Makelaars in Groningen

Op zoek naar een makelaar in Groningen? Vergelijk verschillende makelaars!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar in Groningen vergelijken

Wil je een huis kopen of verkopen in Groningen? Dan heb je een verkoop- of koopmakelaar nodig die jou hierbij helpt. Maar hoe ga je deze verkoop- of koopmakelaar kiezen? Hoe vergelijk je alle makelaars in Groningen? Omdat dit een dagtaak is, hebben wij een vergelijkingstool ontwikkeld die jou helpt alle makelaars te vergelijken. Zo wordt het kiezen van een geschikte makelaar in Groningen een stuk eenvoudiger. Allereerst vul je je eigen voorkeuren in, zo kan ons systeem uitzoeken welke makelaars het beste bij jou passen. Je komt vervolgens met twee makelaars in contact, waarna je zelf de laatste stappen van het vergelijken kunt beslissen. Op deze manier kun je je persoonlijke voorkeuren laten gelden.

Waarom een makelaar Groningen?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Groningen kan een lastige beslissing zijn. Dit komt mede doordat de wijken in Groningen erg verschillend zijn. Net als dat jij een voorkeur hebt voor een bepaald type huis, heeft een makelaar Groningen ook verschillende kwaliteiten voor de verkoop van bepaalde woningen. Doordat een makelaar Groningen meer woningen verkoopt of koopt in een bepaalde wijk, heeft de makelaar meer kennis over deze wijk. Zo heeft een makelaar Groningen die veel huizen in het centrum verkoopt hier meer kennis van, dan een makelaar die in Groningen Oost veel verkoopt.

Om deze reden is het van belang een makelaar in Groningen te kiezen die bekend is met de buurt. Het voordeel hiervan is dat diegene de wijk kent, de actieve andere makelaars kent en weet welke huizen er in wijk in de verkoop komen. Het is dus niet alleen goed om een verkoopmakelaar te hebben met wijkkennis tijdens het verkopen, maar ook met het aankopen.

De voordelen van een makelaar Groningen:

 • De lokale makelaar Groningen kent de regionale huizenmarkt als geen ander
 • De lokale makelaar Groningen kent vaak potentiële kopers voor jouw huis
 • De lokale makelaar Groningen kent de lokale regelgeving
 • De lokale makelaar Groningen kent andere actieve collega’s in de buurt

Makelaar in Groningen inschakelen

Nadat je hebt besloten dat je een makelaar nodig hebt om een huis te kopen of te verkopen in Groningen, is de volgende stap een makelaar kiezen. Maar hoe ga je deze makelaar kiezen? Hieronder geven wij je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je de laatste twee makelaars met elkaar gaat vergelijken:

Aankoopmakelaars vergelijken:

 • Wat gaat de makelaar allemaal voor je doen? Vergelijk je dezelfde taken met elkaar?
 • Hebben de makelaars opstartkosten?
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen?
 • Hoe actief zijn de makelaars in de Groningse buurt waar jij een huis wilt kopen?
 • En als laatste, heb je een goed gevoel bij de samenwerking met de makelaar?

Verkoopmakelaars vergelijken:

 • Heeft de makelaar afgelopen periode veel woningen verkocht in Groningen?
 • Hoe is de kwaliteit van foto’s van de woningen die te koop staan?
 • Is de verkoopstrategie van de makelaar overtuigend?
 • Wat is de algemene indruk van de makelaar en het kantoor?
 • Hoe gaat je woning gepromoot worden? Alleen via Funda of gaat de makelaar zijn eigen netwerk inschakelen?
Makelaars vergelijken in verschillende wijken in Groningen

1. Centrum; 2. Oude Wijken; 3. West; 4. Oost; 5. Ten Boer; 6. Zuid; 7. Haren

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Persoonlijke intake en selectie

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.7 klanttevredenheid
uit 24 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Gustavo, Diemen

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Makkelijk en snel

Ze vonden erg snel twee makelaars voor mij, daarna kon ik degene kiezen die ik graag wilde kiezen zonder dat er extra kosten bij kwamen.

Icons/login Created with Sketch.
Bassel Hafez , Zoetermeer

1 december 2021

10/10 Uitstekend

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Marcel is erg behulpzaam

Het was erg makkelijk voor mijn aankoopmakelaar om afspraken in te plannen voor bezichtigingen en zelfs goede biedingen!

Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 augustus 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

+

Wat doet Juiste Makelaar?

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

+

Hoe vergelijken jullie makelaars?

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

+

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.

+

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

+

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?
In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

+

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een verkoopmakelaar?

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

Meer weten over de kosten van een verkoopmakelaar? Lees hier verder

+

Wat is zijn normale makelaarskosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar rekent in veel gevallen een lagere makelaarsprovisie dan een verkoopmakelaar. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent. Ook bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Vergelijk hier
NL