Makelaars in Harlingen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Harlingen, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 22 makelaars actief geweest in Harlingen. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Harlingen helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Oosterpark.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Harlingen zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Harlingen afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 304.000
 • Gemiddelde verkooptijd 61
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 24.000
 • Aantal transacties 95
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Harlingen
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Harlingen

In Harlingen is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 321.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 24.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Harlingen.

Bij de verkoop van een huis in Harlingen is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 123 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 321.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 2600. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Harlingen. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Harlingen weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 304.000.

Het meest voorkomende energielabel in Harlingen is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Harlingen. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Harlingen

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Harlingen? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Harlingen. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Stegenga Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Harlingen, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Harlingen.

Populaire buurten in Harlingen

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Harlingen? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Harlingen. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Oosterpark

  Verkooptijd
  79 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 309.000
  Woningen verkocht
  42
 • 2. Binnenstad

  Verkooptijd
  50 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 322.000
  Woningen verkocht
  30
 • 3. De Spiker en het industrieterrein Hermes

  Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 307.000
  Woningen verkocht
  11
 • 4. Trebolbuurt

  Verkooptijd
  59 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 238.000
  Woningen verkocht
  8
 • 5. Koningsbuurt

  Verkooptijd
  40 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 350.000
  Woningen verkocht
  2

Top 5 woningen verkocht in Harlingen

In Harlingen zijn de afgelopen maand 95 woningen verkocht. Makelaar Stegenga Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Harlingen.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Rozengracht 12 Smedes makelaardij € 795.000
Westmeep 35 De Vos Makelaardij € 729.000
Oostmeep 12 Stegenga Makelaars € 624.500
De Reiger 10 Van der Wal makelaars € 595.000
De Goudplevier 9 Van Lelyveld Makelaardij € 580.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Harlingen

Hoeveel makelaars zijn er actief in Harlingen?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 22 makelaars actief geweest in Harlingen. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Harlingen.

Wat kost een makelaar in Harlingen?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Harlingen is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Harlingen van € 3.000 tot € 3.700.

Wat kost een aankoopmakelaar in Harlingen?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Harlingen zijn € 1.500 a € 2.300. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Harlingen?

+

De meest verkopende makelaar van Harlingen is Stegenga Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Harlingen zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Harlingen?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Harlingen aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Harlingen.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!