Makelaar in Amsterdam: Vergelijk & vind de beste makelaar in Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar in Amsterdam

Samenwerken met een makelaar in Amsterdam biedt meerdere voordelen. Doordat de Amsterdamse makelaars de huizenmarkt en de lokale regelgeving goed kennen, wordt het verkopen en het aankopen van een woning in Amsterdam vereenvoudigd. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een makelaar in Amsterdam, zal de makelaar er dan ook alles aan doen om het beste resultaat te realiseren. Zodat je bij de verkoop niet te weinig voor jouw huis krijgt en bij het aankopen van een woning er weer voor kan behoeden dat je niet te veel betaald.

.
Aantal verkopen

1.334

.
Verkooptijd

26 dagen

.
Gemiddelde vraagprijs

€ 630.000

.
Verandering vraagprijs

+ 6,0 %

De top 10 makelaars in Amsterdam

Het vinden van een geschikte makelaar in Amsterdam kan een ingewikkelde klus zijn. Helemaal wanneer je niet bekend bent met het verkopen van een huis. Er zijn meer dan honderd makelaars actief in de Amsterdam. Dit maakt het moeilijk om een bewuste keuze te maken. Bij Juiste Makelaar hebben wij de makelaar statistieken van de makelaars die actief zijn in Amsterdam op een rij gezet. Op deze manier weet je precies welke makelaar voor jou geschikt is. Iedere makelaar in Amsterdam heeft zijn of haar eigen specialiteit en is actief in andere buurten. Juiste Makelaar heeft gekeken naar drie verschillende kwaliteiten van een makelaar. Op basis van deze gegevens heb je een goede indruk van de verschillende kwaliteiten van iedere makelaar in Amsterdam:

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Verkooptijd van een makelaar

Het aantal sterren in de tool hierboven geeft de verkooptijd van een makelaar in Amsterdam aan. Op deze manier weet je of de makelaar de woningen langzamer of sneller verkoopt dan het gemiddelde. 

Gemiddelde vraagprijs van een makelaar

Wanneer een makelaar dure woningen verkoopt, is het voor jou van belang dat jij een soortgelijke woning hebt. Het segment van de makelaar geeft iets aan over het contact met potentiële kopers. Zo weet je direct of de makelaar potentiële kopers in zijn of haar bestand heeft. 

Benieuwd welke makelaar bij jou past in Amsterdam? Vul Amsterdam in en bekijk direct welke makelaars in Amsterdam geschikt zijn. Wil je echt weten welke makelaar het beste is in jouw buurt? Vul dan je gegevens in en dan zoeken wij het met een persoonlijke intake uit!

Het aantal woning verkocht

Hoeveel woningen een makelaar verkoopt in Amsterdam zegt veel over de grootte van een makelaarskantoor, de populariteit en de prijs/kwaliteit van deze betreffende makelaar. In veel gevallen is de grootste makelaar in Amsterdam een makelaar die meerdere vestigingen heeft of zelfs een landelijke partij. Hierdoor weet je dat de prijs/kwaliteit goed is, maar dat je niet de allerbeste service hoeft te verwachten!

Kosten van de makelaar in Amsterdam

Bij de verkoop van je huis in Amsterdam schakel je over het algemeen een makelaar in. De makelaarskosten die je verschuldigd bent is het makelaarscourtage, dit is over het algemeen een percentage. Omdat het een percentage is ontvangt de makelaar een hoger bedrag bij de verkoop van een duurdere woning. De kosten verschillen onder meer door: de ervaring van de makelaar, type woning, prijsklasse en het type makelaarskantoor in Amsterdam.

Op dit moment kost een makelaar gemiddeld in Amsterdam 1,08%. De huidige vraagprijs is € 630.000. Dat betekent dat momenteel een makelaar € 6.804 kost, dit bedrag is inclusief btw.

Let op: Bij woningen met een minder hoge vraagprijs is het normaal dat een makelaar een hoger courtage vraagt. Terwijl bij duurdere woningen is het standaard dat een Amsterdamse makelaar een lager courtage vraagt.

NVM makelaars in Amsterdam

Veel makelaars in Amsterdam zijn aangesloten bij een van de drie brancheverenigingen in Nederland. Hiervan is de bekendste de NVM, daarna volgen VBO en VastgoedPro. Binnen Amsterdam is er ook de MVA, MakelaarsVereniging Amsterdam, deze beroepsgroep is van de Metropoolregio Amsterdam. Binnen de MVA zijn nog extra takken te verdelen zoals bijv. MVA Certified Expat Broker. Juiste Makelaar werkt samen met de NVM makelaars in Amsterdam, maar ook met VBO en VastgoedPro makelaars. Makelaars die bij een van de drie brancheverenigingen zijn aangesloten laten zien dat zij een opleiding hebben genoten en vallen onder de gedragscodes van de branchevereniging. Zo kun je als consument altijd beklag doen bij de branchevereniging waar de makelaar is aangesloten.

Voordelen van makelaars vergelijken in Amsterdam

Het verschilt van tijd tot tijd dat er een discussie ontstaat of het verkopen met een makelaar slim is of juist niet. Zeker in een stad als Amsterdam verschillen de prijzen gigantisch. De stad is al jaren enorm populair waardoor er een enorm tekort is aan woningen in vrijwel ieder woningsegment. Dit zorgt er ook voor dat wanneer je je huis wilt verkopen, dat er direct geïnteresseerden zijn. Echter zorgt de makelaar er niet alleen voor dat je woning verkocht zal worden. De makelaar zorgt ook voor een aantal andere voordelen. Een paar belangrijke voordelen zijn de volgende:

 • De makelaar in Amsterdam heeft een bestand van potentiële kopers, dit zorgt voor een snellere verkoop.
 • Je hebt geen stress, omdat de makelaar alle taken uit handen neemt.
 • De makelaar realiseert de hoogste verkoopprijs van je huis, aangezien de makelaar het spelletje kent.
 • Alle details worden gecontroleerd en je hebt een professionele afhandeling van de verkoop.

Makelaar Amsterdam

Uitgelichte makelaars in Amsterdam

Hoekstra en van Eck

Hoekstra en van Eck Amsterdam

Hoekstra en van Eck is onderdeel van de Vivantus groep, binnen de groep zijn meer dan 24 kantoren actief in 25 steden. Dit maakt de Vivantus groep gelijk één van de grootste makelaars van Nederland. In Amsterdam telt Hoekstra en van Eck dan ook 3 vestigingen.

🏡 Westeinde 10H, Amsterdam
☎️  020 624 1214
_

Hallie & van Klooster Makelaardij

Hallie & van Klooster Makelaardij

Hallie & van Klooster Makelaardij is een makelaarskantoor welk twee verschillende vestigingen heeft in Amsterdam. Het ene kantoor is gevestigd nabij Westerpark en de andere vestiging op IJburg. Zij zijn dan ook voor veel mensen geen onbekende makelaar in Amsterdam. Het kantoor zegt zelf te kiezen voor “Eerst de mens en dan de stenen”.

🏡 Frederik Hendrikstraat 84, Amsterdam
☎️ 020 681 6716
_

Makelaardij Van der Linden

Makelaardij Van der Linden

Van der Linden is al sinds 1975 actief op de huizenmarkt, inmiddels is dit makelaarskantoor al veel jaren actief op de Amsterdamse huizenmarkt. Of je nou binnen Amsterdam wil verhuizen of buiten de stad, zij zijn van alle markten thuis. Makelaardij Van der Linden heeft dan ook vestegingen in Amsterdam, Haarlem, Almere, Lelystad, Dronten en Zwolle.

🏡 Bos en Lommerplein 309, Amsterdam
☎️ 020 571 2712
_

Van de Steege Makelaarsgroep

Van de Steege makelaarsgroep

Van de Steege Makelaarsgroep is één van de grootste makelaars in de regio Amsterdam. Zij verkopen dan ook veel woningen in Amsterdam. De meeste transacties vinden daarom plaats buiten de ring van Amsterdam. Zo zijn zij dan ook actief in Amsterdam, Almere, Diemen, Purmerend, Waterland en Zaanstad.

🏡 Buikslotermeerplein 406, Amsterdam
☎️ 020 435 7000
_

Rohlof Real Estate

Rohlof Real Estate

Rohlof Real Estate is niet een zomaar een makelaarskantoor, hier werken ambitieuze ondernemers met één doel en dat is de klant in de behoeften te blijven overtreffen. Oprichter Frank Rohlof heeft meer dan 20 jaar ervaring in de makelaardij, zijn visie is om de makelaardij naar een hoger niveau te brengen, met transparantie en geen ingewikkelde protocollen. De personen en kwaliteit staan bij Roholf Real Estate op nummer 1, zij zorgen voor de frisse blik in het makelaarslandschap.

🏡 Bert Haanstrakade 1050, Amsterdam
☎️ 088 200 2000
_

Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs

Smit & Heinen Makelaars en Taxaties

Smit & Heinen Makelaar en Taxaties heeft meer dan 8 makelaars die bij elkaar meer dan 80 jaar ervaring hebben binnen het vak als makelaar. Vanuit hun kantoor aan de Van Woustraat in De Pijp verkopen zij door Groot Amsterdam. Inmiddels is dit kantoor uitgegroeid tot een van de grootste makelaarskantoren van heel Amsterdam. Een knappe prestatie voor een relatief klein kantoor.

🏡 Van Woustraat 161, Amsterdam
☎️ 020 672 7074
_

Broersma Makelaardij

Broersma Makelaardij

Broersma Makelaardij is al vele jaren de marktleider in Amsterdam in het segment boven de 2 miljoen euro. Het kantoor verkoopt dan ook de meest exclusieve woningen in Amsterdam zowel via Funda als in de stille verkoop. Dat Broersma in de top 10 meest verkopende makelaars staat, zegt iets over hoe veel exclusieve woningen erin Amsterdam te vinden zijn en dit kantoor verkoopt.

🏡 Koningslaan 14, Amsterdam
☎️ 020 305 9777
_

AMEO Makelaars

Ameo Makelaars & Taxateurs

Ameo Makelaars & Taxateurs is een ambiteus maar realistisch makelaarskantoor in Amsterdam! Ameo is meer dan 20 jaar actief in en rondom Amsterdam, hierdoor hebben ze waardevolle kennis binnen huis en een groot netwerk. Ameo makelaars & taxateurs hebben drie vestigingen in: Amsterdam – Zuid, Amsterdam – West & Centrum en Diemen.

🏡 Ferdinand Bolstraat 162-164, Amsterdam
☎️ 020 242 0120
_

MAKELAAR BERT

MAKELAAR BERT

MAKELAAR BERT of hoe zij zichzelf noemen “De no-nonsense makelaar van Amsterdam”  zijn dan ook de rising star in deze lijst met uitgelichte makelaars. Het lukt dit kantoor ieder jaar om te groeien qua aan transacties, maar met dezelfde goede service. MAKELAAR BERT is gevestigd aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West.

🏡 Jan Pieter Heijestraat 108, Amsterdam
☎️ 020 261 3470

Populaire steden rondom Amsterdam:

Haarlem
Almere
Alkmaar
Leiden
Amersfoort

Prestaties van de lokale makelaar in Amsterdam

Het vinden van de vriendelijke makelaar is in Amsterdam eenvoudig. Aangezien er 369 makelaars in Amsterdam zijn is de keuze meer dan genoeg. Het is daarom van belang om juist een goede makelaar te vinden in plaats van een vriendelijke. Bij Juiste Makelaar helpen wij met het vergelijken van makelaars, waardoor jij een keuze hebt die gebaseerd is op statistieken en je persoonlijke voorkeur. Hieronder een lijstje op basis waarvan de prestaties van de makelaars in Amsterdam bij Juiste Makelaar worden vergeleken:

 • Jouw persoonlijke voorkeuren zijn van belang om een geschikte makelaar te vinden. Onze expert neemt contact op om ervoor te zorgen dat wij begrijpen wat jouw voorkeuren zijn.
 • De reactiesnelheid voordat de makelaar contact met jou opneemt. Bij Juiste Makelaar werken wij met proactieve makelaars die altijd voor jou klaarstaan. Daarom is het van belang dat de makelaar snel contact opneemt.
 • De makelaar moet bekend zijn met jouw Amsterdamse buurt. Het aantal woning verkopen in de buurt analyseert Juiste Makelaar om ervoor te zorgen dat jij een makelaar hebt die kennis van de buurt heeft.
 • Eerdere consumenten die met de makelaars hebben gewerkt zijn van belang. Daarom scant ons systeem dagelijks de reviews van diverse sites en houden wij onze eigen reviews van de makelaars in Amsterdam bij. Zo weet je zeker dat je werkt met een gerenommeerde makelaar.
 • De verkoopkosten van de verschillende makelaars, bepaalt of de makelaar waar voor zijn geld is. Jij als verkoper wilt een zo hoog mogelijk prijs ontvangen. Hierbij is het van belang dat de makelaar deze belangen behartigd en zorgt dat jij de beste verkoop sluit.
 • Iedere makelaar in Amsterdam heeft een specifiek segment waar diegene veel woningen in verkoopt. Het vergelijkingssysteem zorgt ervoor dat je gematcht wordt met een makelaar die bekend is met jouw woningtype en het woningsegment.

–> Meer weten over het verkopen van een huis in Amsterdam

Waardebepaling van makelaar in Amsterdam

Op het moment dat een makelaar bij jou thuis komt om een gratis waardebepaling uit te voeren, is het handig dat je weet waar je op moet letten wanneer je gaat vergelijken. Alleen zo kun je de juiste keuze maken om de meest geschikte makelaar te kiezen. Op het moment dat de makelaar in Amsterdam langskomt bij je woning, moet je je goed voorbereiden wat je wilt weten van de makelaar.

 • Vraag hoe diegene het huis gaat presenteren. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent.
 • Informeer daarnaast op welke marketingtools zij de woning aanbieden, om het huis te presenteren. Dit kan via vele woningplatforms (Funda, Huispedia, Pararius en Jaap). Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de makelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkoopprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Check waar de makelaar op dit moment huizen te koop heeft staan en hoeveel woningen de laatste tijd zijn verkocht door de makelaar in Amsterdam of een specifieke buurt
 • Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Zelf makelaars vergelijken in Amsterdam

De kosten van verschillende makelaars lopen sterk uiteen. Iedere makelaar rekent tenslotte de prijs op een andere manier uit. Daarom zijn er een aantal belangrijke vragen die jij de makelaar in Amsterdam kan stellen. Zo zorg je ervoor dat jij dezelfde kosten met elkaar vergelijkt. Hieronder staan de belangrijkste punten om de kosten van iedere makelaar naast elkaar te kunnen leggen.

 • Rekent de makelaar een vaste prijs, een courtage of rekent de makelaar ook nog met een bonus?
 • Is het een vooraf afgesproken bedrag of is het een no-cure, no-pay makelaar?
 • Wat krijg je voor het voorgestelde voorstel? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, foto’s/filmpje, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je opstartkosten moet betalen. Controleer wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt. Dit kan weleens verschillen.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Makelaars in Amsterdam met een vast tarief

Iedere makelaar in Amsterdam werkt net anders. Niet alleen de werkwijze van de makelaar kan verschillen, maar ook de manier waarop de makelaar zijn of haar courtage berekent. In Amsterdam is het mogelijk om een vast tarief met de makelaar af te spreken.
Een vast bedrag is dan niet afhankelijk van de verkoopsom van het huis, maar dat is gewoon het afgesproken bedrag. De meeste makelaars in Amsterdam werken liever met een courtage, omdat de proactieve makelaar op deze manier beloond wordt voor een beter behaald resultaat. Echter kan je met een vast tarief de makelaar in Amsterdam ook enthousiasmeren.
Hoe kan je ervoor zorgen dat de makelaar in Amsterdam ook akkoord gaat met een vast tarief? Spreek een vast tarief af wat net wat hoger is dan de courtage wat de makelaar vraagt. Op deze manier weet de makelaar ook dat de verdiensten bij een succesvolle verkoop goed zijn. Wanneer je in een populaire buurt woont heeft de makelaar waarschijnlijk al andere gegadigden, waardoor de makelaar al potentiële kopers in de rij heeft staan.

De aankoopmakelaar in Amsterdam

Het is algemeen bekend dat het moeilijk is om op de Amsterdamse huizenmarkt een huis aan te kopen, er is helaas nog steeds een groot tekort aan woningen. Een gespecialiseerde makelaar kan je goed helpen in deze ingewikkelde markt. De makelaar Amsterdam heeft ervaring met wat er speelt in de buurt en kent zijn collega’s. Dit maakt de kans groter op het aankopen van je droomhuis. Op het moment dat je verschillende aankoopmakelaars in Amsterdam met elkaar gaat vergelijken zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:

 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de Amsterdamse stadsdelen en buurten?
 • Hoe ziet de begeleiding eruit gedurende het aankoopproces? Gaat de aankoopmakelaar altijd met je mee naar bezichtigingen of pas de tweede keer bijvoorbeeld?
 • Zijn de prijzen erg verschillend met de andere geselecteerde makelaar? De prijzen kunnen uiteenlopen, dus doe goed onderzoek.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan? Zo krijg je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder.
 • Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Kosten vergelijken van aankoopmakelaars in Amsterdam

Aankoopmakelaars rekenen allemaal andere prijzen. De ene rekent een vaste prijs, de andere rekent een courtage op basis van de aankoopprijs. Gedurende het aankopen van een woning in Amsterdam kun je veel kanten op met een aankoopmakelaar. Zo kunnen ze een full-service makelaar zijn of bieden ze deeldiensten aan, bij de deeldiensten kan je bijvoorbeeld zelf bezichtigingen doen. Omdat de Amsterdamse markt erg overspannen is met vele huizenzoekers, wil je natuurlijk wel goede begeleiding met een passende prijs. Hier een aantal punten waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten:

 • Vergelijk je dezelfde taken van de diverse aankoopmakelaars in Amsterdam met elkaar?
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar jij een woning zoekt?
 • Kun je een bonus onderhandelen bij bijvoorbeeld een lagere koopsom dan de vraagprijs?
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is ook het bedrag wat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure, no pay

Aankoopmakelaar in Amsterdam vinden

Op zoek naar een goede aankoopmakelaar in Amsterdam  die jou kan helpen in de krappe Amsterdamse huizenmarkt? Dan zijn er veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je of de makelaar Amsterdam bij jou past? Wees er zeker van dat een aankoopmakelaar bij je past, door ze met elkaar te vergelijken.

Met onze tool kun je jouw voorkeuren invoeren om vervolgens de aankoopmakelaars te vergelijken en in contact te komen met de aankoopmakelaar die het beste bij je past. Op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam zorgen wij voor een vergelijking op maat. Tot slot maak je kennis met de twee geselecteerde aankoopmakelaars, waardoor je uiteindelijke zelf de keuze maakt.

Heb je al een aankoopmakelaar en wil je verder geholpen worden in het aankoopproces? Ga dan naar HuisAssist, zij helpen je graag verder in het aankoopproces van A tot Z.

Stadsdelen in Amsterdam

Sinds 2013 schieten de huizenprijzen in Amsterdam flink omhoog. Het wonen in Amsterdam is populairder dan ooit. De stad bestaat uit 8 verschillende stadsdelen: Centrum, Noord, West, Nieuw-West, Zuid, Oost, Zuidoost en Westpoort.

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Amsterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Zuid; 3. West; 4. Nieuw-West; 5. Westpoort; 6. Noord; 7. Oost; 8. Zuidoost

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Amsterdam.

+

Wat kost een makelaar in Amsterdam?

De courtages van makelaars bij verkoop van een woning in Amsterdam liggen ver uit elkaar van 0.75% tot 2%  van de verkoopsom. Het gemiddelde van de makelaars in Amsterdam ligt rond de 1.08% van de verkoopsom. Vaak kan er ook een vast bedrag worden afgesproken of een prestatiebonus. Dit is bespreekbaar met de makelaar.

 

 

+

Hoe vergelijk ik makelaars in Amsterdam?

1. Verschillende makelaars uitnodigen voor een gesprek.

2. Vraag offertes op bij verschillende makelaars.

3. Kijk op Google Maps waar makelaars gevestigd zijn.

4. Lees reviews van makelaars.

5. Vergelijk via verschillende vergelijkingssite.

+

Nu gelijk een makelaar nodig?

Vul dan direct voorkeuren in! Dit kan eenvoudig via onze handige vergelijking tool of bel direct met een van onze woningadviseurs via 020 244 2818 om zo gelijk twee passende makelaars voor je te vinden in Amsterdam.

+

Hoeveel makelaars zijn actief in Amsterdam?

369 makelaars zijn er op dit moment actief in Amsterdam.

+

Kan ik gratis makelaars vergelijken via Juiste Makelaar?

Ja, wij helpen je gratis en vrijblijvend verder om een geschikte makelaars te vinden bij het kopen en/of verkopen van een woning.  Je zit nergens aan vast.

Mocht er een samenwerking tussen jou en de makelaar uitkomen, dan krijgen wij een kleine vergoeding van de makelaar. Voor jou blijft het altijd gratis!

+

Zijn jullie alleen actief in Amsterdam?

Nee, wij vergelijken makelaars in heel Nederland of je in Amsterdam zoekt of in Maastricht wij kunnen je gegarandeerd helpen aan twee lokale makelaars.

Vergelijk hier