Makelaar in Tilburg: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Lucht foto Tilburg

Makelaars in Tilburg

Op zoek naar een makelaar in Tilburg? Samenwerken met een makelaar in Tilburg kan prijzig zijn, maar het kan je veel tijd en geld besparen bij het kopen of verkopen van een huis. Maar hoe vind je de juiste makelaar in Tilburg? Juiste Makelaar biedt het antwoord. Door jouw voorkeuren aan te geven gaan wij op zoek naar de beste makelaar voor jou in Tilburg. Dus ben jij direct op zoek? Ga dan aan de slag en wij matchen je aan de beste Tilburgse makelaar.

Cijfers woningmarkt in Tilburg

Wil je meer inzicht in de woningmarkt in Tilburg voordat je een makelaar inschakelt? Bekijk dan de gemiddelde woningprijzen en het aantal woningtransacties in de stad. Deze cijfers geven je een goed beeld van de huidige status van de woningmarkt in Tilburg en kunnen je helpen bij het nemen van beslissingen over het kopen of verkopen van een huis.

Aantal transacties

341

Verandering transacties

6.9%

Gemiddelde vraagprijs

€369.000

Verandering vraagprijs

1.1%

Top 10 makelaars Tilburg

Het vinden van een makelaar in Tilburg is niet zo moeilijk, maar het vergelijken van statistieken van elke makelaar kan lastig zijn. Bij Juiste Makelaar hebben we het gemakkelijker voor je gemaakt door alle data van alle 96 actieve makelaarskantoren in Tilburg bij elkaar te zetten en een handig overzicht te maken met filters.

Makelaar # Plaats +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
KIN Makelaars 1 Tilburg 0 3 1
Hendriks Makelaardij 2 Tilburg -15 4 1
Via Paul Makelaardij 3 Tilburg 2 4 1
OMM Makelaars BV. 4 Tilburg 8 3 1
M&S Makelaars 5 Tilburg 3 4 1
Gerritse Makelaardij 6 Tilburg 34 5 1
Transparant Makelaars 7 Tilburg 13 3 1
Kern Makelaars 8 Tilburg -7 3 1
Van de Water Makelaars 9 Tilburg 7 3 1
Jurgens & Van Bemmelen 10 Tilburg 8 3 1
Plaats
 • Aantal verkochte woningen: de nummer 1 van de lijst verkoop het meeste woningen in Tilburg.
 • Gemiddelde vraagprijs: de gemiddelde vraagprijs is aangeven in percentage. Als het percentage in groen is, dan verkoopt de makelaar x aantal procent boven de gemiddelde vraagprijs in Tilburg.
 • Verkoopsnelheid: Snel je huis verkopen is niet altijd belonend om het uiterste uit de verkoop te halen. De snelheid is dan ook in sterren aangegeven

Kosten van een makelaar in Tilburg

De kosten van een makelaar in Tilburg is afhankelijk van de verkoopprijs van de woning en het segment waarin de makelaar werkzaam is en de ervaring van de makelaar. Het is daarom moeilijk om de precieze kosten te bepalen. Hieronder geven we een voorbeeld om een idee te geven.

Vraagprijs woning in Tilburg (voorbeeld) € 360.000
Gemiddelde courtage makelaar Tilburg 1 %
Kosten van makelaar € 3.600 
Opstartkosten € 500
Totale kosten van makelaar Tilburg € 4.100

Kosten makelaars Tilburg vergelijken

Als je de kosten van verschillende makelaars in Tilburg wilt vergelijken, zijn hieronder enkele punten om op te letten. Het kan zijn dat makelaars in Tilburg verschillende berekeningen gebruiken voor de kosten of andere kosten in rekening brengen.

 • Bekijk welke vergoeding de makelaar vraagt en of het op een “no cure no pay”-basis is.
 • Controleer wat je voor deze prijs krijgt.
 • Zijn er extra kosten voor bijvoorbeeld Open-Huis, grondonderzoek, brochures, foto’s, videoclips, advertentiekosten of een verkoopmakelaar? Sommige makelaars rekenen ook opstartkosten voor bijvoorbeeld het maken van foto’s of het online plaatsen van de woning.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief BTW? Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke factuur.
 • Zijn er eventuele kosten als je de opdracht intrekt? Soms kunnen dit bedragen zijn in de honderden euro’s.

> Lees meer over de kosten van een makelaar en wat hier allemaal bij komt kijken

Tips bij makelaars vergelijken in Tilburg

Of je nu een woning wilt verkopen of juist een woning wilt aankopen, het vergelijken van makelaars in Tilburg is belangrijk. De makelaar heeft andere kwaliteiten nodig om je zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Nadat wij twee makelaars voor je hebben geselecteerd, zal je zelf nog de keuze tussen twee makelaars moeten maken. Hieronder vind je enkele tips voor het vergelijken van makelaars in deze regio.

 • Kijk niet alleen naar het courtage of de prijs die de makelaar vraagt. Een iets duurdere makelaar kan een betere deal voor elkaar boksen.
 • Bekijk de verschillende strategieën van de lokale Tilburgse makelaars. Welke strategie past bij jou en waar heb je het meeste vertrouwen in?
 • Hoe presenteert de makelaar woningen en worden de woningen goed weergegeven? Dit is tenslotte het eerste wat een geïnteresseerde koper ziet.
 • En tot slot, ga af op je gevoel bij de makelaar.

> Lees hier meer over het vergelijken van makelaars bij verkoop

Aankoopmakelaars in Tilburg vergelijken

 • Onderzoek hoe actief de aankoopmakelaar is in de wijk of het stadsdeel in Tilburg waar je naar op zoek bent.
 • Vergelijk de taken die de makelaars uitvoeren met de kosten die zij berekenen, inclusief btw.
 • Controleer of de aankoopmakelaar een goed netwerk heeft en mogelijk goede informatie heeft over woningen die op de markt komen.
 • Let op of de makelaar meegaat naar bezichtigingen.
 • Bieden de aankoopmakelaars HuisAssist aan? Hier kan je alle diensten vinden die bij de aankoop komen kijken en helpen je van A tot Z daarbij.
 • Welke courtages rekenen de makelaars. Is dit een no cure no pay regeling? Makelaars werken vaak met percentages of een fixed fee.
 • Hoeveel aankopen heet de aankoopmakelaar recent gedaan in regio Tilburg?

> Lees hier meer over het vergelijken van makelaars bij aankoop

Voordelen van een makelaar in Tilburg

Wanneer je googled naar ‘makelaar Tilburg’ kom je al gauw op makelaars uit die landelijk actief zijn. Echter is het in een krappe huizenmarkt zoals in Tilburg van belang om samen te werken met een makelaar die de lokale markt kent en begrijpt. Een makelaar die recent veel woningen heeft aangekocht en verkocht in een Tilburgse wijk heeft veel meer relevante ervaring dan een ‘landelijke’ makelaar. Hieronder een aantal belangrijke voordelen waarom een lokale Tilburgse makelaar je beter kunt helpen:

 • Een lokale makelaar heeft uitgebreide kennis van de specifieke wijk waarin je wilt kopen of verkopen.
 • Een makelaar in Tilburg heeft goede contacten met andere lokale makelaars, waardoor je snel op de hoogte bent van wat er speelt in de omgeving, of je nu wilt kopen of verkopen.
 • Lokale makelaars hebben vaak een goede kennis van de verkoopstrategieën die effectief zijn in specifieke wijken.
 • Een lokale makelaar in Tilburg kent alle ins en outs van de buurt, zoals scholen, winkels en voorzieningen.

Liever hulp bij het hele aankooptraject? Kijk dan ook eens bij HuisAssist. Hier wordt je bij iedere stap tijdens het aankopen geholpen.

