Je huis snel verkopen in Utrecht

Ontvang gratis advies om je woning voor de beste prijs en snel te verkopen in Utrecht

Gracht utrecht

Huis verkopen in Utrecht

Ben jij van plan je huis te verkopen in Utrecht? Dan ben je bij het juiste adres bij Juiste Makelaar. Weet zeker dat je de beste keuze maakt door verschillende makelaars te vergelijken. Of je nou je huis snel wilt verkopen, of juist de hoogste verkoopprijs wilt realiseren. Om je huis succesvol te verkopen in Utrecht is goede hulp van essentieel belang. Hoe werkt het bij Juiste Makelaar? Start de vergelijking via de rode knop. Hier vul jij je eigen voorkeuren en de gegevens van je woning in. Vervolgens matcht Juiste Makelaar jou met de meeste geschikte makelaars in de buurt. Zo kom je in contact met de beste huis verkopers in Utrecht, waarna je zelf kan kiezen.

Vraagprijs per vierkante meter in Utrecht

De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter is een betere graadmeter dan de daadwerkelijke vraagprijs van huizen. Ieder huis is anders, maar op basis van de vierkante meterprijs zijn woningen goed te vergelijken. De gemiddelde vierkante meterprijs in Utrecht is ongeveer € 1.300 meer dan in de rest van Nederland. Gedurende het jaar is deze stijging van de meterprijs gelijk gebleven. Wanneer je je huis in Utrecht gaat verkopen is het handig om te kijken naar woningen die in de buurt te koop staan of verkocht zijn. Soortgelijke woningen geven een goed beeld wat je voor je huis kunt vragen en hoe jij je woning in de verkoop kunt zetten. Let op de volgende woning eigenschappen bij het vergelijken van woningen die recent zijn verkocht in Utrecht:

 • Totale woonoppervlakte
 • Buiten ruimte
 • Balkon
 • Type woning
 • Bouwstijl
 • Energielabel
 • Afwerking van de woning

De prijzen per vierkante meter in Utrecht per kwartaal in vergelijking met de gemiddelde prijzen

Statistieken woning verkopen in Utrecht

De gemiddelde vraagprijs van een woning in Utrecht bij het verkopen is € 465.000. De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen in Utrecht. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de huizenprijs hoger is geworden maar ook de gemiddelde vierkante meterprijs. Op dit moment is de vierkante meterprijs in Utrecht gemiddeld € 4.900 per vierkante meter woonoppervlakte. Deze prijsstijging is ontstaan door het woningtekort in Utrecht.

Vraagprijs van woningen in Utrecht

Zoals te zien is in de grafiek, ligt de gemiddelde vraagprijs van verkochte woningen in Utrecht aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. De stijgingen en dalingen in de Utrechtse woningmarkt zijn intenser dan het gemiddelde van de markt. In de eerste maanden van het jaar steeg de vraagprijs van verkochte woningen in Utrecht met meer dan €70.000, maar gedurende de drie maanden tussen mei en augustus daalde deze weer even hard. Gewoonlijk worden er in de laatste maanden van het jaar veel woningen verkocht, maar de woningprijzen in Utrecht zijn in die periode aanzienlijk gedaald.

De gemiddelde vraagprijs van woningen in Utrecht versus het landelijke gemiddelde

> Bekijk hier het actuele van iedere plaats in de provincie Utrecht

Huis snel verkopen in Utrecht

Wil je snel je huis verkopen? Dan brengen wij jou direct in contact met de beste makelaar voor jou en je woning. Wanneer je een goed plan hebt verkoop je je huis sneller dan je zult verwachten. Om je huis zo goed en snel mogelijk te verkopen in Utrecht, hebben wij de belangrijkste tips op een rij gezet:

 1. Van tevoren is het van belang je huis strak te trekken en netjes op te ruimen. Wanneer je je huis snel wilt verkopen heb je een zo groot mogelijk publiek nodig, dus dit helpt bij de foto’s.
 2. Vergelijk via Juiste Makelaar. Ons makelaars vergelijking systeem zorgt ervoor dat je de beste makelaar krijgt op basis van eerdere klantfeedback, statistieken van de makelaar en je eigen wensen. Zo weten wij welke makelaar het beste presteert in welke buurt.
 3. Kies de beste makelaar om je huis zo snel mogelijk te verkopen in Utrecht
 4. Zorg dat je ruimte hebt in je agenda, zodat wanneer je huis verkocht is je direct kunt verhuizen.

> Lees hier meer tips over zo snel mogelijk te kunnen verkopen

Huis verkopen zonder stress

Een huis verkopen ervaren veel mensen als een stressvolle periode, er moet veel gebeuren en je weet niet precies wat je staat te wachten. Daarnaast wil je natuurlijk je huis of snel verkopen of voor een goede prijs. Bij Juiste Makelaar adviseren wij jou graag zodat je de verkoopperiode rustig doorkomt. Ontdek de beste tips om je huis in Utrecht goed te kunnen verkopen:

 • Vind een eerlijke en proactieve makelaar. Er is niets zo irritant en stressvol als een makelaar die veel beloofd maar niks regelt. Wees daarom zeker dat het een makelaar is met goede ervaringen. Bovendien moet je er zeker van zijn dat de makelaar proactief is. Bij Juiste Makelaar hebben wij al deze gegevens over de makelaars in utrecht beschikbaar. Zo verkoop je jouw huis snel en zonder stress.
 • Zorg voor een frisse uitstraling van je huis. Je wilt een goed beeld van je huis geven wat er allemaal mogelijk is. Zo trek je automatisch het grootste publiek aan en weet je zeker dat je het meeste uit je huis gaat halen. Op deze manier kunnen mensen zich makkelijker voorstellen dat ze in jouw huis willen wonen.
 • Bij het verkopen van je huis in Utrecht heb je alle papieren die je maar kunt vinden over je huis nodig. Zo heb je de koopakte, tekeningen, bouwtekeningen, bezwaren die je ooit hebt gedaan tegen de gemeente Utrecht. Alles is handig om te bewaren. In sommige gevallen kan dit zelfs in jouw voordeel uitpakken. Mag je nog een dakterras bouwen? Dan heb je direct meerwaarde gecreëerd.
 • Vraag een energielabel aan. Tegenwoordig is het verschaffen van een geldig energielabel verplicht bij de verkoop van je huis. Via HuisAssist kan je eenvoudig een energielabel aanvragen met de laagste prijsgarantie.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen in Utrecht

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Hoe snel kan je je huis verkopen in Utrecht?

+

Op dit moment is de gemiddelde tijd om je huis te verkopen in Utrecht 31 dagen. Dit betekent dat de woning op dat moment online is gezet en is verkocht door de makelaar. Er zijn ook snellere makelaars in Utrecht.

Wat levert je huis op wanneer je die gaat verkopen in Utrecht?

+

Op dit moment is de gemiddelde prijs om je huis te verkopen in Utrecht ongeveer € 465.000. Dit is de gemiddelde prijs. De echte prijs hangt af van de grootte, de ligging en de staat van het huis.

Hoeveel bezichtigingen heb je nodig bij het verkopen van je huis?

+

Het afgelopen jaar is het aantal kijkers bij woningen in Utrecht drastisch gedaald. Eerder kwamen er gemiddeld 13 mensen kijken bij een woning. Op dit moment is het aantal kijkers ongeveer gehalveerd tot 6 kijkers.