Op zoek naar de beste makelaar in Alkmaar? Vergelijk alle makelaars in Alkmaar

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Alkmaar

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

De beste makelaar in Alkmaar vinden? Vergelijk & kies zelf

Wonen in Alkmaar is populair onder zowel de Alkmaarders als de mensen in de regio. Er zijn veel mensen die een huis willen aankopen in de stad. Aan de andere kant zijn er de doorstromers die hun huis willen verkopen en een nieuw huis zoeken. De vraag bij veel mensen is vervolgens, weet je nog een goede makelaar in de buurt? Op dat moment start de zoektocht en begin je met het vergelijken van verschillende makelaars. Maar hoe ga je de verschillende makelaars vergelijken? Wanneer je weinig ervaring hebt met makelaars blijft dit een ingewikkelde stap. Dit is waarom Juiste Makelaar dit vrijblijvend voor jou doet. Op basis van jouw voorkeuren worden er twee makelaars geselecteerd die actief zijn in Alkmaar. Na de aanvraag kom je in contact met deze makelaars en bepaal je zelf met welke makelaar je wilt samenwerken. Ontdek het zelf en start direct met vergelijken!

Wonen in Alkmaar

De stad Alkmaar staat bekend als ‘de Kaasstad’. Een bekend fenomeen is de wekelijkse kaasmarkt, die er van april tot september staat. De stad heeft veel kerken, waarbij de Sint-Laurenskerk, Sint-Dominicuskerk en Sint-Laurentiuskerk de bekendste zijn. 

De achtergrond van het kaas maken is nog goed terug te zien. Zo heeft de stad meer dan tien authentieke molens, waarbij de mooiste De Geestmolen is. 

Alkmaar is goed bereikbaar via de provincialeweg, waarna je snel op de A9 en A7 bent.  Via deze uitvalswegen ben je zo in Amsterdam of Zaandam. Ook met het Openbaar Vervoer is het geen probleem om in een van deze steden te komen. Dit is naadloos geregeld. 

In Alkmaar wonen 89.600 mensen. De gemiddelde WOZ-waarde is € 212.000,-. Dit is 22 procent meer dan vijf jaar geleden. 

Makelaars vergelijken in wijken in Alkmaar (kaart)

1. Zuid; 2. Oudorp; 3. Overdie; 4. West; 5. Huiswaard; 6. De Mare; 7. Daalmeer Koedijk; 8. Centrum; 9. Schermer; 10. Graft de Rijp; 11. Vroonermeer

)

Wonen in de gezellige binnenstad van Alkmaar

De binnenstad is populair onder zowel de Alkmaarders als de echte shoppers, toeristen en horeca-gangers. Oftewel een plek voor iedereen. Zo kun je genieten van de zon op een van de heerlijke terrassen. Ook voor de sportieve inwoners is er plek te doen. Schaatsen bij De Meent, hardlopen in de verschillende parken, kiten bij Egmond aan Zee of lekker een dagje golfen. Liever een middag wandelen? Via de wandelroute van landgoed Nijenburg kun je een van de mooiste wandelroutes van Nederland bewandelen. 

Wonen in diverse nieuwbouwprojecten in Alkmaar

Naast het aantal inwoners is ook het aantal nieuwbouwprojecten in en rondom Alkmaar toegenomen. Hieronder vind je een overzicht van de diverse succesvolle nieuwbouwprojecten in Alkmaar:

  • De Zuiderkade ligt vlakbij het centrum, waarbij er 18 woningen worden gerealiseerd met 5 verschillende type huizen. Variërend van € 396.000,- tot € 489.000,-.  
  • De Hoef XL ligt aan de trekvaart tussen Egmond en Alkmaar. Hier zijn 35 woningen in een prachtig woongebied gerealiseerd. 
  • Bij De Polderhof worden er naast de 48 woningen ook ruimtes voor commerciële doeleinden gerealiseerd. Van de woningen zijn er 20 koopwoningen en 28 huurwoningen in de markt gezet. 
  • In De Nollen Oost is duurzaam wonen erg belangrijk. Hier zijn 14 wonen gerealiseerd waarbij er 5 type woningen zijn. Het nieuwbouwproject ligt tussen de wijken Oudorp en Sint Pancras, vlakbij station Alkmaar Noord.  
  • De woningen van het nieuwbouwproject Schelphoek doen herinneren aan de oude gebouwen in de binnenstad van Alkmaar. In dit nieuwbouwproject hebben alle huizen genoeg tuin, waar je heerlijk kunt genieten. 
  • De Spieghelbuurt wordt omschreven als een vernieuwde volksbuurt. Het kenmerkt zich door de nauwe straatjes waar veel van de inwoners vaak op straat aanwezig zijn. De nieuwe buurt is gerealiseerd in Oud-Overdie. De woningen zijn gebaseerd op typische jaren 30 woningen met rode bakstenen en dakpannen, en mooie witte kozijnen. In deze gezellige buurt zijn 164 woningen gerealiseerd.

Huis verkocht of gekocht in Alkmaar

Heb je een nieuw huis gekocht in Alkmaar en ga je hier binnenkort wonen? Vergeet dan niet je nieuwe adres door te geven bij de gemeente Alkmaar. Het is het handigste om de verhuizing door te geven voordat je hier gaat wonen. Zo mis geen post van overheidsinstanties. 

Ben je van plan om de woning te gaan verbouwen? Dan is het belangrijk om te kijken of een omgevingsvergunning verplicht is. Dit kan via het Omgevingsloket. Hier kan je tevens direct een aanvraag doen voor de vergunning. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL