Amersfoort Makelaar

Huis verkopen Amersfoort

Je kunt een makelaar inhuren om het werk voor je te doen of je kunt het zelf je huis verkopen in Amersfoort. Beide manieren hebben hun voor- en nadelen, maar als verkoper wil je uiteraard de beste prijs voor je huis krijgen. Dus hoe weet je welke keuze de juiste is voor jou?

Bij de verkoop met een makelaar zijn er een aantal voordelen: de makelaar is een deskundige onderhandelaar en zal succesvol je huis verkopen in Amersfoort. Het enige wat je wat je dan nog moet doen is tekenen op de stippellijn zodra de onderhandelingen succesvol zijn afgerond. Maar er zijn ook nadelen: het inhuren van een makelaar betekent dat deze makelaar een percentage van de verkoopsom kijken als ze succesvol jouw huis verkopen in Amersfoort. 

Als je besluit om je huis zelf te verkopen, zijn er ook zeker voor- en nadelen. Aan de positieve kant is er niemand die een deel van je opbrengst afpakt. Echter is het grootste nadeel dat jij alles in zijn werk moet zetten om kopers te vinden, wat veel tijd en energie zal kosten.

Ontdek de beste makelaars in Amersfoort

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Voordelen huis verkopen Amersfoort met Juiste Makelaar

Doordat er meer dan 72 makelaarskantoren in Amersfoort werkzaam zijn en dat je in elke straat wel een ander te koop bord ziet hangen. Kan het erg ingewikkeld zijn om een geschikte makelaar te vinden voor de verkoop van je huis in Amersfoort. Bij Juiste Makelaar helpen we je graag verder op weg met het zoeken, naar de makelaar die bij jou past! Hoe werkt het? Vul simpel je gegevens in onze handige tool, vervolgens zal één van onze woningadviseur gratis en vrijblijvend contact met je opnemen om eventuele wensen verder te bespreken, uit het gesprek zullen wij twee makelaars voor je selecteren en als laatst nemen de twee geselecteerde makelaars uit Amersfoort contact op om een afspraak te maken voor een gratis waardebepaling bij jou thuis. Klik hier om makelaars te vergelijken!

Ideale moment om je huis te verkopen in Amersfoort

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen in Amersfoort, is de timing van cruciaal belang. En vooral als je het snel en zonder al te veel gedoe wilt verkopen, kunt je het beste het juiste moment kiezen. Maar wanneer is dat? Bij Juiste Makelaar hebben drie momenten voor je op een rij gezet:

 1. Schoolvakanties: Dat klinkt natuurlijk gek; omdat half Amersfoort en Nederland, dan op vakantie is en je denkt dat het niet het moment is om je huis te verkopen in Amersfoort. Wanneer de sleuteloverdracht in schoolvakantie valt, is dat een ideaal moment om te verhuizen!
 2. Voor het weekend: De meeste mensen gaan s ’avonds of in het weekend online kijken naar woningen. Als op het beste moment je huis in de verkoop wilt zetten? Dan is dat vrijdag eind van de middag! * Dan staat je huis gelijk bovenaan.
 3. In het voorjaar: In het voorjaar ziet alles er mooier uit om je huis in Amersfoort te verkopen, iedereen kijkt uit naar de zomer en iedereen is een stuk vrolijker. Als je dan je huis in Amersfoort in de verkoop zet, zal de sleuteloverdracht vaak ook in de zomervakantie plaatsvinden.

Huis verkopen met of zonder makelaar

Het klinkt natuurlijk super makkelijk om even je huis te verkopen in Amersfoort, want waarschijnlijk verkoopt jouw woning zich vanzelf wel. In vele gevallen verkoopt jouw huis zich inderdaad vanzelf. Alleen voordat je het besluit gaat nemen om zelf je huis te gaan verkopen in Amersfoort met of zonder een makelaar, staan hieronder de voordelen voor met en zonder:

Met makelaar je huis verkopen

 • Een lokale makelaar in Amersfoort kent de stad als geen anders, zij kennen elke straat.
 • Makelaars verkopen en kopen dagelijks woningen, doordat zij het dagelijks doen, kennen zij vaak eventuele geïnteresseerden.
 • Vele makelaars in Amersfoort kennen, dan ook de collega makelaars. Doordat zij die kennen kunnen zij gemakkelijk het nieuwe woningaanbod doorspelen en kunnen zij vaak wel nieuwe kopers.
 • Werkt met handige systemen en tools om makkelijk de woning te presenteren en adverteren.

Voordelen zelf huis verkopen

 • Je bespaart vaak wel duizenden euro’ aan courtage en honderden euro’s aan opstartkosten.  
 • Wie kent zijn huis nou beter dan de verkoper zelf? Als verkoper weet je precies wat de staat is van de woning en wat je kan vertellen.
 • Je bepaalt helemaal zelf hoe je de verkoop wilt doen, je kan dus zelf bepalen wanneer de bezichtigingen zijn. Hier ben je volledig flexibel in!
 • Je kiest zelf de kopers uit! Doordat de kan bestaat dat er meerdere mensen komen bezichtigingen, kun je alle tijd nemen om kennis te maken.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier