Je huis verkopen in Eindhoven

Ontvang gratis advies om je woning voor de beste prijs te verkopen in Eindhoven

Uitzicht Eindhoven

Huis verkopen in Eindhoven

Wil jij in deze periode je huis verkopen in Eindhoven? Wellicht is dit hét moment om een knoop door te hakken en over te gaan tot de verkoop van je huis. In deze periode dat er een laag woningaanbod is en er nog veel bezichtigingen zijn is het een goed moment om je huis te verkopen in Eindhoven. De afgelopen jaren is de woningmarkt een veelbesproken onderwerp geweest, maar waar jij als huizenbezitter in Eindhoven goed vanaf komt! Twijfel jij of je op dit moment je huis moet verkopen of dat je juist moet wachten? Met de hulp van Juiste Makelaar weet je zeker dat je terecht komt bij de beste makelaar in Eindhoven. Wat jij moet doen? Je adres en voorkeuren in te vullen. Vervolgens zal het vergelijkingssysteem van Juiste Makelaar de twee beste makelaars vinden om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen in Eindhoven. Ontdek direct hoe jij het beste of juist het snelste je huis kan verkopen.

> Lees hier meer wanneer je op zoek bent naar een makelaar die actief in Eindhoven

Woningmarkt statistieken huis verkopen in Eindhoven

Een huis verkopen in Eindhoven gaat sneller dan gemiddeld in Nederland. Dit is ongeveer 36 dagen in heel Eindhoven. Terwijl de gemiddelde vraagprijs op dit moment € 441.000 is. Per stadsdeel en buurt in Eindhoven verschillen deze prijzen. De gemiddelde vierkante meter prijs van een huis in Eindhoven is € 3.600 per vierkante meter.

Je woning snel verkopen

Er zijn een aantal opties hoe jij je huis wilt verkopen in Eindhoven. Een van deze optie is snel. Om je huis snel te verkopen moet je je goed voorbereiden en een aantal stappen van te voren nemen. Bedenk wel als je je huis zo snel mogelijk wilt verkopen, dat je er een kans bestaat dat je niet de maximale verkoopprijs zal realiseren. Echter zijn er ook simpele tips om je huis snel te kunnen verkopen die juist een positieve invloed hebben op de verkoopprijs.

 1. Zorg ervoor dat je huis strak en netjes is opgeruimd.
 2. Repareer de kleine dingen die zichtbaar zijn bij bezichtigingen. Hierop haken mensen af.
 3. Laat een woningfotograaf langskomen. Hiermee weet je zeker dat de foto’s goed zijn.
 4. Doe goed onderzoek wat de prijsrange is waar je huis invalt. Wanneer je net in een lager segment kan zitten, weet je zeker dat je meer kijkers trekt. Deze kunnen alsnog overbieden waardoor je dezelfde of misschien wel een hogere verkoopprijs realiseert.
 5. Bereid je erop voor dat je snel je huis uit moet.

Extra tip: voordat je je huis gaat verkopen, wees er zeker van dat je een geldig energielabel hebt. Dit is verplicht bij de verkoop van je huis. Vraag een energielabel aan via HuisAssist. Zij helpen je gratis met het zoeken naar de goedkoopste aanbieder in de buurt.

Waarom nu je huis verkopen in Eindhoven?

In de huidige woningmarkt je huis verkopen in Eindhoven zorgt voor verschillende voordelen. Hier lees je de belangrijkste voordelen van de huidige woningmarkt in Eindhoven en de combinatie met het verkopen je van huis.

 • Er is weinig woningaanbod in Eindhoven. Dit zorgt ervoor dat de woningen die te koop staan enorm populair zijn. Soms komen er tientallen mensen af op een bezichtiging. Dit zorgt ervoor dat jij als verkoper er goed voorstaat. De kopers willen graag een huis kopen, wat resulteert in flinke overbiedingen.
 • Wanneer de rente stijgt heeft dat een invloed op de trend van de prijsstijging. Wanneer dit nog relatief weinig invloed heeft op de huidige verkoopprijzen weet je dat je je huis op dit moment nog voor de hoogste prijs kan verkopen in Eindhoven.

Je huis voor de hoogste prijs verkopen

Je huis voor de hoogste prijs verkopen is natuurlijk wat iedereen graag wilt. Daarentegen kan het verkopen van je huis een hele stressvolle periode zijn. Zeker wanneer je niet weet waar je aan toe bent gedurende het verkooptraject. Juiste Makelaar heeft enkele tips om te zorgen dat je zo goed mogelijk het verkooptraject in gaat en de hoogst haalbare prijs kunt realiseren:

 • Maak het hele huis schoon en zorg ervoor dat de muren een lichte kleur hebben. Op deze manier ziet je huis er ruimtelijker uit en kunnen de potentiële woningkopers je Eindhovense huis beter inschatten op de echte waarde.
 • Laat het huis er relatief nieuw uitzien. Werk oudere apparaten weg.
 • Wees er zeker van dat alles wat in het zicht staat gewoon werkt. Wanneer iemand een deur openmaakt en deze valt eruit, dan gaan mensen snel twijfelen wat er allemaal aan de hand is.
 • Ben je zeker van de bouwtechnische staat? Laat dan een bouwkundige keuring op voorhand uitvoeren.
 • Maak je hele tuin netjes. Potentiële kopers kunnen minder goed door je huis kijken wanneer alles een rommel is.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Ontdek hieronder de meest gestelde vragen van mensen die hun huis willen verkopen in Eindhoven.

Hoe snel is een huis verkocht in Eindhoven?

+

De gemiddelde tijd om een huis te verkopen in Eindhoven is 36 dagen. De verkooptijd is vanaf het moment dat de woning online staat tot en met het bod is geaccepteerd door de verkoper.

Wat levert het verkopen van een huis op in Eindhoven?

+

Op dit moment is de gemiddelde prijs van een huis bij de verkoop in Eindhoven € 441.000. De daadwerkelijke opbrengst van een huis hangt altijd af van de vierkante meters, extra voorzieningen en de ligging van de woning.

Hoeveel kijkers komen er bij de verkoop van je huis in Eindhoven?

+

Er is maar 1 echt geïnteresseerde nodig om je huis te verkopen. Op dit moment ligt het gemiddelde aantal kijkers in Eindhoven ongeveer 7 kijkers per woning.

Is de prijs van woningen gestegen of gedaald in Eindhoven?

+

De afgelopen periode is de vraagprijs van woningen in Eindhoven gedaald met 5,7 procent naar een vraagprijs van € 441.000.