Aankoopmakelaar Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vind de juiste aankoopmakelaar in Amsterdam

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Aankoopmakelaar in Amsterdam

Niet iedereen maakt gebruik van een aankoopmakelaar in Amsterdam, met de hedendaagse krapte op de huizenmarkt wordt de aankoopmakelaar steeds vaker ingeschakeld. Zij helpen je met de zoektocht naar jouw droomhuis en begeleid je met de aankoop hiervan. Momenteel is het in Amsterdam dan ook steeds moeilijker om als woningzoekende zonder aankoopmakelaar een huis te kopen met een realistisch bod. Door de grote interesse in het schaarse huizenaanbod is het ‘normaal’ geworden dat de biedingen de vraagprijs overschrijden. Wanneer je dit zelf doet is de kans groot dat je te laag of te hoog bied, nog steeds gebruikt de meerderheid ook nog geen aankoopmakelaar waardoor ze helaas vaak genoeg naast het net vissen.

Wat doet aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kan de zoektocht in naar een mooie Amsterdamse woning, een stuk gemakkelijker maken. Zij zijn iedere dag te bekennen in de hoofdstad, zij willen niets liever dan dat jij een geschikte woning vindt en willen niets liever dan dat de koper een woning vindt. Daarom zullen zij je bestaan tijdens het gehele aankooptraject. Dit traject bestaat dan uit een aantal verschillende stappen:

  • De aankoopmakelaar Amsterdam zal je helpen met het zoeken naar je droomhuis, zij zullen als eerst een zoekprofiel aanmaken in het uitwisselingssysteem of je een gratis zoekprofiel aanbieden. Hierdoor kan je soms wel een paar dagen eerder beschikbare woningen ontvangen, dan wat online staat.
  • Uiteraard gaat de aankoopmakelaar ook met je mee naar bezichtigingen.
  • Voordat bezichtigingen beginnen of voordat een bod geplaatst moet worden op jouw droomhuis in Amsterdam, zal de aankoopmakelaar vooronderzoek doen naar de woning.
  • Het voorbereiden van het bod en onderhandelingen uitvoeren met de verkoopmakelaar
  • Als een bod is geaccepteerd zal je de aankoopmakelaar je bijstaan tijdens de notariële afwikkeling van de woning, zoals met de koopakte en de akte van levering. In Amsterdam vindt dit dan ook plaats bij de notaris volgends ring model Amsterdam

Ben je benieuwd naar een volledig stappenplan om een huis te kopen? Ga dan naar HuisAssist op hulp te krijgen bij elke stap bij het aankopen van je woning.

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

De prijs die wordt gevraagd bij het begeleiden gedurende de aankoop van een huis is de courtage genoemd. Een huis kopen in een oververhitte markt, zoals die van Amsterdam, is moeilijker dan wanneer er genoeg huizen beschikbaar zijn. Vooral in een oververhitte markt wordt veel gebruik gemaakt van de aankoopmakelaar.

Wanneer je de vergoeding met een aankoopmakelaar bespreekt, vraag dan om de prijzen inclusief btw. Op deze manier is het makkelijker om verschillende aankoopmakelaars te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om te informeren wat je hier allemaal voor krijgt en welke overige kosten je kan verwachten. Spreek vooral af dat wanneer er extra kosten bijkomen je daar toestemming voor moet geven. Op deze manier sta je niet voor onverwachte kosten.

Op het moment dat je je zoekopdracht bij de aankoopmakelaar intrekt, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. De aankoopmakelaar is tenslotte al bezig geweest om jouw perfecte huis te vinden. Informeer daarom bij de makelaar wat de Intrekkingskosten zijn. Meer lezen over de kosten van een aankoopmakelaar? Klik dan hier

Aankoopmakelaars in Amsterdam vergelijken

Wanneer je je aankoopmakelaars in Amsterdam of daarbuiten gaat vergelijken via Juiste Makelaar, kan je simpel de tool invullen, vervolgens zullen wij gratis en vrijblijvend contact met je opnemen om alles te verifiëren en eventuele wensen met je te bespreken. Als volgt ontvang je van ons de twee geselecteerde lokale aankoopmakelaars. Alle geselecteerde aankoopmakelaar bij Juiste Makelaar hebben ervaring met het aankopen van huizen in jouw gewenste buurt van Amsterdam Zuid tot Noord of andere stadsdelen/buurten. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door ons team om zo een dusdanige kwaliteit te kunnen bieden, daarnaast moet elke makelaar zijn aangesloten bij één van de drie branchevereniging.

Vervolgens maak jezelf de keuze met wie je gaat samenwerken, het is dan ook verstandig om op basis van de volgende punten:

  • Wat gaat de aankoopmakelaar allemaal voor je doen?
  • Wat kosten de verschillende aankoopmakelaars?
  • Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden?
  • Wat gebeurt er wanneer je stopt zonder een aankoop gedaan te hebben?

Populaire stadsdelen en buurten in Amsterdam

Stadsdelen Amsterdam : Centrum, Noord, West, Nieuw-West, Zuid, Oost, Zuidoost en Westpoort.
Buurten Amsterdam: Baarsjes, Bos en Lommer, De Pijp, Oud-West, Oud-Zuid, Rivierenbuurt, Watergraafsmeer en Zuidas

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over aankoopmakelaars in Amsterdam via Juiste Makelaar

+

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

De courtages van aankoopmakelaars in Amsterdam variëren van 0.75% tot 1% van de aankoopsom. Vaak kan hier ook een vast bedrag voor worden afgesproken van minimaal €3500,- tot €7000,-.  Dit is vaak onderhandelbaar.

+

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam no cure no pay?

De meerderheid van de aankoopmakelaars in Amsterdam hanteren “no cure no pay”, je betaald dus pas wanneer iets is aangekocht.  De rest van de aankoopmakelaars hanteert vaak een opstart tarief of intrekkingskosten.

+

Moet mijn aankoopmakelaar uit Amsterdam komen?

Dat hoeft niet. Als jouw aankoopmakelaar wel uit Amsterdam komt, heeft dat meerdere voordelen zoals; buurtkennis, weten wat er speelt en kennen de andere lokale makelaars.

+

Hoe vergelijk ik aankoopmakelaars via Juiste Makelaar?

Bij ons kan je altijd gratis lokale aankoopmakelaars vergelijken in Amsterdam. Wij vergelijken op stad, wijk en buurtniveau, dit houdt in dat wij altijd de twee beste aankoopmakelaars voor je vinden op de plek waar je het liefst wil wonen.

+

Ik wil niet kopen, maar verkopen.

Geen probleem, wij helpen je graag verder aan twee lokale verkoopmakelaars in Amsterdam. Klik hier voor meer: Amsterdam

Vergelijk hier