Makelaar Groningen: Vergelijk & vind jouw makelaar in Groningen

Eerst makelaars vergelijken Groningen, dan pas kiezen!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar in Groningen vergelijken

Wil je een huis kopen of verkopen met een makelaar in Groningen? Dan heb je een ver- of aankoopmakelaar nodig die jou hierbij helpt. Maar hoe ga je deze ver- of aankoopmakelaar kiezen? Hoe ga je makelaars in Groningen vergelijken? Omdat dit een dagtaak is, heeft Juiste Makelaar een vergelijkingstool ontwikkeld die jou helpt alle makelaars te vergelijken. Zo wordt het kiezen van een geschikte makelaar in Groningen een stuk eenvoudiger. Allereerst vul je je eigen voorkeuren in, zo kan ons systeem uitzoeken welke makelaars het beste bij jou passen. Je komt vervolgens met twee makelaars in contact, waarna je zelf de laatste stap van het makelaars vergelijken in Groningen kan kiezen. Op deze manier kun je je persoonlijke voorkeuren laten gelden.

.
Aantal verkopen

419

.
Verkooptijd

25 dagen

.
Gemiddelde vraagprijs

€ 333.000

.
Verandering vraagprijs

+ 4,0 %

Top 10 makelaars Groningen

#PlaatsMakelaar+/- Gem. vraagprijsVerkoopsnelheidAdvies nodig?
3's GravenmoerKanters Garantiemakelaars-1731
1's GravenmoerVan den Bosch makelaars1941
1's GravenmoerKIN Makelaars Dongen-731
2's-GravelandMakelaarschap Michiel Koudijs-1231
2's-GravelandVAN VULPEN ROOZENBURG MAKELAARS-1111
2's-GravelandVoorma en Walch Makelaars IN HET GOOI7941
2's-GravelandVuister Makelaardij-1711
1's-GravelandDe Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs551
5's-GravendeelMakelaardij Van den Berg5721
5's-GravendeelOoms Makelaars-731
Plaats

Iedereen in Groningen is op zoek naar een goed presterende makelaar. Maar hoe komt een makelaar in de top 10 van best presterende makelaars? Bij Juiste Makelaar zijn wij van mening dat het voor iedereen verschilt. Je kunt niet één makelaar in Groningen aanwijzen die het beste presteert. Lees hieronder welke verschillen er zijn hoe jij de makelaars kunt vergelijken en op welke eigenschappen je kunt letten.

Verkoopsnelheid van de makelaar

De snelheid van de verkoop van woningen onderscheidt de makelaar in de pro activiteit, het huis professioneel online zetten en de juiste vraagprijs vragen. Wanneer je filtert op het aantal sterren van de makelaar, weet je dat dit makelaars zijn die allemaal snel zijn. Wanneer je deze filter gebruikt is het verstandig om de ranking van de makelaars hierbij in de gaten te houden. Een makelaar met een laag aantal verkopen in Groningen, geeft een minder goed beeld van de daadwerkelijke verkoopsnelheid.

Aantal verkochte woningen

Het aantal woningen wat een makelaar verkoopt zegt wat over de status van het kantoor in Groningen. Hierbij gaat het om de grootte van het kantoor, waar veel mensen naar door verwezen worden. Veel mensen zijn tevreden over de desbetreffende makelaar. Vaak zijn makelaars die veel woningen verkopen zeer efficiënt en bieden een goede-prijs kwaliteitverhouding.

Vraagprijs van de woningen

Niet iedere makelaar is actief in hetzelfde segment in Groningen. Zo zijn er makelaars die gespecialiseerd zijn in bepaalde wijken of buurten. In veel gevallen zorgt dit er ook voor dat de makelaar actief is in een bepaalde prijsklasse. De makelaar heeft hier op dat moment meer verstand van. In de top 10 makelaar zie het percentage boven of onder de gemiddelde verkoopprijs in Groningen.

Waarom een makelaar in Groningen

Het kiezen van een geschikte makelaar in Groningen kan een lastige beslissing zijn. Dit komt mede doordat de wijken in Groningen erg verschillend zijn. Net als dat jij een voorkeur hebt voor een bepaald type huis, heeft een makelaar Groningen ook verschillende kwaliteiten voor de verkoop van bepaalde woningen. Doordat een makelaar Groningen meer woningen verkoopt of koopt in een bepaalde wijk, heeft de makelaar meer kennis over deze wijk. Zo heeft een makelaar Groningen die veel huizen in het centrum verkoopt hier meer kennis van, dan een makelaar die in Groningen Oost veel verkoopt.

Om deze reden is het van belang een makelaar in Groningen te kiezen die bekend is met de buurt. Het voordeel hiervan is dat diegene de wijk kent, de actieve andere makelaars kent en weet welke huizen er in wijk in de verkoop komen. Het is dus niet alleen goed om een verkoopmakelaar te hebben met wijkkennis tijdens het verkopen, maar ook met het aankopen.

De voordelen van een makelaar Groningen:

 • De lokale makelaar Groningen kent de regionale huizenmarkt als geen ander
 • De lokale makelaar Groningen kent vaak potentiële kopers voor jouw huis
 • De lokale makelaar Groningen kent de lokale regelgeving
 • De lokale makelaar Groningen kent andere actieve collega’s in de buurt

Uitgelichte makelaars in Groningen

Zoals te zien zijn er tientallen makelaars actief in Groningen. Dit varieert tussen een makelaar die slechts 1 woning verkoopt of het meeste woningen van Groningen verkoopt. Natuurlijk zitten er daartussen veel makelaars die goed presteren en prettig samenwerken. Om niet alleen te focussen op de top 10 makelaars in Groningen hebben wij bij Juiste Makelaar een aantal makelaars uitgelicht. Deze makelaars boeken goede resultaten en verkopen meer dan regelmatig woningen in Groningen. Op deze manier belicht Juiste Makelaar niet alleen de makelaars die veel woningen verkopen, snel de woningen verkopen of juist voor een hoge prijs het huis in de markt zetten.

Dalsheim Makelaars

Dalsheim Makelaars

Het kantoor van Simon Dalsheim is een proactief makelaarskantoor in Groningen. Hij heeft zelf al meer dan 20 jaar ervaring en helpt zowel de koper als verkoper van een huis maar wat graag. Het kantoor Dalsheim Makelaars is klein, maar met opzet. Doordat het een klein kantoor is heb je altijd een persoonlijke klik met de makelaar.

🏡 Paterswoldseweg 552,  Groningen
☎️ 050 820 0998

NAMACO Groningen

NAMACO Groningen

NAMACO Groningen staat voor Nationaal Makelaars Collectief Groningen. Dit kantoor heeft ook andere vestigingen in het land. Hierdoor heeft het kantoor veel kennis in huis en niet alleen over Groningen. Dit maakt het interessant wanneer je op meerdere plekken in Nederland een huis wilt kopen en verkopen. NAMACO Groningen helpt niet alleen bij de verkoop van je huis. Ze assisteren daarnaast ook bij de aankoop, het taxeren van huizen en de verhuur van zowel je woning of een bedrijfspand. Kortom, van alle markten thuis!

🏡 Paterswoldseweg 290, Groningen
☎️ 050 205 3080

Anderz Makelaar Groningen

Martin Hamminga is de makelaar bij Anderz Makelaar Groningen. Het kantoor biedt een echte one-stop-shop service. Hierbij zorgt Martin dat je alles bij hem kan regelen. Hierbij moet je natuurlijk denken aan het kopen en verkopen van een huis in Groningen, maar ook de styling, energielabels en het verhuren van een huis is mogelijk. Een ander pluspunt van Anderz Makelaar is dat expats ook terecht kunnen bij dit veelzijdige kantoor.

🏡 Atoomweg 10, Groningen
☎️ 050 204 1292

Kamps & De Vries Makelaars

Kamps & De Vries Makelaars

Kamps & De Vries Makelaars is een gerenommeerd makelaarskantoor die actief is in de verkoop van woningen in zowel Groningen als de omgeving. Dit kantoor opereert vanuit een statig pand, waarbij de makelaars meer dan 30 jaar ervaring hebben. Of je nou op zoek bent naar een huis om te kopen, of om te verkopen het is allemaal mogelijk. Het kantoor staat bekend als doelgericht, maar met persoonlijke begeleiding.

🏡 Heresingel 7, Groningen
☎️ 050 311 1640

iQ Makelaars Groningen

iQ Makelaars Groningen

IQ Makelaars Groningen is een No cure, no pay makelaar. Hierdoor weet je zeker dat je alleen bij een succesvolle aan- of verkoop het kantoor kosten verschuldigd bent. IQ Makelaars is een landelijke opererende franchise partij. Hierdoor weet je dat er een hoop aan de achterkant goed geregeld is. Dit zorgt ervoor dat je de voordelen hebt van een grote backoffice en juridische hulp, maar dat je de persoonlijke begeleiding van de lokale Groningse makelaar kunt verwachten. Daarbij is IQ Makelaars Groningen goed in de online marketing om jouw huis zo goed mogelijk in de markt te zetten.

🏡 Westersingel 3, Groningen
☎️ 050 760 1777

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

Pandomo makelaars is een full-service makelaarskantoor actief in Groningen. Dit kantoor gaat voor een hippe uitstraling met veel online zichtbaarheid. Pandomo bestaat uit 19 medewerkers en is daarmee direct een van de toonaangevende makelaars uit Groningen. Dit kantoor verkoopt niet alleen woningen, maar verzorgd ook de financiële diensten rondom de aankoop van je woning. Het gedreven kantoor wilt ervoor zorgen dat jij slaagt om in je woonwens te voorzien, van A tot Z.

🏡 Griffeweg 81, Groningen
☎️ 050 853 3733

Huis kopen in Groningen

Waar begin je met zoeken als je een huis wil kopen in Groningen? Je kan beginnen met online kijken op verschillende huizensites zoals Funda en Huispedia, alleen er is meer dan dat. Hieronder 10 stappen bij een huis kopen in Groningen:

 1. Begin met je wensen in kaart brengen en waar je het liefst wilt wonen in Groningen.
 2. Kijk online naar woningen en vraag bezichtigingen aan, om je te oriënteren.
 3. Ga naar verschillende makelaars websites, meld je daaraan om het woningaanbod van woningen te ontvangen die ze in de verkoop hebben.
 4. Bel verschillende makelaars voor een kennismakingsgesprek, voor aankoopbegeleiding en of ze je dan kunnen helpen bij een huis kopen in Groningen.
 5. Mocht hier geen passende makelaars tussen zitten, vergelijk makelaar via Juiste Makelaar in Groningen.
 6. Ga met een aankoopmakelaar in zee en ga bezichtigingen.
 7. Zorg ervoor dat de aankoopmakelaar de documentatie van de woning doorleest.
 8. Is dit je droomhuis in Groningen? Dan zal de aankoopmakelaar een passend bod uitbrengen.
 9. Bod geaccepteerd! Taxatie en keuring laten uitvoeren en koopovereenkomst teken.
 10. Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht in Groningen! Als laatst zal de overdracht plaatsvinden en neem je de sleutels in ontvangst.

Makelaar inschakelen in Groningen

Nadat je hebt besloten dat je een makelaar nodig hebt om een huis te kopen of te verkopen in Groningen, is de volgende stap een makelaar kiezen. Maar hoe ga je deze makelaar kiezen? Hieronder geven wij je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je de laatste twee makelaars met elkaar gaat vergelijken:

Aankoopmakelaars vergelijken:

 • Wat gaat de makelaar allemaal voor je doen? Vergelijk je dezelfde taken met elkaar?
 • Hebben de makelaars opstartkosten?
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen?
 • Hoe actief zijn de makelaars in de Groningse buurt waar jij een huis wilt kopen?
 • En als laatste, heb je een goed gevoel bij de samenwerking met de makelaar?

Verkoopmakelaars vergelijken:

 • Heeft de makelaar afgelopen periode veel woningen verkocht in Groningen?
 • Hoe is de kwaliteit van foto’s van de woningen die te koop staan?
 • Is de verkoopstrategie van de makelaar overtuigend?
 • Wat is de algemene indruk van de makelaar en het kantoor?
 • Hoe gaat je woning gepromoot worden? Alleen via Funda of gaat de makelaar zijn eigen netwerk inschakelen?
Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Groningen

1. Centrum; 2. Oude Wijken; 3. West; 4. Oost; 5. Ten Boer; 6. Zuid; 7. Haren

Populaire steden rondom Groningen

Zwolle
Enschede
Apeldoorn

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Groningen?

+

Hoeveel kost een makelaar in Groningen?

De gemiddelde kosten van een makelaar in Groningen bedragen 1,20% van de verkoopsom (inclusief btw en opstartkosten). Het voordeel van dit tarief is dat je alleen betaald wanneer een transactie tot stand is gekomen. De meest voorkomende methode om te betalen aan een makelaar is “no cure no pay”. Dit houdt in dat je pas betaald wanneer de woning verkoopt of koopt.

+

Hoeveel makelaars zijn actief in Groningen?

Op het moment zijn er 89 makelaarskantoren actief in Groningen.

+

Kan ik ook buiten Groningen makelaars vergelijken?

Bij Juiste Makelaar helpen we je graag in heel Nederland! Van Groningen, Delfzijl tot aan Maastricht.

+

Is dit echt gratis en vrijblijvend?

Ja! Wij vergelijken 100% gratis en vrijblijvend makelaars, je zit nergens aan vast. Mocht je een samenwerking aangaan met een makelaar, krijgen wij een kleine vergoeding van de makelaar. De vergoeding zien zij als marketingkosten. waant zij hebben nog nooit zo’n fijne klant gehad. 🙂

Vergelijk hier