Ontdek het actuele woningaanbod in heel Nederland

Bekijk het aanbod van woningen per provincie. Zo weet je exact wat er speelt.

Actuele woningaanbod per provincie in iedere wijk

De woningmarkt blijft een populair onderwerp, waarbij de zoektocht naar je droomwoning moeilijker is dan ooit. Daarom doet Juiste Makelaar onderzoek naar woningstatistieken in ieder wijk in heel Nederland. Zo heb je duidelijk inzicht in de huizen die nu te koop staan in heel Nederland. Je kunt in een handige map de belangrijkste woningstatistieken opzoeken.

Ontdek de wijk per provincie

Om jou zo goed mogelijk te voorzien van informatie over de wijken in heel Nederland is de kaart opgesplitst per provincie. Klik op de provincie waar je meer informatie over wilt hebben en ontdek zelf wat de huidige woningen doen die te koop staan.

De belangrijkste woningstatistieken op een rij

Hieronder staan de statistieken die je kunt inzien van iedere wijk in Nederland:

  • Gemiddelde vraagprijs: Benieuwd waar je een huis voor een goede prijs kunt kopen? Begin je zoektocht dan op basis van de gemiddelde vraagprijs in verschillende wijken. In iedere provincie kun je makkelijk zoeken door de lichtere wijken aan te klikken. Hier is de vraagprijs het laagste.
  • Gemiddeld oppervlakte van een huis: De zoektocht naar een huis hangt vaak van de prijs van een huis af. De prijs is grotendeels gebaseerd op de vierkante meter prijs van de woning.
  • Prijs per vierkante meter: De afgelopen jaren zijn de woningprijzen flink gestegen. Overal in Nederland zijn de prijzen gestegen. De kosten per wijk van de vierkante meters kan flink verschillen. Dit heeft met verschillende dingen te maken. Zoals het type woning, de wijk zelf, de bereikbaarheid, het energielabel. Vergelijk daarom de verschillende wijken.
  • Aantal slaapkamers: Wanneer je op zoek bent naar een geschikt huis wil je natuurlijk weten wat de grootte is van het huis, maar ook hoeveel slaapkamers een woning heeft. Zo weet je beter in welke wijk je wilt zoeken naar een geschikt huis.
  • Gemiddeld bouwjaar: Iedere wijk in Nederland heeft een eigen karakter. Daarom is het belangrijk om een overzicht te hebben van de woningen die te koop staan en wat voor een type woningen dit zijn. Zo heb je een sneller inzicht waar je wilt wonen in een plaats.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.