Op zoek naar de beste makelaar in Amsterdam? Vergelijk alle makelaars in Amsterdam

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de makelaars in Amsterdam

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Waarmee een makelaar u mee helpt

Het samenwerken met een makelaar in Amsterdam zorgt er voor dat je je kans op een potentiële koper vergroot. Makelaars hebben een groot netwerk en sturen het actuele aanbod door naar mensen die opzoek zijn naar een huis in regio Amsterdam.

Makelaars nemen het administratiewerk op zich. Dit bespaart je veel tijd!

Het voorkomt dat je te weinig geld voor jouw huis krijgt. Het samenwerken met een makelaar brengt kosten met zich mee, maar het kan je veel geld schelen. Door een goede makelaar te vinden krijg je niet te weinig voor jouw huis.

Verkoopmakelaars vergelijken in Amsterdam

Bij de verkoop van je huis ben je natuurlijk op zoek naar de beste makelaar voor jou. Inmiddels is het bekend dat er in Amsterdam honderden verkoopmakelaars actief zijn. Daarom is het van belang dat je bij het kiezen van een geschikte makelaar moet opletten wie je kiest. Juiste Makelaar helpt je met het eenvoudiger maken van deze keuze. In iedere buurt en stadsdeel vergelijken wij verkoopmakelaars en selecteren wij de beste verkoopmakelaar voor jou. 

De verkoopmakelaar die wij voor jou selecteren, sluit aan bij jouw verwachtingen en helpt je om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen. De verkoopmakelaar heeft verkoopervaring in jouw buurt en streeft naar het optimale resultaat. Wij vergelijken allereerst de lokale Amsterdamse verkoopmakelaars. Vervolgens kun je zelf de twee geselecteerde makelaars met elkaar vergelijken en besluiten wie je huis in de verkoop kan zetten. Vind vandaag nog de beste makelaar die bij jouw wensen past via onze tool!

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Amsterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Zuid; 3. West; 4. Nieuw-West; 5. Westpoort; 6. Noord; 7. Oost; 8. Zuidoost

Wonen in verschillende stadsdelen in Amsterdam

Sinds 2013 is de huizenprijs in Amsterdam bijna verdubbeld. Het wonen in Amsterdam is populairder dan ooit. Amsterdam bestaat uit 8 verschillende stadsdelen: Centrum, Noord, West, Nieuw-West, Zuid, Oost, Zuidoost en Westpoort. Door de enorme groei van de stad zijn er tal van nieuwbouwprojecten die opgeleverd worden.

Ieder stadsdeel heeft zijn eigen charme. In het centrum vind je de alledaagse drukte en gezelligheid van de authentieke Amsterdamse grachten. In Noord vindt een transformatie plaats doordat de bereikbaarheid enorm verbeterd is door de Noord-Zuidlijn. Hier vind je de NDSM-werf, filmmuseum EYE en de A’DAM Toren. Terwijl je in stadsdeel West veel nieuwe winkels, cafés en restaurants vindt. Populaire locaties hier zijn de Foodhallen, het Westerpark en de Waterkant. In Nieuw-West is veel openbare ruimte hier zijn veel parken te vinden, de Sloterplas en de vele sportcomplexen. Amsterdam Zuid staat bekend om het chique uiterlijk. Hier zijn de wereldberoemde musea te vinden aan het Museumplein. Het Olympisch Stadion en de RAI Amsterdam zijn hier gevestigd. Amsterdam Oost staat bekend om zijn brede straten tussen de 19e-eeuwse gebouwen en de mix van culturen. Hier vindt je dagelijks de Dappermarkt en rondom het Oosterpark zijn veel hippe cafés en restaurants. Amsterdam Zuidoost bestaat uit zowel het woongebied De Bijlmer als de Johan Cruyff ArenA, de Ziggo Dome en AFAS Live. De Bijlmer staat bekend om zijn enorme mix van 150 etnische achtergronden.

Verschillende populaire buurten in Amsterdam

In Amsterdam en omstreken zijn er vele buurten. Hier zijn veel makelaars actief. Klik hieronder op de verschillende buurten om meer informatie te vinden. Zo weet je precies waar je op moet letten en welke buurt bij jou past.

Klik hieronder op de buurt waar je meer informatie over zoekt:

 

 

Bespaar veel tijd & geld met het vergelijken van verschillende makelaars

Huis aankopen en verbouwen in Amsterdam? 

Ben je van plan een huis aan te kopen in Amsterdam? Of heb je recent een huis aangekocht? Dan kun je je direct je verhuizing doorgeven via de Gemeente Amsterdam. Je verhuizing geef je simpel door via deze link. Op deze manier zijn alle overheidsinstanties direct op de hoogte van je nieuwe woonadres. 

Ga je na het aankopen van het huis verbouwen? Dan is het verstandig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Deze aanvraag kan gedaan worden via het Omgevingsloket. Wil je kleine werkzaamheden gaan uitvoeren? Dan is het in sommige gevallen alsnog nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Lees meer informatie over het verbouwen van je nieuwe huis via de site van de gemeente Amsterdam.

Checklist huis verkopen voordat de verkoopmakelaar langskomt

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is dat je dit doet voordat een verkoopmakelaar langskomt voor een kennismakingsgesprek. Achteraf bespaar je hier veel tijd mee. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via Energielabel voor Woningen.
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Kennismaken met verkoopmakelaars in Amsterdam

Op het moment dat een verkoopmakelaar bij jou thuis komt in Amsterdam is het handig dat je weet waar je op moet letten wanneer je verschillende verkoopmakelaars gaat vergelijken. Alleen zo kun je de beste keuze maken om de meest geschikte verkoopmakelaar te kiezen. Op het moment dat de verkoopmakelaar langskomt bij je Amsterdamse woning, moet je je goed voorbereiden wat je wilt weten van de makelaar.

 • Vraag aan de verkoopmakelaar hoe diegene het huis gaat presenteren. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent. 
 • Informeer daarnaast op welke huizenwebsites het huis te koop aangeboden wordt. Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt. 
 • Nadat de verkoopmakelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkoopprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou? 
 • Check waar de verkoopmakelaar op dit moment huizen te koop heeft staan in Amsterdam.
 • Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Vrijblijvend kennismaken met een Amsterdamse aankoopmakelaar

Het is algemeen bekend dat het moeilijk is om op de Amsterdamse huizenmarkt een huis aan te kopen. Een gespecialiseerde aankoopmakelaar kan je goed helpen in deze ingewikkelde markt. De aankoopmakelaar heeft ervaring met wat er speelt in de buurt en kent andere makelaars. Dit maakt de kans groter op het aankopen van je droomhuis. Op het moment dat je verschillende aankoopmakelaars met elkaar gaat vergelijken zijn er een aantal punten waarop het vergelijken mogelijk is. 

 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de Amsterdamse buurten en hoe actief is de makelaar? 
 • Hoe ziet de begeleiding eruit gedurende het aankoopproces? Gaat de aankoopmakelaar bijvoorbeeld mee naar bezichtigingen? 
 • Wat kosten de verschillende aankoopmakelaars? De prijzen kunnen uiteen lopen, dus doe goed onderzoek. 


Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Kosten van een verkoopmakelaar vergelijken? 

De kosten van verschillende verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke aspecten moet je letten tijdens het vergelijken van verkoopmakelaars in Amsterdam? Hier noemen wij een aantal punten waarmee je de kosten van verschillende verkoopmakelaars met elkaar kan vergelijken.

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de verkoopmakelaar vraagt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per verkoopmakelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen. 

Kosten vergelijken van een aankoopmakelaar in Amsterdam?

De verschillende aankoopmakelaars rekenen allemaal andere prijzen. De ene rekent een vaste prijs, de andere rekent een courtage op basis van de aankoopprijs. Gedurende het aankopen van een woning in Amsterdam kun je veel kanten op met een aankoopmakelaar. De makelaar kan veel voor je oppakken, maar het is in de meeste gevallen ook mogelijk om slechts een aantal taken te laten uitvoeren door de aankoopmakelaar. Omdat de Amsterdamse markt een drukke markt is met huizenzoekers wil je natuurlijk wel een goede aankoopmakelaar met een passende prijs. Hier een aantal punten waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten: 

 • Vergelijk je dezelfde taken van de diverse aankoopmakelaars met elkaar? 
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de aankoopmakelaar in de buurt waar jij een woning zoekt in Amsterdam? 
 • Kun je een bonus onderhandelen bij bijvoorbeeld een lagere verkoopsom dan de vraagprijs? 
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is ook het bedrag wat je daadwerkelijk moet betalen. 
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars?

Aankoopmakelaar vinden in Amsterdam

Op zoek naar een goede aankoopmakelaar die jou kan helpen in de krappe Amsterdamse huizenmarkt? Dan zijn er veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je of de aankoopmakelaar bij jou past? Wees er zeker van dat een aankoopmakelaar bij je past, door eerst de aankoopmakelaars met elkaar te vergelijken.

Met onze tool kun je uw voorkeuren invoeren om vervolgens in contact te komen met twee geschikte aankoopmakelaars. Juiste Makelaar vergelijkt de verschillende aankoopmakelaars die actief zijn in Amsterdam. Op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam zorgen voor een vergelijking op maat. Tot slot maken de twee geselecteerde aankoopmakelaars kennis, waardoor je de uiteindelijke keuze voor een geschikte makelaar zelf maakt.

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 19 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 februari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Goede match! Twee opties gehad en eentje heeft ons succesvol geholpen. Goede service!

Icons/login Created with Sketch.
Lize, Arnhem

7 januari 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Snel en goed geholpen

Ik ben snel door 1 makelaar gebeld – dezelfde dag nog. De tweede wou niet en de derde makelaar was heel traag met een reactie. De Juiste Makelaar heeft echt geholpen waardoor wij dat wij een goede makelaar gevonden hebben.

Icons/login Created with Sketch.
Sam, Amsterdam

8 december 2020

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Top service, snel geholpen

Ik werd snel aan een aankoopmakelaar geholpen. Er werd fijn meegedacht dus ik raad het zeker aan!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier