Makelaar in Groningen: Vergelijk en vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Groningen van boven uitzicht

Makelaars in Groningen

Ben je op zoek naar een makelaar in Groningen om jou te helpen bij het aankopen of verkopen van een huis? Dan heb je een verkoop- of aankoopmakelaar nodig om je te ondersteunen bij dit proces. Maar hoe kies je de juiste makelaar uit alle opties in Groningen? Het kan een tijdrovende taak zijn om alle makelaars te vergelijken. Gelukkig heeft Juiste Makelaar een vergelijkingstool ontwikkeld om je te helpen de beste makelaar te vinden die bij jou past. Voer eerst je persoonlijke voorkeuren in en ons systeem zoekt vervolgens naar makelaars die het beste bij je passen. Je komt vervolgens in contact met twee makelaars, zodat je zelf de laatste stap in het vergelijken van makelaars in Groningen kunt nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat je persoonlijke voorkeuren leidend zijn in je keuze.

Woningmarkt statistieken Alkmaar

Aantal transacties

450

Verandering transacties

0.7%

Gemiddelde vraagprijs

€366.000

Verandering vraagprijs

10.9%

Top 10 makelaars Groningen

Iedereen in Groningen is op zoek naar een goed presterende makelaar. Maar hoe komt een makelaar in de top 10 van best presterende makelaars? Bij Juiste Makelaar zijn wij van mening dat het voor iedereen verschilt. Je kunt niet één makelaar in Groningen aanwijzen die het beste presteert. Lees hieronder welke verschillen er zijn hoe jij de makelaars kunt vergelijken en op welke eigenschappen je kunt letten.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
Pandomo Makelaars 1 Groningen -16 3 1
Slim. Makelaardij 2 Groningen -5 3 1
Schouten + Van der Giezen Makelaars 3 Groningen -4 4 1
Makelaardij Van der Houwen 4 Groningen -17 3 1
Hopma Makelaardij 5 Groningen -2 3 1
F1 & RIANT Makelaars 6 Groningen -4 3 1
Boekholt & partners makelaardij 7 Groningen 45 3 1
ben-s.nl 8 Groningen -23 3 1
Wichers Van der Schaaf makelaars & taxateurs 9 Groningen -8 3 1
Makelaardij van Santen de Hoog 10 Groningen 17 4 1
Plaats

·       Verkoopsnelheid van de makelaar

De snelheid van de verkoop van woningen onderscheidt de makelaar in de pro activiteit, het huis professioneel online zetten en de juiste vraagprijs vragen. Wanneer je filtert op het aantal sterren van de makelaar, weet je dat dit makelaars zijn die allemaal snel zijn. Wanneer je deze filter gebruikt is het verstandig om de ranking van de makelaars hierbij in de gaten te houden. Een makelaar met een laag aantal verkopen in Groningen, geeft een minder goed beeld van de daadwerkelijke verkoopsnelheid.

·       Aantal verkochte woningen

Het aantal woningen wat een makelaar verkoopt zegt wat over de status van het kantoor in Groningen. Hierbij gaat het om de grootte van het kantoor, waar veel mensen naar door verwezen worden. Veel mensen zijn tevreden over de desbetreffende makelaar. Vaak zijn makelaars die veel woningen verkopen zeer efficiënt en bieden een goede-prijs kwaliteitverhouding.

·       Vraagprijs van de woningen

Niet iedere makelaar is actief in hetzelfde segment in Groningen. Zo zijn er makelaars die gespecialiseerd zijn in bepaalde wijken of buurten. In veel gevallen zorgt dit er ook voor dat de makelaar actief is in een bepaalde prijsklasse. De makelaar heeft hier op dat moment meer verstand van. In de top 10 makelaar zie het percentage boven of onder de gemiddelde verkoopprijs in Groningen.

> Meer lezen over huis verkopen Groningen

Kosten van een makelaar in Groningen

In Groningen zijn de kosten van makelaars gebaseerd op de verkoop- of aankoopprijs van een woning. Hoe deze kosten worden opgebouwd varieert per makelaar en hangt af van het soort makelaar. In dit hieronder lees je meer over de kosten van een verkoopmakelaar en de kosten van een aankoopmakelaar in Groningen.”

