Aankoopmakelaar in Amsterdam: Op zoek naar een woning in Amsterdam?

Vergelijk direct aankoopmakelaars in Amsterdam en kies de beste makelaar voor jou

Gracht Amsterdam

Aankoopmakelaar in Amsterdam

De laatste jaren maken veel mensen gebruik van een aankoopmakelaar in Amsterdam, maar met de huidige woningmarkt is het steeds vaker nodig om de hulp van zo’n makelaar in te schakelen. Aankoopmakelaars helpen je bij het zoeken naar je droomhuis en begeleiden je tijdens het aankoopproces. Het is tegenwoordig in Amsterdam moeilijker om zonder hulp van een aankoopmakelaar een huis te kopen met een redelijk bod. Vanwege de grote vraag naar beperkt aanbod van huizen is het normaal geworden dat biedingen de vraagprijs overschrijden. Als je dit zelf probeert te doen, is de kans groot dat je te laag of te hoog biedt. Desondanks gebruikt nog steeds de meerderheid geen aankoopmakelaar, waardoor ze vaak genoeg naast de prijs vissen.

Taken van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kan met de zoektocht naar een mooie Amsterdamse woning, een stuk gemakkelijker maken. Zij zijn iedere dag te bekennen in de hoofdstad, zij willen niets liever dan dat jij een geschikte woning vindt en willen niets liever dan dat de koper een woning vindt. Daarom zullen zij je bestaan tijdens het gehele aankooptraject. Dit traject bestaat dan uit een aantal verschillende stappen:

 • De aankoopmakelaar Amsterdam zal je helpen met het zoeken naar je droomhuis, zij zullen als eerst een zoekprofiel aanmaken in het uitwisselingssysteem of je een gratis zoekprofiel aanbieden. Hierdoor kan je soms wel een paar dagen eerder beschikbare woningen ontvangen, dan wat online staat.
 • Uiteraard gaat de aankoopmakelaar ook met je mee naar bezichtigingen.
 • Voordat bezichtigingen beginnen of voordat een bod geplaatst moet worden op jouw droomhuis in Amsterdam, zal de aankoopmakelaar vooronderzoek doen naar de woning.
 • Het voorbereiden van het bod en onderhandelingen uitvoeren met de verkoopmakelaar
 • Als een bod is geaccepteerd zal je de aankoopmakelaar je bijstaan tijdens de notariële afwikkeling van de woning, zoals met de koopakte en de akte van levering. In Amsterdam vindt dit dan ook plaats bij de notaris volgends ring model Amsterdam

Ben je benieuwd naar een volledig stappenplan om een huis te kopen? Ga dan naar HuisAssist op hulp te krijgen bij elke stap bij het aankopen van je woning.

> Lees hier meer over alle taken van een aankoopmakelaar bij jou in de buurt

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

Huizen prijsdaling De vergoeding die betaald wordt aan een makelaar tijdens het aankoopproces van een huis wordt courtage genoemd. Het kopen van een huis in in Amsterdam kan lastig zijn, voor in de huidige woningmarkt.

Wanneer je de kosten voor een aankoopmakelaar bespreekt, vraag dan om de prijzen inclusief btw, zodat je verschillende aankoopmakelaars gemakkelijk kunt vergelijken. Het is ook belangrijk om te weten wat je precies krijgt voor het geld en welke andere en bijkomende kosten je kunt verwachten. Zorg ervoor dat je afspreekt dat je toestemming moet geven voor eventuele extra kosten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Als je je zoekopdracht bij de aankoopmakelaar intrekt, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. De aankoopmakelaar heeft immers al tijd besteed aan het zoeken naar jouw droomhuis. Vraag daarom bij de makelaar wat de intrekkingskosten zijn.

> Bekijk hier wat een aankoopmakelaar kost

Amsterdamse aankoopmakelaars vergelijken

Aankoopmakelaars in Amsterdam komen in verschillende vormen en hebben allemaal hun eigen prijzen. Sommigen rekenen een vaste prijs, terwijl anderen een courtage baseren op de aankoopprijs. Bij sommige makelaars kun je voor een full-service opteren, waarbij ze je van A tot Z begeleiden bij het aankoopproces. Andere makelaars bieden deeldiensten aan, waarbij je zelf bijvoorbeeld bezichtigingen kunt doen. In de drukke Amsterdamse woningmarkt is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen tegen een passende prijs. Hier zijn een aantal punten om rekening mee te houden bij het vergelijken van aankoopmakelaars in Amsterdam:

 • Vergelijk je de taken van verschillende aankoopmakelaars om te zien of ze hetzelfde aanbieden?
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar je naar een woning zoekt?
 • Kun je een bonus onderhandelen als de koopsom lager is dan de vraagprijs?
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is het bedrag dat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure, no pay.
 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de Amsterdamse stadsdelen en buurten?
 • Hoe ziet de begeleiding eruit tijdens het aankoopproces? Gaat de makelaar altijd mee naar bezichtigingen of pas later in het proces?
 • Zijn de prijzen van de ene makelaar sterk afwijkend van de andere geselecteerde makelaar? Doe goed onderzoek naar de prijzen.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan om het woningaanbod eerder te krijgen?

> Ontdek hoe je de beste aankoopmakelaars kunt vergelijken

Aankoopmakelaar in Amsterdam vinden

Ben je op zoek naar een betrouwbare aankoopmakelaar in Amsterdam die jou kan helpen om in de drukke Amsterdamse huizenmarkt een geschikte woning te vinden? Er zijn veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je welke het beste bij je past? Door ze met elkaar te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste makelaar kiest.

Met onze tool kun je jouw voorkeuren invoeren en vervolgens de aankoopmakelaars vergelijken. Zo kom je in contact met de makelaar die het beste bij je past. Wij vergelijken de makelaars op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam. Tot slot maak je kennis met de twee geselecteerde makelaars, waardoor je zelf de keuze kunt maken. Zo weet je zeker dat je een aankoopmakelaar hebt die bij je past.

> Hulp nodig bij het aankoopproces? Laat je adviseren bij HuisAssist

Aankopen in verschillende stadsdelen in Amsterdam

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over aankoopmakelaars in Amsterdam via Juiste Makelaar

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

+

De courtages van aankoopmakelaars in Amsterdam variëren van 0.75% tot 1% van de aankoopsom. Vaak kan hier ook een vast bedrag voor worden afgesproken van minimaal €3500,- tot €7000,-.  Dit is vaak onderhandelbaar.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam no cure no pay?

+

De meerderheid van de aankoopmakelaars in Amsterdam hanteren “no cure no pay”, je betaald dus pas wanneer iets is aangekocht.  De rest van de aankoopmakelaars hanteert vaak een opstart tarief of intrekkingskosten.

Moet mijn aankoopmakelaar uit Amsterdam komen?

+

Dat hoeft niet. Als jouw aankoopmakelaar wel uit Amsterdam komt, heeft dat meerdere voordelen zoals; buurtkennis, weten wat er speelt en kennen de andere lokale makelaars.

Hoe vergelijk ik aankoopmakelaars via Juiste Makelaar?

+

Bij ons kan je altijd gratis lokale aankoopmakelaars vergelijken in Amsterdam. Wij vergelijken op stad, wijk en buurtniveau, dit houdt in dat wij altijd de twee beste aankoopmakelaars voor je vinden op de plek waar je het liefst wil wonen.

Ik wil niet kopen, maar verkopen.

+

Geen probleem, wij helpen je graag verder aan twee lokale verkoopmakelaars in Amsterdam. Klik hier voor meer: Amsterdam