Huis verkopen in Den Bosch

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Huis verkopen Den Bosch

Ben je van plan om je huis verkopen te verkopen in Den Bosch? Bij Juiste Makelaar helpen we je graag verder met het zoeken naar de makelaar die je kan helpen bij de verkoop van je woning in ‘s-Hertogenbosch. Juiste Makelaar is de nummer één in het vergelijken van makelaars in Nederland, jarenlang helpen wij mensen bij het vergelijken naar een geschikte makelaar voor het verkopen van je huis in Den Bosch. Door onze deskundigheid, ervaring en persoonlijke benadering van het vergelijken weten wij precies, wie precies wie bij jou past als op het punt staat je huis te verkopen in Den Bosch.

Woningprijzen Den Bosch

Hieronder vindt u een overzicht van de vraagprijzen van huizen in Den Bosch per maand van het afgelopen jaar, vergeleken met het gemiddelde van het hele land. Het is duidelijk dat de vraagprijzen in Den Bosch aan het begin van het jaar aanzienlijk zijn gestegen tot april (tot meer dan € 480.000), waarna er een daling werd ingezet. De gemiddelde vraagprijs voor een woning in Den Bosch bereikte zelfs het dieptepunt van bijna € 400.000 in augustus en zakte zelfs onder het landelijk gemiddelde. Vervolgens herstelde de vraagprijs zich weer en bleef deze schommelen tot het einde van het jaar in Den Bosch.

De gemiddelde vraagprijs van woningen in Den Bosch versus het landelijke gemiddelde

Huis verkopen in Den Bosch, wat nu?

Er zijn een aantal belangrijke punten, die relevant zijn wanneer je op het punt staat je huis te verkopen. Na het verkopen van de woning, je krijg je vaak een enorme som geld, alleen voordat je het huis gaat verkopen en een makelaar uitnodigt voor een waardebepaling of verkoopadvies, zijn er aantal punten belangrijk:

Woningwaarde

Het is belangrijk om vooraf op onderzoek te gaan, wat momenteel je huidige woningwaarde is en welke verkoopprijs maximaal haalbaar is. Doordat je alvast op onderzoek uitgaat, krijg je een beter beeld hoe je woning in de markt ligt. Tip: er zijn verschillende huizensites waar je een geschatte woningwaarde kan inzien en woningwaarderapport kan opvragen, door dit te doen krijg je meer inzichten in de woningwaarde en de uiteindelijke opbrengst.

Meest effectieve manier van huis verkopen in Den Bosch

Vele partijen kunnen je woning verkopen in Den Bosch, waarschijnlijk kan jezelf ook je huis verkopen. Alleen wil je er wel voor zorgen, dat je de beste opbrengst realiseert voor de verkoop van je huis.  Hierom kan het verstandig zijn om om alle verschillende mogelijkheden af te wegen zoals: zelfverkopen, onlinemakelaar of een lokale makelaar. Mocht je hier niet uitkomen, dan is het altijd handig om makelaars te vergelijken via onze tool.

Kosten huis verkopen

De meeste kosten van de verkoop liggen natuurlijk bij de koper. Alleen voordat je de verkoop zijn er een aantal kosten om rekening mee te houden bij huis verkopen Den Bosch:

  • Courtage van de makelaar
  • Eventuele opstartkosten van de makelaar. Zoals inmeten, foto’s/filmpjes en de woningonline plaatsen om woningplatforms
  • Opvragen definitief energielabel
  • Huis netjes maken door eventueel te verven en kleine dingen te repareren

> Lees hier meer over de kosten van een makelaar bij huis verkopen

Is een makelaar nodig?

Een makelaar kost natuurlijk ontzettend veel geld, dat geld geef je veel liever uit aan een mooie vakantie. Alleen kan bij makelaar bij huis verkopen Den Bosch, er wel degelijk voor zorgen dat je het uiterste uit de verkoop van je huis gaat halen. Een makelaar doet het natuurlijk iedere dag huizen verkopen en kopen.

Aantal pluspunten van een makelaar:

  • Een makelaar neemt veel werk uit handen, zoals het plaatsen van je woning op Funda
  • Begeleid en organiseert de bezichtigingen
  • Kent collega-makelaars en eventuele kopers
  • Voert onderhandelingen uit om de beste verkoopsom te realiseren

Wanneer het beste moment je huis verkopen?

Er zijn twee belangrijke en populairste momenten in het jaar waarop je het beste je huis in Den Bosch kunt verkopen: de lente, en september.  

De eerste is de lente. In de lente ziet alles er zonniger uit en ziet elk huis er aantrekkelijker uit dan tijdens de donkere winterdagen. De tuin komt weer in bloei en ook foto’s werken beter bij zonneschijn.

Het tweede moment is in september, de periode na de zomervakanties. De zomervakanties zijn immers het uitgelezen moment voor mensen om de tijd te nemen om belangrijke beslissingen te nemen en te bespreken. Dat kan gaan om verhuizen (naar elders, groter of kleiner), samenwonen of het eerste huis samen kopen, en helaas besluiten veel mensen in de zomer ook om te gaan scheiden… Hoe dan ook, je huis te koop zetten is slechts één onderdeel van je huis verkopen in Den Bosch – en dat betekent zeker niet dat je moet wachten tot een van deze momenten aanbreekt! Er zijn meerdere punten van belang, wanneer het een goed moment. De beste tip voor de verkoop van je woning is het moment wanneer de foto’s worden gemaakt. Als de foto’s in de de lente of de zomer worden gemaakt, dan heb je het hele jaar door mooie foto’s voor de verkoop van je huis in Den Bosch. 

Populaire steden rondom huis verkopen Den Bosch:

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over huis verkopen in Den Bosch

 

Wat levert de verkoop van mijn huis op in Den Bosch?

+

De gemiddelde vraagprijs van woningen  in Den Bosch is €455.00. De uiteindelijke opbrengst heeft meerdere factoren zoals aantal vierkante meters, type woning, welke buurt

 

Hoe langt duurt het gemiddeld dat een huis in Den Bosch is verkocht?

+

De gemiddeld wordt een huis in Den Bosch in 44 dagen verkocht.

Hoeveel kost het om een huis te verkopen in Den Bosch?

+

De kosten om een huis te verkopen variëren of je met een makelaar werkt en met welke makelaar. Daarnaast kun je kosten maken voor opvragen van een definitief energielabel en eventueel het huis verkoop klaar maken. De meeste kosten zoals taxatiekosten en de notariskosten worden betaald door de koper.