Makelaar Rotterdam: Hoe ga je de beste makelaar vinden?

Start met makelaars vergelijken in Rotterdam

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Waar begin je met kiezen?

Ben je op zoek naar een makelaar in Rotterdam? Wanneer je onbekend bent met makelaars en je er toch één zoekt, begint deze zoektocht waarschijnlijk met het intikken van ‘Makelaar Rotterdam’ op Google. Vervolgens zie je al snel, dat er alleen al in Rotterdam zó veel verschillende makelaars zijn! Met de vergelijkingsdienst van Juiste Makelaar weet je zeker dat je de beste makelaar Rotterdam kiest.

De meest voorkomende keuze om een makelaar te kiezen is sinds jaar en dag via-via. Dit is alleen op ervaring gebaseerd zonder achtergrondinformatie over de makelaar. Bij Juiste Makelaar verzamelen wij al jaren alle gegevens over iedere actieve makelaar in Rotterdam. Gegevens die Juiste Makelaar in de afgelopen jaren heeft verzameld zijn onder meer:

 • De gemiddelde verkooptijd van iedere makelaar
 • De vraagprijs van iedere makelaar in Rotterdam
 • De gemiddelde verkoopprijs van de makelaars
 • De kosten van een makelaar in Rotterdam
 • Het aantal woningen wat de makelaar in Rotterdam heeft verkocht
 • Aantal samenwerkingen tussen onze klanten en de Rotterdamse makelaars

Kosten makelaar Rotterdam

De kosten van een lokale makelaar Rotterdam is lastig om te bepalen. Niet iedere makelaar in Rotterdam heeft dezelfde werkwijze, dezelfde status en levert exact dezelfde diensten. Maar om een goed beeld te geven zullen we uit onze ervaring een rekensom maken.

Huidige vraagprijs woning in Rotterdam (gemiddeld) € 580.000,-
Gemiddelde courtage makelaar Rotterdam 1,38 %
Kosten van makelaar € 8.000,- 
Opstartkosten € 550,-
Totale kosten van makelaar Rotterdam € 8.550,-

Is de makelaar deze kosten waard? Veel mensen zullen zeggen van niet, dit is niet helemaal waar. Er zijn genoeg makelaars die vaak een hogere verkoopsom kunnen realiseren. Dit kan o doordat zij andere makelaars kennen, waarbij die vaak zoekers hebben die ze kunnen overtuigen. Dit zal zorgen voor een hogere verkoopsom, maar laat je vooral niet alleen leiden door de kosten van een lokale makelaar. Wees er daarom zeker van dat je een geschikte makelaar hebt, vergelijk daarom eerst makelaars in Rotterdam en kies pas daarna.

Makelaars vergelijken Rotterdam

Veel mensen kennen het dilemma: Je wilt je huis verkopen, maar hoe ga je een makelaar kiezen? De eerste stap is een vooronderzoek doen naar welke makelaar in Rotterdam goed presteert, een goede service heeft en natuurlijk wie goede beoordelingen heeft. Bij Juiste Makelaar is al deze informatie al verzameld. Dit scheelt jou als consument enorm veel tijd, en daarnaast bespaart het je ook direct de kans op een ‘verkeerde’ makelaar in Rotterdam.

Na het makelaars vergelijken in Rotterdam bij Juiste Makelaar kom je in contact met de 2 beste makelaars. Deze Rotterdamse makelaars willen natuurlijk graag een afspraak maken om hun diensten te bespreken. Het liefste komen ze het huis bekijken, om een zo een accurate verkoopprijs af te geven. Maar vervolgens moet je nog wel de beste makelaar kiezen van deze twee, lees hieronder hoe je deze makelaars kunt vergelijken:

 • Hoe gaat iedere makelaar je huis presenteren? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms is je huis te bezichtigen? Op deze manier kan je een inschatting maken van de zichtbaarheid van je woning, ook wel de doelgroep. 
 • Welke verkoopprijs schat de makelaar in en hoe is deze prijs onderbouwd? Komt het teveel over als nattevingerwerk, of is er een goede onderbouwing?
 • Heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Makelaarskosten vergelijken in Rotterdam

Op het moment dat je direct weet met wie je wilt samenwerken is dat ideaal. Echter, kan het zijn dat je nog twijfelt tussen meerdere makelaars. Op dat moment kan je de Rotterdamse makelaars vergelijken op basis van de kosten. Maar hoe ga je dit doen? Hieronder een aantal punten waarop je moet letten als je de verschillende makelaars in Rotterdam gaat vergelijken op basis van kosten:

 • Wat is tarief of courtage hanteert de makelaar?
 • Wat krijg je voor deze prijs en is dit een totaalprijs? Zijn er bijkomende kosten zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertenties of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? En zijn er intrekkingskosten wanneer je het huis uit de verkoop haalt?
 • Is het bedrag exclusief of inclusief btw? Wees er zeker van dat je hetzelfde met elkaar vergelijkt.

De top 10 meest verkopende makelaars in Rotterdam

Ooms Makelaars

1. Ooms Makelaars

Ooms Makelaars één van de meest gevestigde makelaars van Rotterdam en omstreken, heeft maar liefst 9 vestigingen in en rondom de stad. Ooms Makelaars heeft al bijna 100 jaar als makelaar met huur, koop en nieuwbouw.

MAARTEN Makelaardij

2. MAARTEN Makelaardij

MAARTEN Makelaardij is sinds 2009 actief als makelaar in de omgeving Rotterdam. Zij zijn niet alleen goed in het aan- en-verkopen van woningen, het begon eveneens allemaal met social media inmiddels heeft MAARTEN Makelaardij meer dan tienduizenden volgers op hun kanalen en zijn zij overal te vinden.

Zuidstad Makelaars

3. Zuidstad Makelaars

Zuidstad Makelaars werken vanuit het kantoor aan de Strevelsweg in Rotterdam, zij zijn dan ook meer dan 40 jaar een expert op het gebied van wonen en kennen Rotterdam als hun broekzak, dit maakt Zuidstad Makelaars een befaamd kantoor in de havenstad van Nederland.

Voorberg NVM Makelaars

4. Voorberg NVM Makelaars

Voorberg NVM Makelaar zijn door heel Rotterdam vindbaar als makelaar, maar vooral in de wijken Nesselande en Blijdorp, dit maakt het kantoor een vertrouwde naam in Rotterdam met meer dan 40 jaar ervaring. Leuk feitje is dat alle medewerkers van Voorberg NVM Makelaars zijn geboren en getogen in Rotterdam.

Baljon Makelaars

5. Baljon Makelaars

Baljon Makelaars schrikken niet van miljoenen woningen of het in Hillegersberg Kralingen of een andere Rotterdamse wijk is, zij verkopen de meest interessante huizen van Rotterdam. Dit doen zij sinds 1972, waarbij zij van vele verkopers de verwachtingen overtreffen. Met een bak van ervaring helpt Baljon Makelaars iedereen maar wat graag met de verkoop van een woning.

Corpowonen

6. Corpowonen

Corpowonen is een woningplatform die woningcorporaties in Rotterdam de mogelijkheid geeft om woningen te plaatsen op de site. Hierdoor worden zij als één geheel meegenomen in deze lijst.

Van Herk Makelaardij

7. Van Herk Makelaardij

Van Herk Makelaardij verkoopt in en buiten Rotterdam, met 9 vestigingen behoren zij tot de grote spelers van de omgeving. Zij hebben dan ook een “Hart voor jouw leefomgeving”, dit maakt dat Van Herk Makelaardij een klimaat neutrale makelaar. Met succes waren zij de eerste makelaar van Nederland die C02-uitstoot compenseert, met erkenning van de Climate Neutral Group.

Woonvisie NVM Makelaars

8. Woonvisie NVM Makelaars

Woonvisie NVM Makelaars is de makelaar van onder de Maas, zij zijn dan ook bij uitstek de marktleider van Rotterdam Zuid en in specifiek IJsselmonde waar het prachtige kantoor is gevestigd aan de Reyerdijk.

vandeVijver Makelaardij

9. vandeVijver Makelaardij

vandeVijver Makelaardij is met hun kantoor gevestigd in de populaire buurt Blijdorp, sinds 2016 zijn zij erg actief in Rotterdam en helpt Joe van de Vijver je graag verder.

Woonvisie Makelaar

10. Woonvisie Makelaar

Woonvisie Makelaar de makelaar die handelt uit het perspectief dat zij ook in jouw schoenen hebben gestaan bij het aankopen of verkopen van een woning. Met oorsprong in het Kleiwegwarter en andere buurten in Rotterdam-Noord zoals Blijdorp en Bergpolder, kennen zij elke hoek van de straat.

Makelaar overzicht

Het vinden van een geschikte makelaar in Rotterdam is lastig. In ieder buurt is een andere makelaar beter, omdat diegene veel woningen verkoopt. Echter, zeggen statistieken van de makelaar een hele hoop. Zo weet je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Rotterdam, wie het snelste een huis verkoopt en welke makelaars in een hoog of laag segment zitten. Daarom heeft Juiste Makelaar een overzicht gemaakt, lees hieronder welke filters je kunt gebruiken:

 • Aantal woningen verkocht: De eerste filter is het aantal woningen wat iedere makelaar heeft verkocht in Rotterdam. De makelaar met nummer 1 heeft het meeste woningen verkocht. Dit geeft de populariteit en de grootte van het kantoor aan. Veel consumenten komen terug bij dit soort makelaars, wat aangeeft dat de prijs-kwaliteit van deze Rotterdamse makelaars goed is.
 • Verkooptijd in sterren: De verkooptijd van iedere makelaar is aangegeven met het aantal sterren. Wanneer een makelaar 5 sterren heeft, verkoopt de makelaar sneller woningen dan gemiddeld.
 • Boven of onder de gemiddelde vraagprijs: iedere makelaar in Rotterdam is actief in een ander prijssegment en andere buurt. Dit gaat meestal gepaard met elkaar. Kies altijd een makelaar die actief is in jouw buurt maar bovenal die ook actief is in jouw woningsegment. Boven de gemiddelde vraagprijs geeft aan dat de makelaar in een hoger segment dan gemiddeld zit en vice versa.

Benieuwd welke makelaar bij jou past? Vul ‘Rotterdam’ in en ontdek het direct. Wanneer je op zoek naar een makelaar bent is het verstandiger om je adres in te vullen zodat Juiste Makelaar de vergelijking voor je maakt op basis van jou eigen adres.

Aankoopmakelaar Rotterdam kiezen

Wonen in Rotterdam is populair. Hierdoor is het aantal huizen in de verkoop drastisch afgenomen. Zeker in populaire buurten, als Blijdorp, Kralingen en Delfshaven is het lastig om jouw droomhuis te kopen. In tijden van een oververhitte huizenmarkt, als die van Rotterdam, is de aankoopmakelaar populair.

De vraag naar een aankoopmakelaar neemt nog steeds toe. Het is zelfs zo erg dat makelaars nieuwe klanten weigeren. Hieronder vind je een slimme tips hoe je verschillende aankoopmakelaars kan vergelijken:

 • Vergelijk de taken van iedere aankoopmakelaar in Rotterdam;
 • Werkt de aankoopmakelaar op basis van ‘No-cure, no-pay’?
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen?
 • Hoe werkt de samenwerking, moet je zelf op zoek naar woningen of krijg je een zoekprofiel?
 • Probeer de taken en prijzen met elkaar te vergelijken, zo heb je het beste beeld wat je krijgt
 • En als laatste, heb je vertrouwen in de makelaar?

Benieuwd naar wat de een Rotterdamse aankoopmakelaar voor je kan betekenen? Lees dan hier verder! Wil je liever hulp bij het hele aankooptraject? HuisAssist kan je begeleiden bij iedere stap van het aankooptraject, dit is geheel gratis waarbij je altijd om advies kunt vragen!

Makelaars brancheverenigingen in Rotterdam

De meeste makelaars in Rotterdam zijn aangesloten bij brancheverenigingen De meeste daarvan zijn aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), daarna volgen andere verengingen zoals VBO en VatsgoedPro. De meeste makelaars in Rotterdam zijn aangesloten bij de eerste genoemde branchevereniging. Binnen Rotterdam is er zelf de “Rotterdamse Vereniging van Makelaars” dit is een initiatief van genormeerde NVM Makelaarskantoren in Rotterdam. Hier mogen uitsluitend NVM Makelaars zich bij aanmelden.

Makelaars in wijken Rotterdam

In ieder deel van Rotterdam zijn andere makelaars actief. Uiteraard zijn er in ieder deel van de stad makelaars die hun eigen wijk als specialiteit hebben. De ene makelaar weet meer over Rotterdam Overschie terwijl de andere makelaar juist weer beter verkoopt in Rotterdam IJsselmonde. Dit komt door de jarenlange ervaring van de makelaar, omdat diegene precies weet wat er speelt in een stadsdeel. Daarnaast kent de makelaar andere makelaars. Zorg ervoor dat je start met makelaars vergelijken in Rotterdam per wijk. Meer weten over jouw buurt? Klik dan op de wijk waar je meer op wilt weten:

Makelaar Rotterdam - Actief in heel de stad(kaart)

1. Rotterdam Centrum; 2. Charlois; 3. Delfshaven; 4. Feijenoord; 5. Hillegersberg-Schiebroek; 6. Hoek van Holland; 7. Hoogvliet; 8. Ijselmonde; 9. Kralingen-Crooswijk; 10. Noord; 11. Overschie; 12. Pernis; 13. Prins Alexander; 14. Rozenburg

Populaire steden omgeving Rotterdam

Breda
Den Haag
Dordrecht
Leiden
Amsterdam

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 25 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Lees hier meer over de makelaars in Rotterdam.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat kost een makelaar in Rotterdam?

Van de makelaars in Rotterdam rekent 98% een courtage van 1.05% over de woningwaarde. Dit is lager dan het landelijke gemiddelde 1.18%. In Rotterdam wordt daarnaast ook vaker een laag percentage door de makelaar gerekend. Gemiddeld gezien wordt er door 2% van de makelaars een percentage gerekend dat lager is dan 0.5%. Vaak kan het percentage ook een vastbedrag zijn of een fixed fee.

+

Hoeveel makelaars zijn actief in Rotterdam?

206 makelaars zijn er op dit moment actief Rotterdam.

+

Top 10 verkoopende makelaars in Rotterdam

 1. MAARTENMakelaardij Rotterdam
 2. Woonvisie NVM Makelaars
 3. Zuidstad Makelaars
 4. Ooms Makelaars Rotterdam
 5. Corpowonen
 6. Voorberg NVM Makelaars
 7. Synchro Wonen NVM Makelaars
 8. Van der Wiel Makelaardij & Taxaties
 9. Schildtvoorde NVM Makelaardij
 10. Baljon makelaars

+

Kan ik gratis makelaars vergelijken?

Wij helpen je graag verder bij het vergelijken van makelaars.

Doordat wij al meerdere jaren actief zijn op de makelaarsmarkt, hebben wij een goed netwerk om je te kunnen helpen bij het vinden van een geschikte makelaar. Het maakt niet uit of je een woning koopt of juist verkoopt, wij helpen je graag!

Het is allemaal gratis en vrijblijvend!

Vergelijk hier