Utrecht.Dom

Huis verkopen Utrecht

Ben jij van plan je huis te verkopen in Utrecht? Dan ben je bij het juiste adres bij Juiste Makelaar. Weet zeker dat je de beste keuze maakt door verschillende makelaars te vergelijken. Of je nou je huis snel wilt verkopen, of juist de hoogste verkoopprijs wilt realiseren. Om je huis succesvol te verkopen in Utrecht is goede hulp van essentieel belang. Hoe werkt het bij Juiste Makelaar? Start de vergelijking via de rode knop. Hier vul jij je eigen voorkeuren en de gegevens van je woning in. Vervolgens matcht Juiste Makelaar jou met de meeste geschikte makelaars in de buurt. Zo kom je in contact met de beste huis verkopers in Utrecht, waarna je zelf kan kiezen.

VraagprijsAantal verkopenVerkoopsnelheidVerschil verkoopsnelheid
€ 477.000– 6,0 %21 dagen– 5,0%

Beste makelaars in Utrecht

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Natuurlijk wil jij de hoogste prijs vangen bij het verkopen van je huis in Utrecht. De vraag hoe je dit gaat realiseren is een moeilijker punt. Dit wil tenslotte iedereen. Bij Juiste Makelaar weten wij zeker hoe je dit het beste kan realiseren. Dat is met behulp van de vergelijker van Juiste makelaar. Op basis van de woning- en makelaarsdata zorgen wij ervoor dat jij met de beste makelaar in Utrecht in contact komt. De eerdere succesvolle gebruikers zijn hierbij het bewijs dat je de beste prijs ontvangt. Om je huis goed te verkopen in Utrecht, hebben wij de statistieken van makelaars onder elkaar gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten en hoe jij zelf kunt vergelijken. 

Hoeveel huizen heeft makelaar verkocht

Hoeveel woningen een makelaar verkoopt zegt een hoop. Dit betekent niet dat je altijd de hoogste opbrengst hieruit haalt, maar het geeft wel aan dat er goede verhalen de ronde gaan over de makelaar. De statistieken van het aantal woningen gaat over heel Utrecht. Uiteindelijk wil je natuurlijk in jouw eigen buurt weten, hiervoor moet je een aanvraag doen via Juiste Makelaar. Zo verkoop je jouw huis in Utrecht voor de beste prijs. 

In hoeveel dagen wil je jou huis verkopen? 

Wanneer je snel je huis wilt verkopen is de verkoopsnelheid van een makelaar van belang in Utrecht. Let daarom op het aantal sterren wat een makelaar heeft. Hoe meer sterren de makelaar heeft des te sneller de makelaar een huis kan verkoopt. Natuurlijk hangt dit samen met de kwaliteit en de uitstraling van het huis. Echter heb je een goed beeld hoe proactief de makelaar is.  

De gemiddelde vraagprijs van een huis

Er zijn verschillende type makelaars in Utrecht. Wil jij een huis verkopen in Utrecht in het hoge, midden of lage segment? Let goed op de gemiddelde vraagprijs van de makelaar of dat evenveel is als de gemiddelde verkoopprijs. Je wilt geen makelaar die een heel ander segment bediend. De makelaar is er tenslotte om zijn eigen netwerk in te schakelen om je huis zo goed mogelijk te verkopen in Utrecht. 

Statistieken woning verkopen in Utrecht

De gemiddelde vraagprijs van een woning in Utrecht bij het verkopen is € 463.000. De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen in Utrecht. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de huizenprijs hoger is geworden maar ook de gemiddelde vierkante meterprijs. Op dit moment is de vierkante meterprijs in Utrecht gemiddeld € 4.900 per vierkante meter woonoppervlakte. Deze prijsstijging is ontstaan door het woningtekort in Utrecht. Benieuwd naar het actuele woningaanbod in iedere buurt in Utrecht? Ga dan hier verder en gebruik de interactieve kaart in Utrecht.

Huis snel verkopen in Utrecht

Wil je snel je huis verkopen? Dan brengen wij jou direct in contact met de beste makelaar voor jou en je woning. Wanneer je een goed plan hebt verkoop je je huis sneller dan je zult verwachten. Om je huis zo goed en snel mogelijk te verkopen in Utrecht, hebben wij de belangrijkste tips op een rij gezet: 

  1. Van te voren is het van belang je huis strak te trekken en netjes op te ruimen. Wanneer je je huis snel wilt verkopen heb je een zo groot mogelijk publiek nodig, dus dit helpt bij de foto’s. 
  2. Vergelijk via Juiste Makelaar. Ons makelaars vergelijking systeem zorgt ervoor dat je de beste makelaar krijgt op basis van eerdere klantfeedback, statistieken van de makelaar en je eigen wensen. Zo weten wij welke makelaar het beste presteert in welke buurt. 
  3. Kies de beste makelaar om je huis zo snel mogelijk te verkopen in Utrecht
  4. Zorg dat je ruimte hebt in je agenda, zodat wanneer je huis verkocht is je direct kunt verhuizen. 

Benieuwd naar nog meer tips om je huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen? Bekijk dan hier alle tips

Huis verkopen zonder stress

Een huis verkopen ervaren veel mensen als een stressvolle periode, er moet veel gebeuren en je weet niet precies wat je staat te wachten. Daarnaast wil je natuurlijk je huis of snel verkopen of voor een goede prijs. Bij Juiste Makelaar adviseren wij jou graag zodat je de verkoopperiode rustig door komt. Ontdek de beste tips om je huis in Utrecht goed te kunnen verkopen: 

  • Vind een eerlijke en proactieve makelaar. Er is niets zo irritant en stressvol als een makelaar die veel beloofd maar niks regelt. Wees daarom zeker dat het een makelaar is met goede ervaringen. Bovendien moet je er zeker van zijn dat de makelaar proactief is. Bij Juiste Makelaar hebben wij al deze gegevens over de makelaars in utrecht beschikbaar. Zo verkoop je jouw huis snel en zonder stress. 
  • Zorg voor een frisse uitstraling van je huis. Je wilt een goed beeld van je huis geven wat er allemaal mogelijk is. Zo trek je automatisch het grootste publiek aan en weet je zeker dat je het meeste uit je huis gaat halen. Op deze manier kunnen mensen zich makkelijker voorstellen dat ze in jouw huis willen wonen. 
  • Bij het verkopen van je huis in Utrecht heb je alle papieren die je maar kunt vinden over je huis nodig. Zo heb je de koopakte, tekeningen, bouwtekeningen, bezwaren die je ooit hebt gedaan tegen de gemeente Utrecht. Alles is handig om te bewaren. In sommige gevallen kan dit zelfs in jouw voordeel uitpakken. Mag je nog een dakterras bouwen? Dan heb je direct meerwaarde gecreëerd. 

Meer tips in Utrecht

Makelaar Utrecht
Aankoopmakelaar Utrecht
Verkoopmakelaar Utrecht

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier