Makelaar in Tilburg: Vergelijk & vind de beste makelaar

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Lucht foto Tilburg

Makelaars in Tilburg

Iedereen weet dat samenwerken met een makelaar in Tilburg niet goedkoop is. Maar hoe vaak heb jij in het afgelopen jaar een huis gekocht of verkocht? Waarschijnlijk niet vaak of niet, aan de andere kant is dit het werk van de makelaar is. De vervolg vraag die hierbij past is: hoe ga je een geschikte makelaar vinden in Tilburg? Juiste Makelaar is het antwoord hier op. Door eenvoudig je voorkeuren aan te geven gaan wij op zoek naar de beste makelaar voor jou in Tilburg. Dus ben jij direct op zoek? Ga aan de slag en wij matchen je aan de beste Tilburgse makelaar.

Cijfers woningmarkt in Tilburg

Als je specifiek naar de woningmarkt cijfers in Tilburg kijkt, is het van belang om te kijken naar de gemiddelde woningprijzen in de stad en het aantal woningtransacties wat er plaats vinden. Deze woningmarkt cijfers kunnen je een beeld geven van de huidige status van de woningmarkt in Tilburg, en kunnen helpen bij het nemen van beslissingen over bijvoorbeeld het kopen of verkopen van een woning in Tilburg.

Aantal transacties

341

Verandering transacties

6.9%

Gemiddelde vraagprijs

€369.000

Verandering vraagprijs

1.1%

Top 10 makelaars Tilburg

Een makelaar vinden in Tilburg is niet zo moeilijk, alleen de statistieken van elke makelaar in Tilburg bij elkaar vinden wel. Bij Juiste Makelaar hebben wij het wat makkelijker voor je gemaakt, wij hebben alle data van alle 96 actieve makelaarskantoren in Tilburg bij elkaar gezet en hebben daar een handig overzicht van gemaakt, met filters:

# Plaats Makelaar +/- Gem. vraagprijs Verkoopsnelheid Advies nodig?
1 Tilburg KIN Makelaars 0 3 1
2 Tilburg Hendriks Makelaardij -15 4 1
3 Tilburg Via Paul Makelaardij 2 4 1
4 Tilburg OMM Makelaars BV. 8 3 1
5 Tilburg M&S Makelaars 3 4 1
6 Tilburg Gerritse Makelaardij 34 5 1
7 Tilburg Transparant Makelaars 13 3 1
8 Tilburg Kern Makelaars -7 3 1
9 Tilburg Van de Water Makelaars 7 3 1
10 Tilburg Jurgens & Van Bemmelen 8 3 1
Plaats
 • Aantal verkochte woningen: de nummer 1 van de lijst verkoop het meeste woningen in Tilburg.
 • Gemiddelde vraagprijs: de gemiddelde vraagprijs is aangeven in percentage. Als het percentage in groen is, dan verkoopt de makelaar x aantal procent boven de gemiddelde vraagprijs in Tilburg.
 • Verkoopsnelheid: Snel je huis verkopen is niet altijd belonend om het uiterste uit de verkoop te halen. De snelheid is dan ook in sterren aangegeven

Kosten van een makelaar in Tilburg

De kosten van een makelaar in Tilburg is afhankelijk van de verkoopprijs van de woning en het segment waarin de makelaar werkzaam is en de ervaring van de makelaar. Het is daarom moeilijk om de precieze kosten te bepalen. Hieronder geven we een voorbeeld om een idee te geven.

Vraagprijs woning in Tilburg (voorbeeld) € 360.000
Gemiddelde courtage makelaar Tilburg 1 %
Kosten van makelaar € 3.600 
Opstartkosten € 500
Totale kosten van makelaar Tilburg € 4.100

Kosten makelaars Tilburg vergelijken

Als je de kosten van verschillende makelaars in Tilburg wilt vergelijken, zijn hieronder enkele punten om op te letten. Het kan zijn dat makelaars in Tilburg verschillende berekeningen gebruiken voor de kosten of andere kosten in rekening brengen.

 • Bekijk welke vergoeding de makelaar vraagt en of het op een “no cure no pay”-basis is.
 • Controleer wat je voor deze prijs krijgt.
 • Zijn er extra kosten voor bijvoorbeeld Open-Huis, grondonderzoek, brochures, foto’s, videoclips, advertentiekosten of een verkoopmakelaar? Sommige makelaars rekenen ook opstartkosten voor bijvoorbeeld het maken van foto’s of het online plaatsen van de woning.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief BTW? Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke factuur.
 • Zijn er eventuele kosten als je de opdracht intrekt? Soms kunnen dit bedragen zijn in de honderden euro’s.

