Op zoek naar de beste makelaar in Assen? Vergelijk alle makelaars in Assen

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Assen

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Verkoopmakelaars actief in Assen

Bij de verkoop van je woonhuis ben je natuurlijk op zoek naar de juiste makelaar voor jou. Inmiddels is het geen geheimdat er in een sfeervolle stad als Assen tientallen verkoopmakelaars werkzaam zijn. Daarom is het van belang dat je bij het vinden van een geschikte makelaar moet opletten welke je uitzoekt. Juiste Makelaar ondersteunt  je met het eenvoudiger maken van deze beslissing. In iedere buurt en wijk in Assen vergelijken wij verkoopmakelaars en selecterenwij de beste verkoopmakelaar voor jou.

De verkoopmakelaar die wij voor jou selecteren, sluit aan bij jouw verwachtingen en ondersteunt  je om de verkoop perfect te laten lopen. De verkoopmakelaar heeft woningkennis in jouw buurt en streeft naar de hoogste verkoopprijs. Wij vergelijken voornamelijk de lokale Asserse verkoopmakelaars. Daarna kun je zelf de twee verstuurde makelaars met elkaar vergelijken en kiezen welke makelaar het beste is.

Meteen je voorkeuren aanklikken? Ga dan nu direct naar de check.

De makelaar vergelijken in Assen

Zodra je meerdere verkoopmakelaars in Assen op het oog hebt is het zaak om deze te vergelijken. Wij weten uit ervaring dat het vinden van een handige en behulpzame makelaar een moeilijk traject is. Want waar ga je op letten en hoe weet je of die makelaar de beste voor jou is? Op deze manier kun je de beste keuze maken om de meest geschikte verkoopmakelaar te kiezen. Op het moment dat de verkoopmakelaar bij je Asserse woonhuislangskomt, is het verstandig om van te voren een lijstje te maken wat je allemaal van de makelaar wilt weten.

Hieronder staan een aantal belangrijke punten waarop je de verschillende Asserse verkoopmakelaars kunt vergelijken:

 • Vraag aan de verkoopmakelaar hoe diegene het woonhuis gaat aanbieden. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent.
 • Informeer daarnaast op welke huizenwebsites het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot de doelgroep is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de verkoopmakelaar je woonhuis heeft geïnspecteerd zal de verkoopmakelaar een geschatte verkoopprijs noemen. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Bekijk waar de makelaar huizen verkoopt in Assen.
 • Uiteindelijk het allerbelangrijkste punt, met welke makelaar heb je de beste klik?

Wil je hier meer over weten over makelaars vergelijken? Ga dan hier verder.

Kosten van verkoopmakelaars vergelijken

De kosten van verschillende verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke punten moet je letten bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Assen? Hier benoemen wij een aantal punten waarmee je de kosten van verschillende verkoopmakelaars met elkaar kan vergelijken:

 • Hoe hoog is het courtage wat de verkoopmakelaars vragen?
 • Wat krijg je voor het geboden verkoopcourtage? Kijk na of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Op welk moment moet je het courtage betalen? Het varieert per verkoopmakelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Kijk na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond en wanneer het niet lukt.
 • Is het verkooppercentage van de makelaar inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je vinden van.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Meer tips over het vergelijken van de kosten van een makelaar? Lees dan hier verder.

Checklist om je huis te verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om je huis te verbeteren voor een zo hoog mogelijke verkoopsom. Het slimste is dat je dit doet nog voor de verkoopmakelaars langskomen voor een prijsindicatie. Dit voorkomt de nodige teleurstellingen achteraf. De volgende punten zijn vlug te controleren en simpel op te lossen:

 • Fix de noodzakelijke punten in je woning
 • los kleine defecten op
 • Maak je tuin netjes, zorg dat er geen rommel is
 • Bekijk wat een goede verkoopprijs is en wat de ondergrens is
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen
 • Zoek de huidige WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis

Informatie over Assen

Assen is met 67.963 inwoners een middelgrote stad in de provincie Drenthe. De gemiddelde WOZ-waarde in 2020 was per 1 januari € 195.000,-. De WOZ-waarde is met 6,0% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De gemiddelde leeftijd in Assen is 42,2 jaar, dit maakt Assen een relatief gemiddelde stad qua leeftijd. Het modale inkomen van een huishouden in Assen is € 27.800,-, dit is minder dan een modaal huishouden in Nederland. Populaire wijken in de stad Assen zijn Marsdijk, Kloosterveen en Assen Oost. Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Assen. Ga dan eens kijken bij het Drents Museum, TT Races, Asserbos, Duurzaamheids Centrum en de Bonte Wever.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 19 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Icons/login Created with Sketch.
Lize, Arnhem

7 januari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snel en goed geholpen

Ik ben snel door 1 makelaar gebeld – dezelfde dag nog. De tweede wou niet en de derde makelaar was heel traag met een reactie. De Juiste Makelaar heeft echt geholpen waardoor wij dat wij een goede makelaar gevonden hebben.

Icons/login Created with Sketch.
Sam, Amsterdam

8 december 2020

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Top service, snel geholpen

Ik werd snel aan een aankoopmakelaar geholpen. Er werd fijn meegedacht dus ik raad het zeker aan!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar.

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier