Je huis verkopen in Groningen

Ontvang gratis advies om je huis voor de beste prijs te verkopen in Groningen

Reitdiephaven Groningen

Huis verkopen in Groningen

Een huis verkopen in Groningen doe je niet iedere dag! Gemiddeld verhuis je in je leven 7 keer, waarvan het meest tussen de 20 en 40 jaar. Vaak lijkt het makkelijk om je huis te verkopen in Groningen, in de huidige woningmarkt verkoopt het huis zichzelf wel wel. Alleen om het uiterste uit je woning te halen, is vaak het moeilijk en gelijk ook het belangrijkst. Daarom is het belangrijk om een overwogen beslissing te maken, hoe je uiteindelijk je huis in Groningen gaat verkopen. Bij Juiste Makelaar helpen we je graag bij het vinden en vergelijken van lokale makelaars in Groningen. We vergelijken op basis van jouw voorkeuren en wensen, door onze jarenlange ervaring en vele gebruikers terugkoppeling die we de laatste jaren hebben ontvangen, weten we precies welke makelaar het beste bij je past.

8 tips huis verkopen in Groningen

Hoe krijg je het uiterste uit de verkoop van je huis? Veel factoren spelen mee wanneer je je huis wil gaan verkopen, er komt veel kijken. Speciaal voor jou hebben wij een 7 tips neergezet die je kan gebruiken, wanneer je op het punt staat om je huis te verkopen in Groningen:

Tip 1: Vraag een geldig energielabel aan

Het is tegenwoordig verplicht wanneer je je huis gaat verkopen om een geldig energielabel aan te leveren. Om deze reden moet er een inspecteur langskomen om je huis te controleren en door te meten. Via onze partner HuisAssist kun je een energielabel aanvragen. Zij gaan gratis voor jou op zoek naar de goedkoopste energielabel controleur in jouw regio.

Tip 2: Opgeruimd staat netjes

Wanneer je huis is opgeruimd en er geen rommel ligt, oogt het huis vaak schoon en rustig.

Tip 3 :Verf/wit de muren

Doordat je jarenlang in een woning hebt gewoond, zijn er vaak gebruik sporen te zien aan de muren, dit kun je simpel weg halen door het te verven. Het beste is om de muren wit te verven, dit is vaak erg neutraal en oogt vaak verzorgd.

Tip 4: Tuin op orde

Vaak is de voorkant of achterkant de eerste foto die wordt gebruikt als de woning online staat, vaak zie je hierbij ook een tuin. Hiermee laat je gelijk een mooiste eerste indruk achter.

Tip 5: Ruim alvast alle overbodige spullen op

Als je gelijk alle overbodige spullen in de woning opruimt, creëer je vaak extra ruimte. Bij de verkoop van een woning hoeven er vaak niet te veel tierelantijnen in het huis te staan.

Tip 6: Vergelijk verschillende makelaars

Door verschillende makelaars te vergelijken via kennissen, familie of Juiste Makelaar, weet je zeker dat je de beste persoon hebt die jouw huis kan verkopen.

Tip 7: Bak een Appeltaart

Bak voor de geplande bezichtigingen een appeltaart, de geur van een appeltaart ruikt gelijk naar thuis komen in Groningen.

Tip 8: Inpakken en wegwezen 

Inpakken, verhuizen, sleutels afgeven en gefeliciteerd met de verkoop!

> Ontdek hier meer tips over het succesvol verkopen van je woning in Groningen

Huis verkopen met of zonder makelaar?

Bij het begin de verkoop vragen veel huizenbezitters zich af op welke manier ze hun huis willen verkopen. De gedachte om het huis te verkopen met een makelaar of zonder, speelt bij 80% van de huizenbezitters, het is dus ook helemaal niet raar als één van de twee overweegt. Vaak wordt bij een makelaar gedacht “veel te duur” en dat klopt, makelaars zijn ook behoorlijk duur en vragen een hoge courtage. Alleen vaak haalt een makelaar wel het uiterste bij je woning. Bij zelf verkopen wordt weer vaak gedacht “Bespaar ik een hoop geld” en dat klopt wederom ook! Alleen hoe weet je dat je het uiterste en beste uit de verkoop haalt? Onderstaand staan een aantal voordelen per optie:

Voordelen huis verkopen zonder makelaar:

  • Wie kent nou beter zijn eigen huis, dan jij?
  • Baas over eigen agenda, je plant zelf de bezichtigingen in.
  • Voert zelf de onderhandelingen en je weet welke prijs je voor het huis wil hebben
  • Kies zelf de potentiële koper.
  • Bespaar veel geld aan courtage van de makelaar

Voordelen huis verkopen met makelaar:

  • Een makelaar kent de buurt, wijk stad in Groningen als geen ander.
  • Werken met professionele systemen op jouw woning zo zichtbaar en professioneel mogelijk te positioneren in markt.
  • Voert de werkzaamheden dagelijks uit, zoals bezichtigingen en onderhandelingen.
  • Kent vaak andere makelaars en heeft hierdoor een groot netwerk.
  • Lokale makelaars in Groningen ontzorgen je bij de verkoop, ze regelen alles van a tot z. Je hoeft je nergens zorgen over te maken.

> Lees hier verder over de kosten van een makelaar bij de verkoop van je woning

Eerst kopen, dan verkopen?

Als je van plan bent om een huis te kopen in Groningen, zijn er verschillende voordelen om eerst te kopen en dan je eigen huis te verkopen in Groningen of daarbuiten, nadat je een huis hebt gekocht. Is er voldoende tijd voor een eventuele verbouwing en verhuizing. Het is over het algemeen aan te raden om voor deze optie te kiezen als het realistisch is dat je eigen huis snel verkocht kan worden in Groningen. Ook als er veel financiële ruimte beschikbaar is, is kopen en daarna verkopen een optie. Houd er in ieder geval rekening mee dat er een periode van dubbele woonlasten kan zijn. In deze situatie kan het ook nodig zijn dat de bank aanvullende eisen stelt en moet worden aangetoond dat de dubbele lasten financieel kunnen worden gedragen.

> Hulp nodig bij het kopen van een huis? Ga naar HuisAssist.nl voor bij het hele aankooptraject

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over het verkopen van je huis in Groningen. Heb je zelf nog vragen? Stel deze gerust door contact met ons op te nemen.

Hoe snel is een woning in Groningen verkocht?

+

Op dit moment is een woning in Groningen gemiddeld in 30 dagen verkocht. Dit is het moment dat de woning online is tot en met het bod is geaccepteerd door de verkoper.

Wat is de opbrengst van een huis verkopen in Groningen?

+

Momenteel levert het verkopen van je huis in Groningen ongeveer € 366.000 op. Dit is het gemiddelde van Groningen. De echte prijs is afhankelijk van de locatie, het oppervlakte, de staat van het huis en andere factoren.