Wat is een No-cure, no-pay makelaar?

Ontdek de belangrijkste voor- en nadelen van de no-cure, no-pay makelaar

Huizen vector Huizen vector

Wat is een ‘No-cure, no-pay’ makelaar?

“No-cure, no-pay” is een Engelse uitspreek wat duidt op “geen succes, geen betaling”. Dit is een optie die vaak door veel sectoren gebruikt wordt om klanten over te halen om met hen in zee te gaan. Zeker bij makelaars is een bekend onderwerp de “no cure no pay makelaar”. Omdat het een moeilijke woningmarkt is, willen mensen geen duizenden euro’s kwijt zijn aan niks. Wanneer je besluit om je huis te verkopen via een no cure no pay makelaar en er is geen resultaat behaalt. Dan ben geen kosten verschuldigd aan de makelaar. Maar waarom zou een goede ervaren makelaar voor gratis werk leveren?

 Kosten van een no cure, no pay makelaar?

Een no cure no pay makelaar zal niets rekenen tenzij de overeengekomen woning verkoop of aankoop is voltooid. Als de makelaar niet in staat is om een verkoop te voltooien op basis van de overeenkomst met jou als woningeigenaar, dan zal er geen geld verschuldigd zijn. Pas nadat een verkoop tot stand is gekomen, zal een rekening worden gestuurd. Bij de aankoop is hetzelfde principe geldig, echter gaat het hierbij om de aankoop van een nieuw huis. Wanneer de aankoop niet lukt ben je eveneens geen geld verschuldigd. Deze uitspraken klinken natuurlijk ideaal, maar werkt de no cure no pay makelaar echt gratis tot er een succes is behaalt?

Gratis makelaar onder voorbehoud

Helaas is niet veel in het leven wat gratis is, zelfs een no cure no pay makelaar kan je kosten aanrekenen voor zijn gemaakte diensten. Er zijn twee soorten kosten. Gelukkig voor jou hoef je nooit beide punten te betalen.

Opstartkosten of intrekkingskosten

Mooie foto’s laten maken voor het online aanbieden, het huis online zetten op Funda, en een mooi bord voor in de voortuin; het zijn allemaal vaste kosten die gemaakt moeten worden. Het is mogelijk dat een no cure no pay makelaar deze kosten als een standaard vergoeding in rekening brengt. Er zijn no pay no cure makelaars die dit op voorhand in rekening brengen als opstartkosten, maar de meeste makelaars zullen dit in rekening brengen wanneer je de opdracht intrekt. Hier gaat het dan over intrekkingskosten van de no cure no pay makelaar.

Courtage van de makelaar

Dit is de ‘pay’ in de ‘no cure no pay’ oftewel de betaling waar de makelaar op hoopt. De ‘cure’ oftewel de oplossing die de huiseigenaar wil. Deze vergoeding kan een vast bedrag zijn of het kan een percentage zijn van de uiteindelijke verkoopprijs.

Weet er daarom zeker van wat de voorwaarden zijn van de no cure no pay makelaar voordat je een samenwerking op start. Het betekent dus niet je altijd een gratis makelaar hebt!

Weet zeker wat je aan je no cure no pay makelaar hebt

Het vinden en vervolgens kiezen van een makelaar is nooit makkelijk. Daarom is het goed om te weten dat er een no cure no pay makelaar is die er alles aan zal doen om je huis voor een goede prijs te verkopen. Als de verkoop niet doorgaat, zult je slechts een minimale vergoeding moeten betalen. Dit betekent niet altijd dat je goed af bent bij de no cure no pay makelaar, want als er snel geld te verdienen is bij een andere klant kan jij ‘on-hold’ staan. Dus het is altijd een goed idee om meerdere makelaars te vergelijken en degene te vinden die geschikt is voor je. Vergelijk daarom eerst makelaars, dan pas kan je door.

Meer tips

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier