Makelaar in Den Haag: Op zoek naar de beste makelaar in de buurt?

Direct makelaars vergelijken in Den Haag en kies zelf de beste makelaar

Den Haag Hofvijver

Makelaar in Den Haag

De makelaar in Den Haag is actief in alle delen van de stad, zo zijn er overal tientallen makelaars actief. De makelaars in jouw stadsdeel onderscheiden zich door de kennis die ze hebben over het stadsdeel en de woningen. Een lokale makelaar in Den Haag met veel kennis van het stadsdeel zorgt voor een hogere verkoopprijs en vaak een snellere verkooptijd. De Haagse makelaar is altijd op de hoogte van de zaken die spelen in het stadsdeel. Tegenwoordig vinden steeds meer mensen de weg naar Den Haag. Dit komt onder meer door populaire buurten als Scheveningen, Ypenburg of Segbroek.

Woningmarkt statistieken in Den Haag

Hieronder staan de statistieken van makelaars die woningen hebben verkocht in Den Haag. De verkoopstatistieken zijn op basis van het afgelopen kwartaal. Hierbij worden het aantal verkochte woningen in het afgelopen kwartaal weergegeven. Het aantal dagen dat een woning te koop staat geeft aan of in deze huidige periode woningen snel of langzaam verkocht worden. Wanneer woningen snel worden verkocht in Den Haag is dit ongeveer in 20 a 25 dagen. De gemiddelde vraagprijs wat de makelaar vraagt voor de verkochte woningen in het afgelopen kwartaal, geeft de huidige vraagprijs weer. Terwijl het verschil ten opzichte van vorig kwartaal laat zien of de woningprijzen stijgen of juist dalen.

Top 10 makelaars in Den Haag

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Den Haag Olsthoorn NVM Makelaars -5 3 1
2 Den Haag DOEN NVM Makelaars -5 3 1
3 Den Haag Elzenaar NVM Makelaars -28 2 1
4 Den Haag Frisia Makelaars 18 4 1
5 Den Haag Van Oosterom & Verhagen Makelaars 1 3 1
6 Den Haag Joost van Vliet Makelaars o.g. 33 2 1
7 Den Haag Plink Garantiemakelaars 34 4 1
8 Den Haag Beeuwkes Makelaardij B.V. 50 4 1
8 Den Haag Langezaal NVM Makelaars -15 3 1
10 Den Haag Korff de Gidts NVM Makelaardij 25 3 1
Plaats

Het zoeken naar een passende makelaar in Den Haag is erg lastig, er zijn meer dan 250 makelaars actief in Den Haag die kunnen helpen bij het kopen en/of verkopen van een woning. Hieronder meer informatie wat je met de top 10 makelaars in Den Haag kan en hoe je zelf op zoek kan gaan naar de makelaar voor jou.

 • Aantal woningen verkocht: De eerste filter geeft aan welke makelaar de meeste woningen heeft verkocht.
 • Boven of onder de gemiddelde vraagprijs: In de tweede filter, staat de gemiddelde vraagprijs, aangegeven in percentages. Hoe hoger het percentage, hoe hoger de gemiddelde vraagprijs is van de makelaar ten opzichte van de gemiddelde vraagprijs in Den Haag. De reden waarom dit verschilt per makelaar is vaak dat ze vaker makelen in een ander segment.
 • Verkooptijd in sterren: In de derde filter, zie je het aantal sterren. Dit geeft de verkooptijd van een makelaar aan. Wanneer er 1 ster staat, duurt de verkooptijd gemiddeld langen. Terwijl wanneer er 5 sterren staan is de verkooptijd snel. Verkooptijd kan enorm verschillen door verschillende factoren in de Haagse woningmarkt, zoals timing en segment.

> Meer tips over je huis verkopen in Den Haag

Kosten van een makelaar in Den Haag

De meerderheid van de makelaars maakt gebruik van een courtage. Zodra je gaat samenwerken met een makelaar in Den Haag zal de courtage gemiddeld tussen de 1,0 en 1,3 % zijn. In Den Haag is de gemiddelde vraagprijs ongeveer € 400.000. Het bedrag wat de makelaars daarbij in rekening zullen brengen is dat tussen de € 4.000 en € 4.900. Daarnaast rekent ongeveer 80 procent van alle makelaars in Den Haag opstartkosten. Dit is op basis van het totale courtage en op dit moment is dit circa € 550.

> Lees meer over hoe de kosten van een makelaar opgebouwd zijn

Vergelijk makelaars in Den Haag

Het vergelijken van makelaars in Den Haag kan ingewikkeld zijn. Dit komt mede doordat er alleen al in de stad tientallen makelaars actief zijn. Om dit proces makkelijker te maken helpt Juiste Makelaar met het vergelijken van makelaars in Den Haag. De vergelijkingstool helpt jou een makelaar in Den Haag te vinden die bij jouw wensen past. Op deze manier kom jij in contact met de twee beste makelaars voor jou. Het vergelijken van de makelaars gebeurd op basis van woningstatistieken en makelaarsstatistieken. Hier een aantal statistieken waarop makelaars worden vergeleken in Den Haag:

 • De reactiesnelheid van de makelaar. Waneer een makelaar het beste uit de vergelijking komt, dan ontvangt de makelaar een bericht van ons. Dit betekent dat de makelaar direct aan de slag moet. Dit laat de makelaar aan Juiste Makelaar weten. Hierdoor weten wij exact hoe proactief de makelaar is. Zo kan jij het beste worden begeleidt.
 • Het aantal woningverkopen in jouw buurt. Wanneer een makelaar meer woningen in jouw buurt verkoopt, geeft dit aan dat de makelaar kennis heeft van de buurt. Door dit te combineren met de andere eisen aan de makelaar kunnen wij garanderen dat de makelaar kennis heeft van de Haagse buurt.
 • Juiste Makelaar vergelijkt de makelaarskosten van de makelaar onderling. Iedere makelaar geeft de gemiddelde kosten van zijn of haar diensten op. Bij de vergelijking weet je dan zeker dat je nooit een te dure makelaar hebt. Daarnaast weten de makelaar dat zij moeten concurreren met een andere makelaar, hierdoor betaal je nooit teveel.
 • Reviews van de makelaars in Den Haag. Iedere actieve makelaar verzamelt reviews. Bij Juiste Makelaar analyseren wij deze verschillende reviews over de makelaars. Zo verzamelen wij zelf reviews over de makelaars, maar gebruiken wij ook de reviews van andere bronnen. Zo weet je zeker dat de makelaar betrouwbaar en ervaren is.
 • Jouw persoonlijke voorkeuren zijn een aanvullende eis. Bij Juiste Makelaar kom je in contact met onze vergelijkingsexpert. Deze expert stelt een aantal aanvullende vragen, waarbij het vergelijkingssysteem hier rekening mee zal houden. Op deze manier kom je zeker met de beste makelaar in contact.

> Lees meer over het vergelijken van makelaars en hoe je de beste makelaar kiest in Den Haag

Aankoopmakelaars vergelijken in Den Haag

Een aankoopmakelaar vinden in Den Haag is vrij eenvoudig. Je zoekt naar ‘Makelaar Den Haag’ en je hebt er eentje gevonden. Echter zijn er zoveel actief, waardoor het vinden van de beste makelaar een knappe prestatie is. Daarom is het aan te raden eerst de lokale makelaars in Den Haag te vergelijken en daarna pas je keuze te maken.

Het zoeken hiervan kan veel tijd innemen en al helemaal wanneer je zelf alle makelaars met elkaar gaat vergelijken. Wij kunnen je hiermee verder helpen, maar zodra je nog steeds in de knel zit kun je volgende punten afgaan:

 • Welke taken gaat de Haagse aankoopmakelaar uitvoeren voor de aankoop van je droomhuis?
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen of moet je deze alleen doen?
 • Wat zijn de opstartkosten van de makelaar wanneer je een huis koopt?
 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar Den Haag?
 • Hoe actief is de makelaar in Den Haag?
 • Wil je liever hulp bij het hele traject van een huis kopen? Kijk dan op de site van onze partner HuisAssist.nl. Hierbij geef je zelf aan vanaf welke stap je hulp wilt en vervolgens helpen zij je vrijblijvend met alle diensten die er op je af komen!

> Lees meer over aankoopmakelaars vergelijken

Voordelen van een makelaar in Den Haag

Door samen te werken met een makelaar vergemakkelijk je het proces om je huis te verkopen. Zeker wanneer je niet vaak een huis verkoopt is het slim een makelaar in te schakelen die je kan adviseren gedurende dit traject. Hieronder hebben wij de voordelen van een makelaar in Den Haag voor je opsomt:

 • De lokale makelaar in Den Haag heeft veel kennis over de wijk;
 • Een makelaar die bekend is in Den Haag kent veel collega’s die actief zijn in de buurt en de gehele regio;
 • Wanneer jouw makelaar uit Den Haag komt kent deze makelaar hoogstwaarschijnlijk al andere potentiële kopers, aangezien de makelaar vaker actief is;
 • Een Haagse makelaar weet wat het huidige aanbod is in de stad, daarnaast weet een makelaar vaak eerder wat voor een nieuwe woningen er op de markt komen.
 • De makelaar heeft daarnaast veel ervaring met het aan- en verkopen van woningen. Dit zorgt ervoor dat de makelaar de fijne kneepjes van het vak beheerst.
 • Vergelijk de lokale makelaars uit Den Haag via Juiste Makelaar en vind zo de beste makelaar uit de buurt.

Uitgelichte makelaars in Den Haag

Naast de top 10 van makelaars in Den haag, hebben wij een overzicht gemaakt van populaire makelaars in Den Haag. Hierbij lichten wij een aantal makelaars uit die populair zijn onder de mensen in Den Haag. Dit kan zijn omdat de consument het fijn vind om met de makelaar te werken, of dat ze natuurlijk tevreden zijn met de uitkomst.

Schieland Borsboom NVM Makelaars

Schieland Borsboom Makelaars is niet zomaar een makelaar, ze zijn een makelaar voor iedereen sinds 1980 dat blijkt al in de brede regio waarin ze actief zijn. Schieland Borsboom heeft vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. De visie waaruit Schieland Borsboom werkt is “Het hoofd koel en het hart warm”, hiervan uit werken ze aan een hoge service op maat.

Nootdorpse Landingslaan 364, Den Haag  070-310 7171

DOEN Makelaars

DOEN Makelaars “Een professioneel en dynamisch makelaarskantoor”. Dit Makelaarskantoor is een net kantoor dat gevestigd aan de Doctor Lelykade in Den Haag. Naast de vestiging in Den Haag helpt DOEN Makelaars ook veel kopers en verkopers in Voorburg, Leiden en Haarlem. Dit doen zij met persoonlijke aandacht voor elke opdrachtgever. Als het aan DOEN Makelaars ligt zal van Den Haag tot Haarlem alleen paarse te koop borden te zien zijn!

Doctor Lelykade 60, Den Haag  070-440 0055

Olsthoorn NVM Makelaars

Een van de meest verkopende makelaars in Den Haag is het familiebedrijf Olsthoorn NVM Makelaars. In verschillende buurten is dit kantoor de marktleider omdat het over meerdere vestigingen beschikt; twee in Den Haag en één in Naaldwijk. Naast bestaande bouw biedt Olsthoorn NVM Makelaars ook nieuwbouw aan. Dit enthousiaste makelaarskantoor helpt je graag verder en gaat voor de optimale begeleiding!

Appelstraat 201, Den Haag  070-308 4652

Elzenaar NVM Makelaars

Elzenaar NVM Makelaars is een vertrouwd makelaarskantoor in Den haag en de Regio Haagladen met meer dan 90 jaar aan ervaring. Al ruim 10 jaar behoort Elzenaar NVM Makelaars tot de beste verkoopmakelaars van Den Haag. Met drie vestigingen, allemaal in Den Haag kunnen zij iedereen in de verschillende buurten van de stad optimaal bedienen.

Driebergenstraat 37, Den Haag  070-360 4807

Plink Garantiemakelaars

Plink Garantiemakelaars geeft zelf graag veel garanties op de service die zij leveren. Ze zijn dan ook 24 uur telefonisch bereikbaar, waardoor Plink altijd voor je klaar staat. Daarbij doen zij zelfs bezichtigingen in het weekend. Mede hierdoor verkoopt Plink Garantiemakelaars veel woningen per jaar in de regio Den Haag.

Frederik Hendriklaan 59, Den Haag  070-355 1100

Frisia Makelaars

Frisia Makelaars “Dé allround makelaar in de Haagse Regio”, het makelaarskantoor is aangesloten bij DYNAMIS. Dit is een herkenbaar logoen beschikt over veel marketingtools die Frisia in combinatie met DYNAMIS aanbiedt. Dit maakt Frisia een uitstekend makelaarskantoor. Het kantoor heeft meer dan 40 medewerkers voor verkoop van bestaande bouw en nieuwbouw. Al met al is Frisia Makelaars één van de grootste makelaars van Den Haag.

Javastraat 1A, Den Haag  070-342 0101

Beeuwkes Makelaardij | Baerz & Co

Beeuwkes Makelaardij, bestaat meer dan honderd jaar en is één van de meest vertrouwde gezichten in Haagse woningmarkt. Dit statige makelaarskantoor zal je voornamelijk tegenkomen in het midden- en hoogsegment. Dit kantoor is dan ook van alle markten thuis: aankoop, verkoop, huur, taxaties, beheer en helpen veel expats in Den Haag met het zoeken van een woning in de internationale buurten.

