Groningen

Huis verkopen Groningen

Een huis verkopen in Groningen doe je niet iedere dag! Gemiddeld verhuis je in je leven 7 keer, waarvan het meest tussen de 20 en 40 jaar. Vaak lijkt het makkelijk om je huis te verkopen in Groningen, in de huidige woningmarkt verkoopt het huis zichzelf wel wel. Alleen om het uiterste uit je woning te halen, is vaak het moeilijk en gelijk ook het belangrijkst. Daarom is het belangrijk om een overwogen beslissing te maken, hoe je uiteindelijk je huis in Groningen gaat verkopen. Bij Juiste Makelaar helpen we je graag bij het vinden en vergelijken van lokale makelaar in Groningen! We vergelijken op basis van jouw voorkeuren en wensen, door onze jarenlange ervaring en vele gebruikers terugkoppeling die we de laatste jaren hebben ontvangen, weten we precies welke makelaar het beste bij je past.

VraagprijsAantal verkopenVerkoopsnelheidVerschil verkoopsnelheid
€ 333.000– 3,0 %25 dagen+ 8,0%

Ontdek de beste makelaars in Groningen

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

7 tips huis verkopen Groningen

Hoe krijg je het uiterste uit de verkoop van je huis? Veel factoren spelen mee wanneer je je huis wil gaan verkopen, er komt veel kijken. Speciaal voor jou hebben wij een 7 tips neergezet die je kan gebruiken, wanneer je op het punt staat om je huis te verkopen in Groningen:

Tip 1: Opgeruimd staat netjes

Wanneer je huis is opgeruimd en er geen rommel ligt, oogt het huis vaak schoon en rustig.

Tip 2 :Verf/wit de muren

Doordat je jarenlang in een woning hebt gewoond, zijn er vaak gebruik sporen te zien aan de muren, dit kun je simpel weg halen door het te verven. Het beste is om de muren wit te verven, dit is vaak erg neutraal en oogt vaak verzorgd.

Tip 3: Tuin op orde

Vaak is de voorkant of achterkant de eerste foto die wordt gebruikt als de woning online staat, vaak zie je hierbij ook een tuin. Hiermee laat je gelijk een mooiste eerste indruk achter.

Tip 4: Ruim alvast alle overbodige spullen op

Als je gelijk alle overbodige spullen in de woning opruimt, creëer je vaak extra ruimte. Bij de verkoop van een woning hoeven er vaak niet te veel tierelantijnen in het huis te staan.

Tip 5: Vergelijk verschillende makelaars

Door verschillende makelaars te vergelijken via kennissen, familie of Juiste Makelaar, weet je zeker dat je de beste persoon hebt die jouw huis kan verkopen.

Tip 6: Bak een Appeltaart

Bak voor de geplande bezichtigingen een appeltaart, de geur van een appeltaart ruikt gelijk naar thuis komen in Groningen.

Tip 7: Inpakken en wegwezen 

Inpakken, verhuizen, sleutels afgeven en gefeliciteerd met de verkoop!

Huis verkopen met of zonder makelaar?

Bij het begin de verkoop vragen veel huizenbezitters zich af op welke manier ze hun huis willen verkopen. De gedachte om het huis te verkopen met een makelaar of zonder, speelt bij 80% van de huizenbezitters, het is dus ook helemaal niet raar als één van de twee overweegt. Vaak wordt bij een makelaar gedacht “veel te duur” en dat klopt, makelaars zijn ook behoorlijk duur en vragen een hoge courtage. Alleen vaak haalt een makelaar wel het uiterste bij je woning. Bij zelf verkopen wordt weer vaak gedacht “Bespaar ik een hoop geld” en dat klopt wederom ook! Alleen hoe weet je dat je het uiterste en beste uit de verkoop haalt? Onderstaand staan een aantal voordelen per optie: 

Voordelen huis verkopen zonder makelaar in Groningen:

  • Wie kent nou beter zijn eigen huis, dan jij?
  • Baas over eigen agenda, je plant zelf de bezichtigingen in.
  • Voert zelf de onderhandelingen en je weet welke prijs je voor het huis wil hebben
  • Kies zelf de potentiële koper.
  • Bespaar veel geld aan courtage van de makelaar

Voordelen huis verkopen met makelaar in Groningen

  • Een makelaar kent de buurt, wijk stad in Groningen als geen ander.
  • Werken met professionele systemen op jouw woning zo zichtbaar en professioneel mogelijk te positioneren in markt.
  • Voert de werkzaamheden dagelijks uit, zoals bezichtigingen en onderhandelingen.
  • Kent vaak andere makelaars en heeft hierdoor een groot netwerk.
  • Lokale makelaars in Groningen ontzorgen je bij de verkoop, ze regelen alles van a tot z. Je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Eerst kopen, dan verkopen?

Als je van plan bent om een huis te kopen in Groningen, zijn er verschillende voordelen om eerst te kopen en dan je eigen huis te verkopen in Groningen of daarbuiten, nadat je een huis hebt gekocht . Is er voldoende tijd voor een eventuele verbouwing en verhuizing. Het is over het algemeen aan te raden om voor deze optie te kiezen als het realistisch is dat je eigen huis snel verkocht kan worden in Groningen. Ook als er veel financiële ruimte beschikbaar is, is kopen en daarna verkopen een optie. Houd er in ieder geval rekening mee dat er een periode van dubbele woonlasten kan zijn. In deze situatie kan het ook nodig zijn dat de bank aanvullende eisen stelt en moet worden aangetoond dat de dubbele lasten financieel kunnen worden gedragen.

Hulp nodig bij het kopen van een huis? Ga naar HuisAssist.nl voor hulp van A tot Z.

Huizen te koop provincie Groningen

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier