Makelaar in Amsterdam West: Op zoek naar de beste makelaar in West?

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars in Amsterdam West

Makelaar in Amsterdam West

Samenwerken met een makelaar in Amsterdam West biedt meerdere voordelen, zeker een makelaar in een specifieke buurt zoals Amsterdam West. Doordat de makelaar in Amsterdam West de huizenmarkt en de regelgeving van deze buurt door en door kent, wordt het verkopen en het aankopen van een woning in Amsterdam West vereenvoudigd. Wanneer je werkt met een makelaar in Amsterdam West, zal de makelaar er dan ook alles aan doen om het beste resultaat te realiseren. Zodat je bij de verkoop niet te weinig voor jouw huis krijgt en bij het aankopen van een woning er weer voor kan behoeden dat je niet te veel betaald.

Top 10 makelaars in Amsterdam West

Het vinden van een geschikte makelaar in Amsterdam West kan lastig zijn. Helemaal wanneer je geen of weinig ervaring hebt met het verkopen van een woning. Er zijn meer dan honderd makelaars actief in de Amsterdam. Dit maakt het moeilijk om een bewuste keuze te maken. Bij Juiste Makelaar hebben wij de makelaar statistieken van de makelaars die actief zijn in Amsterdam West op een rij gezet. Zo kan jij in een overzicht zien welke makelaars in Amsterdam West actief zijn. Iedere makelaar in Amsterdam heeft zijn of haar eigen specialiteit en is actief in andere buurten. Juiste Makelaar heeft gekeken naar drie verschillende kwaliteiten van een makelaar. Op basis van deze gegevens heb je een goede indruk van de verschillende kwaliteiten. Hieronder is een Top 10 van makelaars in Amsterdam West weergegeven.

Ranking

Aantal Transacties


Makelaarskantoor


Snelheid

[1-5]


+/- Gemiddelde

vraagprijs


# 1


 MAKELAAR BERT


⭐⭐⭐⭐⭐


– 15,4%


# 2


 Hallie & Van Klooster Makelaardij– 9,0%


# 3


 Scholten Makelaars– 22,1%


# 4


 Makelaardij Van der Linden– 23,1%


# 5


 Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z8,3%


# 6


 Hoekstra en van Eck– 13,6%


# 7


 Ameo Makelaars & Taxateurs– 9,7%


# 8


 PB Makelaars o.z.+ 7,5%


# 9


 Makelaarsland– 5,9%


# 10


 Amsterdam At Home Makelaars+ 4,9%


Verkooptijd van een makelaar: Het aantal sterren in de tool hierboven geeft de verkooptijd van een makelaar in Amsterdam aan. Op deze manier weet je of de makelaar de woningen langzamer of sneller verkoopt dan het gemiddelde. 

Gemiddelde vraagprijs van een makelaar: Wanneer een makelaar woningen met een hoge verkoopprijs verkoopt, is het voor jou van belang dat jouw woning in dit segment past. Het segment van de makelaar geeft iets aan over het contact met potentiële kopers. Zo weet je direct of de makelaar potentiële kopers in zijn of haar bestand heeft. 

Het aantal woningen verkocht: Hoeveel woningen een makelaar verkoopt in Amsterdam zegt veel over de grootte van een makelaarskantoor, de populariteit en de prijs/kwaliteit van deze betreffende makelaar. In veel gevallen is de grootste makelaar in Amsterdam een makelaar die meerdere vestigingen heeft of zelfs een landelijke partij. Hierdoor weet je dat de prijs/kwaliteit goed is, maar dat je niet de allerbeste service hoeft te verwachten!

Kosten van de makelaar in Amsterdam West

Als je je woning in Amsterdam West wil verkopen, is het handig om een makelaar in te schakelen. Voor de kosten rekenen de meeste makelaars in Amsterdam West makelaarscourtage, dit is vaak een percentage van de vraagprijs van de woning. Omdat het een percentage is ontvangt de makelaar een hoger bedrag bij de verkoop van een duurdere woning. De kosten verschillen onder meer door: de kennis en ervaring die de makelaar heeft, het soort huis, de prijsklasse van de woning en het type makelaarskantoor in Amsterdam West. Op dit moment rekent een makelaar in Amsterdam West gemiddeld 1,08% voor de courtagekosten. Wanneer de vraagprijs van een woning in Amsterdam West bijvoorbeeld € 586.000 is, betaal je dus € 6.320 aan de makelaar, dit bedrag is inclusief btw.

Let op: Bij woningen met een lagere vraagprijs is het normaal dat een makelaar een hoger percentage voor de courtage rekent. Wanneer een woning in Amsterdam West een hoge vraagprijs heeft, kan dit percentage lager zijn.

> Lees meer over hoe de kosten van een makelaar zijn opgebouwd

Makelaars vergelijken in Amsterdam West

Het vinden van een makelaar in Amsterdam West die jou het beste bijstaat is een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Doordat er maar liefst 369 makelaars in Amsterdam zijn, kan het aanbod overweldigend zijn. Bij Juiste Makelaar helpen wij met het vergelijken van makelaars, waardoor jij een keuze hebt die gebaseerd is op statistieken en jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder vind je een lijstje op basis waarvan de prestaties van de makelaars in Amsterdam West bij Juiste Makelaar worden vergeleken:

 • Jouw persoonlijke voorkeuren zijn van belang om een geschikte makelaar te vinden. Onze expert neemt contact op om ervoor te zorgen dat wij begrijpen wat jouw voorkeuren zijn.
 • De reactiesnelheid van de makelaar om contact met je op te nemen. Bij Juiste Makelaar werken wij met proactieve makelaars die altijd voor jou klaarstaan. Daarom is het van belang dat de makelaar snel contact opneemt.
 • De makelaar moet bekend zijn met Amsterdam West. Juiste Makelaar kijkt daarom naar de hoeveelheid woningen die in Amsterdam West zijn verkocht door een makelaar.
 • Eerdere consumenten die met de makelaars hebben gewerkt zijn van belang. Daarom scant ons systeem dagelijks de reviews van diverse sites en houden wij onze eigen reviews van de makelaars in Amsterdam West bij.
 • Doordat jij als verkoper een zo hoog mogelijke prijs wil ontvangen voor je woning in Amsterdam West, wordt er gekeken naar de hoogte van de kosten die een makelaar in rekening brengt.
 • Bijna alle makelaarskantoren in Amsterdam West hebben een specifiek segment waarin zij veel woningen verkopen. Door het vergelijken van makelaars in Amsterdam West weet je zeker dat de makelaar bekend is met het type woning en woningsegment.

> Meer weten over het verkopen van een huis in Amsterdam

Voordelen van een makelaar in Amsterdam West

Het verschilt van tijd tot tijd dat er een discussie ontstaat of het verkopen met een makelaar slim is of juist niet. Zeker in een stad als Amsterdam verschillen de prijzen gigantisch, zelfs binnen een wijk als Amsterdam West. De stad is al een lange tijd erg populair waardoor het kopen van een woning een grote uitdaging kan zijn. Wanneer je je woning in Amsterdam West wil verkopen, kan dit echter een voordeel zijn. Naast de verkoop van je woning, heeft het inschakelen van een makelaar ook andere voordelen. Meer voordelen van een makelaar lees je hieronder:

 • De makelaar in Amsterdam West heeft mogelijk al contact met potentiële kopers, dit zorgt ervoor dat je woning in korte tijd verkocht kan worden.
 • Doordat de makelaar alle taken uit handen neemt zul je zelf minder stress ervaren.
 • De makelaar realiseert de hoogste verkoopprijs van je huis, doordat de makelaar de markt goed kent.
 • De verkoop wordt professioneel afgewerkt door de brede kennis van de makelaar.

Uitgelichte makelaars in Amsterdam West

Naast de uitgelichte makelaars in Amsterdam zijn er ook makelaars die populair zijn in specifiek Amsterdam West. Hieronder ontdek je populaire makelaars in stadsdeel West. Hierbij gaat het om makelaarskantoren waar voorgaande klanten van Juiste Makelaar positieve ervaringen mee gehad hebben en die voldoen aan de eisen.

Makelaar Bert

Makelaar Bert is een groeiend makelaarskantoor. De makelaardij is gelegen in Amsterdam Oud-West en heeft veel kennis over de woningmarkt in Amsterdam West. Het kantoor helpt je graag bij de verkoop en aankoop van een woning.

Jan Pieter Heijestraat 108, Amsterdam  020-261 3470

Ameo Makelaars & Taxateurs West

Ameo Makelaars & Taxateurs is een makelaardij met vestigingen in Amsterdam – Zuid, Amsterdam – West & Centrum en Diemen. Doordat de makelaardij al meer dan 20jaar actief is in regio Amsterdam ben je zeker van veel kennis van de huizenmarkt.

 

Van Limburg Stirumstraat 36, Amsterdam  020 600 1600

Van de Steege Makelaarsgroep

Van de Steege Makelaarsgroep is één van de grootste makelaars in regio Amsterdam. Door hun brede netwerk hebben zij veel expertise en kennis die zij inzetten om jouw woning te verkopen of om jouw droomhuis te kopen. Naast regio Amsterdam zijn ze ook actief in Diemen, Waterland, Almere, Purmerend en Zaanstad.

Osdorpplein 405, Amsterdam  020-435 7000

Makelaardij Van Der Linden

Van der Linden is een makelaarskantoor met veel ervaring. De makelaardij is opgericht in 1975 en heeft door de jaren heen hun netwerk en kennis flink uitbereid. Het kantoor staat dan ook graag voor je klaar om je te helpen bij de aan- of verkoop van een woning in Amsterdam, Lelystad, Dronten, Almere of Zwolle.

 

Bos en Lommerplein 309, Amsterdam  020-571 2712

De Makelaers B.V.

De Makelaers B.V. is in 2021 voor de zesde keer uitgeroepen tot ‘De beste makelaar van Amsterdam e.o.’. Het makelaarskantoor is gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van woningen in o.a. Amsterdam West, dit is ook waar het kantoor gelegen is.

Nieuwpoortstraat 82, Amsterdam  020-215 6 215

Andere stadsdelen in Amsterdam

NVM makelaars in Amsterdam West

De meeste makelaars in Amsterdam West zijn aangesloten bij een van de drie grootste en meest bekende brancheverenigingen van Nederland. Hiervan is de NVM het meest voorkomend, waarna VastgoedPro en VBO volgen. Een andere branchevereniging die je in Amsterdam kan tegenkomen is het MVA. Dit is een branchevereniging slechts voor makelaarskantoren in Amsterdam. Binnen de MVA zijn nog extra taken te verdelen zoals bijv. MVA Certified Expat Broker. Wanneer je via Juiste Makelaar een makelaar vindt, weet je zeker dat dit makelaarskantoor is aangesloten bij NVM, VBO of VastgoedPro. Hierdoor heb jij meer zekerheid over de kwaliteit en professionaliteit van een makelaar in Amsterdam West. 

> Meer weten wat het verschil is tussen de drie brancheverenigingen

Waardebepaling van makelaar in Amsterdam West

Wanneer je een eerste afspraak maakt met een makelaar in Amsterdam West, krijg je vaak ook gratis een waardebepaling van je woning. Deze waardebepaling is echter anders dan de taxatie van je woning in Amsterdam West. Een taxatie wordt namelijk uitgevoerd door een onafhankelijke partij en stelt ook een waarderapport op. Tijdens de waardebepaling die wordt uitgevoerd door de makelaar, krijg je een uitgebreide toelichting over de vraagprijs die je voor de woning kan vragen en met welke strategie het huis het best verkocht kan worden.

Zelf makelaars vergelijken in Amsterdam West

De kosten die je betaalt voor een makelaar in Amsterdam West kunnen erg verschillen. Dit komt voornamelijk omdat er verschillende manieren zijn om de kosten te berekenen en er verschillende kosten in rekening worden gebracht. Wanneer je een makelaar op het oog hebt kan het goed zijn om hierover duidelijke vragen te stellen en afspraken te maken. Als je een aantal makelaars in Amsterdam West met elkaar wil vergelijken, staan hieronder een aantal punten waar je aan kan denken:

 • Rekent de makelaar een vaste prijs, een courtage of rekent de makelaar ook nog met een bonus?
 • Is het een vooraf afgesproken bedrag of gaat de makelaar uit van het no-cure, no-pay principe?
 • Welke kosten worden in rekening gebracht? Controleer of er bijkomende kosten zijn voor bijvoorbeeld een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, foto’s/filmpje, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer dien je de makelaar te betalen? Bij de ene makelaar betaal je voorafgaand aan de verkoop al kosten, zoals opstartkosten. Bij andere makelaars betaal je pas achteraf. Controleer daarom wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt. 
 • Worden er kosten in rekening gebracht als je de woning uit de verkoop haalt? Dit worden ook wel intrekkingskosten genoemd. 

Makelaars met een vast tarief

Iedere makelaar in Amsterdam West hanteert een andere werkwijze. Niet alleen de werkwijze van de makelaar kan verschillen, maar ook de manier waarop de courtage kosten worden berekend. Soms is het ook mogelijk om met je makelaar in Amsterdam West een vast tarief af te spreken. Dit vaste bedrag is dan niet meer gebaseerd op de verkoopprijs van de woning. De meeste makelaars in Amsterdam West werken echter liever met een courtage, dit komt omdat een makelaar zo beloond wordt voor een beter behaald resultaat. 

Als je de voorkeur hebt voor het afspreken van een vast tarief, kan het helpen om een vast tarief af te spreken wat net boven de courtagekosten zou uitkomen. Hierdoor heeft ook de makelaar er baat bij. 

> Meer weten over een aankoopmakelaar vinden in Amsterdam

Wonen in Amsterdam West

Amsterdam West bestaat uit een viertal buurten: Oud-West, de Baarsjes, Bos en Lommer en Westerpark. De afgelopen aantal jaren is het amigo van Amsterdam West sterk verbetert. West behoort inmiddels tot een van de populairste buurten van de stad. In Oud-West vind je vele horecagelegenheden waaronder de Foodhallen. Dit is een populaire hotspot waar dan ook veel mensen te vinden zijn. Zowel de Baarsjes als Bos en Lommer zijn rustigere buurten waar je heerlijk kan wonen. In Amsterdam West vind je een erg gevarieerde woongemeenschap. Je vindt er niet alleen veel verschillende culturen, maar ook van allerlei leeftijden. Kortom voor ieder wat wils in Amsterdam West.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.