Aankoopmakelaar in Amsterdam: Op zoek naar een woning in Amsterdam?

Vergelijk direct aankoopmakelaars in Amsterdam en kies de beste makelaar voor jou

Gracht Amsterdam

Aankoopmakelaar in Amsterdam

Ben je op zoek naar jouw droomhuis in Amsterdam? Laat een aankoopmakelaar je helpen! Met de huidige uitdagende woningmarkt is een aankoopmakelaar in Amsterdam geen luxe, maar een noodzaak. Deze professionals zijn je gids in de wirwar van het woningaanbod, helpen je bij het vinden van jouw perfecte stekje en begeleiden je door het complexe aankoopproces.

In het huidige klimaat van Amsterdam’s vastgoedmarkt, waar de vraag het aanbod vaak overstijgt, is de kans groot dat biedingen de vraagprijs overstijgen. Zonder de hulp van een ervaren aankoopmakelaar in Amsterdam kun je het risico lopen te laag of te hoog te bieden. Ondanks deze risico’s kiezen veel mensen er nog steeds voor om zonder aankoopmakelaar te gaan, maar dit betekent vaak dat ze het huis van hun dromen mislopen.

Taken van een aankoopmakelaar

Met een aankoopmakelaar wordt dit proces een stuk eenvoudiger. Deze professionals zijn dagelijks actief in de hoofdstad en hebben maar één doel: jou helpen bij het vinden van de perfecte woning. Ze begeleiden je gedurende het hele aankooptraject, dat bestaat uit meerdere stappen:

 1. Je aankoopmakelaar in Amsterdam helpt je actief bij de zoektocht naar je ideale woning. Ze maken een zoekprofiel voor je aan in het uitwisselingssysteem, waardoor je soms dagen eerder dan online beschikbare woningen kunt bekijken. Dit kan net het verschil maken in de snel bewegende Amsterdamse woningmarkt.
 2. Natuurlijk gaat je aankoopmakelaar ook met je mee naar bezichtigingen. Zo kun je profiteren van hun ervaring en deskundigheid op locatie.
 3. Voordat een bezichtiging plaatsvindt of voordat er een bod uitgebracht wordt op je droomhuis in Amsterdam, doet je aankoopmakelaar grondig vooronderzoek naar de woning. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
 4. Je aankoopmakelaar bereidt het bod voor en voert namens jou de onderhandelingen met de verkoopmakelaar. Met hun kennis van de Amsterdamse markt kunnen ze ervoor zorgen dat je een eerlijke prijs betaalt.
 5. Als je bod wordt geaccepteerd, blijft je aankoopmakelaar je bijstaan tijdens de notariële afwikkeling van de woning. Ze helpen je met de koopakte en de akte van levering, die in Amsterdam altijd plaatsvindt volgens het ringmodel Amsterdam.

Ben je benieuwd naar een volledig stappenplan om een huis te kopen? Ga dan naar HuisAssist op hulp te krijgen bij elke stap bij het aankopen van je woning.

> Lees hier meer over alle taken van een aankoopmakelaar bij jou in de buurt

De kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam

Huizen prijsdaling

Op zoek naar informatie over de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam? De vergoeding die je betaalt aan een aankoopmakelaar wordt ook wel courtage genoemd. Vooral in de huidige uitdagende woningmarkt van Amsterdam kan een aankoopmakelaar van grote waarde zijn.

Bij het bespreken van de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam, is het belangrijk om prijzen inclusief btw op te vragen. Dit maakt het vergelijken van verschillende aankoopmakelaars eenvoudiger. Daarnaast is het essentieel om te begrijpen welke diensten inbegrepen zijn in de kosten en welke mogelijke extra kosten er kunnen opduiken. Regel altijd dat je eerst akkoord moet geven voordat extra kosten in rekening worden gebracht om onaangename verrassingen te voorkomen.

Mocht je besluiten om de zoekopdracht bij de aankoopmakelaar in te trekken, dan kunnen hier kosten aan verbonden zijn. De aankoopmakelaar heeft immers al tijd en energie geïnvesteerd in het zoeken naar jouw droomwoning in Amsterdam. Het is daarom raadzaam om van tevoren bij de makelaar te informeren naar de kosten bij intrekking van de opdracht.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing neemt bij de aankoop van je nieuwe woning in de hoofdstad.

> Bekijk hier wat een aankoopmakelaar kost

Aankoopmakelaars vergelijken

Aankoopmakelaars in Amsterdam zijn er in verschillende vormen en hebben allemaal hun eigen courtage of vaste kosten. Sommigen rekenen een vaste prijs, terwijl anderen een courtage baseren op de aankoopprijs. Bij sommige makelaars kun je voor een full-service opteren, waarbij ze je van A tot Z begeleiden bij het aankoopproces. Andere makelaars bieden deeldiensten aan, waarbij je zelf bijvoorbeeld bezichtigingen kunt doen. In de drukke Amsterdamse woningmarkt is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen tegen een passende prijs. Hier zijn een aantal punten om rekening mee te houden bij het vergelijken van aankoopmakelaars in Amsterdam:

 • Vergelijk je de taken van verschillende aankoopmakelaars om te zien of ze hetzelfde aanbieden?
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar je naar een woning zoekt?
 • Kun je een bonus onderhandelen als de koopsom lager is dan de vraagprijs?
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is het bedrag dat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure, no pay.
 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de Amsterdamse stadsdelen en buurten?
 • Hoe ziet de begeleiding eruit tijdens het aankoopproces? Gaat de makelaar altijd mee naar bezichtigingen of pas later in het proces?
 • Zijn de prijzen van de ene makelaar sterk afwijkend van de andere geselecteerde makelaar? Doe goed onderzoek naar de prijzen.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan om het woningaanbod eerder te krijgen?

> Ontdek hoe je de beste aankoopmakelaars kunt vergelijken

Aankoopmakelaar in Amsterdam vinden

Ben je op zoek naar een betrouwbare aankoopmakelaar in Amsterdam die jou kan helpen om in de drukke Amsterdamse huizenmarkt een geschikte woning te vinden? Er zijn veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je welke het beste bij je past? Door ze met elkaar te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste makelaar kiest.

Met onze tool kun je jouw voorkeuren invoeren en vervolgens de aankoopmakelaars vergelijken. Zo kom je in contact met de makelaar die het beste bij je past. Wij vergelijken de makelaars op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam. Tot slot maak je kennis met de twee geselecteerde makelaars, waardoor je zelf de keuze kunt maken. Zo weet je zeker dat je een aankoopmakelaar hebt die bij je past.

> Hulp nodig bij het aankoopproces? Laat je adviseren bij HuisAssist

Aankopen in verschillende stadsdelen in Amsterdam

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over aankoopmakelaars in Amsterdam via Juiste Makelaar

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

+

De courtages van aankoopmakelaars in Amsterdam variëren van 0.75% tot 1% van de aankoopsom. Vaak kan hier ook een vast bedrag voor worden afgesproken van minimaal €3500,- tot €7000,-.  Dit is vaak onderhandelbaar.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam no cure no pay?

+

De meerderheid van de aankoopmakelaars in Amsterdam hanteren “no cure no pay”, je betaald dus pas wanneer iets is aangekocht.  De rest van de aankoopmakelaars hanteert vaak een opstart tarief of intrekkingskosten.

Moet mijn aankoopmakelaar uit Amsterdam komen?

+

Dat hoeft niet. Als jouw aankoopmakelaar wel uit Amsterdam komt, heeft dat meerdere voordelen zoals; buurtkennis, weten wat er speelt en kennen de andere lokale makelaars.

Hoe vergelijk ik aankoopmakelaars via Juiste Makelaar?

+

Bij ons kan je altijd gratis lokale aankoopmakelaars vergelijken in Amsterdam. Wij vergelijken op stad, wijk en buurtniveau, dit houdt in dat wij altijd de twee beste aankoopmakelaars voor je vinden op de plek waar je het liefst wil wonen.

Ik wil niet kopen, maar verkopen.

+

Geen probleem, wij helpen je graag verder aan twee lokale verkoopmakelaars in Amsterdam. Klik hier voor meer: Amsterdam