Kosten verkoopmakelaar Groningen

Over het algemeen wordt er voor de verkoop van een woning een percentage van 1,20% van de verkoopsom (inclusief btw) aan courtage in rekening gebracht in Groningen. Naast deze courtage worden er ook opstartkosten in rekening gebracht, afhankelijk van de courtage die je betaalt. Hieronder vind je een voorbeeld van de mogelijke kosten voor een makelaar in Groningen.

Vraagprijs woning in Groningen (voorbeeld) € 350.000
Gemiddelde courtage makelaar Groningen 1,20 %
Kosten van makelaar € 4.200,- 
Opstartkosten € 550,-
Totale kosten van makelaar Groningen € 4.755,-

> Lees meer over de kosten van een verkoopmakelaar

Kosten aankoopmakelaar Groningen

Ben je van plan om een woning in Groningen te kopen? Dan is het mogelijk dat de aankoopmakelaar andere tarieven hanteert dan een verkoopmakelaar in Groningen. Om te voorkomen dat je onverwachte kosten tegenkomt, is het aan te raden om vooraf met de makelaar te bespreken welke kosten er in rekening gebracht gaan worden. Hieronder staan enkele mogelijke extra kosten die je betaalt voor een makelaar in Groningen:

 • Kosten voor bezichtigingen
 • Kosten voor het opstellen van een koopovereenkomst

> Lees meer over de kosten van een aankoopmakelaar

Vergelijk makelaars in Groningen

Nadat je hebt besloten dat je een makelaar nodig hebt om een huis te kopen of te verkopen in Groningen, is de volgende stap een makelaar kiezen. Maar hoe ga je deze makelaar kiezen? Hieronder geven wij je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je makelaars met elkaar gaat vergelijken:

Aankoopmakelaars vergelijken

 • Wat gaat de makelaar allemaal voor je doen? Vergelijk je dezelfde taken met elkaar?
 • Hebben de makelaars opstartkosten?
 • Gaat de makelaar mee naar bezichtigingen?
 • Hoe actief zijn de makelaars in de Groningse buurt waar jij een huis wilt kopen?
 • En als laatste, heb je een goed gevoel bij de samenwerking met de makelaar?

> Lees hier meer over aankoopmakelaars vergelijken

Verkoopmakelaars vergelijken

 • Heeft de makelaar afgelopen periode veel woningen verkocht in Groningen?
 • Hoe is de kwaliteit van foto’s van de woningen die te koop staan?
 • Is de verkoopstrategie van de makelaar overtuigend?
 • Wat is de algemene indruk van de makelaar en het kantoor?
 • Hoe gaat je woning gepromoot worden? Alleen via Funda of gaat de makelaar zijn eigen netwerk inschakelen?

> Lees hier meer over makelaars vergelijken bij verkoop

Voordelen van een makelaar in Groningen

Het kiezen van een geschikte makelaar in Groningen kan een lastige beslissing zijn. Dit komt mede doordat de wijken in Groningen erg verschillend zijn. Net als dat jij een voorkeur hebt voor een bepaald type huis, heeft een makelaar Groningen ook verschillende kwaliteiten voor de verkoop van bepaalde woningen. Doordat een makelaar Groningen meer woningen verkoopt of koopt in een bepaalde wijk, heeft de makelaar meer kennis over deze wijk. Zo heeft een makelaar Groningen die veel huizen in het centrum verkoopt hier meer kennis van, dan een makelaar die in Groningen Oost veel verkoopt.

Om deze reden is het van belang een makelaar in Groningen te kiezen die bekend is met de buurt. Het voordeel hiervan is dat diegene de wijk kent, de actieve andere makelaars kent en weet welke huizen er in wijk in de verkoop komen. Het is dus niet alleen goed om een verkoopmakelaar te hebben met wijkkennis tijdens het verkopen, maar ook met het aankopen.

De voordelen van een lokale makelaar Groningen:

 • Een lokale makelaar kent de huizenmarkt in Groningen als geen ander
 • De lokale makelaar kent vaak potentiële kopers voor jouw huis
 • De lokale makelaar Groningen kent de lokale regelgeving
 • Een lokale makelaar heeft een breed netwerk van andere actieve collega’s in Groningen

Uitgelichte makelaars in Groningen

Zoals te zien zijn er tientallen makelaars actief in Groningen. Dit varieert tussen een makelaar die slechts 1 woning verkoopt of het meeste woningen van Groningen verkoopt. Natuurlijk zitten er daartussen veel makelaars die goed presteren en prettig samenwerken. Om niet alleen te focussen op de top 10 makelaars in Groningen hebben wij bij Juiste Makelaar een aantal makelaars uitgelicht. Deze makelaars boeken goede resultaten en verkopen meer dan regelmatig woningen in Groningen. Op deze manier belicht Juiste Makelaar niet alleen de makelaars die veel woningen verkopen, snel de woningen verkopen of juist voor een hoge prijs het huis in de markt zetten.

IQ Makelaars Groningen

IQ Makelaars Groningen is een No cure, no pay makelaar. Hierdoor weet je zeker dat je alleen bij een succesvolle aan- of verkoop het kantoor kosten verschuldigd bent. IQ Makelaars is een landelijke opererende franchise partij. Hierdoor weet je dat er een hoop aan de achterkant goed geregeld is. Dit zorgt ervoor dat je de voordelen hebt van een grote backoffice en juridische hulp, maar dat je de persoonlijke begeleiding van de lokale Groningse makelaar kunt verwachten. Daarbij is IQ Makelaars Groningen goed in de online marketing om jouw huis zo goed mogelijk in de markt te zetten.

Westersingel 3, Groningen  050 760 1777

Dalsheim Makelaars

Het kantoor van Simon Dalsheim is een proactief makelaarskantoor in Groningen. Hij heeft zelf al meer dan 20 jaar ervaring en helpt zowel de koper als verkoper van een huis maar wat graag. Het kantoor Dalsheim Makelaars is klein, maar met opzet. Doordat het een klein kantoor is heb je altijd een persoonlijke klik met de makelaar.

Paterswoldseweg 552, Groningen  050 820 0998

NAMACO Groningen

NAMACO Groningen staat voor Nationaal Makelaars Collectief Groningen. Dit kantoor heeft ook andere vestigingen in het land. Hierdoor heeft het kantoor veel kennis in huis en niet alleen over Groningen. Dit maakt het interessant wanneer je op meerdere plekken in Nederland een huis wilt kopen en verkopen. NAMACO Groningen helpt niet alleen bij de verkoop van je huis. Ze assisteren daarnaast ook bij de aankoop, het taxeren van huizen en de verhuur van zowel je woning of een bedrijfspand. Kortom, van alle markten thuis!

Paterswoldseweg 290, Groningen  050 205 3080

Anderz Makelaar Groningen

Martin Hamminga is de makelaar bij Anderz Makelaar Groningen. Het kantoor biedt een echte one-stop-shop service. Hierbij zorgt Martin dat je alles bij hem kan regelen. Hierbij moet je natuurlijk denken aan het kopen en verkopen van een huis in Groningen, maar ook de styling, energielabels en het verhuren van een huis is mogelijk. Een ander pluspunt van Anderz Makelaar is dat expats ook terecht kunnen bij dit veelzijdige kantoor.

Atoomweg 10, Groningen  050 204 1292

Kamps & De Vries Makelaars

Kamps & De Vries Makelaars is een gerenommeerd makelaarskantoor die actief is in de verkoop van woningen in zowel Groningen als de omgeving. Dit kantoor opereert vanuit een statig pand, waarbij de makelaars meer dan 30 jaar ervaring hebben. Of je nou op zoek bent naar een huis om te kopen, of om te verkopen het is allemaal mogelijk. Het kantoor staat bekend als doelgericht, maar met persoonlijke begeleiding.

Heresingel 7, Groningen  050 311 1640

Pandomo Makelaars

Pandomo makelaars is een full-service makelaarskantoor actief in Groningen. Dit kantoor gaat voor een hippe uitstraling met veel online zichtbaarheid. Pandomo bestaat uit 19 medewerkers en is daarmee direct een van de toonaangevende makelaars uit Groningen. Dit kantoor verkoopt niet alleen woningen, maar verzorgd ook de financiële diensten rondom de aankoop van je woning. Het gedreven kantoor wil ervoor zorgen dat jij slaagt om in je woonwens te voorzien, van A tot Z.

Griffeweg 81, Groningen  050 853 3733

NVM Makelaar in Groningen

Er zijn tal van makelaars in Groningen die zijn aangesloten bij een van de drie brancheverenigingen in Nederland. De meest bekende hiervan is de NVM, gevolgd door de VBO en VastgoedPro. Juiste Makelaar werkt alleen samen met makelaars die verbonden zijn met een van deze drie brancheverenigingen. Makelaars die verbonden zijn met een professionele organisatie tonen aan dat zij gekwalificeerd zijn en houden zich aan de gedragscodes van de vereniging. Dit biedt extra zekerheid over de kwaliteit van een makelaar.

> Meer weten wat het verschil is tussen de drie brancheverenigingen

Populaire steden rondom Groningen

Huis kopen in Groningen

Waar begin je met zoeken als je een huis wil kopen in Groningen? Je kan beginnen met online kijken op verschillende huizensites zoals Funda en Huispedia, alleen er is meer dan dat. Hieronder 10 stappen bij een huis kopen in Groningen:

 1. Begin met je wensen in kaart brengen en waar je het liefst wilt wonen in Groningen.
 2. Kijk online naar woningen en vraag bezichtigingen aan, om je te oriënteren.
 3. Ga naar verschillende makelaars websites, meld je daaraan om het woningaanbod van woningen te ontvangen die ze in de verkoop hebben.
 4. Bel verschillende makelaars voor een kennismakingsgesprek, voor aankoopbegeleiding en of ze je dan kunnen helpen bij een huis kopen in Groningen.
 5. Mocht hier geen passende makelaars tussen zitten, vergelijk makelaar via Juiste Makelaar in Groningen.
 6. Ga met een aankoopmakelaar in zee en ga bezichtigingen.
 7. Zorg ervoor dat de aankoopmakelaar de documentatie van de woning doorleest.
 8. Is dit je droomhuis in Groningen? Dan zal de aankoopmakelaar een passend bod uitbrengen.
 9. Bod geaccepteerd! Taxatie en keuring laten uitvoeren en koopovereenkomst teken.
 10. Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht in Groningen! Als laatst zal de overdracht plaatsvinden en neem je de sleutels in ontvangst.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Groningen?

Hoeveel kost een makelaar in Groningen?

+

De gemiddelde kosten van een makelaar in Groningen bedragen 1,20% van de verkoopsom (inclusief btw). Het voordeel van dit tarief is dat je alleen betaald wanneer een transactie tot stand is gekomen. De meest voorkomende methode om te betalen aan een makelaar is “no cure no pay”. Dit houdt in dat je pas betaald wanneer de woning verkoopt of koopt.

Hoeveel makelaars zijn actief in Groningen?

+

Op het moment zijn er 89 makelaarskantoren actief in Groningen.

Kan ik ook buiten Groningen makelaars vergelijken?

+

Bij Juiste Makelaar helpen we je graag in heel Nederland! Van Groningen, Delfzijl tot aan Maastricht.

Is dit echt gratis en vrijblijvend?

+

Ja! Wij vergelijken 100% gratis en vrijblijvend makelaars, je zit nergens aan vast. Mocht je een samenwerking aangaan met een makelaar, krijgen wij een kleine vergoeding van de makelaar. De vergoeding zien zij als marketingkosten. waant zij hebben nog nooit zo’n fijne klant gehad. 🙂