Makelaars in Dronten

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Dronten, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 34 makelaars actief geweest in Dronten. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Dronten helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als De Gilden.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Dronten zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Dronten afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 404.000
 • Gemiddelde verkooptijd 47
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -35.000
 • Aantal transacties 339
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Dronten
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Dronten

In Dronten is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 373.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -35.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Dronten.

Bij de verkoop van een huis in Dronten is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 126 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 373.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3000. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Dronten. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Dronten weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 404.000.

Het meest voorkomende energielabel in Dronten is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Dronten. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Dronten

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Dronten? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Dronten. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat De Makelaars van 5VOOR12 de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Dronten, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Dronten.

Populaire buurten in Dronten

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Dronten? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Dronten. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. De Gilden

  Verkooptijd
  37 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 427.000
  Woningen verkocht
  60
 • 2. De Munten

  Verkooptijd
  42 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 427.000
  Woningen verkocht
  43
 • 3. Oud-Dronten

  Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 337.000
  Woningen verkocht
  32
 • 4. De Manege

  Verkooptijd
  30 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 429.000
  Woningen verkocht
  26
 • 5. De Kruidentuin

  Verkooptijd
  33 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 363.000
  Woningen verkocht
  23

Top 5 woningen verkocht in Dronten

In Dronten zijn de afgelopen maand 339 woningen verkocht. Makelaar De Makelaars van 5VOOR12 verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Dronten.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Ansjovisweg 11 Makelaardij Van der Linden € 1.250.000
Van der Plasschelaan 10 LodeVie makelaardij en taxatie € 875.000
Stobbenweg 22 LodeVie makelaardij en taxatie € 825.000
Boudewijnlaan 12 Leyten & van der Linde Rentmeester & Makelaardij € 815.000
Pimpernel 8 Mevrouw Vastgoed Makelaardij € 799.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Dronten

Hoeveel makelaars zijn er actief in Dronten?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 34 makelaars actief geweest in Dronten. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Dronten.

Wat kost een makelaar in Dronten?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Dronten is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Dronten van € 4.000 tot € 4.900.

Wat kost een aankoopmakelaar in Dronten?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Dronten zijn € 2.000 a € 3.000. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Dronten?

+

De meest verkopende makelaar van Dronten is De Makelaars van 5VOOR12. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Dronten zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Dronten?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Dronten aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Dronten.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!