Je huis snel verkopen in Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vergelijk makelaars om je huis voor een goede prijs te verkopen

Gracht Amsterdam

Huis verkopen in Amsterdam

Denk je erover je huis te verkopen in Amsterdam? Dan is het nu een goed moment. De huizenprijzen zijn nog steeds hoog en de rente stijgt. De huizenmarkt is de afgelopen jaren in een stijgende lijn omhoog gegaan. Door de stijgende rente zorgt dit momenteel een daling van de huizenprijzen. Denk je er tijd over om binnen nu en korte termijn je huis te verkopen in Amsterdam? Ontdek dan de voor- en nadelen van dit moment van het verkopen van een huis in Amsterdam. Benieuwd wie je het beste kan helpen om je huis te verkopen in Amsterdam? 

> Lees hier meer over makelaars in Amsterdam

Wellicht een goed moment om nu je huis te verkopen in Amsterdam voordat de prijzen dalen? Via Juiste Makelaar is het mogelijk om je huis te verkopen via een van de beste makelaars voor je eigen situatie. Op deze manier kun je zelf de makelaars vergelijken om je huis zo snel mogelijk te vergelijken.

De woningmarkt in Amsterdam is altijd concurrerend. Dit zorgt ervoor dat het vinden van de juiste partij om je huis te verkopen een verschil kan maken. Je kunt een snelle en mooie winst boeken op je huis of je huis is niet goed in de verkoop gezet, wat kan resulteren in een trage verkoop en een slechte ervaring. Goede makelaars hebben veel ervaring in Amsterdam met het verkopen van verschillende soorten woningen. Zij kennen de lokale woningmarkt en kunnen het verkoopproces optimaliseren voor een top ervaring.

De vierkante meterprijs in Amsterdam

Als je overweegt om je huis in Amsterdam te verkopen, dan is het belangrijk om te begrijpen wat de huidige marktwaarde is van je woning. De vierkante meterprijs is hierbij een belangrijke factor, omdat het je kan helpen om de waarde van je huis te vergelijken met andere woningen in de buurt. In Amsterdam is de vierkante meterprijs het afgelopen jaar iets gestegen, waardoor de gemiddelde prijs van een huis in Amsterdam boven de € 7.000 per m2 uitkomt. Dit is bijna twee keer zo hoog als het landelijke gemiddelde.

De prijzen per vierkante meter in Amsterdam per kwartaal

Huis verkopen, wat zijn gemiddelde prijzen in Amsterdam? 

In Amsterdam je huis verkopen, dat moet niet moeilijk zijn. Echter moet je weten hoe het huis in de markt staat en wat de gemiddelde huizenprijzen zijn bij jou in de buurt en in heel Amsterdam. Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amsterdam € 698.000. Terwijl de gemiddelde vierkante meterprijs 7.000 euro per vierkante meter is. De gemiddelde verkooptijd in de stad is ongeveer 35 dagen.

Zodra je van plan bent om je huis in Amsterdam te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige vraag- en verkoopprijzen. De onderstaande grafiek toont de vraagprijzen van het afgelopen jaar in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Hierbij is duidelijk zichtbaar dat woningen in Amsterdam voor bijna 1,5x zo veel te koop staan als in de rest van Nederland.

De woningprijzen in Amsterdam zijn in de eerste maanden van het jaar gestegen, tot en met april. Hierna is er een kentering gekomen en zijn de prijzen gedaald, waardoor verkopers een minder hoge vraagprijs gevraag hebben voor hun woning. Vanaf september zijn de prijzen echter redelijk stabiel gebleven.

Als je je huis in Amsterdam wilt verkopen, is het van belang om de marktsituatie nauwlettend in de gaten te houden en de juiste vraagprijs te bepalen. Een slimme verkoopstrategie en begeleiding helpen bij het succesvol verkopen van je huis in Amsterdam.

De gemiddelde vraagprijs van woningen in Amsterdam versus het landelijke gemiddelde

Vergelijken voor de verkoop van je woning

Door de vergelijkingsdienst is het mogelijk om een goede partij te vinden die je huis goed kan verkopen in Amsterdam. Door eerdere ervaringen, woningstatistieken en prestaties is het mogelijk om de beste partijen te vergelijken in heel Amsterdam. Op deze manier kan je je huis verkopen en voor een hoge prijs, mits het huis goed in de markt is gezet.

Na het vergelijken van de makelaars via het vergelijkingssyteem kom je in contact met de meest geschikte partijen. Deze makelaars willen een afspraak maken om je een waardebepaling af te geven van je daadwerkelijke woningwaarde. Vervolgens kunnen deze partijen je begeleiden tijdens het hele proces van een huis verkopen in Amsterdam. Vergelijk direct om je huis zo snel mogelijk om te Amsterdamse woningmarkt te zetten.

Hoe je huis snel verkopen?

Als je je huis snel wilt verkopen in Amsterdam, zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze tips niet voor elk huis zullen werken.

 1. Allereerst is het van belang dat je huis opgeruimd en netjes is op het moment dat er foto’s worden gemaakt voor de verkoop.
 2. Voer kleine reparaties uit voordat je je huis op de markt zet.
 3. Een professionele fotograaf kan je helpen om aantrekkelijke foto’s te maken van je huis, wat de verkoop kan bevorderen.
 4. Bepaal de vraagprijs op basis van vergelijkbare woningen op woningwebsites, en deze in het lagere segment te plaatsen. Dit kan namelijk meer geïnteresseerde kopers aantrekken.
 5. Tot slot is het van belang dat je ervoor zorgt dat je na de verkoop snel kunt verhuizen. Het hebben van een duidelijke en flexibele planning kan hierbij helpen. Het inschakelen van een ervaren makelaar kan je ook helpen bij het opstellen van een succesvolle verkoopstrategie.

Voordelen huis verkopen in Amsterdam

Je huis in deze periode verkopen in Amsterdam brengt de nodige voordelen met zich mee. Juiste Makelaar zocht het voor je uit en zet het op een rijtje. 

 • Weinig woningaanbod: Zoals bekend is er een woningtekort in iedere grote stad in Nederland. Een tekort aan woning betekent dat er veel vraag is naar een huis. Zo kun je in deze markt gebruik maken van de situatie en je huis goed verkopen in Amsterdam.
 • Stijgende rente maar nog hoge prijzen: Op dit moment is de huizenprijs hoog. Door de stijgende rente zou dit zomaar eens kunnen veranderen. Wanneer je erover nadenkt je huis te verkopen in Amsterdam en je wilt de hoogste opbrengst, dan is dit een geschikt moment. 
 • Verkoop nu voordat je dubbele woninglasten hebt: Wanneer je een huis ergens anders hebt gekocht en je hebt je woning in Amsterdam nog niet verkocht is het mogelijk dat je niet de gewenste prijs krijgt. Zorg er daarom voor dat je je huis zo snel mogelijk in de verkoop hebt. De verwachting is dat de woningprijzen verder zullen dalen.
 • Voorkom afhakers wegens hypotheekrente stijging: Omdat de hypotheek rap omhoog is gegaan is de leencapaciteit van mensen erg omlaag gegaan. Dit zorgt ervoor dat veel kopers een minder hoge hypotheek kunnen krijgen dan voorheen. Probeer dit voor te zijn zodat je geen stress hebt om je huis op tijd te verkopen.

> Benieuwd welke stappen je allemaal moet nemen om je huis succesvol en snel te verkopen? Ga nu verder

Tips om goed te verkopen

Het verkopen van je huis kan stressvol zijn, vooral als je niet weet welke stappen er genomen moeten worden om het snel en gemakkelijk te verkopen. Hier zijn enkele tips voor het verkopen van uw huis:

 • Zorg ervoor dat de binnenkant van uw huis schoon is voordat u het op de markt brengt, zodat kopers in staat zullen zijn om al het potentieel te zien zonder problemen te hebben met rommel of rommeligheid.
 • Werk eventuele verouderde functies bij, zoals keukenapparatuur of badkamer armaturen, zodat ze nieuwer lijken dan ze in werkelijkheid zijn.
 • Zorg ervoor dat alles in uw huis naar behoren werkt voordat u het te koop aanbiedt, omdat dit mensen zal helpen zich voor te stellen hoe goed hun leven zou zijn als ze er zouden wonen in plaats van alleen naar foto’s online te kijken.
 • Zorg ervoor dat alle reparaties gedaan zijn.

> Op zoek naar andere tips om je huis te verkopen? Lees dan direct verder

Andere populaire plaatsen in Nederland

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een huis in Amsterdam?

+

Momenteel is de vraagprijs van een huis in Amsterdam gemiddeld € 598.000. Dit is stijging van 1,8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

Hoeveel bezichtigingen zijn er per huis in Amsterdam?

+

Het aantal bezichtigingen per woning is de afgelopen periode nog verder teruggelopen. Het aantal geïnteresseerden in een woning nemen af, dit zorgt voor een daling van 50 procent.

Wat moet je overbieden bij een huis in Amsterdam?

+

In 2022 werd er gemiddeld 100,7 procent betaald voor een huis. Dit laat zien dat er afgelopen jaar nog steeds overboden werd op woningen. Echter was dit in 2021 maar liefst 108,3 procent. Er is dus momenteel sprake van een daling.

Hoe snel verkoop je je huis in Amsterdam?

+

De afgelopen maanden was de gemiddelde verkooptijd van een huis in Amsterdam 35 dagen. Dit zijn alleen de huizen die in de afgelopen maanden zijn verkocht.