Makelaar Rotterdam: Hoe ga je de beste makelaar van de stad vinden?

Vergelijk hier lokale makelaars met kennis van de markt

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Rotterdam: Een geschikte makelaar, waar begin je?

Ben je op zoek naar een makelaar in Rotterdam? Wanneer je onbekend bent met makelaars en je er toch een zoekt, begint deze zoektocht waarschijnlijk met het intikken van ‘Makelaar Rotterdam’ op Google. Vervolgens kom je al gauw tot de conclusie dat er alleen al in Rotterdam zó veel verschillende makelaars zijn! Met de vergelijkingsdienst van Juiste Makelaar weet je zeker dat je de beste makelaar Rotterdam kiest.

De meest voorkomende keuze om een makelaar te kiezen is via-via. Dit is alleen op ervaring gebaseerd zonder achtergrondinformatie. Bij Juiste Makelaar verzamelen wij al jaren alle gegevens over de actieve makelaars in Rotterdam. Gegevens die Juiste Makelaar in de afgelopen jaren heeft verzameld zijn onder meer:

 • De verkooptijd van iedere makelaar
 • De gemiddelde verkoopprijs van de makelaars
 • De kosten van een makelaar in Rotterdam
 • Het aantal woningen wat de makelaar in Rotterdam heeft verkocht
 • Aantal samenwerkingen tussen onze klanten en de Rotterdamse makelaars

Makelaar Rotterdam: Wat kost een makelaar?

De kosten van een lokale makelaar Rotterdam is lastig om te bepalen. Niet iedere makelaar in Rotterdam heeft dezelfde werkwijze, dezelfde status en levert exact dezelfde diensten. Maar om een goede beeld te geven zullen we uit onze ervaring een rekensom maken!

Huidige vraagprijs woning in Rotterdam (Gemiddeld) € 580.000,-
Gemiddelde courtage makelaar Rotterdam 1,38 %
Kosten van makelaar € 8.000,- 
Opstartkosten € 550,-
Totale kosten van makelaar Rotterdam € 8.550,-

Is de makelaar deze kosten waard? Veel mensen zullen zeggen van niet, dit niet helemaal waar. Er zijn genoeg Rotterdamse makelaars die vaak een hogere verkoopsom kunnen realiseren. Dit kan mede doordat zij andere makelaars kennen, waarbij die vaak zoekers hebben die ze kunnen overtuigen. Dit zal zorgen voor een hogere opbrengst, maar laat je vooral niet alleen leiden door de kosten van een lokale makelaar.

Hoe makelaars vergelijken voor de verkoop?

Veel mensen kennen het dilemma: Je wilt je huis verkopen, maar hoe ga je een makelaar kiezen? De eerste stap is een vooronderzoek doen naar welke makelaar in Rotterdam goed presteert, een goede service heeft en natuurlijk wie goede ervaringen heeft met de gevonden makelaar. Bij Juiste Makelaar is al deze informatie al verzameld. Dit scheelt jou als consument enorm veel tijd, en daarnaast bespaart het je ook direct de kans op een ‘verkeerde’ makelaar in Rotterdam.

Je komt in contact met 2 geschikte makelaars. Deze Rotterdamse makelaars willen natuurlijk graag een afspraak maken om hun diensten te bespreken. Het liefste komen ze het huis bekijken, om een zo een accurate verkoopprijs af te geven. Maar vervolgens moet je nog wel de beste makelaar kiezen van deze twee, lees hieronder hoe:

 • Hoe gaat onze Rotterdamse makelaar je huis presenteren? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms is je huis te bezichtigen? Op deze manier kan je een inschatting maken van de zichtbaarheid van je huis, ook wel de doelgroep. 
 • Welke verkoopprijs schat de makelaar in en hoe is deze prijs onderbouwd? Komt het teveel over als natte vingerwerk, of is er een goede onderbouwing?
 • Heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Kosten Rotterdamse verkoopmakelaars vergelijken

Op het moment dat je direct weet met wie je wilt samenwerken is dat alleen maar goed. Echter, kan het zijn dat je nog twijfelt. Wat je dan kunt doen is het vergelijken van de kosten. Maar hoe ga je dit doen? Hieronder een aantal punten waarop je moet letten als je de verschillende makelaars gaat vergelijken op basis van kosten:

 • Wat is de prijs of het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs en is dit een totaalprijs? Zijn er bijkomende kosten zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertenties of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? En zijn er intrekkingskosten wanneer je het huis uit de verkoop haalt?
 • Is het bedrag exclusief of inclusief btw? Wees er zeker van dat je hetzelfde met elkaar vergelijkt.

Aankoopmakelaar Rotterdam, hoe kiezen?

Wonen in Rotterdam is populair. Hierdoor is het aantal huizen in de verkoop drastisch afgenomen. Zeker in populaire buurten, als Blijdorp, Kralingen en Delfshaven is het lastig om jouw droomhuis te kopen. In tijden van een oververhitte huizenmarkt, als die van Rotterdam, is de aankoopmakelaar populair.

De vraag naar een makelaar Rotterdam neemt nog steeds toe. Het is zelfs zo erg dat makelaars nieuwe klanten weigeren. Hieronder vind je een slimme tips hoe je verschillende aankoopmakelaars kan vergelijken:

 • Vergelijk de taken van iedere aankoopmakelaar;
 • Werkt de aankoopmakelaar op basis van ‘No-cure, no-pay’?
 • Gaan ze mee naar bezichtigingen?
 • Hoe werkt de samenwerking, moet je zelf op zoek naar woningen of krijg je een zoekprofiel?
 • Probeer de taken en prijzen met elkaar te vergelijken, zo heb je het beste beeld wat je krijgt
 • En als laatste, heb je vertrouwen in de makelaar?

Benieuwd naar wat de een Rotterdamse aankoopmakelaar voor je kan betekenen? Lees dan hier verder! Wil je liever hulp bij het hele aankooptraject? HuisAssist kan je begeleiden bij iedere stap van het aankooptraject, dit is geheel gratis waarbij je altijd om advies kunt vragen!

Makelaars Rotterdam: Actief in alle wijken van Rotterdam

In ieder deel van Rotterdam zijn andere makelaars actief. Uiteraard zijn er in ieder deel van de stad makelaars die hun eigen wijk als specialiteit hebben. De ene makelaar weet meer over Rotterdam Overschie terwijl de andere makelaar juist weer beter verkoopt in Rotterdam IJsselmonde. Dit komt door de jarenlange ervaring van de desbetreffende makelaar, omdat diegene precies weet wat er speelt in een stadsdeel. Daarnaast kent de makelaar andere makelaars in Rotterdam. Meer weten over jouw buurt? Klik dan op de wijk waar je meer op wilt weten:

Makelaar Rotterdam - Actief in heel de stad(kaart)

1. Rotterdam Centrum; 2. Charlois; 3. Delfshaven; 4. Feijenoord; 5. Hillegersberg-Schiebroek; 6. Hoek van Holland; 7. Hoogvliet; 8. Ijselmonde; 9. Kralingen-Crooswijk; 10. Noord; 11. Overschie; 12. Pernis; 13. Prins Alexander; 14. Rozenburg

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL