Makelaar in Alkmaar: Op zoek naar de beste makelaar in de buurt?

Vergelijk direct makelaars in Alkmaar en kies zelf de beste makelaar voor jou

Makelaar in Alkmaar

Er zijn in Alkmaar meer dan 71 makelaars actief, zowel van binnen als buiten de stad. Elk van deze makelaars heeft zijn of haar eigen specialisatie, wat kan variëren van welk segment zij werkzaam zijn tot welke buurt zij zich het meest bekwamen. Een van de grootste verschillen tussen makelaars is hun courtage, ofwel de vergoeding die zij vragen voor hun diensten. De courtage van een makelaar kan variëren van 1,13% tot 1,35% van de verkoopprijs van een huis. Het is daarom belangrijk om de courtage van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Woningmarkt statistieken Alkmaar

Aantal transacties

220

Verandering transacties

4.3%

Gemiddelde vraagprijs

€390.000

Verandering vraagprijs

4.9%

Makelaar top 10 Alkmaar

Bij Juiste Makelaar hebben we de top 10 makelaars a.d.h.v. verkoopstatistieken op een rij gezet, die hierboven worden benoemd. Hiermee kun je bekijken hoe makelaars in Alkmaar presteren en wat een eventuele passende makelaars is voor jou.

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Alkmaar Broekman Makelaars -6 2 1
2 Alkmaar De Best van Staveren Makelaars -10 4 1
3 Alkmaar Van der Borden Vastgoedprofessionals 12 4 1
4 Alkmaar VLIEG Makelaars OG 2 3 1
5 Alkmaar LEYGRAAF Makelaars 21 4 1
6 Alkmaar Van de Ridder Makelaars -6 3 1
7 Alkmaar Stefan de Vries Makelaar 10 3 1
8 Alkmaar Hoekstra en van Eck 5 3 1
9 Alkmaar De Makelares -15 3 1
10 Alkmaar Magneet Makelaars -1 3 1
Plaats
 • Verkoopsnelheid makelaar

Bij een snelle verkoop kan de makelaar zich onderscheiden in hoe voortvarend die te werk gaat, om de woning op korte termijn te verkopen tegen de juiste verkoopprijs. Bij de derde filter is de verkoopsnelheid van de makelaar, dit is simpel te herkennen aan het aantal sterren, het is mogelijk om erop te klikken en te filteren. De hoeveelheid sterren kan verschillende facturen zijn zoals; in welk segment de makelaar actief is en het aantal transacties.

 • Gemiddelde vraagprijs

Aan de gemiddelde vraagprijs die een makelaar hanteert, is het goed te herkennen in wel segment de makelaar werkzaam is. Zo is een makelaar in hoog segment, In de top 10 aangeduid met een hoog percentage in het groen.

 • Aantal verkopen makelaar

Het aantal verkopen van de makelaar, betekent niet gelijk dat dit de beste makelaar is en gelijk ook de meeste geschikte. In de top 10 makelaar Alkmaar staan makelaars genummerd, aan de nummering is te herkennen hoeveel verkopen de makelaar heeft gedaan. Dus de nummer 1 in de lijst heeft de meeste woningen in Alkmaar verkocht, de afgelopen 12 maanden.

Kosten van een makelaar in Alkmaar

De kosten van een makelaar uit Alkmaar verschillen bij de aankoop en verkoop van een huis. Wij zochten uit wat de verschillen zijn en wat de gemiddelde kosten zijn bij de verkoop van je woning of bij de aankoop van een nieuw huis.

Gemiddelde kosten verkoopmakelaar

De kosten van een makelaar bij een verkoop zijn doorgaans hoger omdat de vergoeding gebaseerd is op een percentage van de eindprijs, ook wel bekend als courtage. In Alkmaar liggen de gemiddelde courtagekosten tussen 1,13% en 1,35% van de verkoopprijs. Dit is de beloning voor de makelaar bij een succesvolle verkoop. Gemiddeld wordt een woning in Alkmaar verkocht voor ongeveer € 400.000, wat betekent dat de makelaarskosten zullen uitkomen tussen € 4.520 en € 5.400 inclusief btw. Houd er rekening mee dat sommige makelaarskosten inclusief BTW zijn en andere exclusief btw.

> Lees meer over de kosten van een makelaar bij de verkoop van je huis

Gemiddelde kosten aankoopmakelaar

Bij aankoop zullen de kosten van een makelaar anders bepaald worden. Ze baseren hun kosten dan vaak op een vast tarief. Het is gebruikelijk om van tevoren een voorschot te betalen, ook wel bekend als opstartkosten. Deze opstartkosten liggen meestal rond de € 200. Sommige makelaars in Alkmaar werken op basis van no cure, no pay, wat betekent dat je alleen betaalt voor hun diensten als er een succesvolle aankoop plaatsvindt.

Makelaars in Alkmaar kunnen verschillende diensten aanbieden, waarbij de kosten afhankelijk zijn van het aantal diensten dat je afneemt. Juiste Makelaar kan je helpen bij het vergelijken van makelaars om te bepalen welke het beste bij je past op basis van je voorkeuren. De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar in Alkmaar zijn ongeveer € 3.600 inclusief btw.

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar en hoe je kunt besparen

Makelaars vergelijken in Alkmaar

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om een goede aankoopmakelaar te hebben. In een krappe woningmarkt als die van Alkmaar is deze hulp erg belangrijk. Maar welke makelaar in Alkmaar kan hierbij het beste helpen. We hebben enkele gouden tips om de makelaars te vergelijken.

Makelaars vergelijken in Alkmaar bij verkoop

Om het verkoopproces van je huis te vergemakkelijken en om een hogere verkoopprijs te behalen, is het belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Het is daarom verstandig om zorgvuldig te kiezen welke makelaar je wilt inschakelen. Hieronder geven we je enkele tips om lokale makelaars in Alkmaar met elkaar te vergelijken:

 • Vergelijk je dezelfde courtages met elkaar?
 • Welke taken pakt de makelaar op voor de verkoop?
 • Verkoopt de makelaar vaker woningen in jouw buurt in Alkmaar?
 • Ben je overtuigd door de uitstraling van de woningpresentatie?
 • Hoe worden woningen gepromoot door de makelaar?

Makelaars in Alkmaar vergelijken bij aankoop

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om een goede aankoopmakelaar te hebben. In een krappe woningmarkt als die van Alkmaar is deze hulp erg belangrijk. Maar welke makelaar in Alkmaar kan hierbij het beste helpen. Wij hebben een aantal gouden tips om de makelaars te vergelijken:

 • Vergelijk je dezelfde taken van de aankoopmakelaars met elkaar?
 • Zijn de kosten bij alle makelaars inclusief btw?
 • Zijn er intrekkingskosten wanneer je niet meer wilt samenwerken?
 • Gaat de makelaar mee woningen bezichtigen in Alkmaar?
 • Heeft de makelaar vaker woningen in jouw favoriete Alkmaarse buurt gekocht en verkocht?

Voordelen van een makelaar in Alkmaar

Een makelaar die dagelijks actief is in een van de Alkmaarse wijken is een groot voordeel. Alkmaar bestaat uit 11 verschillende wijken. Dit zorgt ervoor dat zelfs een lokale makelaar bepaalde wijken heeft waar diegene actiever is. Wanneer de makelaar vaker woningen aan- en verkoopt in een Alkmaarse wijk is dit een voordeel. Controleer daarom de kennis van iedere lokale makelaar. Hieronder hebben wij nog een aantal voordelen van een lokale makelaar:

 • Makelaars in Alkmaar kennen de huizenmarkt in elke wijk het beste
 • Kennen potentiële kopers doordat diegene actief is
 • Een makelaar in Alkmaar kent de bestemmings- en bouwplannen in de omgeving.
 • Lokale makelaars in Alkmaar kennen andere makelaars die actief zijn in de buurt

> Lees meer wat een makelaar in Alkmaar nog meer van je kan betekenen

Uitgelichte makelaars in Alkmaar

Hieronder hebben we een lijst opgesteld met de uitgelichte makelaars in Alkmaar. Juiste Makelaar houdt bij welke makelaars onze klanten een aangename en positieve ervaring hebben gehad. De uitgelichte makelaars staan tussen deze lijst als gebleken is dat ze al voor een langere periode gezorgd hebben voor een fijne, professionele en betrouwbare ervaring bij onze klanten.

De Best Van Staveren Makelaars

De Beste van Staveren Makelaars is een populair makelaarskantoor in Alkmaar en omstreken. Het kantoor is niet alleen actief in Alkmaar maar ook in Bergen, Heerhugowaard, Schagen en Heiloo. Dit eigentijdse makelaarskantoor heeft hun eigen draai gegeven aan het makelen in Alkmaar. Jos de Best en Bart van Staveren hebben in 2007 hun krachten gebundeld en zijn sindsdien een succesvol makelaarskantoor in Alkmaar. De 4 medewerkers begeleiden je bij zowel de aan- als verkoop van woningen, daarbij is dit hippe kantoor ook via Whatsapp bereikbaar voor een waardebepaling!

Europaboulevard 425, Alkmaar  072-5270027

Vlieg Makelaars Alkmaar

Vlieg Makelaars  is een van de bekendste makelaars van de regio Noord-Holland. Dit kantoor heeft namelijk 10 vestigingen, welke verdeeld zijn over de hele provincie. Het hoofdkantoor van Vlieg Makelaars is gevestigd in Alkmaar. Hier is het allemaal begonnen, waardoor dit kantoor Alkmaar ziet als de thuisbasis. Zo weten de makelaars van Vlieg uitstekend wat jij zoekt of wat je juist wilt verkopen. Het kantoor bestaat uit 10 medewerkers, waarbij zij alles omtrent een huis kunnen regelen. Of je nou wilt aankopen, verkopen, verhuren, een nieuwe hypotheek of verzekering wilt afsluiten.

Robijnstraat 7, Alkmaar  072–511 06 00

Van de Ridder Makelaars

Dit Alkmaarse makelaarskantoor bestaat al sinds 1973 en is echt een begrip in Alkmaar. Het kantoor heeft inmiddels twee vestigingen. Een in Alkmaar en de ander in Broek op Langedijk. Van de Ridder Makelaars is actief in een straal van 35 kilometer rondom Alkmaar, dus je kunt in de gehele regio terecht bij Van de Ridder. Zij zijn 6 dagen per week geopend, waarbij je geheel van A tot Z begeleiding kunt krijgen bij zowel de aan- als verkoop. Daarnaast kunnen Expats hier terecht en eveneens voor nieuwbouwprojecten.

Geestersingel 18, Alkmaar  072-5113 504

Makelaarsland

Makelaarsland staat vooral bekend als een internetmakelaar die bekend is in heel Nederland. Echter weten vele mensen niet dat dit makelaarskantoor is begonnen en nog steeds is gevestigd in Alkmaar. Je kunt bij de grootste makelaar van Nederland terecht voor de online diensten, maar ook voor Makelaarsland Lokaal. Hierbij krijg je een makelaar die je lokaal zal begeleiden bij de verkoop van je woning in Alkmaar.  Op deze manier heb je een vaste prijs, maar ook een vast aanspreekpunt.

Keesomstraat 16 B, Alkmaar  088-200 2000

Leygraaf Makelaars

Leygraaf Makelaars is een net kantoor in Alkmaar. Dit kantoor helpt je bij alles rondom een woning of het nou de verkoop van je huis is, nieuwbouw of bedrijfsonroerend goed, Leygraaf helpt je hierbij. Daarnaast helpen zij je met het aankopen van een (nieuwbouw)woning of de aan- en verhuur in Alkmaar. Het kantoor is erg actief op social media en is altijd te bereiken via Whatsapp. Zo is dit hippe kantoor overal op berekend in deze tijd.

Kennemerstraatweg 67, Alkmaar  072-511 4318

Populaire steden rondom Alkmaar

NVM makelaars in Alkmaar

Bij Juiste Makelaar zijn alleen makelaars aangesloten die aangesloten zijn bij een branchevereniging. Er zijn in Nederland verschillende branchevereniging zoals NVM, VastgoedPRO en VBO, de grootse hiervan is de NVM. Om NVM makelaar in Zaandam te zijn, zijn er een aantal opleidingsvereisten. Sinds 2001 is makelaar geen beschermde titel meer en mag iedereen zich makelaar noemen.

> Lees meer over wat een makelaar doet en wat het belang van een branchevereniging is

Wonen in de gezellige binnenstad van Alkmaar

De binnenstad is populair onder zowel de Alkmaarders als de echte shoppers, toeristen en horeca-gangers. Oftewel een plek voor iedereen. Zo kun je genieten van de zon op een van de heerlijke terrassen. Ook voor de sportieve inwoners is er plek te doen. Schaatsen bij De Meent, hardlopen in de verschillende parken, kiten bij Egmond aan Zee of lekker een dagje golfen. Liever een middag wandelen? Via de wandelroute van landgoed Nijenburg kun je een van de mooiste wandelroutes van Nederland bewandelen. 

Makelaars vergelijken in wijken in Alkmaar (kaart)

 1. Zuid;
 2.  Oudorp;
 3. Overdie;
 4. West;
 5. Huiswaard;
 6. De Mare;
 7. Daalmeer Koedijk;
 8. Centrum;
 9. Schermer;
 10. Graft de Rijp;
 11. Vroonermeer

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Alkmaar en wat de kosten van een makelaar zijn.

Wat kost een makelaar in Alkmaar?

+

Gemiddeld kost een makelaar in Alkmaar tussen de 1,13% en de 1,35% van de verkoopsom van een huis. Wanneer je een huis verkoopt van 400.000 euro kost een makelaar in Alkmaar tussen de 4.520 euro en 5.400 euro.

Wat kost een aankoopmakelaar in Alkmaar?

+

Een aankoopmakelaar in Alkmaar kost tussen de 0,55% en 0,9% van de aankoopsom. Vrijwel iedere aankoopmakelaar werkt met een vaste prijs in Alkmaar. Dit zorgt echter voor een makkelijke rekensom.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Alkmaar?

+

Op dit moment zijn er 71 makelaars makelaars actief in Alkmaar.