Zaandam.Makelaar

Huis verkopen in Zaandam

Het is geen geheim dat de huizenmarkt in Zaandam in het voorjaar op zijn hoogtepunt is, dit kan dus een ideaal moment zijn om je huis in Zaandam te verkopen. De reden hiervoor is simpel: mensen zijn gelukkiger, hebben meer behoefte aan iets nieuws, en zijn meer geneigd om spontane of impulsieve beslissingen te nemen.

De lente is niet alleen een tijd van verhoogde activiteit, maar heeft ook een positieve invloed op het humeur van de mensen. Het feit dat veel paren in deze periode besluiten te gaan samenwonen is hiervan het bewijs. Bovendien vinden in deze periode veel echtscheidingen plaats, wat betekent dat er veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning. Een ander duidelijk piekmoment is september. Dit kan worden verklaard door het feit dat mensen tijdens hun zomervakantie de tijd hebben om over belangrijke zaken na te denken – en misschien zelfs om te bespreken of ze al dan niet willen gaan samenwonen! Door deze opsomming, lijkt dit een mooie periode om je huis in Zaandam te verkopen.

De beste makelaars in Zaandam

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Nieuwbouw gekocht: wanneer je huis verkopen?

In de meeste gevallen is het een goed idee om te wachten tot uw nieuwbouwwoning klaar is voordat je bestaande huis in Zaandam verkoopt. Het zal je helpen om de stress van twee keer verhuizen te vermijden, en het kan ook helpen om een betere prijs te krijgen voor je huis. Er zijn wel een paar uitzonderingen, wanneer het verstandiger kan zijn om alsnog eerder te verkopen:

  • Als je verhuist voor werk of om persoonlijke redenen, kan het verstandiger zijn om eerst je oude huis in Zaandam te verkopen en later een ander te kopen.
  • Als je nog niet zeker weet of je de nieuwbouwwoning wilt kopen, dan is het verkopen van je huidige huis in Zaandam pas zinvol nadat je hebt besloten of al dan niet door wilt gaan met de aankoop.

Huis verkopen zonder makelaar?

Een huis verkopen in Zaandam is veel werk, en het kan echt stressvol zijn. Je wilt geen fout maken en geld verliezen op de verkoop. Het is knap dat je overweegt je huis zelf te verkopen, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Je hebt waarschijnlijk vaker gehoord dat je een makelaar nodig moet hebben als je je huis wilt verkopen, en dat kan waar zijn voor sommige mensen. Maar er zijn eigenlijk een aantal voordelen aan het verkopen zonder een makelaar:

  • Je bespaart duizenden euro’s aan courtage van de makelaar.
  • Het verkoopproces heb je van het begin tot het einde volledig in eigen hand.
  • Je kent je huis als geen ander, dus je weet er alles over te vertellen.

Dus hoe ga je van start? Er zijn een paar dingen die je zal helpen om door het proces te komen met zo weinig mogelijk stress:

  1. Zorg ervoor dat je huis in goede staat is voordat het in de verkoop gaat, anders zullen potentiële kopers niet eens overwegen het te kopen!
  2. Zorg dat de advertentie aantrekkelijk is – voeg foto’s van je huis toe zodat kopers kunnen zien hoe mooi het er van binnen en buiten uitziet.
  3. Wees voorbereid op vragen van kopers over zaken als financiering of inspecties-zorg ervoor dat al deze details zijn geregeld voordat je het huis op de markt brengt!

Nadelen zelf huis verkopen

Het is moeilijker om een koper voor je huis te vinden dan wanneer het bij een makelaar in de verkoop staat; de meeste potentiële kopers zoeken niet rechtstreeks naar huizen van verkopers, maar eerder via makelaars die ze op de op huizensites adverteren of via hun eigen netwerk van contacten. Vaak kan een makelaar in Zaandam ook de verkoop soepeler laten verlopen, door de jaren ervaring en kennis die zij hebben opgedaan bij het verkopen van huizen in Zaandam.

Wanneer huis verkopen na aankoop?

Er zijn verschillende voordelen aan het eerst kopen, dan verkopen van je eigen huis na de aankoop in Zaandam. Allereerst is er voldoende tijd voor een eventuele verbouwing en verhuizing. Het is over het algemeen aan te raden om te kiezen voor kopen en dan verkopen als het realistisch is dat je eigen huis snel verkocht kan worden in Zaandam. Ook als er veel financiële ruimte beschikbaar is, is kopen en dan verkopen een optie. Houd er in ieder geval rekening mee dat er een periode kan zijn van dubbele woonlasten. In deze situatie kan het ook nodig zijn dat de bank extra eisen stelt en moet worden aangetoond dat de dubbele lasten financieel kunnen worden gedragen.

Huis verkopen in Zaandam via Juiste Makelaar

Juiste Makelaar is hier om te helpen. We weten dat het verkopen van je huis een verwarrend en intimiderend proces kan zijn, maar maak je geen zorgen! Wij zullen ervoor zorgen dat je ervaring zo soepel en stressvrij mogelijk verloopt.

Juiste Makelaar zal je na het invullen van de tool, in contact brengen met twee van de beste makelaars in de omgeving, gebaseerd op je voorkeuren, zodat je de best mogelijke deal kunt krijgen. Mis deze kans niet om de perfecte makelaar voor al je behoeften te vinden! Vind makelaar of bekijk de top 10 makelaars die woning verkopen in Zaandam hieronder. 

Populaire steden rondom Zaandam:

Amsterdam
Den Haag

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier