Je huis verkopen in Amersfoort

Ontvang gratis advies om je huis voor de beste prijs te verkopen in Amersfoort

Koppelpoort in Amersfoort

Huis verkopen in Amersfoort

Je kunt een makelaar inhuren om het werk voor je te doen of je kunt het zelf je huis verkopen in Amersfoort. Beide manieren hebben hun voor- en nadelen, maar als verkoper wil je uiteraard de beste prijs voor je huis krijgen. Dus hoe weet je welke keuze de juiste is voor jou?

Bij de verkoop met een makelaar zijn er een aantal voordelen: de makelaar is een deskundige onderhandelaar en zal succesvol je huis verkopen in Amersfoort. Het enige wat je wat je dan nog moet doen is tekenen op de stippellijn zodra de onderhandelingen succesvol zijn afgerond. Maar er zijn ook nadelen: het inhuren van een makelaar betekent dat deze makelaar een percentage van de verkoopsom kijken als ze succesvol jouw huis verkopen in Amersfoort.

Als je besluit om je huis zelf te verkopen, zijn er ook zeker voor- en nadelen. Aan de positieve kant is er niemand die een deel van je opbrengst afpakt. Echter is het grootste nadeel dat jij alles in zijn werk moet zetten om kopers te vinden, wat veel tijd en energie zal kosten.

Voordelen van je huis verkopen in Amersfoort

Doordat er meer dan 72 makelaarskantoren in Amersfoort werkzaam zijn en dat je in elke straat wel een ander te koop bord ziet hangen. Kan het erg ingewikkeld zijn om een geschikte makelaar te vinden voor de verkoop van je huis in Amersfoort. Bij Juiste Makelaar helpen we je graag verder op weg met het zoeken, naar de makelaar die bij jou past! Hoe werkt het? Vul simpel je gegevens in onze handige tool, vervolgens zal één van onze woningadviseur gratis en vrijblijvend contact met je opnemen om eventuele wensen verder te bespreken, uit het gesprek zullen wij twee makelaars voor je selecteren en als laatst nemen de twee geselecteerde makelaars uit Amersfoort contact op om een afspraak te maken voor een gratis waardebepaling bij jou thuis.

> Vergelijk zelf de makelaars om je woning in Amersfoort te verkopen

Ideale moment om je huis te verkopen in Amersfoort

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen in Amersfoort, is de timing van cruciaal belang. En vooral als je het snel en zonder al te veel gedoe wilt verkopen, kunt je het beste het juiste moment kiezen. Maar wanneer is dat? Bij Juiste Makelaar hebben drie momenten voor je op een rij gezet:

 1. Schoolvakanties: Dat klinkt natuurlijk gek; omdat half Amersfoort en Nederland, dan op vakantie is en je denkt dat het niet het moment is om je huis te verkopen in Amersfoort. Wanneer de sleuteloverdracht in schoolvakantie valt, is dat een ideaal moment om te verhuizen!
 2. Voor het weekend: De meeste mensen gaan s ’avonds of in het weekend online kijken naar woningen. Als op het beste moment je huis in de verkoop wilt zetten? Dan is dat vrijdag eind van de middag! * Dan staat je huis gelijk bovenaan.
 3. In het voorjaar: In het voorjaar ziet alles er mooier uit om je huis in Amersfoort te verkopen, iedereen kijkt uit naar de zomer en iedereen is een stuk vrolijker. Als je dan je huis in Amersfoort in de verkoop zet, zal de sleuteloverdracht vaak ook in de zomervakantie plaatsvinden.

Huis verkopen met of zonder makelaar

Het klinkt natuurlijk super makkelijk om even je huis te verkopen in Amersfoort, want waarschijnlijk verkoopt jouw woning zich vanzelf wel. In vele gevallen verkoopt jouw huis zich inderdaad vanzelf. Alleen voordat je het besluit gaat nemen om zelf je huis te gaan verkopen in Amersfoort met of zonder een makelaar, staan hieronder de voordelen voor met en zonder:

Met makelaar je huis verkopen

 • Een lokale makelaar in Amersfoort kent de stad als geen anders, zij kennen elke straat.
 • Makelaars verkopen en kopen dagelijks woningen, doordat zij het dagelijks doen, kennen zij vaak eventuele geïnteresseerden.
 • Vele makelaars in Amersfoort kennen, dan ook de collega makelaars. Doordat zij die kennen kunnen zij gemakkelijk het nieuwe woningaanbod doorspelen en kunnen zij vaak wel nieuwe kopers.
 • Werkt met handige systemen en tools om makkelijk de woning te presenteren en adverteren.

Voordelen zelf je huis verkopen

 • Je bespaart vaak duizenden euro’ aan courtage en honderden euro’s aan opstartkosten.
 • Wie kent zijn huis nou beter dan de verkoper zelf? Als verkoper weet je precies wat de staat is van de woning en wat je kan vertellen.
 • Je bepaalt helemaal zelf hoe je de verkoop wilt doen, je kan dus zelf bepalen wanneer de bezichtigingen zijn. Hier ben je volledig flexibel in!
 • Je kiest zelf de kopers uit! Doordat de kan bestaat dat er meerdere mensen komen bezichtigingen, kun je alle tijd nemen om kennis te maken.

Andere populaire plaatsen

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over huis verkopen in Amersfoort

Hoe lang duurt het voor dat een huis verkocht is Amersfoort?

+

Gemiddeld worden huizen in Amersfoort in 34 dagen verkocht. Het aantal verkoopdagen van een huis heeft verschillende factoren zoals de huidige huizenmarkt, staat van het huis en hoe de woning wordt aangeboden online.

Voor welk bedrag staan huizen in Amersfoort gemiddeld te koop?

+

De gemiddelde vraagprijs in Amersfoort is €462.000. Dit is niet de daadwerkelijke opbrengst van de woning.

Zijn de huizenprijzen in Amersfoort gestegen of gedaald?

+

De afgelopen tijd zijn de woningen in Amersfoort met -0.6% gedaald naar een vraagprijs van €462.000.

 

Hoeveel kost het om een huis te verkopen in Amersfoort?

+

Bij verkopen van een woning zijn er een aantal kosten zoals: makelaarskosten, aanvragen van definitief energielabel en tijd dat moet worden geïnvesteerd in de verkoop.  Over het algemeen heeft de verkopende partij niet veel kosten in tegenstelling tot de kopende partij die de kosten op zich neemt zoals notariskosten.