Makelaars in Enkhuizen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

Hier vind je een overzicht van de recente ontwikkelingen op de woningmarkt in Enkhuizen, de gemiddelde vraagprijzen, de prestaties van makelaars en andere relevante statistieken.

In het afgelopen jaar zijn er 25 makelaars actief geweest in Enkhuizen. Deze makelaars ondersteunen je bij de woningtransacties. Een makelaar in Enkhuizen helpt bij het kopen of verkopen van een woning in buurten als Centrum Zuid-Oost.

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Enkhuizen zijn de statistieken en eerdere prestaties van de makelaars van belang.

Prestaties makelaars in Enkhuizen afgelopen 12 maanden

 • Gemiddelde vraagprijs € 369.000
 • Gemiddelde verkooptijd 41
 • Prijsverschil afgelopen jaar € -52.000
 • Aantal transacties 147
Meer informatie over jouw woning en de huizenmarkt in Enkhuizen
Vraag direct een online makelaarsvergelijking aan in een paar minuten.

Actuele huizenmarkt Enkhuizen

In Enkhuizen is de gemiddelde vraagprijs van de afgelopen 3 maanden voor een bestaand huis momenteel € 326.000. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van € -52.000 van de huidige vraagprijs. Dit zorgt ervoor dat minder woningen in de verkoop gegaan zijn in Enkhuizen.

Bij de verkoop van een huis in Enkhuizen is op dit moment het gemiddelde oppervlakte 104 vierkante meter. Doordat de vraagprijs € 326.000 is, zorgt dat voor een gemiddelde vierkante meterprijs van 3100. Dit inzicht helpt wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Enkhuizen. Een lokale makelaar kan je verder adviseren of jouw bieding of vraagprijs van je woning goed is. Een makelaar uit Enkhuizen weet of de vraagprijs hoger of lager moet zijn dan € 369.000.

Het meest voorkomende energielabel in Enkhuizen is C. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woningen in deze woonplaats zijn. Het kan belangrijk zijn voor kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Deze statistieken en variabelen bieden een diepgaander inzicht in de woningmarkt en de prestaties van makelaars in Enkhuizen. Onthoud dat deze gegevens gebaseerd zijn op recente beschikbare informatie en dat ze onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Voor de meest actuele en gedetailleerde gegevens is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

Meest verkopende makelaars in Enkhuizen

Benieuwd welke makelaar het beste presteert in Enkhuizen? Hieronder ontdek je welke makelaar het meeste woningen verkoopt in Enkhuizen. Dit gaat over de afgelopen 12 maanden. Het overzicht geeft aan dat CMK Makelaars de meeste woningen heeft verkocht de afgelopen periode. Bij het vergelijken van verschillende makelaars in de top 5 van Enkhuizen, is het van belang om rekening te houden met zowel het aantal transacties, de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van de makelaars uit de regio Enkhuizen.

Populaire buurten in Enkhuizen

Ga je een huis verkopen in een specifieke buurt in Enkhuizen? Of ben je juist op zoek naar een nieuw huis? Ontdek de populairste buurten van Enkhuizen. In iedere buurt zijn andere makelaars actief. Zo heeft iedere makelaar zijn eigen kwaliteiten.

 • 1. Centrum Zuid-Oost

  Verkooptijd
  39 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 373.000
  Woningen verkocht
  24
 • 2. Kadijken

  Verkooptijd
  48 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 450.000
  Woningen verkocht
  23
 • 3. Centrum Noord-Oost

  Verkooptijd
  43 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 343.000
  Woningen verkocht
  22
 • 4. Oude Gouw

  Verkooptijd
  24 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 310.000
  Woningen verkocht
  21
 • 5. Gommerwijk West

  Verkooptijd
  47 dagen
  Gemiddelde verkoopprijs
  € 305.000
  Woningen verkocht
  18

Top 5 woningen verkocht in Enkhuizen

In Enkhuizen zijn de afgelopen maand 147 woningen verkocht. Makelaar CMK Makelaars verkocht de duurste woning. Hieronder een overzicht van de top 5 woningen verkocht in Enkhuizen.

Scroll naar rechts om de hele tabel te bekijken.

Adres Makelaar Prijs
Oude Gracht 75 CMK Makelaars € 895.000
Zuider Boerenvaart 64 CMK Makelaars € 875.000
Zuider Havendijk 92 De Vesting Makelaars € 875.000
Waaigat 5 CMK Makelaars € 798.000
Brigantijn 21 Jelle Ooteman Makelaars € 798.000

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Enkhuizen

Hoeveel makelaars zijn er actief in Enkhuizen?

+

In de afgelopen 12 maanden zijn er 25 makelaars actief geweest in Enkhuizen. Deze makelaars hebben allemaal één of meer woningen verkocht in Enkhuizen.

Wat kost een makelaar in Enkhuizen?

+

De gemiddelde courtage van een makelaar in Enkhuizen is tussen de 1% en 1,21%. Daarom variëren de kosten van een makelaar in Enkhuizen van € 3.700 tot € 4.500.

Wat kost een aankoopmakelaar in Enkhuizen?

+

De kosten van een aankoopmakelaar in Enkhuizen zijn € 1.800 a € 2.800. De kosten van een aankoopmakelaar zijn vaak een vast bedrag. Gemiddeld kost een aankoopmakelaar 0,5% tot 0,75% van de aankoopsom.

Wie is de beste makelaar van Enkhuizen?

+

De meest verkopende makelaar van Enkhuizen is CMK Makelaars. Dit betekent niet dat het de beste makelaar is. In Enkhuizen zijn meerdere makelaars actief met allemaal hun eigen specialiteit, zoals type woning, prijsklasse, verkoopstrategie en het verkoopnetwerk.

Kan je een gratis waardebepaling krijgen voor in Enkhuizen?

+

Een makelaar kan een gratis waardebepaling voor je huis uitvoeren. Om de gratis waardebepaling in Enkhuizen aan te vragen kun je de beste makelaars vergelijken. Op dat moment komen de 2 beste makelaars langs voor de gratis waardebepaling bij jouw woning in Enkhuizen.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!