Makelaar Utrecht: Vergelijk & vind jouw makelaar in Utrecht

Makelaars vergelijken in Utrecht. Wij vergelijken, jij kiest!

Huizen vector Huizen vector

Makelaar Utrecht

Wil je in Utrecht een woning kopen of je woning verkopen? Bij de verkoop van je woning kan de verkoopmakelaar het maximale uit je woning halen en ontzorgen je volledig tijdens het gehele traject. Bij de aankoop van je nieuwe droomhuis zal de aankoopmakelaar je volledig begeleiden met het aankopen van een woning zij gaan met je mee naar bezichtigingen, helpen je met bieden op en woning en helpen je zelf met de notariële afwikkeling. Al met al heeft een verkoop- of aankoopmakelaar, alleen maar voordelen in Utrecht. Wist je dat er in Nederland meer dan 9.000 actieve makelaars zijn? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kun je met onze tool snel en gemakkelijk alle makelaars vergelijken voordat je er één kiest voor zowel verkoop als aankoopmakelaars. Zo weet je zeker dat je juiste beslissing neemt. Ben je op zoek naar de beste makelaar in Utrecht voor jou? Vul dan de vergelijkingstool in en vind een makelaar in Utrecht die bij je past.

Vergelijkingstool: hoe werkt het?

Waarschijnlijk heb je al eens gegoogeld naar ‘makelaar Utrecht’ en kwam je erachter dat er tientallen makelaars in Utrecht actief zijn. Het grote aanbod maakt het er niet altijd even makkelijk op een juiste keuze te maken. Daarom helpen we je graag bij het vinden van een makelaar Utrecht die bij jou past. Dit doen wij op de volgende manier:

 • Wanneer je de gratis vergelijkingstool hebt ingevuld (dit duurt maar 30 seconden), zullen wij een gepersonaliseerde vergelijking voor je doen.
 • Vervolgens selecteren wij 1 of 2 makelaars bij jou in de buurt die wij het beste bij jou vinden passen.
 • Daarna ontvang je van ons de geselecteerde makelaars in Utrecht per mail, waarna deze vrijblijvend contact met je opnemen.
 • Tot slot zorg voor het vergelijken van makelaars in Utrecht. Daarna kies jij de makelaar die het beste bij je past.

Liever toch meer informatie over het vergelijken van makelaars in Utrecht? Klik dan hier.

De voordelen van een lokale makelaar Utrecht

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen met een makelaar in een Utrechtse wijk is het een goed teken als de professional bekend is met de wijk. Utrecht kent tien verschillende wijken. In deze wijken zijn verschillende makelaars actief, waarbij de Utrechtse makelaars specifieke kwaliteiten hebben voor specifieke wijken in Utrecht. Dat komt mede doordat een makelaar meer woningen in de ene Utrechtse wijk aan- of verkoopt dan in de andere wijk in Utrecht. Controleer daarom altijd de kennis van de makelaar over de wijken in Utrecht waar je een huis wilt kopen. Redenen waarom je voor een lokale makelaar moet kiezen:

 • De lokale makelaar Utrecht kent de regionale huizenmarkt als geen ander
 • De lokale makelaar Utrecht kent vaak potentiële kopers voor jouw huis
 • De lokale makelaar Utrecht kent de lokale regelgeving
 • De lokale makelaar Utrecht kent andere actieve collega’s in de buurt

Top 10 makelaars in Utrecht

Ook in Utrecht zijn er actieve makelaars die veel woningen verkopen. Dit kan ook nog verschillen per buurt waar de makelaar actief is. Om jou beter op weg te helpen hebben wij de huidige makelaar top 10 van Utrecht gemaakt. Dit is op basis van het aantal woning verkopen van afgelopen periode. Let wel, dit zijn makelaars die de meeste woningen verkopen. Dit zegt nog weinig over de verkoopsnelheid of het segment. Ben je hier benieuwd naar scroll dan naar onder en maak je eigen overzicht!

Punt makelaars

1. Punt makelaars Utrecht

Punt makelaars heeft twee vestigingen in Utrecht. Dit maakt het direct een van de grootste makelaars van Utrecht en op dit moment zelfs de meest verkopende makelaar in Utrecht! Er werken meer dan 15 mensen bij Punt makelaars. Punt makelaars belooft om te rennen voor jou, vooruit te denken, het spel te kennen, bedingen de beste deal en zijn altijd positief!

