De gemeente met de snelst stijgende huizenprijs is…

In geen één andere gemeente steeg de huizenprijs zo snel als in Schiedam. Met een stijging van 12,8 procent over heel 2019 is dit zelfs hoger dan de grote steden. Het meest opvallende is dat de prijs van appartementen als een vuurpijl omhoog gaan, soms wel met tientallen procenten. Afgelopen jaar bedroeg de gemiddelde prijsstijging van woningen in heel Nederland 6 procent.

Dit is gebleken uit onderzoek van Ortec Finance, die regelmatig de huizenprijzen onderzoeken. In Rotterdam wordt een appartement van 70 vierkante meter voor € 210.000,- verkocht, terwijl dit in Schiedam € 35.000,- minder kost. Onderzoek lijkt uit te wijzen dat dit een van de redenen is dat maar liefst één op de drie huizenkopers in Schiedam uit Rotterdam komt.

Omslagpunt in Schiedam

Sinds halverwege 2017 is de huizenmarkt in Schiedam explosief gestegen. Een gemiddeld appartement is sindsdien met 41 procent in waarde gestegen tot € 175.000,-. Dat terwijl in Rotterdam een appartement “maar” met 35 procent is gestegen. Over het algemeen zijn de appartementen in heel Nederland sneller gestegen dan andere type woningen, maar in de regio Rotterdam is dit wel heel groot.

Upload: 8-1-2020

huizenprijs stijging appartementen schiedam nederland