Uitgelichte makelaars Tilburg

Ben je op zoek naar een goede makelaar in Tilburg, maar wil je niet alleen afgaan op de top 10 lijsten? Er zijn namelijk ook veel andere goede makelaars actief in deze regio. Om je te helpen bij het vinden van de juiste makelaar, bieden we je hieronder enkele inzichten in de verschillende kantoren. Zo kun je alvast bepalen of een makelaar bij jou persoonlijk past. Wil je uiteindelijk de beste match vinden in Tilburg? Vul dan onze vergelijkingstool in en Juiste Makelaar zoekt de ideale makelaar in jouw buurt voor je uit.

KIN Makelaars Tilburg

KIN Makelaars is niet alleen in Tilburg, maar ook in heel Brabant een begrip. Het is de grootste makelaar van de regio. Het kantoor verkoopt inmiddels meer dan 40 jaar woningen in Tilburg. De makelaars zetten zich dienstbaar in en willen graag samen het resultaat behalen waar je naar op zoek bent. Of dit nou gaat om het kopen, verhuren of verkopen van een huis in Tilburg. Het kan allemaal bij KIN Makelaars Tilburg.

Bredaseweg 219 -01, Tilburg  013 533 9339

Hendriks Makelaardij

Hendriks Makelaardij heeft meerdere vestigingen in verschillende delen van Nederland. Zo ook in Tilburg. Hendriks is onderdeel van een grotere groep, waarbij het behoort tot de meest verkopende makelaar van Nederland. Deze Tilburgse makelaar is een all-in makelaar, waarbij je van A tot Z geholpen wordt gedurende het hele aan- en verkooptraject. Bij Hendriks Makelaardij Tilburg heb je het voordeel van een landelijke organisatie, waarbij je gebruik kunt maken van alle online trucs.

 

Besterdring 223, Tilburg  013 549 9190

Allround Makelaardij

Allround Makelaardij is een full-service makelaar in de regio Tilburg, Waalwijk en Moergestel. Dit kantoor heeft een uniek verkoopplan gerealiseerd, waardoor je precies weet hoe jij je huis het beste in de verkoop kunt zetten. Het kantoor begeleidt mensen bij alle trajecten rondom de woning. Hierbij gaat het om de verkoop, aankoop, taxatie en verhuur. Allround Makelaardij bestaat uit 5 enthousiaste medewerkers, die zich graag voor jou inzetten!

Korvelplein 212, Tilburg  013 592 0080

ERA Content+ Makelaars

ERA Content plus Makelaars is geen onbekende makelaar in de provincie Noord-Brabant. Bij dit kantoor werken verschillende zzp’ers in dienst. Dit betekent niet dat dit een parttimefunctie is, zeker niet! Deze makelaars werken al jaren onder de vlag van ERA Content + makelaars. Marlies van Rossum is een van de makelaars die actief is in Tilburg. Zij zorgt voor een persoonlijke klik en staat altijd voor je klaar. Of je nou wilt kopen of verkopen in Tilburg, Content plus staat graag voor je klaar.

Berkelseweg 2, Udenhout  076 520 4442

Alstede van Mierlo Makelaardij

Het Tilburgse kantoor van Alstede van Mierlo Makelaardij beseft dat zij kopers en verkopers ondersteunen bij een van de belangrijkste beslissingen van hun leven. Daarom gaat dit kantoor op zoek naar de beste oplossing voor jou. Door de jarenlange ervaring van dit Tilburgse kantoor is het bekend met de woningmarkt in Tilburg, maar ook in de omgeving Tilburg. Wanneer je een samenwerking start met Alstede van Mierlo merk je direct dat dit echt een familiebedrijf is. De medewerkers staan altijd graag voor je klaar, en je kunt zelfs een gratis verkoop starten als proefverkoop van je woning in Tilburg.

