Makelaars in Sittard

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Sittard, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 54 makelaars actief geweest in Sittard. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Sittard helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Limbrichterveld.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Sittard zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Sittard afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 314.000
 • Gemiddelde verkooptijd 55
 • Prijsverschil afgelopen jaar € 61.000
 • Aantal transacties 314
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Sittard
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Sittard

In Sittard is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 357.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een stijging van € 61.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Sittard.

Bij de verkoop van een huis in Sittard is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 127 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 357.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 2800. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Sittard. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Sittard weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 314.000.

Het meest voorkomende energielabel in Sittard is A. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Sittard. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Sittard

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Sittard? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Sittard. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat Kempen & Oberdorf de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Sittard, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Sittard.

 • Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 345.000
  Woningen verkocht
  23
 • Verkooptijd
  44 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 425.000
  Woningen verkocht
  17
 • Verkooptijd
  48 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 315.000
  Woningen verkocht
  16
 • Verkooptijd
  52 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 292.000
  Woningen verkocht
  14

Populaire buurten in Sittard

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Sittard? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Sittard. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Limbrichterveld

  Verkooptijd
  33 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 279.000
  Woningen verkocht
  47
 • 2. Kemperkoul

  Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 322.000
  Woningen verkocht
  45
 • 3. Ophoven

  Verkooptijd
  52 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 340.000
  Woningen verkocht
  45
 • 4. Kollenberg-Park Leyenbroek

  Verkooptijd
  67 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 431.000
  Woningen verkocht
  38
 • 5. Overhoven

  Verkooptijd
  65 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 275.000
  Woningen verkocht
  34

Top 5 woningen verkocht in Sittard

In Sittard zijn de afgelopen maand 314 woningen verkocht. Makelaar Kempen & Oberdorf verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Sittard.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Charles Beltjenslaan 29 Kempen & Oberdorf € 799.000
Charles Beltjenslaan 13 A FYN Makelaardij € 795.000
Odasingel 1083 Marcant Wonen € 750.000
Odasingel 1081 Boek en Offermans Makelaars € 725.000
Kastanjelaan 35 YLO Makelaardij € 695.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Sittard

Hoeveel makelaars zijn er actief in Sittard?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 54 makelaars actief geweest in Sittard. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Sittard.

Wat kost een makelaar in Sittard?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Sittard is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Sittard van € 3.100 tot € 3.800.

Wat kost een aankoopmakelaar in Sittard?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Sittard zijn € 1.600 a € 2.400. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Sittard?

+

De meest verkopende makelaar van Sittard is Kempen & Oberdorf. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Sittard zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Sittard?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Sittard aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Sittard.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!