Makelaar in Amsterdam: Op zoek naar de beste makelaar in de stad?

Vergelijk direct makelaars in Amsterdam en kies de beste makelaar voor jou

Grachtenpanden Amsterdam xxx

Makelaar in Amsterdam

Als je een woning wilt kopen of verkopen in Amsterdam, dan kan een makelaar je daarbij helpen. De Amsterdamse huizenmarkt kan namelijk ingewikkeld zijn, en lokale regelgeving kan voor verwarring zorgen. Door samen te werken met een makelaar in Amsterdam, kun je deze obstakels omzeilen en een beter resultaat behalen. Een goede makelaar in Amsterdam zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt bij het kopen van een woning, en niet te weinig ontvangt bij de verkoop van jouw huis.

Aantal transacties

1670

Verandering transacties

14.1%

Gemiddelde vraagprijs

€598.000

Verandering vraagprijs

1.8%

Top 10 makelaars in Amsterdam

Het vinden van een geschikte makelaar in Amsterdam kan lastig zijn, omdat er meer dan honderd makelaars actief zijn. Bij Juiste Makelaar hebben we daarom een tool ontwikkeld waarmee je snel en makkelijk kunt zien welke makelaars het best passen bij jouw wensen en behoeften. We hebben gekeken naar drie belangrijke kwaliteiten van een makelaar: de verkooptijd, de gemiddelde vraagprijs en het aantal woningen dat een makelaar verkoopt. Op basis van deze gegevens hebben we een lijst samengesteld met de top 10 beste makelaars in Amsterdam.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Hoekstra en van Eck 1 Amsterdam -24 3 1
KIJCK. makelaars 2 Amsterdam -23 4 1
Smit & Heinen Makelaars 3 Amsterdam -13 3 1
Hallie & Van Klooster Makelaardij 4 Amsterdam -15 3 1
MAKELAAR BERT 5 Amsterdam -18 3 1
Van de Steege Makelaarsgroep 6 Amsterdam -17 3 1
Openkoop Makelaardij 7 Amsterdam -36 4 1
Yourhome Makelaars 8 Amsterdam -16 3 1
Makelaardij Van der Linden 8 Amsterdam -30 4 1
Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. 10 Amsterdam 6 3 1
Plaats

Verkooptijd van een makelaar

Het aantal sterren in de tool hierboven geeft de verkooptijd van een makelaar in Amsterdam aan. Op deze manier weet je of de makelaar de woningen langzamer of sneller verkoopt dan het gemiddelde. 

Gemiddelde vraagprijs van een makelaar

Wanneer een makelaar dure woningen verkoopt, is het voor jou van belang dat jij een soortgelijke woning hebt. Het segment van de makelaar geeft iets aan over het contact met potentiële kopers. Zo weet je direct of de makelaar potentiële kopers in zijn of haar bestand heeft. 

Benieuwd welke makelaar bij jou past in Amsterdam? Vul Amsterdam in en bekijk direct welke makelaars in Amsterdam geschikt zijn. Wil je echt weten welke makelaar het beste is in jouw buurt? Vul dan je gegevens in en dan zoeken wij het met een persoonlijke intake uit!

Het aantal woningen verkocht

Hoeveel woningen een makelaar verkoopt in Amsterdam zegt veel over de grootte van een makelaarskantoor, de populariteit en de prijs/kwaliteit van deze betreffende makelaar. In veel gevallen is de grootste makelaar in Amsterdam een makelaar die meerdere vestigingen heeft of zelfs een landelijke partij. Hierdoor weet je dat de prijs/kwaliteit goed is, maar dat je niet de allerbeste service hoeft te verwachten.

Kosten van de makelaar in Amsterdam

Bij de verkoop van een huis in Amsterdam schakelen veel mensen een makelaar in. De kosten van de makelaar bestaan doorgaans uit makelaarscourtage, wat meestal een percentage van de verkoopprijs is. De makelaar verdient dus meer bij de verkoop van duurdere woningen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van onder andere de ervaring van de makelaar, het type woning, de prijsklasse en het type makelaarskantoor in Amsterdam. Op dit moment bedraagt de gemiddelde makelaarscourtage in Amsterdam 1,08%. Met een huidige vraagprijs van € 586.000 betekent dit dat een makelaar momenteel € 6.320 kost, inclusief btw.

Let op:
Bij woningen met een lagere vraagprijs is het gebruikelijk dat de makelaar een hoger courtage vraagt, terwijl bij duurdere woningen de Amsterdamse makelaar meestal een lager courtage vraagt.

> Lees meer over hoe de kosten van een makelaar zijn opgebouwd

Makelaars vergelijken in Amsterdam

Het vinden van de vriendelijke makelaar is in Amsterdam eenvoudig. Aangezien er 369 makelaars in Amsterdam zijn is de keuze meer dan genoeg. Het is daarom van belang om juist een goede makelaar te vinden in plaats van een vriendelijke. Bij Juiste Makelaar helpen wij met het vergelijken van makelaars, waardoor jij een keuze hebt die gebaseerd is op statistieken en je persoonlijke voorkeur. Hieronder een lijstje op basis waarvan de prestaties van de makelaars in Amsterdam bij Juiste Makelaar worden vergeleken:

 • Jouw persoonlijke voorkeuren zijn van belang om een geschikte makelaar te vinden. Onze expert neemt contact op om ervoor te zorgen dat wij begrijpen wat jouw voorkeuren zijn.
 • De reactiesnelheid voordat de makelaar contact met jou opneemt. Bij Juiste Makelaar werken wij met proactieve makelaars die altijd voor jou klaarstaan. Daarom is het van belang dat de makelaar snel contact opneemt.
 • De makelaar moet bekend zijn met jouw Amsterdamse buurt. Het aantal woning verkopen in de buurt analyseert Juiste Makelaar om ervoor te zorgen dat jij een makelaar hebt die kennis van de buurt heeft.
 • Eerdere consumenten die met de makelaars hebben gewerkt zijn van belang. Daarom scant ons systeem dagelijks de reviews van diverse sites en houden wij onze eigen reviews van de makelaars in Amsterdam bij. Zo weet je zeker dat je werkt met een gerenommeerde makelaar.
 • De verkoopkosten van de verschillende makelaars, bepaalt of de makelaar waar voor zijn geld is. Jij als verkoper wilt een zo hoog mogelijk prijs ontvangen. Hierbij is het van belang dat de makelaar deze belangen behartigd en zorgt dat jij de beste verkoop sluit.
 • Iedere makelaar in Amsterdam heeft een specifiek segment waar diegene veel woningen in verkoopt. Het vergelijkingssysteem zorgt ervoor dat je gematcht wordt met een makelaar die bekend is met jouw woningtype en het woningsegment.

> Meer weten over het verkopen van een huis in Amsterdam

Voordelen van een makelaar in Amsterdam

Als je je huis wilt verkopen in Amsterdam, rijst vaak de vraag of het verstandig is om dit met een makelaar te doen. Vooral in Amsterdam variëren de prijzen enorm. Omdat de stad al jaren enorm populair is, is er een groot tekort aan woningen in vrijwel alle woningsegmenten. Hoewel er bij de verkoop van je huis onmiddellijk geïnteresseerden zijn, biedt een makelaar in Amsterdam nog meer voordelen. Een paar belangrijke voordelen zijn:

 • De makelaar in Amsterdam heeft een bestand van potentiële kopers, dit zorgt voor een snellere verkoop.
 • Je hebt geen stress, omdat de makelaar alle taken uit handen neemt.
 • De makelaar realiseert de hoogste verkoopprijs van je huis, aangezien de makelaar het spelletje kent.
 • Alle details worden gecontroleerd en je hebt een professionele afhandeling van de verkoop.

Uitgelichte makelaars in Amsterdam

Naast de top 10 beste makelaars in Amsterdam zijn er ook makelaars die populair zijn doordat het fijn samenwerken is. Hieronder ontdek je populaire makelaars in de stad. Hierbij gaat het om makelaarskantoren in Amsterdam waar klanten van Juiste Makelaar goede ervaringen mee hebben en die voldoen aan de eisen.

Jansen Smit Makelaars en Taxateurs

Jansen Smit Makelaars en Taxateurs is een jonge en ambitieuze makelaarskantoor in Amsterdam dat zich richt op al je vastgoedbehoeften. Of het nu gaat om aankoop, verkoop, verhuur, beheer of taxaties, Jansen Smit Makelaars staat iedereen graag bij. Ondanks de groei van het kantoor, blijft Jansen Smit Makelaars bewust klein om een persoonlijke benadering en aandacht voor elke klant te waarborgen. Het makelaarskantoor begrijpt dat het kopen of verkopen van een huis een belangrijke gebeurtenis in je leven is en willen graag voor de koper en verkoper de betrouwbare makelaar zijn in het gehele proces.

Ombilinstraat 62, Amsterdam 0202619166   020 2619166

Hoekstra en van Eck Amsterdam

Hoekstra en van Eck is onderdeel van de Vivantus groep, binnen de groep zijn meer dan 24 kantoren actief in 25 steden. Dit maakt de Vivantus groep gelijk één van de grootste makelaars van Nederland. In Amsterdam telt Hoekstra en van Eck dan ook 3 vestigingen.

Westeinde 10H, Amsterdam  020-624 1214

Makelaardij Van der Linden

Van der Linden is al sinds 1975 actief op de huizenmarkt, inmiddels is dit makelaarskantoor al veel jaren actief op de Amsterdamse huizenmarkt. Of je nou binnen Amsterdam wil verhuizen of buiten de stad, zij zijn van alle markten thuis. Makelaardij Van der Linden heeft dan ook vestegingen in Amsterdam, Haarlem, Almere, Lelystad, Dronten en Zwolle.

Bos en Lommerplein 309, Amsterdam  020-571 2712

Van de Steege makelaarsgroep

Van de Steege Makelaarsgroep is één van de grootste makelaars in de regio Amsterdam. Zij verkopen dan ook veel woningen in Amsterdam. De meeste transacties vinden daarom plaats buiten de ring van Amsterdam. Zo zijn zij dan ook actief in Amsterdam, Almere, Diemen, Purmerend, Waterland en Zaanstad.

Buikslotermeerplein 406, Amsterdam  020-435 7000

Rohlof Real Estate

Rohlof Real Estate is niet een zomaar een makelaarskantoor in Amsterdam, hier werken ambitieuze ondernemers met één doel en dat is de klant in de behoeften te blijven overtreffen. Oprichter Frank Rohlof heeft meer dan 20 jaar ervaring in de makelaardij, zijn visie is om de makelaardij naar een hoger niveau te brengen, met transparantie en geen ingewikkelde protocollen. De personen en kwaliteit staan bij Rohlof Real Estate op nummer 1, zij zorgen voor de frisse blik in het makelaarslandschap.

Keizersgracht 241, Amsterdam  088-200 2000

Broersma Makelaardij

Broersma Makelaardij is al vele jaren de marktleider in Amsterdam in het segment boven de 2 miljoen euro. Het kantoor verkoopt dan ook de meest exclusieve woningen in Amsterdam zowel via Funda als in de stille verkoop. Dat Broersma in de top 10 meest verkopende makelaars staat, zegt iets over hoe veel exclusieve woningen erin Amsterdam te vinden zijn en dit kantoor verkoopt.

Koningslaan 14, Amsterdam  020-305 9777

Ameo Makelaars & Taxateurs

Ameo Makelaars & Taxateurs is een ambiteus maar realistisch makelaarskantoor in Amsterdam! Ameo is meer dan 20 jaar actief in en rondom Amsterdam, hierdoor hebben ze waardevolle kennis binnen huis en een groot netwerk. Ameo makelaars & taxateurs hebben drie vestigingen in: Amsterdam – Zuid, Amsterdam – West & Centrum en Diemen.

Ferdinand Bolstraat 162-164, Amsterdam  020-242 0120

MAKELAAR BERT

MAKELAAR BERT of hoe zij zichzelf noemen “De no-nonsense makelaar van Amsterdam”  zijn dan ook de rising star in deze lijst met uitgelichte makelaars. Het lukt dit kantoor ieder jaar om te groeien qua aan transacties, maar met dezelfde goede service. MAKELAAR BERT is gevestigd aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West.

Jan Pieter Heijestraat 108, Amsterdam  020-261 3470

De stadsdelen van Amsterdam

De stad bestaat uit 8 verschillende stadsdelen:

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Amsterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Zuid; 3. West; 4. Nieuw-West; 5. Westpoort; 6. Noord; 7. Oost; 8. Zuidoost

NVM makelaars in Amsterdam

Veel makelaars in Amsterdam zijn aangesloten bij een van de drie brancheverenigingen in Nederland. Hiervan is de bekendste de NVM, daarna volgen VBO en VastgoedPro. Binnen Amsterdam is er ook de MVA, MakelaarsVereniging Amsterdam, deze beroepsgroep is van de Metropoolregio Amsterdam. Binnen de MVA zijn nog extra takken te verdelen zoals bijv. MVA Certified Expat Broker. Juiste Makelaar werkt samen met de NVM makelaars in Amsterdam, maar ook met VBO en VastgoedPro makelaars. Makelaars die bij een van de drie brancheverenigingen zijn aangesloten laten zien dat zij een opleiding hebben genoten en vallen onder de gedragscodes van de branchevereniging. Zo kun je als consument altijd beklag doen bij de branchevereniging waar de makelaar is aangesloten.

> Meer weten wat het verschil is tussen de drie brancheverenigingen

Populaire steden rondom Amsterdam

Waardebepaling van makelaar in Amsterdam

Het maken van een afspraak met een makelaar is over het algemeen gratis in Amsterdam. Hierbij krijg je over het algemeen ook direct een gratis waardebepaling. Een gratis waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. Bij een taxatie zal de taxateur een waarderapport opstellen, dit doet een makelaar niet bij een waardebepaling. Echter heb je wel veel aan de gratis waardebepaling. De makelaar zal uitleggen voor welke prijs hij of zij denkt je woning te kunnen verkopen en met welke strategie. Dit is meestal gebaseerd op eerdere verkopen in de buurt en de strategie van de makelaar. Een gratis waardebepaling zit dus bij de afspraak in.

Zelf makelaars vergelijken in Amsterdam

De kosten van verschillende makelaars lopen sterk uiteen. Iedere makelaar rekent tenslotte de prijs op een andere manier uit. Daarom zijn er een aantal belangrijke vragen die jij de makelaar in Amsterdam kan stellen. Zo zorg je ervoor dat jij dezelfde kosten met elkaar vergelijkt. Hieronder staan de belangrijkste punten om de kosten van iedere makelaar naast elkaar te kunnen leggen.

 • Rekent de makelaar een vaste prijs, een courtage of rekent de makelaar ook nog met een bonus?
 • Is het een vooraf afgesproken bedrag of is het een no-cure, no-pay makelaar?
 • Wat krijg je voor het voorgestelde voorstel? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, foto’s/filmpje, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je opstartkosten moet betalen. Controleer wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt. Dit kan weleens verschillen.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Makelaars met een vast tarief

Iedere makelaar in Amsterdam werkt net anders. Niet alleen de werkwijze van de makelaar kan verschillen, maar ook de manier waarop de makelaar zijn of haar courtage berekent. In Amsterdam is het mogelijk om een vast tarief met de makelaar af te spreken.
Een vast bedrag is dan niet afhankelijk van de verkoopsom van het huis, maar dat is gewoon het afgesproken bedrag. De meeste makelaars in Amsterdam werken liever met een courtage, omdat de proactieve makelaar op deze manier beloond wordt voor een beter behaald resultaat. Echter kan je met een vast tarief de makelaar in Amsterdam ook enthousiasmeren.
Hoe kan je ervoor zorgen dat de makelaar in Amsterdam ook akkoord gaat met een vast tarief? Spreek een vast tarief af wat net wat hoger is dan de courtage wat de makelaar vraagt. Op deze manier weet de makelaar ook dat de verdiensten bij een succesvolle verkoop goed zijn. Wanneer je in een populaire buurt woont heeft de makelaar waarschijnlijk al andere gegadigden, waardoor de makelaar al potentiële kopers in de rij heeft staan.

> Meer weten over een aankoopmakelaar vinden in Amsterdam

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Amsterdam.

Wat kost een makelaar in Amsterdam?

+

De courtages van makelaars bij verkoop van een woning in Amsterdam liggen ver uit elkaar van 0.75% tot 2%  van de verkoopsom. Het gemiddelde van de makelaars in Amsterdam ligt rond de 1.08% van de verkoopsom. Vaak kan er ook een vast bedrag worden afgesproken of een prestatiebonus. Dit is bespreekbaar met de makelaar.

 

Hoe vergelijk ik makelaars in Amsterdam?

+

1. Verschillende makelaars uitnodigen voor een gesprek.

2. Vraag offertes op bij verschillende makelaars.

3. Kijk op Google Maps waar makelaars gevestigd zijn.

4. Lees reviews van makelaars.

5. Vergelijk via verschillende vergelijkingssite.

Nu gelijk een makelaar nodig?

+

Vul dan direct voorkeuren in! Dit kan eenvoudig via onze handige vergelijking tool of bel direct met een van onze woningadviseurs via 020 244 2818 om zo gelijk twee passende makelaars voor je te vinden in Amsterdam.

Hoeveel makelaars zijn actief in Amsterdam?

+

Er zijn op dit moment 369 makelaars actief in Amsterdam. Dit zijn allemaal makelaars die het afgelopen jaar minimaal één woning hebben verkocht.

Zijn jullie alleen actief in Amsterdam?

+

Nee, wij vergelijken makelaars in heel Nederland of je in Amsterdam zoekt of in Maastricht wij kunnen je gegarandeerd helpen aan twee lokale makelaars.