Rotterdam Juiste Makelaar

Huis verkopen in Rotterdam

Denk je erover na je huis te verkopen in Rotterdam? Bedenk dan goed wat je doel is en hoe je de verkoop van je huis wilt aanpakken. Ieder huis is verschillend, waarbij een andere verkoopstrategie anders is. Bij Juiste Makelaar weet je zeker dat je in contact komt met de beste makelaars in Rotterdam. Dit is gebaseerd op jouw woning en niet op welke makelaar de meeste huizen verkoopt in heel Rotterdam. Dit zegt tenslotte niks over de statistieken wie het beste jouw huis kan verkopen in je eigen buurt.

VraagprijsAantal verkopenVerkoopsnelheidVerschil verkoopsnelheid
€ 450.000– 28,0 %31 dagen– 15,0%

Top 10 makelaars Rotterdam

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Wanneer je besluit om over te gaan tot het verkopen van je huis in Rotterdam heb je een goede makelaar nodig die jouw belangen het beste kan behartigen. Hoe ga je bepalen welke makelaar je huis het beste kan verkopen in Rotterdam? Juiste Makelaar heeft alle beschikbare woningdata, makelaars data en eerdere gebruikersfeedback geanalyseerd en samengevoegd voor de vergelijking dienst. Op deze manier weet jij als gebruiker welke makelaars het beste bij jou passen. Om een beeld te geven van deze beschikbare data hebben we hierboven een aantal belangrijke cijfers gedeeld.

1. Aantal woningen verkocht in Rotterdam

Het totale aantal woningen wat een makelaar verkoopt zegt wat over de populariteit van de makelaar. Deze makelaars krijgen het niet zomaar voor elkaar om veel woningen te verkopen in heel Rotterdam. Echter is het verstandig om deze statistieken te bekijken per buurt of wijk. Zo weet je welke makelaar daar het beste presteert. Wanneer jij je huis wilt verkopen wil je tenslotte weten wie er goed is in de buurt en niet in Rotterdam. Grote makelaarskantoren in Rotterdam staan echter wel bekend erom dat er veel woningen verkocht worden, dit heeft altijd invloed op de persoonlijke touch en de service die je kunt verwachten. Daarentegen is de prijs vaak scherper. 

2. Snelheid van het verkopen van de woningen

Welke makelaar verkoopt over het algemeen huizen het snelste? Dat is een belangrijke vraag, zeker wanneer een makelaar maandelijks woningen verkoopt in Rotterdam. Wanneer jij je huis gaat verkopen, wil je dat je een assertieve makelaar hebt die snel je huis verkoopt, er bovenop zit en de verkoopprijs uitstekend kan inschatten. Dat zegt de verkoopsnelheid van een makelaar over de kwaliteiten. 

3. Gemiddelde vraagprijs

De gemiddelde vraagprijs van een makelaar die regelmatig woningen verkoopt, geeft het segment aan waar de makelaar actief in is. Dit helpt goed om een inschatting te maken of de makelaar bij jou en het huis wat je wilt verkopen in Rotterdam past. Het is namelijk niet verstandig een makelaar in de arm te nemen die normaal woningen verkoopt van meer dan een miljoen terwijl je eigen huis 300.000 euro waard is. Let daarom goed op de percentages van de makelaars in Rotterdam die verschillende woningen verkopen.

Woningmarkt informatie bij het verkopen van een huis in Rotterdam

Het verkopen van je huis in Rotterdam is tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan een aantal jaar geleden. Dit komt mede doordat er een woningtekort is in heel Rotterdam. Dit zorgt voor een lager aanbod aan woningen, waardoor de kopers minder keuze hebben. Meer mensen komen af op een huis wat te koop staat. Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Rotterdam € 483.000. In deze periode is een huis in 27 dagen verkocht. De gemiddelde vierkante meterprijs in Rotterdam is € 3.750 per vierkante meter.

Snel huis verkopen Rotterdam

Ben je op zoek naar een makelaar of andere opties om je huis snel te verkopen in Rotterdam? Dan zijn er een aantal aspecten die je moet overwegen om je huis snel te kunnen verkopen. Een belangrijke voorwaarden is dat een snelle verkoop niet altijd de hoogste verkoopprijs oplevert. Bij Juiste Makelaar zijn er echter wel makelaars die de kwaliteit hebben om snel een huis te verkopen. Hierbij een aantal slimme tips om je huis snel te verkopen:

 1. Zorg dat je van te voren je huis netjes maakt en dat het er strak uitziet. De meeste mensen kijken niet snel door een slecht onderhouden huis heen. 
 2. Doe een aanvraag bij Juiste Makelaar.
 3. Wij brengen je direct in contact met de twee beste makelaars in Rotterdam die snel je huis kunnen verkopen.
 4. Wees zeker dat je er op voorbereid bent dat je huis snel verkocht is.
 5. Je huis is snel verkocht!

Voordelen om je huis te verkopen in deze tijd

De huizenmarkt in Rotterdam is altijd een beladen onderwerp. Zeker in deze periode wanneer de huizenprijzen hoog zijn, maar er eveneens risico’s zijn die er voor kunnen zorgen dat de prijzen zullen dalen. Juiste Makelaar heeft de voordelen om je huis te verkopen in Rotterdam op een rij gezet:

 • Laag aanbod: Op dit moment is het woningaanbod schaars. Hierdoor is het erg aantrekkelijk om je huis te verkopen, omdat dit zorgt voor een hogere prijs en meer kijkers.
 • Stijgende rente: Wanneer de huizenprijzen erg hoog zijn en de rente is laag, is het aannemelijk dat dit niet snel stop. Echter wanneer de rente steeds verder stijgt zorgt dit ervoor dat mensen een minder hoge hypotheek kunnen krijgen. Dit heeft als resultaat dat de woningprijzen zullen dalen. Daarom is het verstandig om op tijd je huis te verkopen wanneer je de maximale opbrengst wilt behalen. 

Tips huis verkopen zonder stress in Rotterdam

De verkoop van je huis in Rotterdam kan een stressvolle ervaring zijn. Het is niet iets wat je iedere dag doet, en je weet ook niet waar je aan toe bent. Om ervoor te zorgen dat je deze periode zonder stress in kunt gaan hebben wij enkele tips voor je uitgewerkt zodat je snel en eenvoudig je huis kan verkopen:

 • Werk met een betrouwbare makelaar
 • Zorg ervoor dat de look en feel van het huis goed zijn, zoals geen donkere kamers
 • Repareer alle opzichtige dingen
 • Zoek alle papieren op die betrekking hebben tot het huis

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier