Makelaar in Rotterdam: Hoe ga je de beste makelaar vinden?

Start met makelaars vergelijken in Rotterdam

Erasmus, Hotel New York Rotterdam

Makelaar in Rotterdam

Ben je op zoek naar een makelaar in Rotterdam? Wanneer je onbekend bent met makelaars en je er toch één zoekt, begint deze zoektocht waarschijnlijk met het intikken van ‘Makelaar Rotterdam’ op Google. Vervolgens zie je al snel, dat er alleen al in Rotterdam zó veel verschillende makelaars zijn! Met de vergelijkingsdienst van Juiste Makelaar weet je zeker dat je de beste makelaar Rotterdam kiest.

Woningmarkt cijfers in Rotterdam

De woningmarkt in Rotterdam is constant in beweging en cijfers kunnen helpen om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen en trends op de markt. Er zijn verschillende cijfers die relevant zijn voor inzicht in de woningmarkt in Rotterdam, zoals de gemiddelde vraagprijzen, het aantal verkochte woningen en het aantal transacties. Deze cijfers worden verzameld door Juiste Makelaar om je zo veel mogelijk informatie te geven om op deze manier een geschikte makelaar te kunnen vinden in Rotterdam.

Aantal transacties

916

Verandering transacties

16.1%

Gemiddelde vraagprijs

€419.000

Verandering vraagprijs

-0.5%

Top 10 makelaars in Rotterdam

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Rotterdam Maarten Makelaardij -1 2 1
2 Rotterdam Ooms Makelaars 1 4 1
3 Rotterdam Zuidstad Makelaars -42 4 1
4 Rotterdam Baljon makelaars 65 4 1
5 Rotterdam Van Herk Makelaardij -14 2 1
6 Rotterdam Voorberg NVM Makelaars -3 4 1
7 Rotterdam Corpowonen -40 4 1
8 Rotterdam Woonvisie NVM Makelaars -29 4 1
9 Rotterdam vandeVijver Makelaardij 5 3 1
10 Rotterdam Van der Wiel Makelaardij & Taxaties -33 3 1
Plaats

Het vinden van een geschikte makelaar in Rotterdam is lastig. In ieder buurt is een andere makelaar beter, omdat diegene veel woningen verkoopt. Echter, zeggen statistieken van de makelaar een hele hoop. Zo weet je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Rotterdam, wie het snelste een huis verkoopt en welke makelaars in een hoog of laag segment zitten. Daarom heeft Juiste Makelaar een overzicht gemaakt, lees Hierboven welke filters je kunt gebruiken:

 • Aantal woningen verkocht

De eerste filter is het aantal woningen wat iedere makelaar heeft verkocht de afgelopen 12 maanden in Rotterdam. Het totale aantal woningen wat een makelaar verkoopt zegt wat over de populariteit van de makelaar. Deze makelaars krijgen het niet zomaar voor elkaar om veel woningen te verkopen in heel Rotterdam. Grote makelaarskantoren in Rotterdam staan er bijvoorbeeld om bekend dat er veel woningen verkocht worden. Dit heeft altijd invloed op de persoonlijke touch en de service die je kunt verwachten. Daarentegen is de prijs vaak scherper.

 • Verkooptijd in sterren

De verkooptijd van iedere makelaar in Rotterdam is aangegeven met het aantal sterren. Wanneer een makelaar 5 sterren heeft, verkoopt de makelaar sneller woningen dan gemiddeld. Ben je op zoek naar een makelaar die snel een huis kan verkopen. Dan is het van belang hier op te filteren.

 • Boven of onder de gemiddelde vraagprijs

Iedere makelaar in Rotterdam is actief in een ander prijssegment en een andere buurt. Dit gaat meestal gepaard met elkaar. Kies altijd een makelaar die actief is in jouw buurt maar bovenal die ook actief is in jouw woningsegment. Boven de gemiddelde vraagprijs geeft aan dat de makelaar in een hoger segment dan gemiddeld zit en vice versa.

> Meer lezen over huis verkopen in Rotterdam

Kosten van een makelaar in Rotterdam

De kosten van een lokale makelaar Rotterdam is lastig om te bepalen. Niet iedere makelaar in Rotterdam heeft dezelfde werkwijze, dezelfde status en levert exact dezelfde diensten. Maar om een goed beeld te geven zullen we uit onze ervaring een rekensom maken.

Huidige vraagprijs woning in Rotterdam (gemiddeld) € 580.000
Gemiddelde courtage makelaar Rotterdam 1,38 %
Kosten van makelaar € 8.000 
Opstartkosten € 550
Totale kosten van makelaar Rotterdam € 8.550

Is de makelaar deze kosten waard? Veel mensen zullen zeggen van niet, dit is niet helemaal waar. Er zijn genoeg makelaars die vaak een hogere verkoopsom kunnen realiseren. Dit kan o doordat zij andere makelaars kennen, waarbij die vaak zoekers hebben die ze kunnen overtuigen. Dit zal zorgen voor een hogere verkoopsom, maar laat je vooral niet alleen leiden door de kosten van een lokale makelaar. Wees er daarom zeker van dat je een geschikte makelaar hebt, vergelijk daarom eerst de beste makelaars in Rotterdam en kies pas daarna.

Makelaars vergelijken in Rotterdam

Veel mensen kennen het dilemma: Je wilt je huis verkopen, maar hoe ga je een makelaar kiezen? De eerste stap is een vooronderzoek doen naar welke makelaar in Rotterdam goed presteert, een goede service heeft en natuurlijk wie goede beoordelingen heeft. Bij Juiste Makelaar is al deze informatie al verzameld. Dit scheelt jou als consument enorm veel tijd, en daarnaast bespaart het je ook direct de kans op een ‘verkeerde’ makelaar in Rotterdam. Gegevens die Juiste Makelaar in de afgelopen jaren heeft verzameld zijn en waarmee makelaar worden vergeleken zijn onder meer:

 • De gemiddelde verkooptijd van iedere makelaar
 • De vraagprijs van iedere makelaar in Rotterdam
 • De gemiddelde verkoopprijs van de makelaars
 • De makelaarskosten van een makelaar in Rotterdam
 • Het aantal woningtransacties wat de makelaar in Rotterdam heeft verkocht
 • Aantal samenwerkingen tussen onze klanten en de Rotterdamse makelaars

> Ontdek hier meer informatie over het zoeken van een aankoopmakelaar in Rotterdam

Zelf makelaars vergelijken

Na het vergelijken van makelaars voor je woning in Rotterdam kom je in contact met de 2 beste makelaars. Deze makelaars willen een afspraak maken om hun diensten te bespreken. Het liefste komen ze het huis bekijken, om een zo een accurate verkoopprijs af te geven. Maar vervolgens moet je nog wel de beste makelaar kiezen van deze twee, lees hieronder hoe je deze makelaars kunt vergelijken:

 • Hoe gaat iedere makelaar je huis presenteren? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms is je huis te bezichtigen? Op deze manier kan je een inschatting maken van de zichtbaarheid van je woning, ook wel de doelgroep. 
 • Welke verkoopprijs schat de makelaar in en hoe is deze prijs onderbouwd? Komt het teveel over als nattevingerwerk, of is er een goede onderbouwing?
 • Heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Voordelen van een makelaar in Rotterdam

Een makelaar rekent flink wat kosten voor zijn of haar diensten, maar vrijwel altijd betaald dit zich terug. De voordelen zijn vaak groter dan het nadeel, de kosten van de makelaar.

 • De makelaar heeft lokale kennis van Rotterdam, waardoor diegene precies weet wat er speelt.
 • Een makelaar kent andere kopers voor jou woning, zeker wanneer je samenwerkt met een makelaar die in jouw woningsegment actief is.
 • Kent de professionals die je nodig hebt om de verkoop op te starten.
 • De makelaar zal je ontzorgen waardoor je ook nog eens veel tijd zal besparen.
 • De makelaar heeft vaker met andere Rotterdamse makelaars moeten onderhandelen, waardoor diegene weet hoe het spel werkt.

> Meer lezen over verkoopmakelaars in Rotterdam

Uitgelichte makelaars in Rotterdam

In de rubriek uitgelichte makelaars ontdek je makelaars die niet perse de grootste of de snelste makelaar zijn, maar makelaars die populair zijn onder de Rotterdammers. Ieder kantoor wat bij uitgelichte makelaars benoemd is heeft een unieke eigenschap en is bekend bij de klanten van Juiste Makelaar als een goede, betrouwbare makelaar.

HUIZEN010

HUIZEN010 makelaardij biedt maatwerkoplossingen voor de verkoop van een huis, waarbij de verkoper zelf kan kiezen wat hij wel en niet wil doen. Met drie standaard verkooppakketten en de mogelijkheid om extra diensten toe te voegen, wordt er een maatwerkoplossing gemaakt die past bij de wensen van de verkoper. Er is tijd en aandacht voor iedere woning, met maximaal 10 woningen in het aanbod. Kosten zijn direct duidelijk, zonder verrassingen achteraf.

IJsselmondselaan 219, Rotterdam  010 307 6340

Van Herk Makelaardij Rotterdam

Van Herk Makelaardij verkoopt binnen en buiten Rotterdam veel woningen. Met maar liefst 9 vestigingen behoren zij tot de grote makelaarskantoren van de provincie Zuid Holland. Zij hebben dan ook een “Hart voor jouw leefomgeving”, dit maakt dat Van Herk Makelaardij een klimaat neutrale makelaar. Met succes waren zij de eerste makelaar van Nederland die C02-uitstoot compenseer met erkenning van de Climate Neutral Group.

Oudehoofdplein 4, Rotterdam  010-414 7600

Schieland Borsboom NVM Makelaars

Schieland Borsboom Makelaars heeft het vermogen om een band met de klant op te bouwen. Ze zien hun klanten als vrienden, niet alleen degenen voor wie ze woningen verkopen of kopen., maar iedereen. Schieland Borsboom heeft naast Rotterdam vestigingen in Den Haag en Zoetermeer. De teams op deze kantoren zijn vriendelijk en deskundig, met een hart van (geel)goud.

Goudsesingel 12, Rotterdam   010-311 0011

Ooms Makelaars

Ooms Makelaars één van de meest gevestigde makelaars van Rotterdam en omstreken, heeft maar liefst 9 vestigingen in en rondom de stad. Ooms Makelaars heeft al bijna 100 jaar als makelaar met huur, koop en nieuwbouw.

Maaskade 113, Rotterdam  010-424 8888

MAARTEN Makelaardij

MAARTEN Makelaardij is sinds 2009 actief als makelaar in Rotterdam en omstreken. Zij zijn niet alleen goed in het aan- en verkopen van woningen. Dit kantoor is begonnen door met de Social Media trends mee te gaan. Hierdoor heeft MAARTEN Makelaardij tienduizenden volgers op hun Instagram kanaal en verkoopt het regelmatig woningen via Instagram. Een echte trendsetter dus.

Maaskade 121, Rotterdam  010-818 1487

Huysvisie

Huysvisie bestaat sinds 2019, het kantoor is ontslaan vanuit een fusie van meerdere makelaarskantoren uit de omgeving. Makelaar Laurens van den Berg van Huysvisie, is een actieve makelaar in Rotterdam met veel vakkennis, die oog heeft voor de koper en verkoper! Dit verfrissende makelaarskantoor helpt je graag verder vanuit; Rotterdam, Voorne-Putten en Hoeksche Waard. Mocht je een makelaar zoeken die houdt van korte lijnen en open communicatie dan ben je bij Huysvisie op het juiste adres.

Oostmaaslaan 237, Rotterdam  010-441 2541

Voorberg NVM Makelaars

Voorberg NVM Makelaars zijn door heel Rotterdam vindbaar en actief als makelaar. Het kantoor is gespecialiseerd in de wijken Nesselande en Blijdorp, dit maakt het kantoor een vertrouwde naam in Rotterdam met meer dan 40 jaar ervaring. Een leuk feitje is dat alle medewerkers van Voorberg NVM Makelaars zijn geboren en getogen Rotterdammers zijn.

Statenweg 115-D, Rotterdam  010-265 0040

Baljon Makelaars

Baljon Makelaars schrikken niet van woningen duurder dan een miljoen in Hillegersberg, Kralingen of een andere chique Rotterdamse wijk. Zij verkopen de meest statige en grote huizen in Rotterdam. Dit doet Baljon al sinds 1972, waarbij zij van veel verkopers de verwachtingen overtreffen. Door de jarenlange ervaringen van de makelaars helpt Baljon Makelaars al tientallen jaren het hogere segment met de verkoop van hun woning.

Straatweg 233, Rotterdam  010-422 3000

Zuidstad Makelaars

Zuidstad Makelaars werken vanuit het kantoor aan de Strevelsweg in Rotterdam. Zuidstad heeft meer dan 40 jaar expertise op het gebied van wonen. Hierdoor kennen ze Rotterdam als hun broekzak, dit maakt Zuidstad Makelaars een befaamd kantoor in de havenstad.

Strevelsweg 639, Rotterdam  010-240 4142

Woonvisie NVM Makelaars

Woonvisie NVM Makelaars is de makelaar van onder de Maas. Dit kantoor is dan ook de marktleider van Rotterdam Zuid en in specifiek IJsselmonde waar het prachtige kantoor is gevestigd aan de Reyerdijk.

Reyerdijk 123, Rotterdam  010-292 3000

NVM makelaars in Rotterdam

De meeste makelaars in Rotterdam zijn aangesloten bij brancheverenigingen De meeste daarvan zijn aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), daarna volgen andere verengingen zoals VBO en VastgoedPro. De meeste makelaars in Rotterdam zijn aangesloten bij de eerste genoemde branchevereniging. Binnen Rotterdam is er zelf de “Rotterdamse Vereniging van Makelaars” dit is een initiatief van genormeerde NVM Makelaarskantoren in Rotterdam. Hier mogen uitsluitend NVM Makelaars zich bij aanmelden.

Makelaarskosten vergelijken

Op het moment dat je direct weet met wie je wilt samenwerken is dat ideaal. Echter, kan het zijn dat je nog twijfelt tussen meerdere makelaars. Op dat moment kan je de Rotterdamse makelaars vergelijken op basis van de kosten. Maar hoe ga je dit doen? Hieronder een aantal punten waarop je moet letten als je de verschillende makelaars in Rotterdam gaat vergelijken op basis van kosten:

 • Wat is het tarief
 • Is de prijs een totaalprijs?
 • Wat zit er in de prijs qua diensten
 • Wanneer moet je betalen
 • Zijn er intrekkingskosten?
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw?
Makelaar Rotterdam - Actief in heel de stad (kaart)

1. Rotterdam Centrum; 2. Charlois; 3. Delfshaven; 4. Feijenoord; 5. Hillegersberg-Schiebroek; 6. Hoek van Holland; 7. Hoogvliet; 8. Ijselmonde; 9. Kralingen-Crooswijk; 10. Noord; 11. Overschie; 12. Pernis; 13. Prins Alexander; 14. Rozenburg

Makelaars in wijken Rotterdam

In ieder deel van Rotterdam zijn andere makelaars actief. Uiteraard zijn er in ieder deel van de stad makelaars die hun eigen wijk als specialiteit hebben. De ene makelaar weet meer over Rotterdam Overschie terwijl de andere makelaar juist weer beter verkoopt in Rotterdam IJsselmonde. Meer weten over jouw buurt? Klik dan op de wijk waar je meer over wilt weten:

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Lees hier meer over de makelaars in Rotterdam.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat kost een makelaar in Rotterdam?

+

Van de makelaars in Rotterdam rekent 98% een courtage van 1.05% over de woningwaarde. Dit is lager dan het landelijke gemiddelde 1.18%. In Rotterdam wordt daarnaast ook vaker een laag percentage door de makelaar gerekend. Gemiddeld gezien wordt er door 2% van de makelaars een percentage gerekend dat lager is dan 0.5%. Vaak kan het percentage ook een vastbedrag zijn of een fixed fee.

Hoeveel makelaars zijn actief in Rotterdam?

+

Op dit moment zijn er 206 makelaars actief in Rotterdam. Deze makelaars hebben het afgelopen jaar minimaal 1 woning verkocht in Rotterdam.