Je huis verkopen in Zaandam

Ontvang gratis advies om je huis voor de beste prijs te verkopen

Zaandam Woning & molen

Huis verkopen in Zaandam

Het is geen geheim dat de huizenmarkt in Zaandam in het voorjaar op zijn hoogtepunt is, dit kan dus een ideaal moment zijn om je huis in Zaandam te verkopen. De reden hiervoor is simpel: mensen zijn gelukkiger, hebben meer behoefte aan iets nieuws, en zijn meer geneigd om spontane of impulsieve beslissingen te nemen.

De lente is niet alleen een tijd van verhoogde activiteit, maar heeft ook een positieve invloed op het humeur van de mensen. Het feit dat veel paren in deze periode besluiten te gaan samenwonen is hiervan het bewijs. Bovendien vinden in deze periode veel echtscheidingen plaats, wat betekent dat er veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning. Een ander duidelijk piekmoment is september. Dit kan worden verklaard door het feit dat mensen tijdens hun zomervakantie de tijd hebben om over belangrijke zaken na te denken – en misschien zelfs om te bespreken of ze al dan niet willen gaan samenwonen! Door deze opsomming, lijkt dit een mooie periode om je huis in Zaandam te verkopen.

Woningprijzen Zaandaam

In het onderstaande overzicht zijn de vraagprijzen van huizen in Zaandam per maand te zien van het afgelopen jaar, vergeleken met het gemiddelde van het hele land. Het is duidelijk dat aan het begin van het jaar de woningprijzen sterk stegen, maar daarna snel stabiliseerden om vervolgens weer flink te stijgen tot het landelijke gemiddelde. Na de pik te hebben bereikt is de gemiddelde vraagprijs in Zaandam aanzienlijk gedaald, met een prijsdaling van ongeveer € 60.000 tot aan het eind van het jaar 2022. De woningmarkt bevindt zich momenteel in een onrustige fase, wat resulteert in grote schommelingen in de woningprijzen in Zaandam.

Nieuwbouw gekocht: wanneer je huis verkopen?

In de meeste gevallen is het een goed idee om te wachten tot uw nieuwbouwwoning klaar is voordat je bestaande huis in Zaandam verkoopt. Het zal je helpen om de stress van twee keer verhuizen te vermijden, en het kan ook helpen om een betere prijs te krijgen voor je huis. Er zijn wel een paar uitzonderingen, wanneer het verstandiger kan zijn om alsnog eerder te verkopen:

  • Als je verhuist voor werk of om persoonlijke redenen, kan het verstandiger zijn om eerst je oude huis in Zaandam te verkopen en later een ander te kopen.
  • Als je nog niet zeker weet of je de nieuwbouwwoning wilt kopen, dan is het verkopen van je huidige huis in Zaandam pas zinvol nadat je hebt besloten of al dan niet door wilt gaan met de aankoop.

Huis verkopen zonder makelaar?

Een huis verkopen in Zaandam is veel werk, en het kan echt stressvol zijn. Je wilt geen fout maken en geld verliezen op de verkoop. Het is knap dat je overweegt je huis zelf te verkopen, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Je hebt waarschijnlijk vaker gehoord dat je een makelaar nodig moet hebben als je je huis wilt verkopen, en dat kan waar zijn voor sommige mensen. Maar er zijn eigenlijk een aantal voordelen aan het verkopen zonder een makelaar:

  • Je bespaart duizenden euro’s aan courtage van de makelaar.
  • Het verkoopproces heb je van het begin tot het einde volledig in eigen hand.
  • Je kent je huis als geen ander, dus je weet er alles over te vertellen.

Dus hoe ga je van start? Er zijn een paar dingen die je zal helpen om door het proces te komen met zo weinig mogelijk stress:

  1. Zorg ervoor dat je huis in goede staat is voordat het in de verkoop gaat, anders zullen potentiële kopers niet eens overwegen het te kopen!
  2. Zorg dat de advertentie aantrekkelijk is – voeg foto’s van je huis toe zodat kopers kunnen zien hoe mooi het er van binnen en buiten uitziet.
  3. Wees voorbereid op vragen van kopers over zaken als financiering of inspecties-zorg ervoor dat al deze details zijn geregeld voordat je het huis op de markt brengt!

Nadelen zelf huis verkopen

Het is moeilijker om een koper voor je huis te vinden dan wanneer het bij een makelaar in de verkoop staat; de meeste potentiële kopers zoeken niet rechtstreeks naar huizen van verkopers, maar eerder via makelaars die ze op de op huizensites adverteren of via hun eigen netwerk van contacten. Vaak kan een makelaar in Zaandam ook de verkoop soepeler laten verlopen, door de jaren ervaring en kennis die zij hebben opgedaan bij het verkopen van huizen in Zaandam.

> Taken van een verkoopmakelaar

Wanneer huis verkopen na aankoop?

Er zijn verschillende redenen om te overwegen om je huis te verkopen na de aankoop in Zaandam. Een van de belangrijkste is dat je voldoende tijd hebt om eventuele verbouwingen uit te voeren en te verhuizen naar een nieuwe woning. Het is aanbevolen om te kiezen voor kopen en dan verkopen als er een realistische kans is dat je huis snel verkocht kan worden in Zaandam. Als je voldoende financiële ruimte hebt, kan kopen en verkopen ook een optie zijn. Houd er wel rekening mee dat je in deze situatie te maken kan krijgen met dubbele woonlasten. In dat geval kan het nodig zijn om extra eisen van de bank te voldoen en aan te tonen dat je de dubbele lasten financieel kunt dragen.

> Meer lezen over dubbele woonlasten

Huis verkopen in Zaandam via Juiste Makelaar

Juiste Makelaar is hier om te helpen. We weten dat het verkopen van je huis een verwarrend en intimiderend proces kan zijn, maar maak je geen zorgen! Wij zullen ervoor zorgen dat je ervaring zo soepel en stressvrij mogelijk verloopt.

Juiste Makelaar zal je na het invullen van de tool, in contact brengen met twee van de beste makelaars in de omgeving, gebaseerd op je voorkeuren, zodat je de best mogelijke deal kunt krijgen. Mis deze kans niet om de perfecte makelaar voor al je behoeften te vinden!

> Lees meer over makelaars vergelijken

Andere populaire steden

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over huis verkopen in Zaandam

Hoe snel wordt een huis in Zaandam verkocht?

+

Gemiddeld wordt een huis in Zaandam in 42 dagen verkocht

Wat is de gemiddelde vraagprijs in Zaandam?

+

Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs in Zaandam is €389.000. De verkoopprijs hangt af van andere factoren zoals bijvoorbeeld staat van de woning, vierkante meters en tijd van het jaar.

Word er nog overboden bij de verkoop op mijn huis in Zaandam?

+

De woningmarkt is erg aan het verschuiven, door stijgende hypotheekrente. Hierdoor is de gemiddelde vraagprijs ligt gedaald. Dit kan betekenen dat er niet altijd nog wordt overboden op woningen in Zaandam