Makelaar in Eindhoven: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Makelaar in Eindhoven

Wil je een huis kopen of verkopen in Eindhoven? In de stad Eindhoven zijn tientallen makelaars actief. Dit komt mede door de populariteit en de aantrekkingskracht van de ‘Lichtstad’. Veel mensen willen hier wonen, helaas gaat dat dan wel gepaard met een krappe huizenmarkt. Gebruik de makelaar vergelijkingstool van Juiste Makelaar om de beste makelaar in Eindhoven te vinden!

Iedere makelaar in Eindhoven heeft zijn eigen kwaliteiten. Denk hierbij aan het stadsdeel waar de makelaar veel woningen verkoopt. Of het prijssegment waarin de makelaar veel woningen verkoopt. Daarom is het belangrijk om te weten hoe actief de makelaar in Eindhoven is. Daarbij is het niet alleen van belang hoe actief de makelaar in Eindhoven is, maar vooral in het stadsdeel waar jij je woning wilt verkopen. Op deze manier weet je zeker dat de makelaar in Eindhoven zowel het segment kent, de bouwstijl, wat er in de buurt speelt en uiteraard potentiële kopers weet.

Cijfers woningmarkt in Eindhoven

Om een goed beeld te geven van de huidige woningmarkt in Eindhoven staan hieronder de woningmarkt statistieken van afgelopen kwartaal ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Het aantal woningen wat verkocht is geeft aan hoeveel woningen er van de ± 116.000 woningen in Eindhoven verkocht zijn afgelopen kwartaal. De verkooptijd geeft een goede indicatie hoe lang het gemiddeld duurt om een huis in Eindhoven te verkopen. Tegenwoordig is een snelle verkooptijd in Eindhoven onder de 28 dagen. De vraagprijs geeft een indicatie aan wat de huidige vraagprijzen zijn ten opzichte van vraagprijs van een kwartaal geleden.

Aantal transacties

363

Verandering transacties

-3.2%

Gemiddelde vraagprijs

€441.000

Verandering vraagprijs

-5.7%

Top 10 makelaars in Eindhoven

Een goede makelaar in Eindhoven kan je helpen om je huis het beste in de markt te zetten. Helaas is dezelfde makelaar niet voor iedereen het beste. Bij Juiste Makelaar is er gekeken naar de kwaliteiten van iedere makelaar in Eindhoven. Op deze manier is het eenvoudiger om de makelaars te vergelijken.

 • Aantal transacties van de makelaar

Het aantal woningen wat een makelaar in Eindhoven jaarlijks verkoopt zegt veel over de populariteit van de makelaar. Daarbij geeft het ook aan dat veel huizenverkopers tevreden zijn over de prijs/kwaliteit van de makelaar. Anders zullen zij het niet doorvertellen aan bekende. Uiteraard wil jij je huis verkopen in een specifieke buurt van Eindhoven, daardoor zegt de totale woningverkoop in Eindhoven weinig. Doe daarom de vergelijking en Juiste Makelaar helpt je aan de twee beste makelaars in de buurt.

 • De verkooptijd in dagen

De verkoopsnelheid van de makelaar geeft aan hoe proactief de makelaar bezig is om jou huis in Eindhoven te verkopen. Daarbij lukt het de makelaar om je woning voor een goede prijs en aantrekkelijke foto’s in de markt te zetten. Dit geeft aan dat de makelaar op deze vlakken goed scoort. Echter geeft dit zeker geen garanties voor de hoogste verkoopprijs.

 • Gemiddelde vraagprijs van de makelaar

Wanneer een makelaar jaarlijks behoorlijk wat woningen verkoopt in Eindhoven, laat de gemiddelde vraagprijs van een makelaar goed zien in welk segment de makelaar actief is. Dit zorgt ervoor dat je direct weet of de makelaar bij je past of dat je juist een andere makelaar nodig. Een makelaar in Eindhoven die je huis gaat verkopen, terwijl de makelaar in een heel ander segment actief is, is een slechte match. Je wilt een makelaar die in hetzelfde segment actief is omdat de makelaar dan al potentiële kopers kent. Daarbij is de kennis van de buurt essentieel in combinatie met het segment.

> Meer lezen over huis verkopen in Eindhoven

Kosten van een makelaar in Eindhoven

De kosten van een makelaar worden (meestal) berekend op basis van de verkoopsom van jou woning. Op deze manier is het voor een makelaar ook belangrijk dat je woning voor een zo hoog mogelijk bedrag wordt verkocht. Of je wilt werken op basis van een courtage of een vast bedrag kan je met de makelaar in Eindhoven bespreken. In veel gevallen zijn beide opties nodig, maar vergeet vooral niet dat je de makelaar ook zo goed mogelijk moet enthousiasmeren.

In Eindhoven kost een makelaar gemiddeld 1,13% van de totale verkoopsom van de woning. Wanneer woningen in Eindhoven gemiddeld voor € 450.000 verkocht worden, dan kost een makelaar € 5.085 in Eindhoven. Wanneer je zelf een duurdere woning bezit is het vaak mogelijk om het courtage lager te onderhandelen, terwijl met een goedkopere woning is dit lastiger. De Eindhovense makelaar heeft namelijk ook veel vaste kosten die bij de verkoop alsnog gedekt moeten worden

Makelaars vergelijken in Eindhoven

Het vergelijken van makelaars in Eindhoven is belangrijk om zeker te weten dat jij met een goede makelaar werkt. Juiste Makelaar weet uit ervaring en data het vinden van een goede makelaar mogelijk is. Het vergelijkingsmodel van Juiste Makelaar is gebaseerd op verschillende makelaarsstatistieken en prestaties. Uit de vergelijking en jou persoonlijke voorkeuren komt er een selectie van de beste makelaars voor jou situatie.

Een overzicht waar Juiste Makelaar op let bij het vergelijken van makelaars in Eindhoven:

 • Allereerst houden wij rekening met jouw persoonlijke voorkeuren, zo zorgen we ervoor dat onze vergelijkingsexpert de beste makelaar zal vinden.
 • De reactietijd van de makelaar totdat deze contact opneemt om een afspraak in te plannen. Hierbij ontvangen wij direct een status update van de makelaar.
 • De makelaar moet veel woningen kopen en verkopen in de buurt in Eindhoven waarin jij wilt verkopen. Zo heeft de makelaar ervaring in de relevante buurt en weet deze vaak al potentiële kopers voor de woning.
 • Iedere makelaar in Eindhoven verzamelt beoordelingen. Deze reviews gebruiken wij om de tevredenheid van onze eigen, maar ook van andere klanten te analyseren. Zo weet je direct of andere consumenten blij zijn met de makelaar.
 • Een makelaar rekent gemiddelde kosten voor zijn of haar diensten. Door middel van de gemiddelde kosten van de makelaar kunnen wij bepalen of een makelaar bij jou past of niet.
 • Iedere makelaar heeft zo zijn specialiteiten. Hierbij gaat het om het woningtype, maar zeker ook over het prijssegment waar de makelaar actief in is. Een hoger of lager segment maakt een enorm verschil qua type makelaar die hierbij nodig is.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars vergelijken 

Aankoopmakelaars vergelijken in Eindhoven

Ben je al een tijdje op zoek naar een huis in Eindhoven maar lukt het steeds niet om je droomhuis te kopen? Dan is wellicht een makelaar in Eindhoven een interessante keuze. De makelaar in Eindhoven kan je begeleiden gedurende het hele aankooptraject om je droomwoning in Eindhoven te kopen.

In Eindhoven zijn diverse aankoopmakelaars actief, waarbij het belangrijk is dat de aankoopmakelaar jouw stadsdeel en de buurt goed kent. De lokale aankoopmakelaar weet wat er speelt in de buurt, kent de andere actieve makelaars en weet wat potentiële valkuilen zijn bij verschillende huizen stijlen in een buurt. Zo staan er in Stratum veel vooroorlogse woningen, het nadeel hiervan is dat de fundering verouderd kan zijn. Een aankoopmakelaar die in deze wijk veel aankoopervaring heeft, weet dat dit goed gecontroleerd moet worden. Zo heb jij altijd een stapje voor op andere potentiële koper. Daarnaast kan een lokale makelaar in Eindhoven je goed helpen met een realistisch bod uitbrengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaar vergelijken

Voordelen van een makelaar in Eindhoven

Naast de voordelen van het vergelijken van makelaars, heeft de samenwerking met een makelaar ook veel voordelen. Tegenwoordig maken veel mensen de afweging of het courtage van de makelaar afweegt tegenover alle kosten van de makelaar. Hieronder staan voordelen die het oplevert wanneer je gaat samenwerken met een lokale makelaar in Eindhoven:

 • Een lokale makelaar die actief is in de buurt zorgt ervoor dat je in veel gevallen potentiële kopers hebt voor de woning die jij wilt verkopen.
 • Een makelaar die veel woning verkoopt en aankoopt die weet precies wat er speelt in de buurt. Op deze manier ben je altijd op de hoogte, waardoor de makelaar de woning het beste in de markt kan zetten.
 • De makelaar uit Eindhoven kent andere makelaars die ook actief zijn in Eindhoven. Een makelaar praat veel met andere makelaars waardoor hij of zij direct hoort wat er speelt in Eindhoven.
 • Omdat de makelaar veel contact heeft met andere makelaars weet de makelaar precies welke woningen er wanneer in de verkoop komen. Met deze informatie heb je altijd een voorsprong op de markt. woningen in de verkoop komen
 • Een lokale makelaar heeft jarenlange ervaring met onderhandelingen met de andere lokale makelaars. Zo weet diegene precies hoe de andere makelaars acteren tijdens onderhandelingen, waardoor de onderhandeling vaak beter eindigt.

Uitgelichte makelaars in Eindhoven

In Eindhoven lichten wij niet alleen de top 10 makelaars uit. Naast de top 10 lijstjes zijn er veel meer goede makelaars actief in Eindhoven. Je moet alleen wel weten waar je moet zijn. Daarnaast zijn er in de verschillende buurten in Eindhoven verschillende makelaars goed en minder goed. De makelaars die uitgelicht zijn tonen makelaars in Eindhoven die net wat extra’s te bieden hebben en die een goede service bieden. Dit is op basis van eerdere gebruikers van Juiste Makelaar.

Populaire steden rondom Eindhoven

NVM Makelaars in Eindhoven

In Eindhoven zijn makelaars van alle brancheverenigingen actief. De meest bekende branchevereniging is de NVM. Naast de bekendste vereniging is dit ook de grootste branchevereniging van Nederland. Daarnaast zijn er nog de VBO en VastgoedPro. Alle brancheverenigingen zorgen ervoor dat actieve makelaars een relevante diploma hebben en dat ze zich houden aan de gedragscodes van de branchevereniging. Wanneer je samenwerkt met een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVM kun je naar de branchevereniging stappen wanneer je niet tevreden bent met de makelaar. Zo garanderen zij de kwaliteit van hun makelaars. Dit is dan ook de reden dat Juiste Makelaar werkt met makelaars in Eindhoven werkt, die zijn aangesloten bij de drie brancheverenigingen.

> Meer weten wat het verschil is tussen de drie brancheverenigingen

Net een woning aangekocht in Eindhoven

Recent met hulp van een makelaar je woning verkocht of een nieuw huis gekocht? Dan moet je op het moment van verhuizen de adreswijziging doorgeven bij de gemeente Eindhoven. Deze adreswijziging is eenvoudig online door te geven. Op het moment dat je de verhuizing hebt doorgegeven aan de gemeente zal dit direct bij alle overheidsinstellingen bekend zijn. Zo zal de post altijd bij je juiste adres terecht komen. 

Ben je van plan je volledige huis te verduurzamen? Vraag dan een duurzaamheidsexpert die je verder kan adviseren wat de beste keuzes zijn. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Echter moet je dit goed laten onderzoeken. De duurzaamheidsexpert van HuisAssist kan je verder adviseren wat het beste bij je woning past. Zo ontvang je gratis advies en brengen zij je in contact met de beste aanbieders naar aanleiding van je intake gesprek. 

Aankoopmakelaar vinden in Eindhoven

Wanneer je weer een stap verder bent in de zoektocht naar een geschikte makelaar in Eindhoven, kom je terecht bij de keuze van de geschikte makelaar. Hoe ga je deze Eindhovense aankoopmakelaars met elkaar vergelijken? Als je weinig ervaring hebt met het samenwerken met aankoopmakelaars kan het ingewikkeld zijn om te bepalen welke makelaar bij jou past.

Dat is waarom wij van Juiste Makelaar onderzoek hebben gedaan in Eindhoven naar de aankoopmakelaars. Op basis van alle verzamelde gegevens kunnen wij de makelaars in Eindhoven vergelijken. Op basis van jouw gegevens kunnen wij twee makelaars in Eindhoven selecteren waarna je in contact komt met deze twee beste makelaars. Tot slot kun je zelf kiezen bij welk makelaar in Eindhoven je het beste gevoel hebt. Diegene kan je direct op weg helpen met het kopen van jouw nieuwe woning in jouw geliefde stadsdeel in Eindhoven.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Wil jij meer weten over de makelaars die actief zijn in Eindhoven en welke kosten hiermee gemoeid zijn? Ontdek het hieronder!

Wat kost een woning gemiddeld in Eindhoven?

+

Op dit moment is de gemiddelde vraagprijs in heel Eindhoven € 468.000. Echter verschilt dit per buurt in Eindhoven.

 

Hoeveel makelaars werken er in Eindhoven?

+

In Eindhoven zijn momenteel 107 makelaars die een woning in de verkoop hebben. Er zijn 23 makelaars die meer dan 5 woningen in de verkoop hebben.

Wat kost een makelaar in Eindhoven?

+

De meeste lokale makelaars in Eindhoven rekenen met een courtage van de verkoopsom. Dit ligt tussen de 1,05% en 1,18%.

Bij de huidige vraagprijzen kost een makelaar dan € 4.900 en € 5.500.