Burgemeester van de Mortelplein 55, Tilburg  013 590 1964

Ziezo Makelaardij

Op zoek naar een makelaar met een vaste prijs voor zowel aankoop als verkoop, dan is Ziezo Makelaardij in Tilburg de aangewezen partij. Deze hippe makelaar pakt het net even anders aan dan andere makelaars in Tilburg. Deze all-in makelaar rekent een vast laag tarief voor iedere woning in Tilburg. Ziezo Makelaardij is puur gefocust op de aan- en

Bredaseweg 198, Tilburg  013 785 3787

Populaire steden rondom Tilburg

NVM makelaars in Tilburg

De Nederlandse Vereniging van Makelaars, ook wel de NVM genoemd, is de grootste branchevereniging in Nederland. Twee andere belangrijke brancheverenigingen zijn het VBO en VastgoedPro. Deze verenigingen zorgen ervoor dat makelaars zich houden aan vastgestelde eisen en regels om de kwaliteit te waarborgen. Als je via Juiste Makelaar in contact komt met een makelaar in Tilburg, weet je zeker dat ze zijn aangesloten bij de NVM, VBO makelaar of VastgoedPro.

Hoe werkt Juiste Makelaar?

Met maar liefst 104 actieve makelaars in Tilburg kan het vinden van de juiste makelaar een lastige klus zijn. Gelukkig hebben wij het zoek- en vergelijkingsproces al voor jou gedaan, zodat je snel de beste makelaar in Tilburg vindt voor het beste resultaat. Dit is hoe wij te werk gaan:

 1. Vul gratis jouw voorkeuren in en wij maken een selectie van geschikte makelaars voor jou;
 2. Wij vergelijken alle makelaars in Tilburg voor jou;
 3. Vervolgens selecteren wij de twee beste makelaars voor jou;
 4. Je ontvangt een e-mail met de geselecteerde makelaars;
 5. Deze lokale makelaars uit Tilburg nemen geheel vrijblijvend contact met je op om een afspraak te maken;
 6. Vergelijk de makelaars zelf en kies de meest geschikte voor jouw situatie.

Bespaar tijd en moeite door gebruik te maken van Juiste Makelaar voor het vinden van de beste makelaar in Tilburg.

Populaire wijken in Tilburg

Zoals bekend is Tilburg een levendige stad met verschillende wijken. Iedere wijk is herkenbaar door de eigen uitstraling die de wijk heeft. Zo is de wijk Reeshof bekend om het groene karakter, terwijl het historische centrum juist authentiek is.

Wanneer je een huis gaat kopen of juist verkopen in Tilburg is het belangrijk om een makelaar in te schakelen die de wijk goed kent. Niet alleen kent de makelaar in Tilburg de algemene woningmarkt en het makelen zelf, maar de makelaar kent ook de wijken en weet wat er speelt. Ben je nog niet bekend in Tilburg? Dan kan een lokale makelaar je goed adviseren in welke wijk van Tilburg je juist wel of niet moet wonen op basis van je persoonlijke voorkeuren.

Overzicht van de wijken in Tilburg
 1. Centrum;
 2. Oud Zuid;
 3. Oud Noord;
 4. West;
 5. Noord;
 6. Oost;
 7. Zuid;
 8. Berkel-Enschot;
 9. Reeshof;
 10. Udenhout

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Tilburg.

Hoeveel kost een makelaar in Tilburg?

+

De meeste makelaars in Tilburg hanteren een courtage van 1.00% van de verkoopsom (inclusief btw en opstartkosten). De meerderheid van de makelaars in Tilburg hanteren “no cure no pay”. Dit betekent dat je alleen hoeft te betalen wanneer iets is gekocht of verkocht!  De rest van de makelaars hanteert vaak een opstart tarief of soms intrekkingskosten.

Hoeveel makelaarskantoren zijn actief in Tilburg?

+

In Tilburg zijn 96 makelaarskantoren actief.

Kan ik gratis makelaars vergelijken?

+

Ja, via Juiste Makelaar helpen we je graag gratis en vrijblijvend verder om twee passende makelaars voor je te vinden.

Kan ik alleen in Tilburg vergelijken?

+

Wij zijn in heel Nederland actief! van Tilburg tot Groningen en terug.