> Lees meer over de kosten van een makelaar en wat hier allemaal bij komt kijken

Makelaars in Tilburg vergelijken

Bij zowel het aankopen als het verkopen zijn er verschillende eisen om de makelaars in Tilburg te vergelijken. De makelaar heeft andere kwaliteiten nodig om je zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Nadat wij twee makelaars voor je hebben geselecteerd, zal je zelf nog de keuze tussen twee makelaars moeten maken. Hieronder een aantal handige tips:

 • Kijk niet alleen naar het courtage of de prijs die de makelaar vraagt. Een iets duurdere makelaar kan een betere deal voor elkaar boksen.
 • Bekijk de verschillende strategieën van de lokale Tilburgse makelaars. Welke strategie past bij jou en waar heb je het meeste vertrouwen in?
 • Hoe presenteert de makelaar woningen en worden de woningen goed weergegeven? Dit is tenslotte het eerste wat een geïnteresseerde koper ziet.
 • En tot slot, wat is je gevoel bij de makelaar?

> Lees hier meer over het vergelijken van makelaars bij verkoop

Aankoopmakelaars in Tilburg vergelijken

 • Hoe actief is de aankoopmakelaar in de wijk of het stadsdeel in Tilburg waar je naar op zoek bent?
 • Wat zijn de taken die de makelaars uitvoeren tegenover de kosten die de aankoopmakelaar berekend? Vergelijk altijd de kosten inclusief btw met elkaar.
 • Heeft de aankoopmakelaar een goed netwerk. Denk hierbij aan dat de makelaar wellicht goede informatie heeft over woningen die op de markt komen.
 • Gaat de makelaar altijd mee naar een bezichtigingen?
 • Bieden de aankoopmakelaars HuisAssist aan? Hier kan je alle diensten vinden die bij de aankoop komen kijken en helpen je van A tot Z daarbij.
 • Welke courtages rekenen de makelaars. Is dit een no cure no pay regeling? Makelaars werken vaak met percentages of een fixed fee.
 • Hoeveel aankopen heet de aankoopmakelaar recent gedaan in regio Tilburg?

> Lees hier meer over het vergelijken van makelaars bij aankoop

Voordelen van een makelaar in Tilburg

Wanneer je googled naar ‘makelaar Tilburg’ kom je al gauw op makelaars uit die landelijk actief zijn. Echter is het in een krappe huizenmarkt zoals in Tilburg van belang om samen te werken met een makelaar die de lokale markt kent en begrijpt. Een makelaar die recent veel woningen heeft aangekocht en verkocht in een Tilburgse wijk heeft veel meer relevante ervaring dan een ‘landelijke’ makelaar. Hieronder een aantal belangrijke voordelen waarom een lokale Tilburgse makelaar je beter kunt helpen:

 • Lokale makelaars hebben vaak meer kennis van de wijk waar je wilt kopen of verkopen
 • Makelaar in Tilburg kennen andere makelaars in de wijk, waardoor je sneller weet wat er speelt in de wijk. Dit geldt zowel voor aankopen als verkopen
 • Makelaars kennen andere makelaars door en door en kan goed inschatten welke verkoopstrategie slim is
 • De lokale makelaar Tilburg kent alle lokale ins en outs van een wijk

Liever hulp bij het hele aankooptraject? Kijk dan ook eens bij HuisAssist. Hier wordt je bij iedere stap tijdens het aankopen geholpen.

Uitgelichte makelaars Tilburg

Niet alle de top 10 makelaars uit Tilburg verdienen uitgelicht te worden. Naast de toplijsten zijn er altijd goede makelaars actief, zo ook in de regio Tilburg. Hieronder lees je leuke inzichten in de verschillende kantoren, zo weet je direct of een kantoor op persoonlijk vlak bij jou past of niet. Wil je uiteindelijk weten welke makelaar het beste past bij jou in Tilburg? Vul dan de vergelijkingstool in en Juiste Makelaar matcht jou met de beste makelaar uit de buurt.

KIN Makelaars Tilburg

KIN Makelaars is niet alleen in Tilburg, maar ook in heel Brabant een begrip. Het is de grootste makelaar van de regio. Het kantoor verkoopt inmiddels meer dan 40 jaar woningen in Tilburg. De makelaars zetten zich dienstbaar in en willen graag samen het resultaat behalen waar je naar op zoek bent. Of dit nou gaat om het kopen, verhuren of verkopen van een huis in Tilburg. Het kan allemaal bij KIN Makelaars Tilburg.

Bredaseweg 219 -01, Tilburg  013 533 9339

Hendriks Makelaardij

Hendriks Makelaardij heeft meerdere vestigingen in verschillende delen van Nederland. Zo ook in Tilburg. Hendriks is onderdeel van een grotere groep, waarbij het behoort tot de meest verkopende makelaar van Nederland. Deze Tilburgse makelaar is een all-in makelaar, waarbij je van A tot Z geholpen wordt gedurende het hele aan- en verkooptraject. Bij Hendriks Makelaardij Tilburg heb je het voordeel van een landelijke organisatie, waarbij je gebruik kunt maken van alle online trucs.

 

Besterdring 223, Tilburg  013 549 9190

Allround Makelaardij

Allround Makelaardij is een full-service makelaar in de regio Tilburg, Waalwijk en Moergestel. Dit kantoor heeft een uniek verkoopplan gerealiseerd, waardoor je precies weet hoe jij je huis het beste in de verkoop kunt zetten. Het kantoor begeleidt mensen bij alle trajecten rondom de woning. Hierbij gaat het om de verkoop, aankoop, taxatie en verhuur. Allround Makelaardij bestaat uit 5 enthousiaste medewerkers, die zich graag voor jou inzetten!

Korvelplein 212, Tilburg  013 592 0080

ERA Content+ Makelaars

ERA Content plus Makelaars is geen onbekende makelaar in de provincie Noord-Brabant. Bij dit kantoor werken verschillende zzp’ers in dienst. Dit betekent niet dat dit een parttimefunctie is, zeker niet! Deze makelaars werken al jaren onder de vlag van ERA Content + makelaars. Marlies van Rossum is een van de makelaars die actief is in Tilburg. Zij zorgt voor een persoonlijke klik en staat altijd voor je klaar. Of je nou wilt kopen of verkopen in Tilburg, Content plus staat graag voor je klaar.

Berkelseweg 2, Udenhout  076 520 4442

Alstede van Mierlo Makelaardij

Het Tilburgse kantoor van Alstede van Mierlo Makelaardij beseft dat zij kopers en verkopers ondersteunen bij een van de belangrijkste beslissingen van hun leven. Daarom gaat dit kantoor op zoek naar de beste oplossing voor jou. Door de jarenlange ervaring van dit Tilburgse kantoor is het bekend met de woningmarkt in Tilburg, maar ook in de omgeving Tilburg. Wanneer je een samenwerking start met Alstede van Mierlo merk je direct dat dit echt een familiebedrijf is. De medewerkers staan altijd graag voor je klaar, en je kunt zelfs een gratis verkoop starten als proefverkoop van je woning in Tilburg.

Burgemeester van de Mortelplein 55, Tilburg  013 590 1964

Ziezo Makelaardij

Op zoek naar een makelaar met een vaste prijs voor zowel aankoop als verkoop, dan is Ziezo Makelaardij in Tilburg de aangewezen partij. Deze hippe makelaar pakt het net even anders aan dan andere makelaars in Tilburg. Deze all-in makelaar rekent een vast laag tarief voor iedere woning in Tilburg. Ziezo Makelaardij is puur gefocust op de aan- en

Bredaseweg 198, Tilburg  013 785 3787

Populaire steden rondom Tilburg

NVM makelaars in Tilburg

De Nederlandse Vereniging van Makelaars, ook wel de NVM genoemd, is de grootste branchevereniging in Nederland. Twee andere belangrijke brancheverenigingen zijn het VBO en VastgoedPro. Deze verenigingen zorgen ervoor dat makelaars zich houden aan vastgestelde eisen en regels om de kwaliteit te waarborgen. Als je via Juiste Makelaar in contact komt met een makelaar in Tilburg, weet je zeker dat ze zijn aangesloten bij de NVM, VBO makelaar of VastgoedPro.

Makelaars vergelijken met Juiste makelaar, hoe werkt het?

104 makelaars, dat is het aantal dat afgelopen jaar actief is geweest in Tilburg. Dit ongekende aantal makelaars maakt de keuze voor een makelaar er niet makkelijker op. Dat is waarom wij het zoeken en vergelijken alvast voor je hebben gedaan, zodat jij de beste makelaar in Tilburg hebt voor een optimaal resultaat. Dit doen wij als volgt:

 1. Vul je voorkeuren gratis in, vervolgens zal er speciaal voor jou een selectie van makelaars gemaakt worden;
 2. Wij vergelijken alle makelaars in Tilburg voor jou;
 3. De twee beste makelaars voor jou zullen geselecteerd worden;
 4. Uiteindelijk krijg je een mail met de twee geselecteerde makelaars;
 5. Deze lokale Tilburgse makelaars zullen geheel vrijblijvend contact opnemen om een afspraak te maken;
 6. Als laatste, vergelijk je deze makelaars zelf en kies je de meest geschikte.

Wijken Tilburg

Overzicht van de wijken in Tilburg
 1. Centrum;
 2. Oud Zuid;
 3. Oud Noord;
 4. West;
 5. Noord;
 6. Oost;
 7. Zuid;
 8. Berkel-Enschot;
 9. Reeshof;
 10. Udenhout

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over de makelaars in Tilburg.

Hoeveel kost een makelaar in Tilburg?

+

De meeste makelaars in Tilburg hanteren een courtage van 1.00% van de verkoopsom (inclusief btw en opstartkosten). De meerderheid van de makelaars in Tilburg hanteren “no cure no pay”. Dit betekent dat je alleen hoeft te betalen wanneer iets is gekocht of verkocht!  De rest van de makelaars hanteert vaak een opstart tarief of soms intrekkingskosten.

Hoeveel makelaarskantoren zijn actief in Tilburg?

+

In Tilburg zijn 96 makelaarskantoren actief.

Kan ik gratis makelaars vergelijken?

+

Ja, via Juiste Makelaar helpen we je graag gratis en vrijblijvend verder om twee passende makelaars voor je te vinden.

Kan ik alleen in Tilburg vergelijken?

+

Wij zijn in heel Nederland actief! van Tilburg tot Groningen en terug.