Makelaar in Utrecht: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Foto vanaf Utrechtse gracht naar boven

Makelaars in Utrecht

Wil je in Utrecht een woning kopen of je woning verkopen? Bij de verkoop van je woning kan de makelaar in Utrecht het maximale uit je woning halen en ontzorgen je volledig tijdens het gehele traject. Bij de aankoop van je nieuwe droomhuis zal de aankoopmakelaar je volledig begeleiden met het aankopen van een woning zij gaan met je mee naar bezichtigingen, helpen je met bieden op en woning en helpen je zelf met de notariële afwikkeling. Al met al heeft een verkoop- of aankoopmakelaar, alleen maar voordelen in Utrecht. Wist je dat er in Nederland meer dan 9.000 actieve makelaars zijn? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kun je met onze handige vergelijkingstool snel en gemakkelijk alle makelaars in Utrecht vergelijken voordat je een beslissing maakt. Zo weet je zeker dat je de beste makelaar voor jou hebt gevonden. Zoek je de beste makelaar in Utrecht voor jou? Vul dan onze vergelijkingstool in en vind de makelaar die bij je past.

Aantal transacties

703

Verandering transacties

8.3%

Gemiddelde vraagprijs

€465.000

Verandering vraagprijs

0.4%

Top 10 makelaars Utrecht

Bij Juiste Makelaar willen wij altijd het beste voor jou als koper en als verkoper. Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Utrecht wil je weten welke makelaar het beste bij jou past. Daarom hebben wij een up-to-date lijst van de 10 best presterende makelaars in Utrecht. Hieronder zie je op welke manieren de makelaars gefilterd kunnen worden.

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Utrecht Punt Makelaars 9 4 1
2 Utrecht Beumer 6 3 1
3 Utrecht Brecheisen Makelaars 3 4 1
4 Utrecht De Keizer makelaars -7 4 1
5 Utrecht LEF Makelaars & Taxateurs -13 4 1
6 Utrecht PEEK&POMPE MAKELAARS -9 3 1
6 Utrecht Lauteslager Makelaars 21 4 1
8 Utrecht Blauwe Eik Makelaardij 14 3 1
9 Utrecht Rosenberg Van Leusden Makelaars 5 3 1
9 Utrecht Molenbeek Makelaars -10 3 1
Plaats
 • Makelaar met meeste transacties

Het eerste wat mensen willen weten bij een makelaar top 10, is het aantal woningen wat een makelaar verkocht heeft. In de top 10 makelaars in Utrecht zie je direct de 10 makelaars die de meeste woningen het afgelopen jaar hebben verkocht. De top 10 makelaars staan standaard gesorteerd op de meeste transacties per makelaar.

 • Hoogste vraagprijs per makelaar

Wanneer jou woning boven of onder het gemiddelde van Utrechtse woningen is, dan is het van belang welke makelaar in jouw segment actief is. Let daarom goed op de vraagprijs van de makelaar en of dat in een soortgelijk segment is. Je wilt geen makelaar die een heel ander segment bediend. De makelaar is er tenslotte om zijn eigen netwerk in te schakelen om je huis zo goed mogelijk te verkopen in Utrecht.

 • Verkoopsnelheid van de makelaar

Wanneer je je huis snel wilt verkopen, bekijk dan de statistieken van makelaars die snel woningen verkopen. Klik op de sterren en je ziet de snelste makelaars van Utrecht. Hierbij kun je ook het aantal transacties bekijken. Dit zijn de grootste en snelste makelaars van heel Utrecht. De verkoopsnelheid zijn makelaars woningen gemiddeld het kortste te koop hebben in dagen.

> Meer lezen over huis verkopen in Utrecht

Kosten van een makelaar in Utrecht

De meeste makelaars in Utrecht maken voor het berekenen van de kosten gebruik van een courtage tussen de 1.0 en 1.3%. Je betaald de makelaar dan dit percentage van de vraagprijs. Bijkomende kosten zijn vaak opstartkosten, deze kosten worden berekend aan de hand van de courtage en is vaak rond de 80% hiervan. Hieronder is een voorbeeld gegeven voor de berekening van de kosten die je mogelijk betaalt voor een makelaar in Utrecht.

Vraagprijs woning in Utrecht (voorbeeld) € 463.00
Gemiddelde courtage makelaar Utrecht 1,3 %
Kosten van makelaar € 6.019,- 
Opstartkosten € 550,-
Totale kosten van makelaar Utrecht € 6.569,-

Hou er rekening mee dat de kosten kunnen afwijken per makelaar in Utrecht. Bespreek daarom van te voren duidelijk af welke kosten er in rekening zullen worden gebracht zodat je weet waar je aan toe bent. Daarbij zijn er mogelijk nog bijkomende kosten zoals:

 • Intrekkingskosten
 • Kosten voor het opmaken van een koopovereenkomst
 • Kosten voor een bezichtiging

> Lees hier meer over kosten van een makelaar

Vergelijk makelaars in Utrecht

Voordat je in zee gaat met een makelaar in Utrecht is het goed er een aantal met elkaar vergeleken te hebben. Hieronder lees je nog een aantal punten hoe je Utrechtse makelaars vergelijkt:

Makelaars vergelijken bij verkoop

 • Kijk niet alleen naar de courtage maar ook naar de prijs. Een hogere courtage betekent vaak meer service en betere kwaliteit. Vaak werkt de makelaar ook op een basis van no cure no pay.
 • Vergelijk de woningen die te koop staan bij de verschillende makelaars in Utrecht. Komt het segment overeen? Dat is al een stap de goede richting op.
 • Zijn het goede en professionele foto’s die de makelaar heeft gemaakt? Dit is tenslotte het eerste wat een potentiële koper ziet.
 • Hoe zet de makelaar zijn promotiekanalen in? Controleer hoe actief de verschillende makelaars zijn.

> Meer lezen over makelaars in Utrecht bij verkoop

Aankoopmakelaars vergelijken

 • Hoeveel ervaring heeft de aankoopmakelaar in de buurt waar je een huis wilt kopen?
 • Hoe lang al actief als aankoopmakelaar in Utrecht? Zo weet je hoe het netwerk in de stad is.
 • Wat is de courtage? Vergelijk niet alleen de kosten, want een duurdere makelaar kan je ook je droomhuis bezorgen. Terwijl een “goedkopere” dat wellicht niet kan.
 • Vergelijk de prijzen inclusief btw met elkaar, zo zorg je ervoor dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent.
 • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren? Is dit hetzelfde als bij andere collega’s?
 • Hoeveel ervaring heeft de aankoopmakelaar in Utrecht en de buurten waar je een huis wilt kopen?

> Meer lezen over aankoopmakelaar Utrecht

Voordelen van een makelaar in Utrecht

Als je op zoek bent naar een makelaar om een huis te kopen of te verkopen in een van de tien wijken van Utrecht, is het van groot belang om te kiezen voor een makelaar die bekend is met de specifieke wijk waarin je wilt kopen of verkopen. De Utrechtse makelaars hebben namelijk specifieke kwaliteiten voor specifieke wijken, aangezien ze meer woningen in de ene wijk aan- of verkopen dan in de andere. Controleer daarom altijd de kennis van de makelaar over de wijk waarin je wilt kopen of verkopen. Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een lokale makelaar in Utrecht:

 • Ze hebben meer kennis van de regionale huizenmarkt.
 • Ze kennen vaak potentiële kopers voor je huis.
 • Ze zijn bekend en goed op de hoogte van de lokale regelgevingen.
 • Ze kennen andere actieve collega’s in de buurt.

Uitgelichte makelaars in Utrecht

Ook in Utrecht zijn er actieve makelaars die veel woningen verkopen. Dit kan ook nog verschillen per buurt waar de makelaar actief is. Om jou beter op weg te helpen hebben wij een aantal makelaars in Utrecht uitgelicht.

Waltmann Makelaars & Bedrijfshuisvesting

Waltmann Makelaars & Bedrijfshuisvesting is dé makelaar in de regio Utrecht met 135 jaar ervaring. Het team van Waltmann Makelaars is jong en energiek met veel expertise en een praktische mentaliteit. Bij Waltmann Makelaars staat de klant voorop en het bedrijf is betrouwbaar, flexibel, proactief en realistisch. Waltmann Makelaars is een Qualis-makelaar en NVM-makelaar met een geweldige reputatie en een marktpositie in het hogere marktsegment. Waltmann Makelaars biedt diensten voor verkoop, aankoop, taxatie, waardebepaling en verhuren van panden.

Maliebaan 71, Utrecht  030 2313035

PEEK&POMPE MAKELAARS

PEEK&POMPE MAKELAARS is een kantoor wat zich onderscheidt in de uitstekende marketing. Dit zorgt ervoor dat de woningen van dit kantoor goed in de markt gezet worden. Aan de details rondom de Utrechtse woning zal het niet liggen. Het team bestaat uit 6 enthousiaste teamspelers die jou het leven makkelijk willen maken. Hierdoor is jouw woning in de kortste keren voor de hoofdprijs verkocht.

Croeselaan 249, Utrecht  030 752 3333

Van Doorn Makelaardij

Van Doorn Makelaardij is een makelaarskantoor in Utrechtdat zich onderscheidt door kundigheid, onpartijdigheid en een persoonlijke benadering. Ze bereiken vaak goede resultaten in Utrecht en omstreken bij verkoop- en aankoop van woning. Het kantoor bestaat al 70 jaar en het team bestaat uit betrokken, enthousiaste en creatieve makelaars. Alle makelaars zijn aangesloten bij de NVM en hebben ruime ervaring in de Utrechtse woningmarkt.

Adres: Poortstraat 49, Utrecht  030 276 9000

Punt makelaars Utrecht

Punt makelaars heeft twee vestigingen in Utrecht. Dit maakt het direct een van de grootste makelaars van Utrecht en op dit moment zelfs de meest verkopende makelaar in Utrecht! Er werken meer dan 15 mensen bij Punt makelaars. Punt makelaars belooft om te rennen voor jou, vooruit te denken, het spel te kennen, bedingen de beste deal en zijn altijd positief!

Meerndijk 17, Utrecht  030 241 6171

De Keizer makelaarsgroep

De Keizer makelaarsgroep is een groep van zeven vestigingen in de hele regio Utrecht. Dit maakt het kantoor direct erg groot in de hele regio Utrecht, van Maarssen tot Vianen. Het makelaarskantoor is opgericht in 1973 en bestaat inmiddels uit meer dan 50 medewerkers. Bij deze kantoren is er voor ieder wat wils, met een persoonlijke touch om jouw woning voor de beste prijs te verkopen!

Biltstraat 113B, Utrecht  030 275 9040

Brecheisen Makelaars

Brecheisen Makelaars focust zich op de hele provincie Utrecht. Dit makelaarskantoor heeft inmiddels 5 vestigingen verdeeld over de hele provincie. Naast dat het kantoor zich focust op de verkoop en aankoop van bestaande woningen heeft Brecheisen makelaars verschillende nieuwbouwprojecten lopen in de gehele provincie en daarbuiten. Dit dynamische kantoor is dus van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een zakelijke tak voor investeerders.

Maliebaan 2, Utrecht  030 233 1134

Lauteslager Makelaars

Lauteslager is misschien wel het oudste makelaarskantoor van Utrecht. Het is opgericht in 1850 en bestaat dus nog steeds! Lauteslager Makelaars verkoopt woningen in een hoger segment. Dit makelaarskantoor is niet alleen gericht op de aan- en verkoop van woningen, maar het kantoor houdt zich tegenwoordig ook bezig met de verhuur, taxaties, verkoop van bedrijfspanden en nieuwbouwprojecten in en rondom Utrecht. Kortom hier kan je service bij een all-in makelaar verwachten.

Catharijnesingel 100, Utrecht  030 231 5186

Rosenberg Van Leusden Makelaars

Rosenburg Van Leusden Makelaars is een hip en jong makelaarskantoor wat actief in Utrecht en Leidsche Rijn. Dit zorgt ervoor dat waar je ook een huis wilt verkopen in Utrecht, dat je hier terecht kan. Deze makelaars willen je graag verder helpen om jou huis zo goed mogelijk in de markt te zetten. Naast het hippe uiterlijk heeft het kantoor ook meer dan 500 top reviews verzamelt.

Prins Hendriklaan 44, Utrecht  030 210 0401

Beumer

Beumer heeft net als andere makelaars in Utrecht meerdere vestigingen. Daarnaast is Beumer tegenwoordig ook actief in Vleuten, Nieuwegein, Maarssen en Wijk bij Duurstede. Dus wil jij je huis verkopen in Utrecht en daarna in de regio Utrecht een nieuw huis kopen? Schakel dan Beumer in zodat je met hetzelfde kantoor te maken hebt.

Maliebaan 71, Utrecht  030 231 1000

LEF Makelaars & Taxateurs

LEF Makelaars bestaat uit een team van 8 mensen. Dit makelaarskantoor in Utrecht staat 24 uur per dag, zelfs in het weekend voor je klaar. LEF Makelaars & Taxateurs zet altijd net dat extra stapje, waardoor jij de beste kans nooit mist. Het team van LEF makelaars werkt heel goed samen, waardoor jij het beste resultaat zult behalen en je huis in Utrecht zo goed mogelijk verkoopt. Naast het verkopen van huizen in Utrecht, koopt LEF aan, taxeert het en adviseert het jou van de beste hypotheek.

Amsterdamsestraatweg 287, Utrecht  030 410 0108

 

NVM Makelaar in Utrecht

Als je op zoek bent naar een makelaar in Utrecht, is het verstandig om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging. Juiste Makelaar zorgt ervoor dat je alleen in contact komt met makelaars die zijn aangesloten bij één van de drie bekende brancheverenigingen in Nederland: NVM, VBO makelaars of VastgoedPro. NVM is de grootste en meest bekende van deze verenigingen. Door de hoge kwaliteitseisen die deze brancheverenigingen stellen aan makelaars, heb je meer zekerheid over de kwaliteit van de diensten die je ontvangt.

> Meer lezen over makelaars

Hoe werkt Juiste Makelaar

Het kan moeilijk zijn om een goede makelaar te kiezen uit het grote aanbod in Utrecht. Daarom bieden we hulp bij het vinden van een makelaar die bij jou past. Door onze gratis vergelijkingstool in te vullen (dit duurt slechts 30 seconden), maken we voor jou een gepersonaliseerde vergelijking. Vervolgens worden er twee makelaars geselecteerd door ons algoritme in Utrecht die het beste bij jou passen en sturen we deze per mail naar je. Deze makelaars nemen vervolgens vrijblijvend contact met je op, zodat je kunt vergelijken en uiteindelijk de makelaar kunt kiezen die het beste bij je past.

Wijken Utrecht

 1. West;
 2. Noordwest;
 3. Overvecht;
 4. Noordoost;
 5. Oost;
 6. Binnenstad;
 7. Zuid;
 8. Zuidwest;
 9. Leidsche Rijn;
 10. Vleuten-De Meern

Overzicht van de wijken in Utrecht

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Utrecht.

Wat kost een makelaar in Utrecht bij verkoop?

+

De courtage  van een makelaar in Utrecht, wordt vaak gerekend met een percentage over de verkoopprijs van de woning. In Utrecht zijn de kosten voor een makelaar gemiddeld 1.03% van de verkoopprijs. Dit is inclusief BTW en exclusief eventuele extra kosten zoals foto’s, plattegronden en het online plaatsen van de woning.

Wat kost een aankoopmakelaar in Utrecht?

+

Aankoopmakelaars zijn er in allerlei soorten en maten. De kosten voor een makelaar zijn van € 3.250 tot 1.20% van de aankoopsom. In de meeste gevallen betaal je een vast bedrag, bijvoorbeeld € 3.250, of een percentage van de koopprijs.

Werken makelaars in Utrecht met no cure no pay?

+

De meerderheid van de makelaars in Utrecht hanteren “no cure no pay”, wat betekent dat je dus pas betaald wanneer iets is koopt of verkoopt met de makelaar. De rest van de makelaars hanteert vaak een opstarttarief of soms intrekkingskosten. Opstartkosten zijn vaker gebruikelijk bij de verkoop van een woning.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

+

134 makelaars zijn er op dit moment actief in Utrecht.

Makelaars in Utrecht vergelijken

+

 1. Vraag aan bekende of zij nog een goede makelaar kennen.
 2. Zoek online naar makelaars in Utrecht.
 3. Nodig meerdere makelaars uit voor een kennismaking
 4. Lees reviews van verschillende makelaars
 5. Vergelijk makelaars via verschillende vergelijkingssites.

Kan ik alleen makelaars vergelijken in de stad Utrecht?

+

Nee. Wij kunnen je overal in Nederland gratis en vrijblijvend helpen of je nu in de provincie Utrecht zoekt of in een plaats zoals Zeist. Wij helpen je graag verder met het vinden van de Juiste Makelaar.