Makelaars in Nieuwegein

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Nieuwegein, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 67 makelaars actief geweest in Nieuwegein. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Nieuwegein helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Stadscentrum.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Nieuwegein zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Nieuwegein afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 390.000
 • Gemiddelde verkooptijd 27
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -33.000
 • Aantal transacties 559
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Nieuwegein
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Nieuwegein

In Nieuwegein is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 380.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -33.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat meer woningen in de verkoop gegaan zijn in Nieuwegein.

Bij de verkoop van een huis in Nieuwegein is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 100 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 380.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3800. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Nieuwegein. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Nieuwegein weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 390.000.

Het meest voorkomende energielabel in Nieuwegein is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Nieuwegein. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Nieuwegein

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Nieuwegein? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Nieuwegein. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat De Keizer makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Nieuwegein, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Nieuwegein.

 • Verkooptijd
  28 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 430.000
  Woningen verkocht
  68
 • Verkooptijd
  24 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 345.000
  Woningen verkocht
  54
 • Verkooptijd
  25 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 408.000
  Woningen verkocht
  53
 • Verkooptijd
  28 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 339.000
  Woningen verkocht
  44

Populaire buurten in Nieuwegein

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Nieuwegein? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Nieuwegein. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Stadscentrum

  Verkooptijd
  28 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 296.000
  Woningen verkocht
  34
 • 2. Burgen

  Verkooptijd
  34 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 336.000
  Woningen verkocht
  32
 • 3. Schansen

  Verkooptijd
  20 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 288.000
  Woningen verkocht
  29
 • 4. Gaarden

  Verkooptijd
  26 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 410.000
  Woningen verkocht
  27
 • 5. Doorslag-Noord

  Verkooptijd
  30 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 349.000
  Woningen verkocht
  27

Top 5 woningen verkocht in Nieuwegein

In Nieuwegein zijn de afgelopen maand 559 woningen verkocht. Makelaar De Keizer makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Nieuwegein.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Marisplantsoen 16 De Keizer makelaars € 1.400.000
Nedereindseweg 110 Aspekt Makelaars € 1.325.000
Koninginnenlaan 28 Drieklomp Makelaars en Rentmeesters € 1.195.000
Bouwhoeve 6 Jan Wolters Makelaardij € 1.100.000
Vuurvliegweide 13 Aarendonk ERA Makelaardij € 1.095.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Nieuwegein

Hoeveel makelaars zijn er actief in Nieuwegein?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 67 makelaars actief geweest in Nieuwegein. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Nieuwegein.

Wat kost een makelaar in Nieuwegein?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Nieuwegein is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Nieuwegein van € 3.900 tot € 4.700.

Wat kost een aankoopmakelaar in Nieuwegein?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Nieuwegein zijn € 2.000 a € 2.900. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Nieuwegein?

+

De meest verkopende makelaar van Nieuwegein is De Keizer makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Nieuwegein zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Nieuwegein?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Nieuwegein aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Nieuwegein.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!