Huis verkopen in Den-Haag

Ontdek hoe de huizenmarkt in Den Haag beweegt en of een makelaar je helpt om je huis snel te verkopen

Lucht foto Den-Haag

Huis verkopen in Den Haag

Een huis verkopen is over het algemeen niet heel moeilijk, uiteindelijk kan iedereen een huis verkopen. Echter is het de truc om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen bij de verkoop van je huis in Den Haag. Hoe zorg je ervoor dat de koper goed is geïnformeerd en dat je het beste bod krijgt voor jouw woning? Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer je aan het overwegen bent je huis te verkopen in Den Haag. Het is tenslotte een grote beslissing, die niet over één dag ijs gaat.

Voordelen huis verkopen in Den Haag

In de huidige woningmarkt heerst er al jaren een groot woning te kort, experts denken dat het pas na 2030 wordt opgelost. Doordat het nog lang gaat duren voordat er genoeg woningen in Den Haag zijn, kan het een voordeel zijn om je huis tijdig te verkopen. Extra voordelen om je huis snel te verkopen in Den Haag:

  • Momenteel heerst er een schaarste in de woningmarkt, waardoor veel vraag is naar betaalbare woningen.
  • Onzekerheid in markt: Veel huizen verkopers/kopers weten niet wat ze kunnen verwachten. Zit de woningwaarde op zijn top? Stijgende rente? Doordat er veel vraagstukken zijn, kan het een voordeel zijn om hiervan te profiteren en snel je huis in Den Haag te verkopen.

Snel je huis verkopen in Den Haag

Wil je snel je huis verkopen in Den Haag, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe woning hebt gekocht en je niet zit te wachten op dubbele kosten of dat er iets is veranderd in je privé situatie? Het is dan ook noodzakelijk om met geschikte makelaar in zee te gaan die je kan begeleiden bij het verkopen van je huis Den Haag. Een lokale makelaar verkoopt gemiddeld 2x sneller een woning dan wanneer je het zelf verkoopt of via een online makelaar. Er zijn verschillende manieren om snel en de juiste makelaar te vinden voor de verkoop van je woning:

  • Vraag aan vrienden en/of familie of zij een makelaar kennen die op korte termijn tijd heeft om je huis te verkopen in Den Haag.
  • Kijk of je in de buurt veel te koop borden ziet hangen van een bepaalde makelaar en bel het telefoonnummer wat daarop staat.
  • Vergelijk direct makelaars via Juiste Makelaar en kom vandaag nog in contact met twee makelaars voor een gratis waardebepaling.

Gratis waardebepaling van je huis

Voordat de woning in de verkoop gaat wil je natuurlijk weten wat je huis gaat opleveren en hoe het in de markt ligt? Het makkelijkste wat je kan doen is een aantal lokale makelaars in Den Haag uitnodigen bij je thuis (je betaalt hier niks voor), dan zullen de makelaars een ronde maken en het één ander noteren, vervolgens zullen de waarde van de woning toelichten. De meeste makelaars hebben dan ook de afspraak voorbereid, vaak kijken ze recent verkochte en/of vergelijkbare woningen in de buurt. Na het zien van de woning en referenties die ze hebben gevonden kunnen ze vaak een waarde geven voor het huis. Uiteindelijk zullen de makelaars ook een verkoopstrategie toelichten en welke courtage zij rekenen over de verkoop. 

> Wil je liever je woning laten taxeren? Kijk dan eens bij HuisAssist voor een taxateur

Welke makelaar bij verkoop van je huis

In Den Haag zijn meer dan 250 makelaars actief, het is dus hartstikke lastig om een geschikte makelaar te vinden. Hoe weet je welke makelaar het beste je huis kan verkopen in Den Haag? Bij Juiste Makelaar vergelijken wij gratis en vrijblijvend alle makelaars speciaal voor jou. De vergelijking maken wij door jarenlange ervaring en ons uitgebreide feedback systeem, weten wij precies welke makelaar bij jou past. Wanneer je gegevens hebt ingevuld in onze handige tool, zal één van onze woningadviseurs gratis en vrijblijvend contact met je opnemen om eventuele wensen te besproken, zo weten wij nog beter welke makelaar het meest passende is voor het verkopen van je huis in Den Haag.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen over huis verkopen in Den Haag

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Hoe snel kan je je huis verkopen in Den Haag?

+

Op dit moment is de gemiddelde verkooptijd in Den Haag 37 dagen. Dit betekent dat je woning binnen 37 dagen verkocht is nadat deze online is gezet. De gehele afhandeling duurt langer.

Hoeveel bezichtigingen heb je als je je huis gaat verkopen in Den Haag?

+

Op dit moment komen er gemiddeld 7 mensen kijken naar een woning in Den Haag dat te koop staat. Eerder was dit nog meer dan 12 mensen.

Wat levert je huis op wanneer je gaat verkopen in Den Haag?

+

Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs in Den Haag € 461.000. Dit de gemiddelde prijs bij verkoop van een huis. De opbrengst hangt af van het aantal vierkante meters en andere extra mogelijkheden.