Hoe ga je een makelaar vergelijken? Ontdek of je wel of niet een verkoopmakelaar nodig hebt

Juiste Makelaar maakt het vergelijken van makelaars eenvoudig, wij maken een voorselectie van verkoopmakelaars speciaal voor jou

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Hoe ga jij verschillende makelaars vergelijken?

Op het moment dat je je huis verkopen ben je op zoek naar de makelaar die het beste bij jou past. Het is daarom belangrijk de verkoopmakelaars te vergelijken en daarna pas te kiezen. Dit is een tijdsintensief proces zijn, omdat er bij jou in de buurt alleen al tientallen makelaars actief zijn. Om deze reden helpen wij jou om dit proces te versnellen. Verkoop je huis sneller en zonder stress. 

Op basis van jouw voorkeuren vergelijken wij makelaars speciaal voor jou. Er zullen vervolgens 1 of 2 makelaars automatisch geselecteerd worden. Alle makelaars die wij voor jou kiezen hebben ervaring in jouw buurt. Ontvang de geselecteerde makelaars per mail, waarna deze contact met je opnemen. Daarna vergelijk je deze makelaars om de beste te kiezen en samen je huis te verkopen. 

Vergelijk zelf de geselecteerde makelaars via JuisteMakelaar.nl

De zoektocht naar een geschikte makelaar maakt Juiste Makelaar eenvoudig. Op basis van jouw voorkeuren selecteert het systeem slechts 1 of 2 makelaars die bij jou past. Het is aan te raden om 2 makelaars te kiezen, zo kun je kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur. 

Zo vergelijken wij alle makelaars in de omgeving, waarna je zelf de vergelijking tussen 2 makelaars maakt. Zo is de zoektocht eenvoudiger en sneller. Op basis van het verhaal van de makelaars kun je zelf nog de 2 makelaars vergelijken. Bij wie heb je een goed gevoel en is de verhouding van de prijs kwaliteit goed? Wij maken de beste selectie voor jou, waarna jij de beste makelaar kiest!

Benieuwd wat alle taken van een verkoopmakelaar zijn? Lees hier verder.

Op basis van welke voorkeuren vergelijk je een makelaar? 

In de vergelijkingstool vragen wij om één van de onderstaande voorkeuren te kiezen. 

 1. Laag courtage van de makelaar
 2. Veel verkoopervaring
 3. Makelaar in de buurt
 4. Alle drie even belangrijk

De belangrijke vraag hierbij is wat vind je belangrijk aan de makelaar. Iedere voorkeur heeft zijn voordelen ten opzichte van een andere voorkeur, maar het gaat erom wat jij zelf belangrijk vind. Hieronder zijn de verschillen van de voorkeuren beschreven. Ontdek het en kies daarna te beste makelaar voor jou! 

1. Huis verkopen met een makelaar met lage courtage

Op het moment dat je de keuze maakt voor een makelaar met een laag courtage dan zullen de totale kosten van de makelaar waarschijnlijk lager zijn dan bij een andere voorkeur. Er zijn verschillende redenen waarom een makelaar een lager courtage vraagt. Bijvoorbeeld door mindere service, geen totaalpakket of het makelaarskantoor kiest voor massa. Daarnaast kan het zijn dat de makelaar minder ervaring heeft met het verkopen van huizen, waardoor de verkoopprijs lager is. Wanneer je makelaars vergelijkt, vraag duidelijk wat er in de dienstverlening van de makelaar zit. 

2. Huis verkopen met een ervaren makelaar

Een verkoopmakelaar met ervaring heeft goede beoordelingen, maar is in de meeste gevallen wel wat duurder. Dit komt door de goede kwaliteit en service van de makelaar. Het voordeel van een ervaren makelaar is dat diegene de buurt goed kent, waardoor hij of zij op de hoogte is van wat er speelt in de buurt. Een hoger courtage betekent niet dat je direct achteruit gaat op de keuze van een ervaren verkoopmakelaar. De algemene verwachting is dat het huis voor een hogere prijs verkocht kan worden. 

3. Huis verkopen met een makelaar in de buurt

Een makelaar in de buurt van het huis die je wilt verkopen zorgt ervoor dat de makelaar alles ins en outs weet van de buurt. Daarnaast verkoopt de makelaar veel woningen in deze buurt. Zo weet de makelaar wat de juiste verkoopprijs is. Daarnaast is er een kans dat de makelaar recent soortgelijke woningen heeft verkocht. Hierdoor kan de makelaar al geïnteresseerden hebben voor het verkoop object.

4. Een makelaar met een goede beoordeling, goede prijs en in de buurt

Liever van alles wat? Dan zal het Juiste Makelaar systeem rekening houden met zowel een goede verkoopmakelaar, een courtage wat niet te hoog is en de makelaar moet redelijk in de buurt zijn. Het kan dat je in contact gebracht wordt met een makelaar waarbij de ene voorkeur meer rekening mee is gehouden dan een ander. Maar ga er maar vanuit dat deze keuze het beste van alle drie de voorkeuren combineert. 

Ben je eruit naar wat voor een type makelaar je op zoek bent? Vergelijk dan direct de makelaars via de tool. Verkoop je huis snel en voor de juiste prijs door de makelaars te vergelijken. Bespaar tijd en geld!

Kennismaken met de makelaars

Nadat Juiste Makelaar twee makelaars heeft geselecteerd zullen deze makelaars contact opnemen om een afspraak in te plannen. Om zeker te weten hoe je deze makelaars moet vergelijken staan hier een aantal punten waarop je kunt letten. Zo kun je de beste makelaar selecteren voor jou! 

Bereid alvast voor welke informatie je van de makelaar wilt weten. Hieronder staan een aantal vragen hoe je een goed beeld van de makelaar krijgt en de bijbehorende presentatie. 

 • Hoe zal het huis gepresenteerd worden? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms zal het huis te koop aangeboden worden? Zo weet je de grootte van het publiek.
 • Wat zal de inschatting zijn van de verkoopprijs? Is de onderbouwing overtuigend?

Zo kom je achter de werkwijze van de makelaar en hoe hij zijn netwerk gaat inschakelen. Op deze manier heb je een beeld hoe de makelaars werken en hoe diegene denkt succesvol je huis te verkopen. Het belangrijkste punt van deze vragen, is hoe goed gevoel je bij de makelaar hebt. 

Kosten vergelijken van de makelaars

Nadat je verschillende makelaars hebt gesproken kan je naast je persoonlijke voorkeur, de kosten van de makelaars vergelijken. De courtage van verschillende makelaars kunnen uiteenlopen, waardoor het altijd goed is om deze kosten te vergelijken. Maar om de kosten te vergelijken is het belangrijk om dezelfde punten te vergelijken. 

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Is er alleen een courtage of ook een bepaalde bonus wanneer een gewenst resultaat behaald wordt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundige keuring.
 • Wanneer moet je betalen? Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga daarom na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten met elkaar vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Benieuwd wat een verkoopmakelaar kost? Ontdek het hier!

Nog niet zeker? Vergelijk de makelaar met deze laatste punten!

Wanneer je na het makelaars vergelijken nog geen makelaar kunt kiezen, zijn er nog een aantal punten waar je kritisch naar kunt kijken. Zo weet je zeker dat je overtuigt bent van de keuze voor een van de makelaars.

 1. Kijk welke objecten de makelaar in de verkoop heeft? Ben je het eens met de presentatie hiervan?
 2. Heb je vertrouwen in de kwaliteiten van de makelaar? 
 3. Hoe snel worden de huidige objecten van de makelaar verkocht?
 4. Bel het makelaarskantoor op om een telefonische indruk te krijgen. Potentiële huizenkopers bellen ook de verkoopmakelaar, dus deze eerste indruk is belangrijk! 
 5. Ga op internet kijken of het makelaarskantoor de marketing op orde heeft. 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 13 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

 • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
 • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
 • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier