Huis Verkopen Den Bosch

Ben je van plan om je huis verkopen te verkopen in Den Bosch? Bij Juiste Makelaar helpen we je graag verder met het zoeken naar de makelaar die je kan helpen bij de verkoop van je woning in ‘s-Hertogenbosch. Juiste Makelaar is de nummer één in het vergelijken van makelaars in Nederland, jarenlang helpen wij mensen bij het vergelijken naar een geschikte makelaar voor het verkopen van je huis in Den Bosch. Door onze deskundigheid, ervaring en persoonlijke benadering van het vergelijken weten wij precies, wie precies wie bij jou past als op het punt staat je huis te verkopen in Den Bosch.

Huis verkopen in Den Bosch, wat nu?

Er zijn een aantal belangrijke punten, die relevant zijn wanneer je op het punt staat je huis te verkopen. Na het verkopen van de woning, je krijg je vaak een enorme som geld, alleen voordat je het huis gaat verkopen en een makelaar uitnodigt voor een waardebepaling of verkoopadvies, zijn er aantal punten belangrijk:

Woningwaarde

Het is belangrijk om vooraf op onderzoek te gaan, wat momenteel je huidige woningwaarde is en welke verkoopprijs maximaal haalbaar is. Doordat je alvast op onderzoek uitgaat, krijg je een beter beeld hoe je woning in de markt ligt. Tip: er zijn verschillende huizensites waar je een geschatte woningwaarde kan inzien en woningwaarderapport kan opvragen, door dit te doen krijg je meer inzichten in de woningwaarde en de uiteindelijke opbrengst.

Meest effectieve manier van huis verkopen in Den Bosch

Vele partijen kunnen je woning verkopen in Den Bosch, waarschijnlijk kan jezelf ook je huis verkopen. Alleen wil je er wel voor zorgen, dat je de beste opbrengst realiseert voor de verkoop van je huis.  Hierom kan het verstandig zijn om om alle verschillende mogelijkheden af te wegen zoals: zelfverkopen, onlinemakelaar of een lokale makelaar. Mocht je hier niet uitkomen, dan is het altijd handig om makelaars te vergelijken via onze tool.

Kosten huis verkopen

De meeste kosten van de verkoop liggen natuurlijk bij de koper. Alleen voordat je de verkoop zijn er een aantal kosten om rekening mee te houden bij huis verkopen Den Bosch:

  • Courtage van de makelaar
  • Eventuele opstartkosten van de makelaar. Zoals inmeten, foto’s/filmpjes en de woningonline plaatsen om woningplatforms
  • Opvragen definitief energielabel
  • Huis netjes maken door eventueel te verven en kleine dingen te repareren
Huis verkopen Den Bosch.JuisteMakelaar

Is een makelaar nodig?

Een makelaar kost natuurlijk ontzettend veel geld, dat geld geef je veel liever uit aan een mooie vakantie. Alleen kan bij makelaar bij huis verkopen Den Bosch, er wel degelijk voor zorgen dat je het uiterste uit de verkoop van je huis gaat halen. Een makelaar doet het natuurlijk iedere dag huizen verkopen en kopen.

Aantal pluspunten van een makelaar:

  • Een makelaar neemt veel werk uit handen, zoals het plaatsen van je woning op Funda
  • Begeleid en organiseert de bezichtigingen
  • Kent collega-makelaars en eventuele kopers
  • Voert onderhandelingen uit om de beste verkoopsom te realiseren

Wanneer het beste moment je huis verkopen?

Er zijn twee belangrijke en populairste momenten in het jaar waarop je het beste je huis in Den Bosch kunt verkopen: de lente, en september.  

De eerste is de lente. In de lente ziet alles er zonniger uit en ziet elk huis er aantrekkelijker uit dan tijdens de donkere winterdagen. De tuin komt weer in bloei en ook foto’s werken beter bij zonneschijn.

Het tweede moment is in september, de periode na de zomervakanties. De zomervakanties zijn immers het uitgelezen moment voor mensen om de tijd te nemen om belangrijke beslissingen te nemen en te bespreken. Dat kan gaan om verhuizen (naar elders, groter of kleiner), samenwonen of het eerste huis samen kopen, en helaas besluiten veel mensen in de zomer ook om te gaan scheiden… Hoe dan ook, je huis te koop zetten is slechts één onderdeel van je huis verkopen in Den Bosch – en dat betekent zeker niet dat je moet wachten tot een van deze momenten aanbreekt! Er zijn meerdere punten van belang, wanneer het een goed moment. De beste tip voor de verkoop van je woning is het moment wanneer de foto’s worden gemaakt. Als de foto’s in de de lente of de zomer worden gemaakt, dan heb je het hele jaar door mooie foto’s voor de verkoop van je huis in Den Bosch. 

Populaire steden rondom huis verkopen Den Bosch:

Breda
Eindhoven

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 25 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is een normale courtage van een makelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat kost een aankoopmakelaar?

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

Vergelijk hier