Makelaar Alkmaar - Op zoek naar de beste makelaar in Alkmaar?

Vergelijk iedere makelaar in Alkmaar en kies zelf

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Is een makelaar nodig in Alkmaar?

Ben je op zoek naar een huis of wil je je huis verkopen in Alkmaar? Dan heb je in vrijwel ieder geval een makelaar nodig die je helpt. Alleen, hoe vergelijk je de makelaar in Alkmaar? Er zijn immers tal van makelaars actief, waardoor een keuze lastig te onderbouwen is. Je weet nooit met zekerheid of dit de beste is. Maar dit is ook direct de reden waarom wij een vergelijkingssysteem ontwikkeld. Op deze manier is het vinden van een lokale makelaar in Alkmaar makkelijker dan ooit. Vul je wensen in en laat ons je helpen met de zoektocht naar de beste makelaar in Alkmaar.

Juiste Makelaar helpt je met de vergelijkingstool

Je zult er nooit achter komen of je de beste makelaar van Alkmaar hebt gekozen. Maar je kunt dit beter wel baseren op eerdere gebruikers en data over de makelaars. Daarom helpen wij je graag met de zoektocht naar een geschikte makelaar. Hierbij sorteren wij alvast een aantal makelaars voor. Dit doen wij door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Vul de gratis vergelijkingstool in één minuut in
 2. Wij bij Juiste Makelaar voeren een gepersonaliseerde vergelijking uit om de beste makelaars te vinden
 3. Vervolgens selecteren wij de twee makelaars in Alkmaar die het beste bij jou passen
 4. Je ontvangt deze makelaars per mail, waarna deze geheel vrijblijvend contact met je zullen opnemen
 5. De makelaar zal uitleggen wat ze voor je kunnen betekenen om een optimaal resultaat te behalen
 6. Jij kiest met welke lokale makelaar Alkmaar je gaat samenwerken

Voordelen van een lokale makelaar in Alkmaar

Een makelaar die dagelijks actief is in een van de Alkmaarse wijken is een groot voordeel. Alkmaar bestaat uit 11 verschillende wijken. Dit zorgt ervoor dat zelfs een lokale makelaar bepaalde wijken heeft waar diegene actiever is. Wanneer de makelaar vaker woningen aan- en verkoopt in een Alkmaarse wijk is dit een voordeel. Controleer daarom de kennis van iedere lokale makelaar. Hieronder hebben wij nog een aantal voordelen van een lokale makelaar:

 • De lokale makelaar Alkmaar kent de huizenmarkt in de wijk het beste
 • De lokale makelaar Alkmaar kent potentiele kopers doordat diegene actief is
 • De lokale makelaar Alkmaar kent de bestemmings- en bouwplannen
 • De lokale makelaar Alkmaar kent andere makelaars die actief zijn in de buurt
Makelaars vergelijken in wijken in Alkmaar (kaart)

1. Zuid; 2. Oudorp; 3. Overdie; 4. West; 5. Huiswaard; 6. De Mare; 7. Daalmeer Koedijk; 8. Centrum; 9. Schermer; 10. Graft de Rijp; 11. Vroonermeer

Makelaar Alkmaar inschakelen: waar let je op?

Nadat je een makelaar aanvraag hebt gedaan, zullen wij lokale makelaars voor je vergelijken. Hieruit selecteren wij speciaal voor jou de beste twee die voldoen aan alle voorwaarden. Tot slot is het zaak om de overgebleven Alkmaarse makelaars met elkaar te vergelijken. Hieronder geven we een aantal tips zodat je de beste keus maakt.

Makelaar Alkmaar vergelijken bij aankoop

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om een goede aankoopmakelaar te hebben. In een krappe woningmarkt als die van Alkmaar is deze hulp erg belangrijk. Maar welke makelaar in Alkmaar kan hierbij het beste helpen. Wij hebben een aantal gouden tips om de makelaars te vergelijken:

 • Vergelijk je dezelfde taken met elkaar?
 • Zijn de kosten bij alle makelaars inclusief btw?
 • Zijn er intrekkingskosten wanneer je niet meer wilt samenwerken?
 • Gaat de makelaar mee woningen bezichtigen in Alkmaar?
 • Heeft de makelaar vaker woningen in jouw favoriete Alkmaarse buurt gekocht en verkocht?

