Makelaars in Utrecht

Op zoek naar een makelaar in Utrecht? Vergelijk verschillende makelaars!

Huizen vector Huizen vector

Waarom een makelaar Utrecht?

Wil je in Utrecht een woning kopen of je woning verkopen? Bij de verkoop van je woning kan de verkoopmakelaar het maximale uit je woning halen en ontzorgen je volledig tijdens het gehele traject. Bij de aankoop van je nieuwe droomhuis zal de aankoopmakelaar je volledig begeleiden met het aankopen van een woning zij gaan met je mee naar bezichtigingen, helpen je met bieden op en woning en helpen je zelf met de notariële afwikkeling. Al met al heeft een verkoop- of aankoopmakelaar, alleen maar voordelen in Utrecht. Wist je dat er in Nederland meer dan 9.000 actieve makelaars zijn? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kun je met onze tool snel en gemakkelijk alle makelaars vergelijken voordat je er één kiest voor zowel verkoop als aankoopmakelaars. Zo weet je zeker dat je juiste beslissing neemt. Ben je op zoek naar de beste makelaar in Utrecht voor jou? Vul dan de vergelijkingstool in en vind een makelaar in Utrecht die bij je past.

Vergelijkingstool: hoe werkt het?

Waarschijnlijk heb je al eens gegoogeld naar ‘makelaar Utrecht’ en kwam je erachter dat er tientallen makelaars in Utrecht actief zijn. Het grote aanbod maakt het er niet altijd even makkelijk op een juiste keuze te maken. Daarom helpen we je graag bij het vinden van een makelaar Utrecht die bij jou past. Dit doen wij op de volgende manier:

 • Wanneer je de gratis vergelijkingstool hebt ingevuld (dit duurt maar 30 seconden), zullen wij een gepersonaliseerde vergelijking voor je doen.
 • Vervolgens selecteren wij 1 of 2 makelaars bij jou in de buurt die wij het beste bij jou vinden passen.
 • Daarna ontvang je van ons de geselecteerde makelaars in Utrecht per mail, waarna deze vrijblijvend contact met je opnemen.
 • Tot slot vergelijk je deze makelaars en kies je de makelaar Utrecht het beste bij jou past.

Liever toch meer informatie over het vergelijken van verkoopmakelaars? Klik dan hier.

De voordelen van een lokale makelaar Utrecht

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen met een makelaar in een Utrechtse wijk is het een goed teken als de professional bekend is met de wijk. Utrecht kent tien verschillende wijken. In deze wijken zijn verschillende makelaars actief, waarbij de Utrechtse makelaars specifieke kwaliteiten hebben voor specifieke wijken in Utrecht. Dat komt mede doordat een makelaar meer woningen in de ene Utrechtse wijk aan-of verkoopt dan in de andere wijk in Utrecht. Controleer daarom altijd de kennis van de makelaar over de wijken in Utrecht waar je een huis wilt kopen. Redenen waarom je voor een lokale makelaar moet kiezen:

 • De lokale makelaar Utrecht kent de regionale huizenmarkt als geen ander
 • De lokale makelaar Utrecht kent vaak potentiële kopers voor jouw huis
 • De lokale makelaar Utrecht kent de lokale regelgeving
 • De lokale makelaar Utrecht kent andere actieve collega’s in de buurt

Makelaar Utrecht inschakelen: waar moet ik op letten?

Als laatste stap moet je echter zelf nog wel de twee makelaars vergelijken die uit de vergelijkingstool naar voren zijn gekomen. Zo kun je op je gevoel af gaan en kijken welke het beste bij je past. Hieronder lees je nog een aantal punten hoe je Utrechtse makelaars vergelijkt:

Verkoopmakelaars vergelijken

 • Kijk niet alleen naar de courtage maar ook naar de prijs. Een hogere courtage betekent vaak meer service en betere kwaliteit. Vaak werkt de makelaar ook op een basis van no cure no pay.
 • Vergelijk de woningen die te koop staan bij de verschillende makelaars. Komt het segment overeen? Dat is al een stap de goede richting op.
 • Zijn het goede en professionele foto’s die de makelaar heeft gemaakt? Dit is tenslotte het eerste wat een potentiële koper ziet.
 • Hoe zet de verkoopmakelaar zijn promotiekanalen in? Controleer hoe actief de verschillende makelaars zijn.

Aankoopmakelaars vergelijken

 • Hoeveel ervaring heeft de aankoopmakelaar in de buurt waar je een huis wilt kopen?
 • Hoe lang al actief in Utrecht? Zo weet je hoe het netwerk in de stad is.
 • Wat is de courtage? Vergelijk niet alleen de kosten, want een duurdere makelaar kan je ook je droomhuis bezorgen. Terwijl een “goedkopere” dat wellicht niet kan.
 • Vergelijk de prijzen inclusief btw met elkaar, zo zorg je ervoor dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent.
 • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren? Is dit hetzelfde als bij andere collega’s?
 • Hoeveel ervaring heeft de aankoopmakelaar in Utrecht en de buurten waar je een huis wilt kopen?
Overzicht van de wijken in Utrecht

1. West; 2. Noordwest; 3. Overvecht; 4. Noordoost; 5. Oost; 6. Binnenstad; 7. Zuid; 8. Zuidwest; 9. Leidsche Rijn; 10. Vleuten-De Meern

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL