Je huis verkopen in Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vergelijk makelaars om je huis voor een goede prijs te verkopen

Gracht Amsterdam

Huis verkopen in Amsterdam

Denk je erover je huis te verkopen in Amsterdam? Dan is het nu een goed moment. De huizenprijzen zijn nog steeds hoog en de rente stijgt. De huizenmarkt is de afgelopen jaren in een stijgende lijn omhoog gegaan. Door de stijgende rente zorgt dit momenteel voor afvlakking of misschien zelfs daling van deze huizenprijs. Denk je er al een tijd om binnen nu en korte termijn je huis te verkopen in Amsterdam? Ontdek dan de voor- en nadelen van dit moment van het verkopen van een huis in Amsterdam. Benieuwd wie je het beste kan helpen om je huis te verkopen in Amsterdam? 

> Lees hier meer over makelaars in Amsterdam 

Huis verkopen, wat zijn gemiddelde prijzen in Amsterdam? 

In Amsterdam je huis verkopen, dat moet niet moeilijk zijn. Echter moet je weten hoe het huis in de markt staat en wat de gemiddelde huizenprijzen zijn bij jou in de buurt en in heel Amsterdam. Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amsterdam € 698.000. De gemiddelde verkooptijd in de stad is ongeveer 35 dagen. Terwijl de gemiddelde vierkante meterprijs 7.000 euro per vierkante meter is. 

Snel je huis verkopen?

Wil jij snel je huis verkopen in Amsterdam? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waardoor je je huis zo snel mogelijk op de markt kan zetten en ook direct te verkopen. Let op, dit zijn tips en werken niet voor ieder huis. 

 1. Zorg ervoor dat je huis netjes opgeruimd is bij het maken van foto’s.
 2. Fix kleine reparaties.
 3. Laat een professionele fotograaf de foto’s maken.
 4. Bekijk tussen welke range op woningwebsites je woning valt. Zet de vraagprijs in het lagere segment. Dit trekt veel kopers aan die interesse hebben.
 5. Weet zeker dat je snel je huis kunt verlaten na de verkoop. 

Voordelen huis verkopen in Amsterdam

Je huis in deze periode verkopen in Amsterdam brengt de nodige voordelen met zich mee. Juiste Makelaar zocht het voor je uit en zet het op een rijtje. 

 • Weinig woningaanbod: Zoals bekend is er een woningtekort in iedere grote stad in Nederland. Een tekort aan woning betekent dat er veel vraag is naar een huis. Zo kun je in deze markt gebruik maken van de situatie en je huis goed verkopen in Amsterdam.
 • Stijgende rente maar nog hoge prijzen: Op dit moment is de huizenprijs hoog. Door de stijgende rente zou dit zomaar eens kunnen veranderen. Wanneer je erover nadenkt je huis te verkopen in Amsterdam en je wilt de hoogste opbrengst, dan is dit een geschikt moment. 

Tips om goed te verkopen

Het verkopen van je huis kan stressvol zijn, vooral als je niet weet welke stappen er genomen moeten worden om het snel en gemakkelijk te verkopen. Hier zijn enkele tips voor het verkopen van uw huis:

 • Zorg ervoor dat de binnenkant van uw huis schoon is voordat u het op de markt brengt, zodat kopers in staat zullen zijn om al het potentieel te zien zonder problemen te hebben met rommel of rommeligheid.
 • Werk eventuele verouderde functies bij, zoals keukenapparatuur of badkamer armaturen, zodat ze nieuwer lijken dan ze in werkelijkheid zijn.
 • Zorg ervoor dat alles in uw huis naar behoren werkt voordat u het te koop aanbiedt, omdat dit mensen zal helpen zich voor te stellen hoe goed hun leven zou zijn als ze er zouden wonen in plaats van alleen naar foto’s online te kijken.
 • Zorg ervoor dat alle reparaties gedaan zijn.

 

Andere populaire plaatsen in Nederland

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een huis in Amsterdam?

+

Momenteel is de vraagprijs van een huis in Amsterdam gemiddeld € 598.000. Dit is stijging van 1,8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

Hoeveel bezichtigingen zijn er per huis in Amsterdam?

+

Het aantal bezichtigingen per woning is de afgelopen periode nog verder teruggelopen. Het aantal geïnteresseerden in een woning nemen af, dit zorgt voor een daling van 50 procent.

Wat moet je overbieden bij een huis in Amsterdam?

+

In 2022 werd er gemiddeld 100,7 procent betaald voor een huis. Dit laat zien dat er afgelopen jaar nog steeds overboden werd op woningen. Echter was dit in 2021 maar liefst 108,3 procent. Er is dus momenteel sprake van een daling.

Hoe snel verkoop je je huis in Amsterdam?

+

De afgelopen maanden was de gemiddelde verkooptijd van een huis in Amsterdam 35 dagen. Dit zijn alleen de huizen die in de afgelopen maanden zijn verkocht.