De Keizers makelaars

2. De Keizers makelaars

De Keizers makelaars is een groep van zeven vestigingen in de hele regio Utrecht. Dit maakt het kantoor direct erg groot in de hele regio Utrecht, van Maarssen tot Vianen. Het kantoor is opgericht in 1973 en bestaat inmiddels uit meer dan 50 medewerkers. Bij deze kantoren is er voor ieder wat wils, met een persoonlijke touch om jouw woning voor de beste prijs te verkopen.

 Brecheisen Makelaars

3. Brecheisen Makelaars

Brecheisen focust zich op de hele provincie Utrecht. Dit makelaarskantoor heeft inmiddels 5 vestigingen verdeeld over de hele provincie. Naast dat het kantoor zich focust op de verkoop en aankoop van bestaande woningen heeft Brecheisen makelaars verschillende nieuwbouwprojecten lopen in de gehele provincie en daarbuiten. Dit dynamische kantoor is dus van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een zakelijke tak voor investeerders.

Lauteslager Makelaars

4. Lauteslager Makelaars

Lauteslager is misschien wel het oudste makelaarskantoor van Utrecht. Het is opgericht in 1850 en bestaat dus nog steeds! Lauteslager Makelaars verkoopt woningen in een hoger segment. Dit makelaarskantoor is niet alleen gericht op de aan- en verkoop van woningen, maar het kantoor houdt zich tegenwoordig ook bezig met de verhuur, taxaties, verkoop van bedrijfspanden en nieuwbouwprojecten in en rondom Utrecht. Kortom hier kan je service bij een all-in makelaar verwachten.

Rosenberg Van Leusden Makelaars

5. Rosenberg Van Leusden Makelaars

Rosenburg Van Leusden Makelaars is een hip en jong makelaarskantoor wat actief in Utrecht en Leidsche Rijn. Dit zorgt ervoor dat waar je ook een huis wilt verkopen in Utrecht, dat je hier terecht kan. Deze makelaars willen je graag verder helpen om jou huis zo goed mogelijk in de markt te zetten. Naast het hippe uiterlijk heeft het kantoor ook meer dan 500 top reviews verzamelt.

Beumer

6. Beumer

Beumer heeft net als andere makelaars in de makelaar top 10 van Utrecht meerdere vestigingen in Utrecht. Daarnaast is Beumer tegenwoordig ook actief in Vleuten, Nieuwegein, Maarssen en Wijk bij Duurstede. Dus wil jij je huis verkopen in Utrecht en daarna in de regio Utrecht een nieuw huis kopen? Schakel dan Beumer in zodat je met hetzelfde kantoor te maken hebt.

PEEK&POMPE MAKELAARS

7. PEEK&POMPE MAKELAARS

PEEK&POMPE MAKELAARS is een kantoor wat zich onderscheidt in de uitstekende marketing. Dit zorgt ervoor dat de woningen van dit kantoor goed in de markt gezet worden. Aan de details rondom de Utrechtse woning zal het niet liggen. Het team bestaat uit 6 enthousiaste teamspelers die jou het leven makkelijk willen maken. Hierdoor is jouw woning in de kortste keren voor de hoofdprijs verkocht.

LEF Makelaars & Taxateurs

8. LEF Makelaars & Taxateurs

LEF Makelaars bestaat uit een team van 8 mensen. Dit makelaarskantoor staat 24 uur per dag, zelfs in het weekend voor je klaar. LEF Makelaars & Taxateurs zet altijd net dat extra stapje, waardoor jij de beste kans nooit mist. Het team van LEF makelaars werkt heel goed samen, waardoor jij het beste resultaat zult behalen en je huis in Utrecht zo goed mogelijk verkoopt. Naast het verkopen van huizen in Utrecht, koopt LEF aan, taxeert het en adviseert het jou van de beste hypotheek.

Blauwe Eik Makelaardij

9. Blauwe Eik Makelaardij

Blauwe Eik Makelaardij is ontstaan om het hele koop en verkoopproces transparant te maken in Utrecht. Zo werken zij met een vast tarief, waardoor je direct weet waar jij aan toe bent. Zij werken samen met verschillende dienstverleners om jou de beste ervaring te geven. Hierdoor is het werk altijd klantgericht en zeer flexibel, zelfs als je op zaterdag bezichtigingen wilt doen.

Beumer

10. Beumer De Meern

Beumer De Meern is een van de grootste kantoren van het kantoor Beumer. Dit kantoor verkoopt veel woningen in Utrecht De Meern. Waardoor dit kantoor los in de top 10 makelaars terecht is gekomen. Bij Beumer de Meern gaat het om een unieke ervaring, waarbij service het belangrijkste is. Dit kantoor wilt jou als koper of verkoper ontzorgen. Wanneer je weinig kennis hebt van de woningmarkt dan kan Beumer De Meern helpen.

Makelaar in Utrecht: waar moet ik op letten?

Als laatste stap moet je zelf nog wel de twee overgebleven makelaars uit Utrecht vergelijken die uit de vergelijkingstool naar voren zijn gekomen. Zo kun je op je gevoel af gaan en kijken welke het beste bij je past. Hieronder lees je nog een aantal punten hoe je Utrechtse makelaars vergelijkt:

Makelaars vergelijken bij verkoop

 • Kijk niet alleen naar de courtage maar ook naar de prijs. Een hogere courtage betekent vaak meer service en betere kwaliteit. Vaak werkt de makelaar ook op een basis van no cure no pay.
 • Vergelijk de woningen die te koop staan bij de verschillende makelaars. Komt het segment overeen? Dat is al een stap de goede richting op.
 • Zijn het goede en professionele foto’s die de makelaar heeft gemaakt? Dit is tenslotte het eerste wat een potentiële koper ziet.
 • Hoe zet de makelaar zijn promotiekanalen in? Controleer hoe actief de verschillende makelaars zijn.

Aankoopmakelaars vergelijken

 • Hoeveel ervaring heeft de aankoopmakelaar in de buurt waar je een huis wilt kopen?
 • Hoe lang al actief in Utrecht? Zo weet je hoe het netwerk in de stad is.
 • Wat is de courtage? Vergelijk niet alleen de kosten, want een duurdere makelaar kan je ook je droomhuis bezorgen. Terwijl een “goedkopere” dat wellicht niet kan.
 • Vergelijk de prijzen inclusief btw met elkaar, zo zorg je ervoor dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent.
 • Welke taken gaat de aankoopmakelaar voor je uitvoeren? Is dit hetzelfde als bij andere collega’s?
 • Hoeveel ervaring heeft de aankoopmakelaar in Utrecht en de buurten waar je een huis wilt kopen?
Overzicht van de wijken in Utrecht

1. West; 2. Noordwest; 3. Overvecht; 4. Noordoost; 5. Oost; 6. Binnenstad; 7. Zuid; 8. Zuidwest; 9. Leidsche Rijn; 10. Vleuten-De Meern

Populaire steden rondom Utrecht

Almere
Amsterdam
Amersfoort
Leiden
Den Bosch

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 25 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Utrecht.

+

Wat kost een makelaar in Utrecht bij verkoop?

De courtage  van een makelaar in Utrecht, wordt vaak gerekend met een percentage over de verkoopprijs van de woning. In Utrecht zijn de kosten voor een makelaar gemiddeld 1.03% van de verkoopprijs. Dit is inclusief BTW en exclusief eventuele extra kosten zoals foto’s, plattegronden en het online plaatsen van de woning.

+

Wat kost een aankoopmakelaar in Utrecht?

Aankoopmakelaars zijn er in allerlei soorten en maten. De kosten voor een makelaar zijn van € 3.250 tot 1.20% van de aankoopsom. In de meeste gevallen betaal je een vast bedrag, bijvoorbeeld € 3.250, of een percentage van de koopprijs.

+

Werken makelaars in Utrecht met no cure no pay?

De meerderheid van de makelaars in Utrecht hanteren “no cure no pay”, wat betekent dat je dus pas betaald wanneer iets is koopt of verkoopt met de makelaar. De rest van de makelaars hanteert vaak een opstarttarief of soms intrekkingskosten. Opstartkosten zijn vaker gebruikelijk bij de verkoop van een woning.

+

Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

134 makelaars zijn er op dit moment actief in Utrecht.

+

Top 10 verkopende makelaars in Utrecht

 1. Beumer
 2. Lauteslager Makelaars
 3. Punt Makelaars
 4. Grifhorst Makelaardij Exclusief
 5. De Keizer makelaars
 6. Brecheisen Makelaars
 7. De Keizer makelaars
 8. Makelaarsland
 9. PEEK&POMPE MAKELAARS
 10. Blauwe Eik Makelaardij

+

Makelaars in Utrecht vergelijken

 1. Vraag aan bekende of zij nog een goede makelaar kennen.
 2. Zoek online naar makelaars in Utrecht.
 3. Nodig meerdere makelaars uit voor een kennismaking
 4. Lees reviews van verschillende makelaars
 5. Vergelijk makelaars via verschillende vergelijkingssites.

+

Kan ik alleen makelaars vergelijken in de stad Utrecht?

Nee. Wij kunnen je overal in Nederland gratis en vrijblijvend helpen of je nu in de provincie Utrecht zoekt of in een plaats zoals Zeist. Wij helpen je graag verder met het vinden van de Juiste Makelaar.

Vergelijk hier