Makelaar Amsterdam - Vergelijk nu alle makelaars in Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Amsterdam: Waarmee helpt een makelaar?

Samenwerken met een makelaar in Amsterdam biedt meerdere voordelen. Doordat de Amsterdamse makelaars de huizenmarkt en de lokale regelgeving goed kennen, wordt het verkopen en het aankopen van een woning in Amsterdam vereenvoudigd. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een makelaar in Amsterdam, zal de makelaar er dan ook alles aan doen om het beste resultaat te realiseren. Zodat je bij de verkoop niet te weinig voor jouw huis krijgt en bij het aankopen van een woning er weer voor kan behoeden dat je niet te veel betaald.

Makelaars vergelijken bij verkoop van je woning?

Bij de verkoop van je huis ben je natuurlijk op zoek naar de beste makelaar in Amsterdam voor jou. Inmiddels is het bekend dat er in Amsterdam honderden makelaars actief zijn en dat je woning op korte termijn verkocht kan worden. Daarom is het van belang dat je bij het kiezen van een geschikte makelaar moet opletten wie je kiest. Juiste Makelaar helpt je met het eenvoudiger maken van deze keuze. In iedere buurt en stadsdeel vergelijken wij makelaars in Amsterdam en selecteren wij de beste makelaar in Amsterdam die bij jou past.

De verkoopmakelaar in Amsterdam die wij voor jou selecteren, sluit aan bij jouw verwachtingen en helpt je om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen en het beste bedrag te realiseren. De lokale makelaar heeft ervaring in jouw buurt en streeft naar het optimale resultaat. Wij vergelijken allereerst de lokale Amsterdamse makelaars. Vervolgens kun je zelf de twee vergelijken en besluiten welke makelaar je huis mag gaan verkopen. Vind vandaag nog de beste makelaar die bij jouw wensen past via onze tool!

Checklist huis verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is dat je dit doet voordat een verkoopmakelaar langskomt voor een kennismakingsgesprek. Achteraf bespaar je hier veel tijd mee. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via HuisAssist
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Gratis waardebepaling makelaar in Amsterdam

Op het moment dat een makelaar bij jou thuis komt om een gratis waardebepaling uit te voeren, is het handig dat je weet waar je op moet letten wanneer je gaat vergelijken. Alleen zo kun je de juiste keuze maken om de meest geschikte makelaar te kiezen. Op het moment dat de makelaar in Amsterdam langskomt bij je woning, moet je je goed voorbereiden wat je wilt weten van de makelaar.

 • Vraag hoe diegene het huis gaat presenteren. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent.
 • Informeer daarnaast op welke marketingtools zij de woning aanbieden, om het huis te presenteren. Dit kan via vele woningplatforms (Funda, Huispedia, Pararius en Jaap). Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de makelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkoopprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Check waar de makelaar op dit moment huizen te koop heeft staan in Amsterdam.
 • Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Kosten verkoopmakelaar vergelijken in Amsterdam

De kosten van verschillende verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke aspecten moet je letten tijdens het vergelijken? Hier noemen wij een aantal punten waarmee je de kosten van verschillende makelaars met elkaar kan vergelijken.

 • Welke courtage rekent de makelaar en is het no cure no pay?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, foto’s/filmpje, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je opstartkosten moet betalen. Ga na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt. Dit kan weleens verschillen.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Aankoopmakelaar Amsterdam 

Het is algemeen bekend dat het moeilijk is om op de Amsterdamse huizenmarkt een huis aan te kopen, er is helaas nog steeds een groot tekort aan woningen. Een gespecialiseerde makelaar kan je goed helpen in deze ingewikkelde markt. De makelaar Amsterdam heeft ervaring met wat er speelt in de buurt en kent zijn collega’s. Dit maakt de kans groter op het aankopen van je droomhuis. Op het moment dat je verschillende aankoopmakelaars in Amsterdam met elkaar gaat vergelijken zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:

 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de Amsterdamse stadsdelen en buurten?
 • Hoe ziet de begeleiding eruit gedurende het aankoopproces? Gaat de aankoopmakelaar altijd met je mee naar bezichtigingen of pas de tweede keer bijvoorbeeld?
 • Zijn de prijzen erg verschillend met de andere geselecteerde makelaar? De prijzen kunnen uiteenlopen, dus doe goed onderzoek.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan? Zo krijg je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder.
 • Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Kosten aankoopmakelaar vergelijken in Amsterdam

Aankoopmakelaars rekenen allemaal andere prijzen. De ene rekent een vaste prijs, de andere rekent een courtage op basis van de aankoopprijs. Gedurende het aankopen van een woning in Amsterdam kun je veel kanten op met een aankoopmakelaar. Zo kunnen ze een full-service makelaar zijn of bieden ze deeldiensten aan, bij de deeldiensten kan je bijvoorbeeld zelf bezichtigingen doen. Omdat de Amsterdamse markt erg overspannen is met vele huizenzoekers, wil je natuurlijk wel goede begeleiding met een passende prijs. Hier een aantal punten waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten:

 • Vergelijk je dezelfde taken van de diverse aankoopmakelaars in Amsterdam met elkaar?
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar jij een woning zoekt?
 • Kun je een bonus onderhandelen bij bijvoorbeeld een lagere koopsom dan de vraagprijs?
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is ook het bedrag wat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure no pay

Aankoopmakelaar in Amsterdam vinden

Op zoek naar een goede aankoopmakelaar die jou kan helpen in de krappe Amsterdamse huizenmarkt? Dan zijn er veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je of de makelaar Amsterdam bij jou past? Wees er zeker van dat een aankoopmakelaar bij je past, door eerst de aankoopmakelaars met elkaar te vergelijken.

Met onze tool kun je jouw voorkeuren invoeren om vervolgens in contact te komen met de aankoopmakelaar die het beste bij je past. Op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam zorgen wij voor een vergelijking op maat. Tot slot maak je kennis met de twee geselecteerde aankoopmakelaars, waardoor je uiteindelijke zelf de keuze maakt.

Heb je al een aankoopmakelaar en wil je verder geholpen worden in het aankoopproces? Ga dan naar HuisAssist, zij helpen je graag verder in het aankoopproces van A tot Z.

Verschillende stadsdelen in Amsterdam?

Sinds 2013 schieten de huizenprijzen in Amsterdam flink omhoog. Het wonen in Amsterdam is populairder dan ooit. De stad bestaat uit 8 verschillende stadsdelen: Centrum, Noord, West, Nieuw-West, Zuid, Oost, Zuidoost en Westpoort

Ieder stadsdeel heeft zijn eigen charme. In het centrum vind je de alledaagse drukte en gezelligheid van de authentieke Amsterdamse grachten. In Amsterdam Noord heb je bekenden plekken zoals; de NDSM-werf, filmmuseum EYE en de A’DAM Toren. Terwijl je in stadsdeel West veel hippe winkels, cafés en restaurants vindt. Populaire locaties hier zijn de Foodhallen, het Westerpark en de Waterkant. In Amsterdam Nieuw-West is veel openbare ruimte hier zijn veel parken te vinden, de Sloterplas en de vele sportcomplexen. Amsterdam Zuid staat bekend om het chique uiterlijk en de prachtige buurten. Hier zijn de wereldberoemde musea te vinden aan het Museumplein. Het Olympisch Stadion en de RAI Amsterdam zijn hier gevestigd.

Amsterdam Oost staat bekend om zijn brede straten tussen de 19e-eeuwse gebouwen en de mix van culturen. Hier vind je dagelijks de Dappermarkt en rondom het Oosterpark zijn veel hippe cafés en restaurants. Amsterdam Zuidoost bestaat uit zowel het woongebied De Bijlmer als de Johan Cruyff ArenA, de Ziggo Dome en AFAS Live. Amsterdam Zuidoost staat bekend om zijn enorme mix van 150 etnische achtergronden. In al deze prachtige stadsdelen zul je de makelaar Amsterdam tegenkomen.

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Amsterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Zuid; 3. West; 4. Nieuw-West; 5. Westpoort; 6. Noord; 7. Oost; 8. Zuidoost

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL