Amsterdam.Makelaar

Huis verkopen in Amsterdam

Denk je erover je huis te verkopen in Amsterdam? Dan is het nu een goed moment. De huizenprijzen zijn nog steeds hoog en de rente stijgt. De huizenmarkt is de afgelopen jaren in een stijgende lijn omhoog gegaan. Door de stijgende rente zorgt dit momenteel voor afvlakking of misschien zelfs daling van deze huizenprijs. Denk je er al een tijd om binnen nu en korte termijn je huis te verkopen in Amsterdam? Ontdek dan de voor- en nadelen van dit moment van het verkopen van een huis in Amsterdam. Benieuwd wie je het beste kan helpen om je huis te verkopen in Amsterdam? Scroll dan snel naar beneden en ontdek het!

VraagprijsAantal verkopenVerkoopsnelheidVerschil verkoopsnelheid
€ 630.000– 22,0 %26 dagen– 11,0%

Top 10 makelaars Amsterdam

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Aantal huis verkocht in Amsterdam

Het aantal huizen wat een makelaar verkoopt in Amsterdam zegt veel over de status van de makelaar. Dit geeft de bekendheid van de makelaar aan in de hele stad. Ben je op zoek naar een makelaar die juist een huis moet verkopen in een specifieke buurt? Doe dan een aanvraag bij Juiste Makelaar. Je zal direct geholpen worden aan een makelaar die actief is in een specifieke wijk of buurt. Het is belangrijk om je keuze nooit op basis van slechts een enkele statistiek te baseren. Ook bij de grote makelaars die veel huizen verkopen is het belangrijk de andere makelaars statistieken mee te nemen. 

Verkoopsnelheid van de makelaar

Een andere interessante statistiek om je huis te verkopen met een makelaar in Amsterdam is de verkoopsnelheid. Dit laat verschillende aspecten zien de kwaliteiten van een makelaar. 

 • De verkoopsnelheid de assertiviteit aan van een makelaarskantoor om een huis zo snel mogelijk te verkopen. 
 • Het aan dat er altijd genoeg kijkers bij je huis komen kijken. 
 • De verkoopprijs is goed ingeschat door de makelaar.
 • Het gaat om de gemiddelde verkoopsnelheid, dus het is geen uitzondering.

Vraagprijs van de woningen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen in Amsterdam geeft de gemiddelde vraagprijs van een makelaar goed aan in welk segment de makelaar actief is. Wanneer de makelaar actief is in een segment wat stukken hoger ligt dan het gemiddelde, weet je dat het een ‘high-end’ makelaar is. Hier past een hele andere makelaar bij, dan wanneer je in een lager segment gaat verkopen.

De beste makelaars om je huis te verkopen in Amsterdam

Op het moment dat je je huis wilt verkopen is dat vaak met een geschikte makelaar in Amsterdam. Maar hoe weet jij welke makelaar je huis goed kan verkopen? Bij Juiste Makelaar hebben wij de beste makelaars die jou huis kunnen verkopen in Amsterdam in kaart gebracht. Hierdoor weet je altijd welke makelaars het beste presteren. Er zijn verschillende manieren hoe je makelaars kunt beoordelen voor de verkoop van je woning. Wij zetten de 3 belangrijkste aspecten voor je op een rij.

Huis verkopen, wat zijn gemiddelde prijzen in Amsterdam? 

In Amsterdam je huis verkopen, dat moet niet moeilijk zijn. Echter moet je weten hoe het huis in de markt staat en wat de gemiddelde huizenprijzen zijn bij jou in de buurt en in heel Amsterdam. Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs van een huis in Amsterdam € 630.000. De gemiddelde verkooptijd in de stad is ongeveer 26 dagen. Terwijl de gemiddelde vierkante meterprijs 7.000 euro per vierkante meter is. 

Snel je huis verkopen?

Wil jij snel je huis verkopen in Amsterdam? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waardoor je je huis zo snel mogelijk op de markt kan zetten en ook direct te verkopen. Let op, dit zijn tips en werken niet voor ieder huis. 

 1. Zorg ervoor dat je huis netjes opgeruimd is bij het maken van foto’s.
 2. Fix kleine reparaties.
 3. Laat een professionele fotograaf de foto’s maken.
 4. Bekijk tussen welke range op woningwebsites je woning valt. Zet de vraagprijs in het lagere segment. Dit trekt veel kopers aan die interesse hebben.
 5. Weet zeker dat je snel je huis kunt verlaten na de verkoop. 

Voordelen huis verkopen in Amsterdam

Je huis in deze periode verkopen in Amsterdam brengt de nodige voordelen met zich mee. Juiste Makelaar zocht het voor je uit en zet het op een rijtje. 

 • Weinig woningaanbod: Zoals bekend is er een woningtekort in iedere grote stad in Nederland. Een tekort aan woning betekent dat er veel vraag is naar een huis. Zo kun je in deze markt gebruik maken van de situatie en je huis goed verkopen in Amsterdam.
 • Stijgende rente maar nog hoge prijzen: Op dit moment is de huizenprijs hoog. Door de stijgende rente zou dit zomaar eens kunnen veranderen. Wanneer je erover nadenkt je huis te verkopen in Amsterdam en je wilt de hoogste opbrengst, dan is dit een geschikt moment. 

Tips om goed te verkopen

Het verkopen van je huis kan stressvol zijn, vooral als je niet weet welke stappen er genomen moeten worden om het snel en gemakkelijk te verkopen. Hier zijn enkele tips voor het verkopen van uw huis:

 • Zorg ervoor dat de binnenkant van uw huis schoon is voordat u het op de markt brengt, zodat kopers in staat zullen zijn om al het potentieel te zien zonder problemen te hebben met rommel of rommeligheid.
 • Werk eventuele verouderde functies bij, zoals keukenapparatuur of badkamer armaturen, zodat ze nieuwer lijken dan ze in werkelijkheid zijn.
 • Zorg ervoor dat alles in uw huis naar behoren werkt voordat u het te koop aanbiedt, omdat dit mensen zal helpen zich voor te stellen hoe goed hun leven zou zijn als ze er zouden wonen in plaats van alleen naar foto’s online te kijken.
 • Zorg ervoor dat alle reparaties gedaan zijn.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier