Zoek jij een aankoopmakelaar om een huis te kopen in Amsterdam?

Vergelijk lokale Amsterdamse aankoopmakelaars op basis van jouw voorkeuren.

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Vind de beste aankoopmakelaar voor jou in Amsterdam

Niet iedereen maakt gebruik van een aankoopmakelaar, maar met de hedendaagse krapte op de huizenmarkt worden er in grote steden steeds vaker aankoopmakelaars ingeschakeld. Een aankoopmakelaar helpt je met de zoektocht naar jouw droomhuis en begeleid je met de aankoop hiervan. In steden als Amsterdam is het steeds moeilijker om als particulier zonder aankoopmakelaar een huis te kopen met een realistisch bod. Door de grote interesse in het schaarse huizenaanbod is het ‘normaal’ dat de biedingen de vraagprijs overschrijden. Wanneer je dit zelf doet is de kans groot dat je te laag of te hoog bied.

Wat kan een aankoopmakelaar voor je doen?

Een aankoopmakelaar kan het gehele traject van de aankoop van een huis voor je uit handen nemen. Dit traject bestaat uit een aantal verschillende stappen:

 • Een zoekopdracht instellen
 • Huizen zoeken
 • Bezichtigingen van huizen begeleiden
 • Het bepalen van de waarde van een huis waar interesse in is
 • Onderzoek doen naar juridische beperkingen van het huis
 • Onderhandelingen voeren met de verkoopmakelaar
 • Adviseren bij het opstellen van de koopovereenkomst
 • De overdracht bij de notaris begeleiden

Ben je benieuwd naar een volledig stappenplan om een huis te kopen? Scroll dan snel naar beneden om het stappenplan door te nemen. Zo bepaal jij of je je huis wilt verkopen en of jij een aankoopmakelaar nodig hebt.

Waar moet je op letten met het vergelijken van aankoopmakelaars?

Wanneer je je voorkeuren invult tijdens de check op de website selecteert Juiste Makelaar de beste aankoopmakelaars voor jou. Alle geselecteerde makelaars hebben ervaring met het aankopen van huizen in jouw gewenste buurt. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door ons team om zo een dusdanige kwaliteit te kunnen bieden.

Nadat je je voorkeuren hebt ingevuld brengen wij je in contact met de meest geschikte makelaars voor jou. Je bepaalt zelf met hoeveel makelaars je in contact wilt komen.

Vervolgens ga jij de meest geschikte makelaars zelf vergelijken. Het is verstandig om dit te doen op basis van de volgende punten:

 • Wat gaat de aankoopmakelaar allemaal voor je doen?
 • Wat kosten de verschillende aankoopmakelaars?
 • Zijn er overige kosten waar je rekening mee moet houden?
 • Wat gebeurd er wanneer je stopt zonder een aankoop gedaan te hebben?

Wat kost een makelaar bij de aankoop van een huis?

De prijs die de makelaar vraagt om jou te begeleiden gedurende de aankoop van een huis is de courtage genoemd. Een huis kopen in een oververhitte markt, zoals die van Amsterdam, is moeilijker dan wanneer er genoeg huizen beschikbaar zijn. Vooral in een oververhitte markt wordt veel gebruik gemaakt van de aankoopmakelaar.

Wanneer je de vergoeding met een aankoopmakelaar bespreekt, vraag dan om de prijzen inclusief btw. Op deze manier is het makkelijker om verschillende aankoopmakelaars te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om te informeren wat je hier allemaal voor krijgt en welke overige kosten je kan verwachten. Spreek vooral af dat wanneer er extra kosten bijkomen je daar toestemming voor moet geven. Op deze manier sta je niet voor onverwachte kosten.

Op het moment dat je je zoekopdracht bij de aankoopmakelaar intrekt kunnen hier kosten aan verbonden zijn. De aankoopmakelaar is tenslotte al bezig geweest om jouw perfecte huis te vinden. Informeer daarom bij de makelaar wat de intrekkingskosten zijn.

 

Koop je huis voor het juiste bedrag met een aankoopmakelaar

In een oververhitte huizenmarkt is het moeilijk om zonder ervaring een realistisch bod te doen. De aankoopmakelaar beschermt je zodat dat je niet zomaar een huis koopt. Hier is tenslotte voorbehoud van financiering en een technische keuring voor nodig. Een makelaar berekend de reële waarde van een woning. Daarnaast is het belangrijk dat jij de financiering rond krijgt. Indien dit niet vooraf bepaald is zal de makelaar je hierbij helpen zodat je weet wat je budget is.

Een hypotheek om jouw perfecte huis te kopen

Voordat je een huis gaat aankopen is het verstandig dat je de hoogte van jouw hypotheek weet. Wanneer je slechts een schatting van de hypotheek hebt is het mogelijk om later in de problemen te komen. Als je het hoogste bod hebt dien je daarna de financiering rond te maken, maar wanneer dit niet haalbaar blijkt kun je voor hoge kosten komen te staan.

Wees daarom verstandig en zorg ervoor dat je een aanbieding hebt van een geldverstrekker. Wil je zonder hypotheekadviseur toch de hoogte van je hypotheek weten? Ga dan naar de website van De Hypotheekbelofte.

Stappenplan om een huis te kopen

Een huis kopen is een bijzonder moment, zeker als het je eerste huis is. De beslissingen die je moet maken kunnen je een hoop geld kosten, maar je kan ook geld besparen. Hieronder staan de stappen die bij de aankoop van een huis komen kijken.

1. Beslis of dit het beste moment is om een huis te kopen

Veel mensen willen graag eigenaar zijn van een huis. Dit kan zowel voor- als nadelen hebben. Beslis voor jezelf of jij nu bereid bent deze stap te maken. Een belangrijke vraag hierbij is of je het kan veroorloven?

2. Beslis of je eerst je huidige huis moet verkopen

Op het moment dat je al een huis hebt moet je eerst beslissen of je dit huis eerst moet of wilt verkopen. De meeste mensen verkopen hun huis op hetzelfde moment dat ze een nieuw huis kopen. Wanneer je dit niet doet, kijk dan goed hoe de huizenmarkt beweegt. Wanneer de huizenprijzen rap stijgen en je hebt eerst je huis verkocht, dan loop je het risico dat je minder waar voor je geld krijgt.

3. Hypotheekadviseur

Hoeveel wil je besteden aan je nieuwe huis? Dit hangt af van hoeveel eigen geld je hebt en hoe hoog de hypotheek is die je kan krijgen. Ga eens op gesprek bij een hypotheekadviseur om te kijken wat diegene voor je kan doen. Een hypotheekadviseur heeft dit al honderden keren uitgezocht. Hierdoor weet je dus precies wat voor een hypotheek je kan krijgen en tegen welke rente. Lees hier meer op Hypotheekadvies.

4. Bepaal waar je een huis wilt kopen

Ga eens goed op onderzoek uit om te bepalen waar je graag wilt wonen. Voordat je de volgende stappen neemt is het verstandig dat je weet wat je budget is en waar je wilt wonen. Je kan alvast onderzoek doen wat de huizenprijzen zijn in een bepaalde buurt. Kun je een huis in een bepaalde buurt veroorloven?

5. Vind een aankoopmakelaar die bij jou past

Vul je voorkeuren in bij de check hier op de site. Op basis van jouw voorkeuren selecteren wij de meest geschikte aankoopmakelaars voor jou. Jij bepaalt zelf met hoeveel makelaars je in contact wilt komen. Nadat de geselecteerde makelaars contact opnemen kan jij zelf bepalen met welke aankoopmakelaar je de zoektocht naar het perfecte huis gaat starten. Deze makelaar zal een uitgebreid zoekprofiel voor je opstellen. Hierdoor weet je makelaar waar jij naar op zoek bent.

6. Bekijk potentiële koophuizen

De aankoopmakelaar is inmiddels bekend met je woonwensen. De aankoopmakelaar gaat op zoek naar geschikte huizen, terwijl jij dit zelf ook kan doen. Door het opgestelde zoekprofiel ontvang jij dagelijks per mail potentiele koophuizen. Wanneer er een leuk huis voorbijkomt, ga hier gewoon kijken. Je kan beter een keer te veel kijken dan dat je er spijt van krijgt. Je bepaalt zelf of de aankoopmakelaar met je mee gaat of niet.

7. Doe een bod op het huis waar je verliefd op bent

Ben je verliefd geworden op een huis? Overleg dan met je aankoopmakelaar wat het waard is. Jouw makelaar zal het bod plaatsen en de eventuele onderhandelingen voeren met de verkopende partij. Op het moment dat jouw bod wordt geaccepteerd mag jij het huis kopen!

8. Neem contact op met de hypotheekadviseur

Omdat je de hoogte van jouw hypotheek al weet, moet je doorgeven aan de hypotheekadviseur dat je een huis gaat kopen. Vervolgens kan de hypotheekadviseur zorgen dat er een hypothecaire lening kan worden afgesloten voor het gewenste bedrag.

9. Hypotheek afsluiten

De hypotheek van je huis dien je af te sluiten voordat je het huis intrekt. De koop is definitief wanneer de hypotheekverstrekker het geld naar de verkopende partij overmaakt en de sleuteloverdracht heeft plaats gevonden. Daarom moet je hiervoor de hypotheek hebben afgesloten. De hypotheekadviseur helpt je hiermee.

10. De koopovereenkomst opstellen en tekenen

Jij en de verkoper moeten over een aantal dingen het eens worden. Om deze reden worden er twee aktes opgesteld. De eerste is de koopovereenkomst, hierin staan afspraken omtrent de aankoop en verkoop van het huis. In de koopovereenkomst worden zaken besproken zoals de overdrachtsdatum, wat wil de koper overnemen, de waarborgsom en wat zijn de ontbindende voorwaarden. Deze koopakte moet ondertekend worden door beide partijen. Daarna hebben beide partijen een wettelijke bedenktijd van drie werkdagen.

Tijdens de wettelijke bedenktijd mogen de verkoper en koper eenzijdig ontbinden, dit kan zonder opgaaf van reden gedaan worden. Hier zijn geen consequenties aan gebonden.

De tweede akte wordt opgesteld op het moment dat de wettelijke bedenktijd is verlopen. Dit gebeurd wanneer de benodigde financiering rond is. Voor beide aktes wordt er eerst een conceptversie gestuurd, zodat je dit met de aankoopmakelaar kan doornemen.

11. Rond de aankoop van je nieuwe huis af

Wanneer de wettelijke bedenktijd is verstreken gelden de ontbindende voorwaarden. Op het moment dat alles rond is kan de leveringsakte getekend worden. Voordat je dit tekent ga je samen met de verkopende partij door het huis. Zo kan er gecontroleerd worden of alles is achtergelaten zoals is afgesproken. Je bent pas eigenaar van het huis wanneer de leveringsakte getekend is en de notaris de leveringsakte heeft ingeschreven in het kadaster. Tijdens het tekenen van de leveringsakte wordt eveneens de nota van afrekening afgehandeld.

Nadat jij de nieuwe huiseigenaar bent geworden kun jij direct je spullen verhuizen of verbouwen als dat nodig is. Denk wel aan de juiste vergunningen als je een grote verbouwing gaat doen.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 klanttevredenheid
uit 20 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 april 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snelle en adequate service

Via de Juiste Makelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar die de omgeving kent en al snel goede dienst wist te verlenen.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL