Kopen, opknappen en verkopen “Pandje flippen” is lonend!

Je denkt misschien: Dat heb ik eerder gehoord. Maar het is waar – de waarde van een geflipt huis is sinds 2021 met meer dan 36% gestegen, en er is geen teken dat het minder wordt.

Geld naar computer

In de afgelopen jaren hebben huiseigenaren steeds vaker overwogen hun huis te renoveren om het door te verkopen. Mensen zijn bereid om meer te betalen voor een huis als het is gerenoveerd, omdat ze het gevoel hebben dat het meer waard is dan een huis waaraan gewerkt moet worden.

De sterke stijging van de geflipte woningen is deels te wijten aan de krapte van het aanbod op de woningmarkt en de sterke stijging van de huizenprijzen. Deze stegen gemiddeld met meer dan 15 procent over het hele jaar 2021. De gemiddelde waardestijging van geflipte woningen bedroeg vorig jaar 36 procent, meer dan het dubbele van de gemiddelde prijsstijging op de woningmarkt als geheel. Dat heeft natuurlijk te maken met de extra kosten die worden gemaakt voor kwaliteitsverbeteringen.De NVM (Nationale Vereniging van Makelaars), onderzocht woningen die binnen een jaar werden doorverkocht en daarna weer werden verkocht. De NVM onderzocht bijna 3,2 miljoen woningtransacties sinds 2001, en vond bijna 50.000 woningen die binnen een jaar werden doorverkocht. Vorig jaar werden bijna 2.000 woningen doorverkocht, en 560 daarvan waren woningen die geflipt zijn. Bijna een derde daarvan waren geflipte woningen!

Opzoek naar stappen om een huis te kopen? Kijk op HuisAssist voor hulp van A tot Z.