Van Alkemadelaan 338, Den Haag  070-314 3000

Langezaal NVM Makelaars

Langezaal NVM Makelaars, is al 60 jaar actief op de Haagse woningmarkt, is voornamelijk gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen in de wijken Mariahoeve en Bezuidenhout waar zij ook gevestigd zijn. Niet getreurd Langezaal Makelaars is niet alleen actief in de genoemde wijken, zij zijn ook actief in alle ander wijken van Den Haag en de omliggende plaatsen. Naast bestaande bouw helpen zij je ook verder met hypotheken, verzekeringen en bedrijfspanden.

Schenkkade 209, Den Haag  070-385 1101

Korff de Gidts NVM Makelaardij

Korff de Gidts Makelaardij bestaat al meer dan honderd jaar en behoort tot één van de oudste makelaarskantoren van Den haag. Naast de vele diensten die zij aanbieden zoals verkoop, taxaties, assurantiën, zijn zij één van de meeste succesvolle aankoopmakelaars in de regio Haaglanden. Het aankopen van woningen zien zij als topsport!

Van Boetzelaerlaan 1, Den Haag  070-355 8400

Populaire steden rondom Den Haag

NVM Makelaars in Den Haag

Makelaars waar je via Juiste Makelaar mee in contact komt zijn makelaars die zijn aangesloten bij een van de drie brancheverenigingen NVM, VastgoedPro of VBO. Een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging moet voldoen aan de eisen die worden gesteld door de branchevereniging. In Den Haag is de grootste brancheverenging de NVM, dit is tevens de grootste branchevereniging van Nederland voor makelaars. Daarom werkt Juiste Makelaar met veel makelaars die zijn aangesloten bij de NVM.

Zelf makelaars vergelijken

Een belangrijk aspect wanneer je zelf makelaars gaat vergelijken is het courtage van de verschillende makelaars. De ervaring leert dat je je niet alleen moet laten leiden door de hoogte van de courtage. Een lager courtage betekent niet dat je onder de streep het meeste zal overhouden. De hoogte van verkoopsom van je huis wordt mede bepaald door de kwaliteit van de makelaar. Vergelijk daarom niet alleen de Haagse makelaar op basis van prijs, maar ook op de assertiviteit, kwaliteit, de kennis van de buurt en informatie over het huis. Wij hebben een aantal handige vragen neergezet, die je jezelf kunt afvragen wanneer je gaat praten met een makelaar in Den Haag. De kwaliteit van een verkoopmakelaar is te peilen door de volgende punten te vergelijken:

 • Hoe is de dienstverlening? Denk hierbij aan wie de leiding neemt en of de makelaar er bovenop zit.
 • Heeft de makelaar soortgelijke woningen te koop? Op het moment dat een makelaar in Den Haag soortgelijke woningen verkoopt heb je een grotere kans dat deze makelaar snel mensen kent die een soortgelijk huis willen kopen. Zo heb je direct al potentiële kopers!
 • Hoe zien de foto’s van verschillende woningen eruit? Dit is het eerste wat de kopers zien.
 • Hoe gaat de makelaar je huis promoten? Via welke kanalen gaat het huis online gezet worden, dit kan zomaar het aantal potentiële kopers vergroten.

verschillende stadsdelen in Den Haag

1. Centrum; 2. Scheveningen; 3. Haagse Hout; 4. Leidschenveen-Ypenburg; 5. Laak; 6. Escamp; 7. Loosduinen; 8. Segbroek

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier alle handige info over de makelaars in Den Haag.

Wat kost een makelaar in Den Haag bij verkoop?

+

Gemiddeld kost een makelaar in Den Haag tussen de 1% en 1,3% van de verkoopsom. Verkoop je een huis van € 400.000 dan ben je tussen de € 4.000 en € 4.900 kwijt. De courtage van een makelaar kan ook in vorm van een fixed fee of als prestatiebonus.

Wat kost een aankoopmakelaar in Den Haag?

+

Aankoopmakelaars in Den Haag kosten van 0,60% tot 1,00% van de aankoopsom, vaak met een minimum € 2.750 inclusief BTW. Bij aankoop is het ook mogelijk om met de aankoopmakelaar een prestatiebonus te bespreken.

Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Haag?

+

Op dit moment 250 makelaars zijn er actief in Den Haag. Dit zijn alleen makelaars die het afgelopen jaar minimaal één woning hebben verkocht in Den Haag.

Kan ik gratis makelaars vergelijken via Juiste Makelaar?

+

Ja, wij helpen je graag verder aan twee geschikte makelaars in Den Haag. Dit doen wij gratis en vrijblijvend.

Kunnen jullie helpen bij het vinden van een makelaar in Den Haag?

+

Dan ben je aan het juiste adres! Je kan gelijk simpel onze tool invoeren of neem telefonisch contact op met één van onze woningadviseurs, zo kunnen wij je gelijk verder helpen.