Op zoek naar de beste makelaar in Amsterdam, maar wil je eerst vergelijken?

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct gratis voor jou de makelaars in de buurt!

Vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar vinden in Amsterdam

Bij de aan- of verkoop van je huis ben je op zoek naar de beste makelaar voor jou.  Aangezien er in Amsterdam honderden makelaars actief zijn, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij je keuze voor een makelaar. Deze keuze maken wij een stuk eenvoudiger. In ieder stadsdeel in Amsterdam vergelijken wij de beste makelaars voor jou! Juiste Makelaar vergelijkt makelaars in Amsterdam op basis van jouw voorkeuren. De geselecteerde makelaars hebben allen ervaring bij jou in de buurt, waardoor de aan- of verkoop zo succesvol mogelijk verloopt. Jij komt in contact met de geselecteerde makelaars op basis van jouw voorkeuren. De makelaars nemen snel contact met jou op. Op deze manier vergelijk je eerste de makelaars om daarna de beste makelaar te kiezen. Wil je tips hoe je de verschillende makelaars moet vergelijken? Ga dan naar het kopje ‘Kennismaken met makelaars in Amsterdam’. Meteen je voorkeuren doorgeven ga dan nu direct naar de check.

Wonen in verschillende stadsdelen in Amsterdam

Sinds 2013 is de huizenprijs in Amsterdam bijna verdubbeld. Het wonen in Amsterdam is populairder dan ooit. Amsterdam bestaat uit 8 verschillende stadsdelen: Centrum, Noord, West, Nieuw-West, Zuid, Oost, Zuidoost en Westpoort. Door de enorme groei van de stad zijn er tal van nieuwbouwprojecten die opgeleverd worden. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen charme. In het centrum vind je de alledaagse drukte en gezelligheid van de authentieke Amsterdamse grachten. In Noord vindt een transformatie plaats doordat de bereikbaarheid enorm verbeterd is door de Noord-Zuidlijn. Hier vind je de NDSM-werf, filmmuseum EYE en de A’DAM Toren. Terwijl je in stadsdeel West veel nieuwe winkels, cafés en restaurants vindt. Populaire locaties hier zijn de Foodhallen, het Westerpark en de Waterkant. In Nieuw-West is veel openbare ruimte hier zijn veel parken te vinden, de Sloterplas en de vele sportcomplexen. Amsterdam Zuid staat bekend om het chique uiterlijk. Hier zijn de wereldberoemde musea te vinden aan het Museumplein. Het Olympisch Stadion en de RAI Amsterdam zijn hier gevestigd. Amsterdam Oost staat bekend om zijn brede straten tussen de 19e-eeuwse gebouwen en de mix van culturen. Hier vindt je dagelijks de Dappermarkt en rondom het Oosterpark zijn veel hippe cafés en restaurants. Amsterdam Zuidoost bestaat uit zowel het woongebied De Bijlmer als de Johan Cruyff ArenA, de Ziggo Dome en AFAS Live. De Bijlmer staat bekend om zijn enorme mix van 150 etnische achtergronden.

Verschillende populaire buurten in Amsterdam

In Amsterdam en omstreken zijn er vele buurten. Hier zijn veel makelaars actief. Klik hieronder op de verschillende buurten om meer informatie te vinden. Zo weet je precies waar je op moet letten en welke buurt bij jou past.

Klik hieronder op de buurt waar je meer informatie over zoekt:

Bespaar veel tijd & geld met het vergelijken van verschillende makelaars

Checklist om je huis te verkopen

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is als je dit doet voordat er makelaars langskomen voor een vrijblijvend gesprek. Achteraf kun je hier veel tijd mee besparen. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen.
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Kennismaken met de makelaars in Amsterdam

Op het moment dat een makelaar bij jou thuiskomt in Amsterdam is het handig dat je weet waar je op moet letten wanneer je verschillende makelaars gaat vergelijken. Alleen dan kan jij de keuze maken om de meest geschikte makelaar voor jou te kiezen. Op het moment dat de makelaar langskomt, bereid je voor wat je wilt weten van de makelaar. Vraag aan de makelaar hoe het huis gepresenteerd wordt. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent. Informeer daarnaast op wat voor een platforms het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt. Nadat de makelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkooprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou? Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Hoe vergelijk je kosten van makelaars?

De kosten van verschillende makelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke aspecten moet je letten tijdens het vergelijken van verschillende makelaars in Amsterdam? Hier benoemen wij een aantal punten waarmee je de kosten van verschillende makelaars met elkaar kan vergelijken.

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Op zoek naar een aankoopmakelaar?

De afgelopen jaren is het gebruik van de aankoopmakelaar in Amsterdam sterk toegenomen. Door de krappe huizenmarkt vis je vaker achter het net wanneer je geen gebruik maakt van een aankoopmakelaar.

De reden dat het gebruik van aankoopmakelaars is toegenomen komt door de marktkennis, de ervaring van het kopen en verkopen plus het netwerk van andere makelaars waar hij of zij contact mee heeft. Door de kennis van de markt is de kans groter dat hij een juiste waarde inschatting maakt. Verder kan de aankoopmakelaar in sommige gevallen eerder bekend zijn met het te koop aangeboden object. Daarnaast helpt een aankoopmakelaar je met belangrijke informatie wat je moet weten voordat je een huis gaat kopen. Dit zijn zaken zoals: de vereniging van eigenaars, de bouwkundige staat en het bestemmingplan. De aankoopmakelaar levert niet alleen kennis, maar ook tijdwinst. Doordat de makelaar ervaring heeft in jouw buurt kan je tijdwinst boeken. Dit is erg belangrijk in een krappe markt zoals die van Amsterdam.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier