdam € 419.000. In deze periode is een huis in 46 dagen verkocht.

> Benieuwd naar de beste makelaars van Rotterdam? Bekijk dan hier de makelaar top 10

Vraagprijs van woningen in Rotterdam

Deze grafiek toont een overzicht van de verkoop van woningen in Rotterdam in het afgelopen jaar, waarbij de vraagprijs van Rotterdamse woningen wordt vergeleken met die van heel Nederland. In de eerste maanden van het jaar is de vraagprijs met €40.000 gedaald, waarna deze gedurende 3 maanden weer is gestegen. Vervolgens is de vraagprijs van woningen in Rotterdam harder gedaald dan de gemiddelde vraagprijs in Nederland. In de laatste paar maanden zijn de prijzen van woningen die te koop staan in Rotterdam even sterk gestegen en gedaald als het landelijke gemiddelde.

De gemiddelde vraagprijs van woningen in Rotterdam versus het landelijke gemiddelde

Stappen om snel je huis verkopen in Rotterdam

Ben je op zoek naar een makelaar of andere opties om je huis snel te verkopen in Rotterdam? Dan zijn er een aantal aspecten die je moet overwegen om je huis snel te kunnen verkopen. Een belangrijke voorwaarden is dat een snelle verkoop niet altijd de hoogste verkoopprijs oplevert. Bij Juiste Makelaar zijn er echter wel makelaars die de kwaliteit hebben om snel een huis te verkopen. Hierbij een aantal slimme tips om je huis snel te verkopen:

 1. Bereid je huis voor op de verkoop: Zorg dat je van tevoren je huis netjes maakt en dat het er strak uitziet. De meeste potentiële kopers kijken niet snel door een slecht onderhouden huis heen. Dit zorgt voor een hogere waardebepaling en maakt het makkelijker om een goede verkoopprijs te realiseren.
 2. Vraag een gratis waardebepaling aan: Je kunt dit eenvoudig doen door makelaars te vergelijken via Juiste Makelaar. Hierbij zullen de makelaars gratis een waardebepaling afgeven, zodat je een goed beeld hebt van de realistische waarde van je woning.
 3. Bepaal de verkoopstrategie van je woning: Nadat je een waardebepaling hebt gekregen heb je een goed beeld hebt van de verkoopprijs. Op deze manier kan je een verkoopstrategie bepalen, wat ervoor kan zorgen dat je snel je huis verkoopt.
 4. Je huis komt online: Door professionele foto’s en een goede tekst zorg je ervoor dat je woning online opvalt. Wanneer je huis online staat en je hebt een goede prijsstrategie, dan heb je een goede kans dat je jouw woning snel verkoopt in Rotterdam.
 5. Zorg voor de bezichtigingen om je huis te laten zien aan potentiële kopers.
 6. Onderhandel met de geïnteresseerde kopers: Op het moment dat je een bieding krijgt, bepaal je zelf of de prijs akkoord is. Je kunt ook nog onderhandelen om een zo hoog mogelijk bedrag voor je woning te krijgen.

> Ontdek hier het hele stappenplan om je huis succesvol te verkopen

Voordelen om je huis te verkopen in deze tijd

De huizenmarkt in Rotterdam is altijd een beladen onderwerp. Zeker in deze periode wanneer de huizenprijzen hoog zijn, maar er eveneens risico’s zijn die ervoor kunnen zorgen dat de prijzen zullen dalen. Juiste Makelaar heeft de voordelen om je huis te verkopen in Rotterdam op een rij gezet:

 • Laag aanbod: Op dit moment is het woningaanbod in Rotterdam schaars. Hierdoor is het erg aantrekkelijk om je huis te verkopen, omdat dit zorgt voor een hogere verkoopprijs en meer kijkers.
 • Stijgende rente: Wanneer de huizenprijzen erg hoog zijn en de rente is laag, is het aannemelijk dat dit niet snel stop. Echter wanneer de rente steeds verder stijgt zorgt dit ervoor dat mensen een minder hoge hypotheek kunnen krijgen. Dit heeft als resultaat dat de woningprijzen zullen dalen. Daarom is het verstandig om op tijd je huis te verkopen wanneer je de maximale opbrengst wilt behalen.
 • Snelle doorlooptijd: Het aantal dagen wat een woning op dit moment in Rotterdam te koop staat, ligt naar verhouding nog erg laag. Dit zorgt ervoor dat de verkoopsnelheid van woningen die online komen erg snel is. Dit is gunstig wanneer je je huis wilt verkopen.

> Je huis verkopen, maar onzeker hoe een makelaar kan helpen? Bekijk hier hoe je de beste makelaar in Rotterdam kunt vinden

Tips huis verkopen zonder stress in Rotterdam

De verkoop van je huis in Rotterdam kan een stressvolle ervaring zijn. Het is niet iets wat je iedere dag doet, en je weet ook niet waar je aan toe bent. Om ervoor te zorgen dat je deze periode zonder stress in kunt gaan hebben wij enkele tips voor je uitgewerkt zodat je snel en eenvoudig je huis kan verkopen:

 • Werk met een betrouwbare makelaar
 • Zorg ervoor dat de look en feel van het huis goed zijn, zoals geen donkere kamers
 • Repareer alle opzichtige dingen
 • Zoek alle papieren op die betrekking hebben tot het huis

> Heb je al een energielabel? Dit is verplicht bij de verkoop van je huis. Vraag dit aan via HuisAssist

Andere populaire plaatsen in Nederland

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Hoeveel levert je huis op bij het verkopen in Rotterdam?

+

Bij het verkopen van je huis in Rotterdam is momenteel de vraagprijs gemiddeld € 419.000. Dit is een gemiddelde prijs over heel Rotterdam. Deze prijzen zijn van afgelopen maanden.

Hoe snel kan je je huis verkopen in Rotterdam?

+

Op dit moment is de gemiddelde verkooptijd in Rotterdam 46 dagen. Dit betekent dat zodra je huis online staat tot en met het verkopen van je huis, het 46 dagen duurt.

Hoeveel mensen komen er kijken bij bezichtigingen bij de verkoop van een huis in Rotterdam?

+

Het afgelopen jaar kwamen er op het hoogtepunt gemiddeld 12 mensen naar een woning kijken. Op dit moment is het aantal kijkers ongeveer 7 mensen.