Op zoek naar de beste makelaar in Assen? Vergelijk alle makelaars in Assen

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Assen

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars actief in Assen

Bij de verkoop van je woonhuis ben je natuurlijk op zoek naar de juiste makelaar voor jou. Inmiddels is het geen geheimdat er in een sfeervolle stad als Assen tientallen verkoopmakelaars werkzaam zijn. Daarom is het van belang dat je bij het vinden van een geschikte makelaar moet opletten welke je uitzoekt. Juiste Makelaar ondersteunt  je met het eenvoudiger maken van deze beslissing. In iedere buurt en wijk in Assen vergelijken wij verkoopmakelaars en selecterenwij de beste verkoopmakelaar voor jou.

De verkoopmakelaar die wij voor jou selecteren, sluit aan bij jouw verwachtingen en ondersteunt  je om de verkoop perfect te laten lopen. De verkoopmakelaar heeft woningkennis in jouw buurt en streeft naar de hoogste verkoopprijs. Wij vergelijken voornamelijk de lokale Asserse verkoopmakelaars. Daarna kun je zelf de twee verstuurde makelaars met elkaar vergelijken en kiezen welke makelaar het beste is.

Meteen je voorkeuren aanklikken? Ga dan nu direct naar de check.

De makelaar vergelijken in Assen

Zodra je meerdere verkoopmakelaars in Assen op het oog hebt is het zaak om deze te vergelijken. Wij weten uit ervaring dat het vinden van een handige en behulpzame makelaar een moeilijk traject is. Want waar ga je op letten en hoe weet je of die makelaar de beste voor jou is? Op deze manier kun je de beste keuze maken om de meest geschikte verkoopmakelaar te kiezen. Op het moment dat de verkoopmakelaar bij je Asserse woonhuislangskomt, is het verstandig om van te voren een lijstje te maken wat je allemaal van de makelaar wilt weten.

Hieronder staan een aantal belangrijke punten waarop je de verschillende Asserse verkoopmakelaars kunt vergelijken:

 • Vraag aan de verkoopmakelaar hoe diegene het woonhuis gaat aanbieden. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent.
 • Informeer daarnaast op welke huizenwebsites het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot de doelgroep is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de verkoopmakelaar je woonhuis heeft geïnspecteerd zal de verkoopmakelaar een geschatte verkoopprijs noemen. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Bekijk waar de makelaar huizen verkoopt in Assen.
 • Uiteindelijk het allerbelangrijkste punt, met welke makelaar heb je de beste klik?

Wil je hier meer over weten over makelaars vergelijken? Ga dan hier verder.

Kosten van verkoopmakelaars vergelijken

De kosten van verschillende verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke punten moet je letten bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Assen? Hier benoemen wij een aantal punten waarmee je de kosten van verschillende verkoopmakelaars met elkaar kan vergelijken:

 • Hoe hoog is het courtage wat de verkoopmakelaars vragen?
 • Wat krijg je voor het geboden verkoopcourtage? Kijk na of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment moet je het courtage betalen? Het varieert per verkoopmakelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Kijk na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond en wanneer het niet lukt.
 • Is het verkooppercentage van de makelaar inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je vinden van.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Meer tips over het vergelijken van de kosten van een makelaar? Lees dan hier verder.

Checklist om je huis te verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om je huis te verbeteren voor een zo hoog mogelijke verkoopsom. Het slimste is dat je dit doet nog voor de verkoopmakelaars langskomen voor een prijsindicatie. Dit voorkomt de nodige teleurstellingen achteraf. De volgende punten zijn vlug te controleren en simpel op te lossen:

 • Fix de noodzakelijke punten in je woning
 • los kleine defecten op
 • Maak je tuin netjes, zorg dat er geen rommel is
 • Bekijk wat een goede verkoopprijs is en wat de ondergrens is
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen
 • Zoek de huidige WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis

Informatie over Assen

Assen is met 67.963 inwoners een middelgrote stad in de provincie Drenthe. De gemiddelde WOZ-waarde in 2020 was per 1 januari € 195.000,-. De WOZ-waarde is met 6,0% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De gemiddelde leeftijd in Assen is 42,2 jaar, dit maakt Assen een relatief gemiddelde stad qua leeftijd. Het modale inkomen van een huishouden in Assen is € 27.800,-, dit is minder dan een modaal huishouden in Nederland. Populaire wijken in de stad Assen zijn Marsdijk, Kloosterveen en Assen Oost. Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Assen. Ga dan eens kijken bij het Drents Museum, TT Races, Asserbos, Duurzaamheids Centrum en de Bonte Wever.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier