Makelaars in Drachten

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Drachten, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 49 makelaars actief geweest in Drachten. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Drachten helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als De Singels.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Drachten zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Drachten afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 310.000
 • Gemiddelde verkooptijd 42
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 34.000
 • Aantal transacties 393
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Drachten
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Drachten

In Drachten is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 338.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 34.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Drachten.

Bij de verkoop van een huis in Drachten is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 121 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 338.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 2800. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Drachten. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Drachten weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 310.000.

Het meest voorkomende energielabel in Drachten is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Drachten. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Drachten

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Drachten? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Drachten. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Dijkstra Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Drachten, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Drachten.

Populaire buurten in Drachten

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Drachten? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Drachten. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. De Singels

  Verkooptijd
  48 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 343.000
  Woningen verkocht
  59
 • 2. De Drait

  Verkooptijd
  33 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 308.000
  Woningen verkocht
  48
 • 3. De Folgeren

  Verkooptijd
  29 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 282.000
  Woningen verkocht
  45
 • 4. De Swetten

  Verkooptijd
  38 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 248.000
  Woningen verkocht
  37
 • 5. De Bouwen

  Verkooptijd
  46 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 252.000
  Woningen verkocht
  26

Top 5 woningen verkocht in Drachten

In Drachten zijn de afgelopen maand 393 woningen verkocht. Makelaar Dijkstra Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Drachten.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Pier Panderstraat 5 Makelaarswerk Drachten, Garantiemakelaar Friesland € 925.000
Topaas 24 Dijkstra Makelaars € 835.000
Rietpol 71 FRYSK makelaars € 799.000
Topaas 8 Varwijk & Sibma € 725.000
Topaas 18 Makelaardij Friesland | Qualis € 695.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Drachten

Hoeveel makelaars zijn er actief in Drachten?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 49 makelaars actief geweest in Drachten. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Drachten.

Wat kost een makelaar in Drachten?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Drachten is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Drachten van € 3.100 tot € 3.800.

Wat kost een aankoopmakelaar in Drachten?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Drachten zijn € 1.600 a € 2.300. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Drachten?

+

De meest verkopende makelaar van Drachten is Dijkstra Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Drachten zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Drachten?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Drachten aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Drachten.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!