Verkoopmakelaar Alkmaar vergelijken bij verkoop

De juiste makelaar voor de verkoop van je huis kan je zowel je huis sneller verkopen, als een hogere verkoopprijs opleveren. Om deze reden is het van belang dat je een weloverwogen keuze maakt om samen te werken met een van de makelaars. Hieronder vind je direct hoe je een lokale makelaar in Alkmaar onderling kunt vergelijken:

 • Vergelijk je dezelfde courtages met elkaar?
 • Welke taken pakt de makelaar op voor de verkoop?
 • Verkoopt de makelaar vaker woningen in jouw buurt in Alkmaar?
 • Ben je overtuigd door de uitstraling van de woningpresentatie?
 • Hoe worden woningen gepromoot door de makelaar?

Wonen in de gezellige binnenstad van Alkmaar

De binnenstad is populair onder zowel de Alkmaarders als de echte shoppers, toeristen en horeca-gangers. Oftewel een plek voor iedereen. Zo kun je genieten van de zon op een van de heerlijke terrassen. Ook voor de sportieve inwoners is er plek te doen. Schaatsen bij De Meent, hardlopen in de verschillende parken, kiten bij Egmond aan Zee of lekker een dagje golfen. Liever een middag wandelen? Via de wandelroute van landgoed Nijenburg kun je een van de mooiste wandelroutes van Nederland bewandelen. 

Wonen in diverse nieuwbouwprojecten in Alkmaar

Naast het aantal inwoners is ook het aantal nieuwbouwprojecten in en rondom Alkmaar toegenomen. Hieronder vind je een overzicht van de diverse succesvolle nieuwbouwprojecten in Alkmaar:

 • De Zuiderkade ligt vlakbij het centrum, waarbij er 18 woningen worden gerealiseerd met 5 verschillende type huizen. Variërend van € 396.000,- tot € 489.000,-.  
 • De Hoef XL ligt aan de trekvaart tussen Egmond en Alkmaar. Hier zijn 35 woningen in een prachtig woongebied gerealiseerd. 
 • Bij De Polderhof worden er naast de 48 woningen ook ruimtes voor commerciële doeleinden gerealiseerd. Van de woningen zijn er 20 koopwoningen en 28 huurwoningen in de markt gezet. 
 • In De Nollen Oost is duurzaam wonen erg belangrijk. Hier zijn 14 wonen gerealiseerd waarbij er 5 type woningen zijn. Het nieuwbouwproject ligt tussen de wijken Oudorp en Sint Pancras, vlakbij station Alkmaar Noord.  
 • De woningen van het nieuwbouwproject Schelphoek doen herinneren aan de oude gebouwen in de binnenstad van Alkmaar. In dit nieuwbouwproject hebben alle huizen genoeg tuin, waar je heerlijk kunt genieten. 
 • De Spieghelbuurt wordt omschreven als een vernieuwde volksbuurt. Het kenmerkt zich door de nauwe straatjes waar veel van de inwoners vaak op straat aanwezig zijn. De nieuwe buurt is gerealiseerd in Oud-Overdie. De woningen zijn gebaseerd op typische jaren 30 woningen met rode bakstenen en dakpannen, en mooie witte kozijnen. In deze gezellige buurt zijn 164 woningen gerealiseerd.

Populaire steden rondom Alkmaar:

Amsterdam
Haarlem
Almere
Utrecht

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier veelgestelde vragen over de makelaars die actief zijn in Alkmaar en wat de kosten van een makelaar zijn.

+

Wat kost een makelaar in Alkmaar?

Gemiddeld kost een makelaar in Alkmaar tussen de 1,13% en de 1,35% van de verkoopsom van een huis. Wanneer je een huis verkoopt van 400.000 euro kost een makelaar in Alkmaar tussen de 4.520 euro en 5.400 euro.

+

Wat kost een aankoopmakelaar in Alkmaar?

Een aankoopmakelaar in Alkmaar kost tussen de 0,55% en 0,9% van de aankoopsom. Vrijwel iedere aankoopmakelaar werkt met een vaste prijs in Alkmaar. Dit zorgt echter voor een makkelijke rekensom.

+

Hoeveel makelaars zijn er actief in Alkmaar?

Op dit moment staan er van 71 makelaars woningen te koop in Alkmaar.

Vergelijk hier